Home » » Το τέλος της Θάτσερ συμβολίζει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και την απαρχή μιας άλλης

Το τέλος της Θάτσερ συμβολίζει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και την απαρχή μιας άλλης

Από ciaoant1 , Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 | 12:16 μ.μ.

Διαβάζουμε στον τύπο, και καθόλου δε στενοχωριόμαστε βέβαια, ότι η Θάτσερ εισήχθει στο νοσοκομείο.

Επειδή όμως "η αξία του ηττημένου είναι αυτή που δίνει δόξα στο νικητή"...

Η Θάτσερ ήταν από τους πιο σκληρούς εχθρούς του λαού των τελευταίων ετών, και τώρα που είναι στα τελευταία της, είναι γενικότερα "τέλος εποχής" για πολλά πράγματα.
Η Θάτσερ σφράγισε την κυριαρχία της άρχουσας τάξης στη "χρυσή εποχή της", με τη "νεοφιλελεύθερη" εποχή του καπιταλισμού. Τώρα όμως πεθαίνει.

Βέβαια, η Θάτσερ έχει διαδόχους, τα μέτρα εξάλλου που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι κυβερνώντες, τόσο στην Αγγλία, όσο και αλλού, είναι μέτρα επιστροφής στο Μεσαίωνα. Ωστόσο, φαίνεται πως η εποχή της "συναίνεσης" του λαού και της διαρκούς οπισθοχώρησης χωρίς πολλές-πολλές αντιρρήσεις έχει παρέλθει. Από εδώ και πέρα, ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ για το τι θα πετύχει η κάθε πλευρά εναντίον της άλλης



Αγγλία επί Θάτσερ: Κινητοποιήσεις εργατών

Την ίδια ώρα λοιπόν που η Θάτσερ αργοπεθαίνει σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου, ή έστω στο δικό της κρεβάτι αν βγει, η μάχη ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους παίρνει μια νέα τροπή, με τους λαούς να συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο το ότι θα πρέπει να παλέψουν (πηγαίνετε περίπου στο 8'.18'' του βίντεο για περισσότερα):






"Δε κάνω και τίποτα κακό ρε παιδιά...απλά κοιτάζω πόσους χιλιάδες εργάτες θα απολύσω..."

Βρετανία: Η γκάφα που γνωστοποίησε τις περικοπές 490.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο!
Στους δρόμους βγήκαν οι βρετανοί πολίτες, ξεκινώντας διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, αφού πρόκειται να περικοπούν 490.000 θέσεις εργασίας δημοσίων υπαλλήλων, ως το 2015, στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του βρετανικού δημόσιου τομέα.
Οι συγκεκριμένες περικοπές δε δημοσιοποιήθηκαν μέσω επίσημων δηλώσεων, αλλά εξαιτίας γκάφας στην οποία υπέπεσε ο ΓΓ Οικονομικών της χώρας, Ντάνι Αλεξάντερ, ο οποίος διάβαζε αμέριμνος τα σχετικά έγγραφα, χωρίς να σκεφτεί ότι καραδοκούσαν φωτογράφοι!
Εκτός από την κατάργηση θέσεων, σχεδιάζεται πάγωμα στους μισθούς για δύο χρόνια, καθώς και αύξηση εισφορών.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε με τη “σιδηρά κυρία”, Μάργκαρετ Θάτσερ να έχει προχωρήσει σε παρόμοιες.



Τι γίνεται άραγε; Είναι άραγε "τεμπέληδες" και αυτοί ο εργάτες που απολύονται; Ή μήπως οι μαζικές απολύσεις έχουν τελικά στόχο να χτυπήσουν τους εργάτες, προς όφελος των τραπεζών που παίρνουν λεφτά με τα "πακέτα σωτηρίας" και των εργοδοτών που θα βρίσκουν φτηνότερους (και άρα ανταγωνιστικότερους) εργάτες;

PwC: Ένα εκατ. εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω της λιτότητας στη Μ. Βρετανία
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους μετά το πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών που προβλέπει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικής υπηρεσίας, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.




Η Γαλλία είναι ιστορικά η "ατμομηχανή" των λαικών αγώνων, αντίθετα η αγγλική εργατική τάξη δε φημίζεται για τη μαχητικότητα της, ειδικά με την ήττα που υπέστη επί Θάτσερ. Οι εποχές αλλάζουν όμως, και πλέον [και] οι Άγγλοι εργάτες καλούνται και αυτοί να αγωνιστούν:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger