Home » » Ο Δημαράς δεν είναι παρά ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος

Ο Δημαράς δεν είναι παρά ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος

Από giorgis , Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010 | 4:58 μ.μ.

Τυχοδιωκτισμός, παρασκήνιο, συμφωνίες χωρίς αρχές είναι μερικά φαινόμενα απ’ όσο χαρακτηρίζουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 Η περίπτωση του Γ. Δημαρά είναι χαρακτηριστική. Την στιγμή που ο ίδιος όπου βρεθεί και όπου σταθεί με δηλώσεις του τύπου: «Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της», δείχνει την προσήλωση του στις επιδιώξεις που έχει η κυβέρνηση του μνημονίου, έρχεται η Real news και αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις του.
Ο Δημαράς δεν είναι παρά ένας πολιτικός σαλτιμπάγκος που μπροστά στις προσωπικές του επιδιώξεις δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Η φυλλάδα του Χατζηνικολάου που πάντα έχει καλές πληροφορίες για το τι διαδραματίζετε στους διαδρόμους της Ρηγίλλης μας λέει στο ρεπορτάζ της ότι ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει με τον Δημαρά ότι η Ν.Δ θα στήριζε την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή χωρίς  όμως να του δώσει επίσημα το χρίσμα.
Την τελευταία στιγμή ο Σαμαράς ανακάλεσε την υπόσχεση του μπροστά στο ενδεχόμενο ο Καρατζαφέρης να κατέβαζε υποψήφιο τον Βορίδη και ψήφοι της δεξιάς να μετακόμιζαν στον εκλεκτό του ΛΑΟΣ.

(Ο Χατζηνικολάου λειτουργώντας ως παπαγαλάκι της Ν.Δ και θέλοντας να αποτρέψει δεξιούς ψήφους προς τον Δημαρά –μην ξεχνάμε ότι το ψηφοδέλτιο του τελευταίου στελεχώνετε και με νεοδημοκρατικά «μπουμπούκια» με πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ- προσπαθεί να τον απαξιώσει αβαντζάροντας τον εκλεκτό της Ν.Δ, Β. Κικίλια).
Πέρα όμως από τις προθέσεις του Ν. Χατζηνικολάου το γεγονός υφίσταται και είναι χαρακτηριστικό ότι ο συνδυασμός του Δημαρά απέφυγε κάθε διάψευση του δημοσιεύματος.

Εξυπακούεται ότι αν τα είχαν βρει στην τελική Δημαράς-Σαμαράς οι δηλώσεις στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής που κάνει τώρα ο Δημαράς δεν θα υπήρχαν και θα είχε προσαρμόσει το λεξιλόγιο του σύμφωνα με τα κελεύσματα του πολιτικού του προστάτη.

Τι άλλο εκτός αηδία μπορείς να νιώσεις διαβάζοντας όλο αυτό το παρασκήνιο που εξελίσσετε με φόντο της αυτοδιοικητικές εκλογές;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
30 Οκτωβρίου 2010 στις 5:48 μ.μ.

http://les-malakies.blogspot.com/2010/10/blog-post_3246.html KAI Ιδού ο κύριος Δημαράς

Ιδού ο κύριος Δημαράς: Το δηλώνει ο ίδιος ότι η στήριξη και η ψήφος στο συνδυασμό του θα κατατεθεί στο ταμείο της κυβέρνησης. Δηλώνει από τώρα τη δέσμευσή του στην πολιτική της κυβέρνησης, σπεύδει να πάρει θέση δίπλα της.

Χαρακτηριστικά όσα ανέφερε σε ομιλία του στις 22/10/2010: «Το ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην κυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε περίπτωση εκλογής μας, περιμένουμε να σταθούμε δίπλα στην κυβέρνηση και όχι απέναντί της».

Ανώνυμος
31 Οκτωβρίου 2010 στις 3:11 μ.μ.

Τι παιχνιδάκι παίζει ο Γιαννάκης;

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος –σύμφωνα με τα λεγόμενά του– κατέρχεται στην Περιφέρεια Αττικής και ο διαγραφείς από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς. Είναι μεν «ανεξάρτητος», αλλά υποστηρίζει και υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι μεν αντίπαλος του επίσημου υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού, αλλά ο τελευταίος είναι «φίλος του» και είναι διατεθειμένος να συμπορευτεί μαζί του, αν διευκρινιστούν κάποια ζητήματα. Είναι μεν κατά του Μνημόνιου, αλλά φουλ υπέρ του «Καλλικράτη», τον οποίο ψήφισε. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του πιο… καλλικρατικό από τους… μνημονιακούς, διότι το Μνημόνιο «κουτσουρεύει τον Καλλικράτη».

Ο Γιαννάκης έχει παράδοση στην… ανεξαρτησία. Από τότε που ακολούθησε τον Τσοβόλα στο ΔΗΚΚΙ και πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής έχει δείξει μια εξαιρετική προσαρμοστικότητα. Και το 1998 είχε κατέβει ως «ανεξάρτητος» κόντρα στη Δαμανάκη και το 2002 κόντρα στην Παπουτσή. Στη συνέχεια βρέθηκε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και εκλέχτηκε βουλευτής. Τώρα, εκτός επίσημου ΠΑΣΟΚ, τονίζει και πάλι τη «μοναδικότητά» του. Διότι ποιον άλλο εκτός από το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί η υποψηφιότητά του; Δεν μπαίνει σφήνα στο Σγουρό, αλλά στο Μητρόπουλο. Δημιουργεί ένα ανάχωμα που θα εμποδίσει την κίνηση κάποιων «πράσινων» ψηφοφόρων προς τον εκλεκτό του Τσίπρα. Αν μάλιστα ο ίδιος καταφέρει να υπερσκελίσει το Μητρόπουλο, θα έχει ένα πολύ καλό όπλο για να επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ. Εννοείται πως στο δεύτερο γύρο θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν το «φίλο του» Γ. Σγουρό.



Ξεφτιλίστηκαν ομαδικώς

[..Στο μεταξύ, ο Μητρόπουλος παρουσιάστηκε σαν «ανεξάρτητος», στηριζόμενος δήθεν από κάτι απίθανες (ανύπαρκτες) ομάδες δυσαρεστημένων Πασόκων, ενώ το πανελλήνιο γνωρίζει ότι χωρίς τη στήριξη του Τσίπρα ούτε που θα διανοούνταν να κατέβει. Πείσμωσε, όμως, ο Δημαράς και κατέβηκε κι αυτός, ως «ανεξάρτητος» φυσικά (αλίμονο!). Για να τον καρφώσει ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Οικονόμου: «Ο Γιάννης ο Δημαράς ζήτησε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες μέρες. Δεν του το 'δωσε το ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Ο ανεξάρτητος δεν ζητάει χρίσματα. Ο ανεξάρτητος κατεβαίνει κι όποιος θέλει τον υποστηρίζει». Πλακώνονται για το ποιος είναι περισσότερο… ανεξάρτητος!..]

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger