Home » » Επίθεση ακροδεξιών-παρακρατικών στην Ε. Πορτάλιου

Επίθεση ακροδεξιών-παρακρατικών στην Ε. Πορτάλιου

Από giorgis , Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 | 2:39 μ.μ.



Μια μόλις μέρα μετά την επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο, ακροδεξιών-παρακρατικών στοιχείων με την ανοχή και συγκάλυψη της αστυνομίας στον Αγ. Παντελεήμονα, το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε με θύμα αυτή την φορά την υποψήφια δήμαρχο Αθήνας –υποστηριζόμενη από τον Σύριζα- Ελένη Πορτάλιου.

Όπως έχει καταγγείλει ο Α. Αλαβάνος η περιοχή του Α. Παντελεήμονα έχει γίνει στέκι κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου και ρατσιστικών-φασιστικών συμμοριών με την κάλυψη των μπάτσων. Επικρατεί μια ιδιόμορφη κατάσταση στην περιοχή και το ζητούμενο είναι η απάντηση που πρέπει να πάρουν τα ασπόνδυλα που έχουν κάνει άβατο την περιοχή για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2010 στις 7:29 μ.μ.

Το ποιο κάτω κείμενο είναι αντιγραφή από thread στο indymedia της 12ης Οκτωβρίου 2010.
---------------------------------

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1214222
σχόλιο 1214269
τι συμβαίνει αλήθεια από κάτοικος περιοχής 10:25πμ, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010


Εχω πάρει μέρος σε συλλαλητήρια της επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, ήμουν από αυτούς που θα λέγατε ρατσιστές και γνωρίζω ότι δεν έχω καμία θέση στο ιστολόγιό σας. Δεν ξεκινάω με τη φράση-κλισέ "εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά..." αντίθετα αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί.

Οι κάτοικοι όπως κι εγώ δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τους αλλοδαπούς λόγω της καταγωγής τους. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη συμπεριφορά κάποιων από αυτούς. Αν είναι δικαιολογημένοι λόγω της φτώχιας δε σημαίνει ότι δεν αποτελούν πρόβλημα συμπεριφορές όπως κλοπές ηλικιωμένων συνταξιούχων, παρενοχλήσεις, άθλιες συνθήκες που διαβιώνουν και άλλα. Το κυριότερο πρόβλημα όμως είναι ότι είναι ευάλωτοι σε συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος που τους στρατολογούν.

Πριν από καιρό και με πρωτοβουλία κάποιων κατοίκων ξεκινήσαμε έναν αγώνα, όχι απαραίτητα ενάντια στους αλλοδαπούς αλλά ενάντια στις συμπεριφορές αυτές που μας δημιουργούσαν προβλήματα. Οπως ήταν επόμενο βρήκαν έδαφος να δράσουν μαζί μας κομματικές οργανώσεις που είναι γενικά εναντίον των αλλοδαπών όπως το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή. Αρχικά υπήρξε ανοχή από πλευράς μας γιατί μας υποσχέθηκαν ότι θα μας βοηθήσουν. Η βοήθεια αυτή όπως καταλάβαμε θα ήταν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας δηλαδή να μεσολαβούν για να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στο δήμο και στη βουλή.

Με τον καιρό και παίρνοντας αέρα αποθρασύνθηκαν. Αρχισαν επιθέσεις σε αλλοδαπούς και κατοίκους που δεν συμφωνούσαν μαζί τους. Το πιό εξωφρενικό όμως ήταν ότι κάτω από το τραπέζι και παρασκηνιακά άφηναν να εννοηθεί ότι έχουν σχέση τόσο με ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας όσο και με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτούς δηλαδή από τους οποίους ξεκινούσε κυρίως το πρόβλημα για το οποίο αγωνιστήκαμε. Οι κεφαλές αυτών των συμμοριών που σχετίζονται με ύποπτα μαγαζιά, διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς, προστασίες και άλλα, είναι Ελληνες, κάτοικοι της περιοχής και μη, γνωστοί σε γενικές γραμμές.

Πολλά από τα τσιράκια τους είναι αλλοδαποί που χρησιμεύουν σαν στρατός ενάντια σε άλλους αλλοδαπούς. Αυτοί οι αλλοδαποί είναι καλοί και κανείς δεν τους πειράζει.

Την περασμένη Παρασκευή που έγινε η πορεία των αντιρατσιστών μας έλεγαν ότι θα τους κυνηγήσουν. Δεν έγινε όμως αυτό κι έτσι κατέφυγαν στις γνωριμίες τους στην αστυνομία. Κάλεσαν μάλιστα κάποιους κατοίκους εκβιαστικά να καταθέσουν ότι οι αλλοδαποί κατέστρεψαν τις περιουσίες τους για να δικαιολογηθεί η αστυνομική επιχείρηση εναντίον τους. Οσοι αρνηθήκαμε να καταθέσουμε ψέμματα μας απείλησαν συγκαλυμμένα λέγοντας πως αν δεν καταθέσουμε ότι μας κατέστρεψαν οι αλλοδαποί τις περιουσίες θα βρεθούν κάποιοι που θα τις καταστρέψουν πραγματικά.

Ξεκινήσαμε με όλη την καλή διάθεση να αγωνιστούμε για τα προβλήματα που έχουμε με την εγκληματικότητα και καταλήξαμε να ενισχύουμε άθελά μας τις χειρότερες μορφές της.

Το αυτοκίνητό μου είναι παλιό και φτηνό, όλοι ξέρτουν που βρίσκεται κι αν θέλουν ας μου το κάψουν. Δεν πρόκειται όμως να ξανακατέβω στις δήθεν επιτροπές τους για όλους τους παραπάνω λόγους. Η ζωή στην περιοχή έχει γίνει αφόρητη και σκεφτόμαστε πολλοί να φύγουμε πιά αφού οι υποτιθέμενες λύσεις που προκύπτουν από τις επιτροπές καταντάνε να είναι χειρότερες από το ίδιο το πρόβλημα.

Ξαναλέω ότι δεν είμαι δικός σας και το καταλαβαίνω αν με διαγράψετε. Ηθελα να πω όμως κάποια πράγματα με το όνομά τους είτε αρεσουν είτε όχι.

Ανώνυμος
23 Οκτωβρίου 2010 στις 9:41 μ.μ.

Καλα δεν ειδε χτες τα γιαουρτωματα στον Αλαβανο;Τι ηθελε η κυρια Πορταλιου στο στομα του λυκου,ντορο γυρευε;Οπβς και να το κανουμε το προβλημα στον Παντελεημονα ειναι μεγαλο και δεν λυνεται με ευκαιριακες επισκεψεις και αλλα λογια ν αγαπιομαστε..Χρειαζεται γενικη επιστρατευση της Πολιτειας για να απομονωθουν τα ακραια στοιχεια και οσα κακοποια απο την αλλη πλευρα.ωστε να βρεθει ριζικη λυση..Γιατι αλλιω πολυ φοβουμαστε οτι θα θρηνησουμε θυματα της αυτοδικιας.Ευχαριστω για τηυν φιλοξενια ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ

Ανώνυμος
24 Οκτωβρίου 2010 στις 1:18 μ.μ.

Πας μη αριστερος,παρακρατικος στον αγιο παντελεημονα.Ωστε ετσι λοιπον;
Μα τι λετε ρε χαρτογιακαδες του συριζα και του μυριζα..Εμεις διαμενουμε στη Φυλης κι ελατε να δειτε ποιοι μας κανουν τη ζωη κολαση καθε βραδυ..Με λενε Τρυφωνα Αρματζιδη,ειμαι μαναβης κι ελατε να τα κουβεντιασουμε απο κοντα κι οχι να γραφετε αυτες τις ανοησιες και να μας εκθετε,εξυπηρετωντας μονο και μονο το κομματικο σας συμφερον..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger