Home » , » Κατασκευασμένος εχθρός

Κατασκευασμένος εχθρός

Από giorgis , Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 | 3:45 μ.μ.

Πριν κάνουμε αναφορά στις σημερινές εξελίξεις όσο αφορά την νέα τρομοϋστερία που προέκυψε –τυχαίος ο χρόνος; δεν νομίζουμε- να γράψουμε δυο λόγια για μια απ’ τις πιο βρόμικες υπηρεσίες του κράτους την λεγόμενη «αντιτρομοκρατική».
Απ’ την ίδρυση της ακόμα ήταν και είναι ένας στάβλος για να σταβλίζονται εκεί τα μπατσογούρουνα που έχουν μπάρμπα στην κομματική Κορώνη για να ξεκοκαλίζουν τα «μυστικά κονδύλια» και για να τους πληρώνουμε, εκτός των άλλων και ένα σωρό επιδόματα.

Εδώ να αναφέρουμε ότι στα «απόρρητα κονδύλια» το υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής είναι «προνομιούχο». Ο προϋπολογισμός του τα δυο τελευταία χρόνια δείχνει ότι ξόδεψε 50 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ που τα ενέταξε στις «απόρρητες δαπάνες». Ας μην αναφέρουμε τις φήμες που κυκλοφορούν για το που καταλήγουν αυτά τα χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα.

Και τι έχει να παρουσιάσει σαν «έργο» της αυτή η κακόφημη υπηρεσία; Απολύτως τίποτα. Εκτός και αν «επιτυχίες» της «αντιτρομοκρατικής» στην θεωρηθούν οι δεκάδες σκευωρίες που έστησε -Γιάννη Σερίφης, Γιάννης Ξύδας, K. Αβραμίδης, Α. Λεσπέρογλου κλπ- , οι οποίες ήταν τόσο κακοφτιαγμένες που ούτε στα «δικά» τους αστικά δικαστήρια μπόρεσαν να σταθούν.

Υπήρξαν φυσικά κάποιες ευνοϊκές, γ’ αυτήν συγκυρίες. Η δολοφονία από μπάτσους του Φούντα τους έδωσαν στο «πιάτο» τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οσο για το φινάλε που είχε η 17 Νοέμβρη, αν δεν υπήρχε το τυχαίο γεγονός να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, για να ακολουθήσει το έγκλημα του Ευαγγελισμού, ακόμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας … θα τους έστελνε χαιρετίσματα.

Να μην παραλείψουμε και το «κατόρθωμα» που αναφέρει ο Χρυσοχοϊδης για την «εξάρθρωση του ΕΛΑ».
Το Πασοκικό κράτος χρησιμοποιώντας την «αντιτρομοκρατική» βρήκαν ένα άθλιο υποκείμενο την Σοφία Κυριακίδου και κατασκεύασε κατηγορίες για μια σειρά άτομα που ταλαιπωρήθηκαν και ορισμένα στα δικαστήρια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Ερχόμαστε τώρα στα σημερινά. Το ότι η «γιάφκα» που λέει ότι ανακάλυψε η «αντιτρομοκρατική» στη Νέα Σμύρνη, είναι δικό της δημιούργημα, αναγκάζονται να το ομολογήσουν –έμμεσα φυσικά- και δημοσιοκάφροι των αστικών ΜΜΕ.
Προκύπτει ξεκάθαρα απ’ όσα είπε χτες ο Π. Σπυρόπουλος στο τηλεοπτικό κανάλι contra, το ίδιο υποδηλώνει και το ρεπορτάζ που έχει στην ιστοσελίδα του ο Τριανταφυλλόπουλος.


 Τα όπλα που υποτίθεται ανακάλυψαν είναι «καθαρά» ενώ οι μπάτσοι στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν «έργο» κάνουν κουρελόχαρτο και τον δικό τους «νομικό πολιτισμό». Πάγια τακτική τους είναι, αλλά το αναφέρουμε για να δώσουμε τον λόγο στον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο ενός από τους κρατουμένους:

«Αυτό που μετά βεβαιότητος έχει μέχρι στιγμής εξαρθρωθεί είναι τα δικονομικά δικαιώματα των κρατουμένων και η δυνατότητα επικοινωνίας τους με συγγενείς και συνηγόρους. Η απόλυτη απαγόρευση άσκησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων καθώς συμπληρώνονται σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψή τους καθώς και η άρνηση επιβεβαίωσης των ονομάτων των συλληφθέντων αγγίζει τα όρια της αρπαγής. Η περιφρόνηση συμπληρώνεται με τη συνήθη μέθοδο των επιλεκτικών διαρροών και της επικοινωνιακής χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Και αν αυτά συμβαίνουν με την κάλυψη της εισαγγελίας επιβεβαιώνεται η σύμπτωση των μηχανισμών καταστολής όχι στην προστασία, αλλά στην κατάλυση της έννομης και συνταγματικής τάξης.
Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση διετίας από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και ενώ ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις το ένοχο κράτος έχει προφανή ανάγκη να εξιλεωθεί, να εμφανίσει επιτυχίες και ιδίως να νομιμοποιήσει τον αυταρχισμό που ετοιμάζει για την αυριανή επέτειο.
Καμμία ανοχή ! Καμμία πολιτική και επικοινωνιακή σκοπιμότητα πάνω από δικαιώματα και ελευθερίες !
Αθήνα, 5/12/2010 ώρα 12.00΄
Κώστας Παπαδάκης»

Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα
Εχουνε φυλακές και οχυρώσεις
Εχουνε δεσμοφύλακες και δικαστές
Που παίρνουνε πολλά λεφτά κι έτοιμοι για όλα είναι.
Εχουνε αστυφύλακες και στρατιώτες
Που παίρνουνε λίγα λεφτά και έτοιμοι για όλα είναι.
Ναι, μα για ποιο σκοπό;
Τόσο πανίσχυροι λοιπόν είναι οι εχτροί τους;

Πιστεύουνε πως πρέπει να υπάρχει ένα στήριγμα
Που αυτούς που καταρρέουν στηρίζει.
Μια μέρα, και σύντομα θα γίνει αυτό
Θα δούνε πως σε τίποτα όλα αυτά δεν τους χρειάζονται άλλο.

Και τότε θα μπορούνε να στριγγλίζουν «Αλτ!» πιο δυνατά ακόμη
Γιατί τότε ούτε τα κανόνια, ούτε τα λεφτά
Αλλο πια δε θα τους προστατεύουν.

Μπ. Μπρεχτ, "Εχουνε νομικά βιβλία και διατάγματα"

Επειδή έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τρομοϋστερίας –το απαιτούν οι καιροί για το σύστημα- και η κυβέρνηση μαζί με τα φερέφωνα της προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κατασκευασμένο εχθρό, σας παραπέμπουμε σε μια περασμένη ανάλυση μας που τονίζαμε: «Άλλη είναι η βία που απειλεί όλη την ελληνική κοινωνία και όχι τα επιλεγμένα χτυπήματα των οργανώσεων μειοψηφικής ένοπλης βίας. Και αυτή είναι η βία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μιας βίας που δεν έχει ενόχους, δεν δικάζεται από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της είναι οι εγκληματίες του λευκού κολάρου που υπηρετούν και στηρίζουν το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα».

Ενδιαφέρον έχει επίσης να διαβάσετε ένα κείμενο του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη το πώς το αστικό κράτος θωρακίζει το νομικό του οπλοστάσιο ψηφίζοντας «διατάξεις που τα προηγούμενα χρόνια θα ήταν αδιανόητο να θεσπιστούν ακόμη και υπό καθεστώς χούντας....».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger