Home » , , » Πολύς κόσμος στην πορεία-ωμή αστυνομική βία-έφαγε και κάτι ξόφαλτσες ο Χατζηδάκης

Πολύς κόσμος στην πορεία-ωμή αστυνομική βία-έφαγε και κάτι ξόφαλτσες ο Χατζηδάκης

Από ciaoant1 , Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 | 3:13 μ.μ.

Εδώ στην Πάτρα είχε, όπως και παντού βέβαια, πολύ κόσμο. Δεν υπήρχαν πάντως ιδιαίτερα βίαια επεισόδια - σε αντίθεση όμως με την Αθήνα, που απ' ότι φαίνεται γίνεται χαμός.

Τα ΜΜΕ μειώνουν ως συνήθως τον αριθμό των διαδηλωτών, και παρουσιάζουν τα επεισόδια όπως θέλουν, τα ΜΑΤ εδώ στην Ελλάδα είναι μάλλον οι καλύτεροι πελάτες των εταιριών που κατασκευάζουν δακρυγόνα και άλλα χημικά όπλα.

Ας διαβάσουμε 1-2 ενδεικτικά άρθρα από καθεστωτικά ΜΜΕ:


Βίαιη τροπή πήραν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπως αναφέρει σε εκτεταμένο ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters. Οι αστυνομικοί, όπως μεταδίδει, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν μολότοφ σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Βουλή είχε εγκρίνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών που αποτελούν όρο για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθήλωσε τις πτήσεις, έκλεισε σχολεία και παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στην πορεία κατά των μέτρων λιτότητας, σύμφωνα πάντα με το Reuters, περίπου 20.000 διαδηλωτές
...
http://www.newsbeast.gr/media/arthro...-sto-sudagma-/




Εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν πριν λίγο στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος περνούσε από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όταν είδαν τον Κωστή Χατζηδάκη, απλός κόσμος άρχισε να τρέχει και να τον κυνηγά, φωνάζοντας «θα φάτε ξύλο όλοι», ενώ τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν άνδρες των ΜΑΤ για να οδηγήσουν τον πρώην υπουργό μέσα στο αυτοκίνητό του και να τον φυγαδεύσουν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Κωστής Χατζηδάκης έχει αίματα στο πρόσωπό του.



Οι αστυνομικοί σχηματίζουν κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό και τον οδηγούν μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό του προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία και την οργή των διαδηλωτών. Η λιμουζίνα κινείται με την όπισθεν στην Πανεπιστημίου.




http://www.newsbeast.gr/greece/arthr...is-hatzidakis/

Όπως παρατηρούσαμε και εχθές, σε σχετικά ανάρτηση μας για την πορεία που είχαμε στην Ιταλία, είναι φανερό πως στην Ευρώπη ναι μεν οι λαοί δεν είναι και "φουλ έτοιμοι" για την ανατροπή ακόμα, αλλά από την άλλη δεν είναι και εντελώς "παραδομένοι" (όπως πχ φαίνονται να είναι στις ΗΠΑ). Έτσι, στην μία μετά την άλλη ευρωπαική χώρα, η επίθεση της άρχουσας τάξης συναντά αντίσταση, η οποία φαίνεται να έχει -προς το παρόν- τη μορφή της "ωμής οργής" του λαού, μιας οργής που φουσκώνει κάθε μέρα και περισσότερο, αλλά που ακόμα δεν έχει βρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο-οργάνωση-κατεύθυνση. Τέλος πάντων, αν και αυτό είναι τεράστιο θέμα, προς το παρόν το αφήνουμε, μιας και αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός με την απεργία εδώ στην Ελλάδα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger