Home » , » Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Από giorgis , Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 | 12:33 μ.μ.

Με αφορμή τα όσα διοχέτευσαν οι ασφαλίτες και παπαγάλιζαν τα δημοσιοκαφρικά τους φερέφωνα, εις βάρος της Φέης Μάγιερ οι γονείς του Σαράντου Νικητόπουλου –ενός παιδιού που κατηγορείται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»- έδωσαν στην δημοσιότητα, μέσω Indymedia, το κείμενο που παραθέτουμε παρακάτω.
Πριν απ’ αυτό όμως, δυο παραπομπές για να θυμίσουμε την περιπέτεια που βιώνει ο Σαράντος Νικητόπουλος. Η δήλωση του για το πώς οι μπάτσοι των τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και συνέντευξη Τύπου των συνηγόρων του.


Στο ίδιο έργο θεατές


Deja vu (Όσο αφήνουμε αυτές τις πρακτικές αναπάντητες, θα επαναλαμβάνονται ως κακόγουστη φάρσα)

Με αισθήματα οργής παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες το όργιο παραπληροφόρησης που τροφοδοτήθηκε από την ελληνική αστυνομία εις βάρος της Φέης Μάγιερ. Τα αισχρά ψέματα για τους γονείς της ήρθαν να καλύψουν την ανεπάρκεια στοιχείων και να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα στην «κοινή γνώμη», ώστε να περάσει η επιζητούμενη από την αντιτρομοκρατική προφυλάκισή της. Το «έγκλημα» της νεαρής αναρχικής ήταν ότι ήπιε καφέ με κάποιον κυνηγημένο σύντροφο και φίλο της από παλιά. Για να δέσει η «εγκληματική αυτή δραστηριότητα» χρειάστηκε να παρουσιαστεί η μάνα της ως καταζητούμενη της RAF και ο πατέρας της να πέσει νεκρός σε συμπλοκή στην Αυστρία προς τέρψιν των μεγαλοσχήμονων παπαγάλων-δημοσιογράφων (με πρώτο βιολί τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ).

Το συγκεκριμένο ψέμα είχε κοντά πόδια και αποκαλύφθηκε σύντομα, πριν να φύγει το θέμα της Φέης από την αδηφάγα δημοσιότητα. Οι ίδιοι οι προπαγανδιστές- δημοσιογράφοι της ασφάλειας βγήκαν στα κανάλια και κατηγόρησαν την αστυνομία για να αποτινάξουν από πάνω τους την ευθύνη, μια ευθύνη που φέρουν στο ακέραιο όλα αυτά τα χρόνια που αναμασάνε τις διαρροές της αντιτρομοκρατικής.

Αυτό που δεν ανέφεραν όλοι αυτοί οι έμμισθοι προπαγανδιστές της ασφάλειας είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που λασπολογούν εις βάρος ενός ανθρώπου, ο οποίος διώκεται με βάση τις συντροφικές του σχέσεις. Το ίδιο καταιγιστικό σενάριο έπαιξε και κατά τη διάρκεια των συλλήψεων για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και ειδικότερα εις βάρος και του γιου μας Σαράντου Νικητόπουλου, ο οποίος από την πρώτη μέρα αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Εκείνες τις μέρες του Απρίλη, ο Σαράντος ψευδέστατα παρουσιάστηκε ως «μέλος του σκληρού πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα». Ακολούθησε μπαράζ ψευδών πληροφοριών, όπως για παράδειγμα ότι ήταν «συνεργός του Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή στη Δάφνη», ότι στο σπίτι που διαμένουμε «ανακαλύφθηκε πιστόλι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί», ενώ τεκμήριο τηλεενοχής αποτέλεσε και η διεύθυνση του σπιτιού στην «καρδιά των Εξαρχείων». Παράλληλα, ο Σαράντος παρουσιάστηκε να «συμμετέχει σε συναντήσεις μελών του Επαναστατικού Αγώνα σε 6 διαφορετικά σημεία της Αττικής». Πες πες κάτι θα μείνει...

Η ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων εις βάρος του αντισταθμίστηκε από την καταιγίδα συκοφαντίας που εξαπολύθηκε δια μέσου των παπαγάλων, δήθεν δημοσιογράφων. Το σενάριο υποσχόταν συνέχεια στη ροή στοιχείων για τον Σαράντο Νικητόπουλο μες στις επόμενες ημέρες. Όσο περνούσαν οι μέρες και τα καινούρια αυτά στοιχεία δεν ερχόντουσαν (και δεν ήταν δυνατόν να έλθουν), επιστρατεύτηκαν από κανάλια και εφημερίδες τυχάρπαστοι «αδιάψευστοι φυσιογνωμιστές-ψυχολόγοι». Έτσι μάθαμε ότι «τα λεπτά χείλη του Σαράντου προδίδουν τον αδίστακτο χαρακτήρα του», ότι είναι ο «φιλόσοφος της ομάδας» και ο «αθέατος συντονιστής».

Η γελοιότητα της «έγκυρης δημοσιογραφίας» χάνει τα όποια όριά της στο βωμό της τηλεθέασης όταν πρόκειται να στηρίξει τις επιλογές της ΕΛΑΣ. Δέκα μήνες μετά και ενώ η ανακριτική διαδικασία έχει κλείσει, ο Σαράντος παραμένει προφυλακισμένος περιμένοντας να φανεί κάποιο στοιχείο εις βάρος του... Εν μέσω κρίσης, όμως, τα παπαγαλάκια-δημοσιογράφοι συνεχίζουν να βγάζουν τον άξιο μισθό τους.

Στάθης Σαρ. Νικητόπουλος
Λένα Νικητοπούλου        
                                                                     19/1/2011
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger