Home » , » Απ' τους "μπινέδες" στους "ντιτίδες'

Απ' τους "μπινέδες" στους "ντιτίδες'

Από giorgis , Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 | 3:38 μ.μ.

  Ρεσιτάλ έδωσε πάλι ο γραφικός Π. Ψωμιάδης στην πρωινή εκπομπή του Αντένα. Βούτυρο στο ψωμί των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών τα όσα δήλωσε για τις εμπειρίες που είχε όσο καιρό ήταν βουλευτής με τους συναδέλφους του «Ντιντίδες».

«Όταν υπηρετούσα ως βουλευτής ήταν καμιά εικοσαριά ντιντίδες, τώρα έχουν λιγοστέψει», δήλωσε ο περιφερειάρχης και συμπλήρωσε:  «Μιλούσα με κάτι αστυνομικούς στη Βουλή και τους ρώτησα: Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Ορισμένοι μου πιάνουν το μαγουλάκι και τότε μου απάντησαν ότι είναι περίπου 18 με 23 .. μπαίνω πρώτη μέρα στη Βουλή για να ορκιστώ. Καθόμουν δίπλα από έναν συνάδελφο και μου λέει: “Το βράδυ τι έχεις να κάνεις;”. Πήγα μετά και ρώτησα τον αείμνηστο Γιώργο Τζιτζικώστα και μου είπε: “Μακριά! Αυτός κάθε βράδυ πηγαίνει στο Ζάππειο...”. Άλλαξα κάθισμα και πήγα να κάτσω σε άλλο», περιέγραψε ο Π. Ψωμιάδης.

Μ’ αυτό λοιπόν το ερέθισμα, θυμηθήκαμε το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορούσε ο «Ριζοσπάστης» στις 11/8/1931 το οποίο τιτλοφορούσε: «Αποκάλυψη του αστικού παραδείσου».

Το ρεπορτάζ που υπέγραφε ο Θανάσης Κλάρας –ο μετέπειτα θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Αρης Βελουχιώτης-  τόνιζε: «Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».

Αποκάλυπτε, λοιπόν, με τα γραφόμενα του ο Θ. Κλάρας: «Ο κ. Αβραάμ είναι κίναιδος, δηλαδής μπινές» ο οποίος «συνελήφθη επ' αυτοφώρω σ' ένα σεπαρέ έξω από την Αγία Παρασκευή μαζί με τον βουλευτή Αιγίνης Χατζή, κίναιδο κι αυτόν, και με δυο ναύτες να εκτελούν το ηθικό τους έργο. Τους έπιασαν μ' άλλα λόγια καβάλα, όπως λέει ο εργάτης και ο χωρικός».

Εντάξει, ομοφοβικές αντιλήψεις είναι αυτές και δεν μπορείς χρησιμοποιώντας τις,  να κάνεις πολιτική κριτική στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το κείμενο του Θ.Κ γραφόταν το 1931 τότε που η «ηθική» ήταν απ’ τα κύρια εργαλεία στο οπλοστάσιο των αστικών κυβερνήσεων ενώ στους κομμουνιστές χρέωναν τα χίλια μύρια σ’ αυτή την κατεύθυνση.

 Οσο για τις δηλώσεις Ψωμιάδη που ακολούθησαν τις γνωστές του Φ. Κρανιδιώτη «περί ντιντίδων» δεν αξίζει κανένας σχολιασμός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger