Home » , » Συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας οι συμβασιούχοι

Συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχείου Αθήνας οι συμβασιούχοι

Από giorgis , Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 | 6:50 μ.μ.

Οι συμβασιούχοι του δήμου της Αθήνας συνεχίζουν την κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης, βλέποντας τους «αρμοδίους» να αδιαφορούν στην προοπτική ότι και αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι θα προστεθούν στις ήδη τεράστιες στρατιές ανέργων (Δείτε το βίντεο)

Κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο απευθύνει το Συντονιστικό των συμβασιούχων. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Από τις 14:30 της Δευτέρας εμείς, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, με τη στήριξη όλων των Σωματείων των Εργαζομένων του Δήμου της Αθήνας, βρισκόμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, βρισκόμαστε στο κέντρο των αποφάσεων της πρωτεύουσας, κάνοντας την ύστατη προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια του εργαζομένου που μας ταιριάζει και να αποτινάξουμε από πάνω μας την ταμπέλα του ενοικιαζόμενου σκλάβου.

Στην απέλπιδα αυτή ενέργεια μας οδήγησαν: Η αδιαλλαξία του δημάρχου, ο οποίος αρνήθηκε να είμαστε παρόντες σε ένα ζήτημα που καθορίζει το μέλλον μας και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη για εργασία προβαίνει στην απροκάλυπτη αντικατάστασή μας με μια εκ νέου ομάδα ομήρων. Η ελληνική κυβέρνηση, που θεωρεί το εργασιακό δυναμικό αυτής της χώρας ανακυκλώσιμους υπηρέτες.

5, 10, 15 χρόνια τώρα είμαστε εργαζόμενοι που καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με τους κατοίκους αυτής της πόλης, με όλους εσάς. Είμαστε οι εργαζόμενοι που μαζεύουμε τα σκουπίδια σας, είμαστε οι εργαζόμενοι που επιλύουν τα καθημερινά σας προβλήματα, είμαστε οι εργαζόμενοι που προσφέρουν αγωγή και φύλαξη στα παιδιά σας, είμαστε οι εργαζόμενοι που στηρίζουν την άθλησή σας, είμαστε οι εργαζόμενοι που διατηρούμε το λιγοστό πράσινο της πόλης μας, είμαστε οι εργαζόμενοι που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις σας πίσω από τα γραφεία, τις υποθέσεις όλων των κατοίκων αυτής της πόλης.

Είμαστε οι εργαζόμενοι που δίνουμε την ψυχή μας καθημερινά, είμαστε οι εργαζόμενοι που ακρωτηριαστήκαμε στο καθήκον. Είμαστε εμείς που κρατάμε 5, 10 και 15 χρόνια το δήμο λειτουργικό. Είστε εσείς που βάλατε την υπογραφή σας στηρίζοντας την προσπάθειά μας. Είστε εσείς αυτοί από τους οποίους ζητάμε βοήθεια. Ενάμιση χρόνο τώρα είμαστε υπό διωγμό.

Γίναμε χρησιμοποιημένα εργαλεία που ενώ είναι απαραίτητα, θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής κρίσης που άλλοι έφτιαξαν. Ηδη, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι stage είναι στο δρόμο. Γίναμε φτηνοί εργάτες δίχως δικαιώματα, αντικαταστάσιμοι εν ριπή οφθαλμού».

Και καταλήγουν: «Συνάδελφοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και μη, από όλη την Ελλάδα, σας καλούμε εδώ, στο κέντρο λήψεων αποφάσεων της πρωτεύουσας, στο Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο, σταθερή, μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger