Home » , » Τα ανέκδοτα του πλουτοκράτη (Βίντεο)

Τα ανέκδοτα του πλουτοκράτη (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 | 2:36 μ.μ.

Δυστυχώς ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε με τα ανέκδοτα που ακούσαμε να μας λέει ο εκπρόσωπος των ντόπιων πλουτοκρατών, Δ. Δασκαλόπουλος. (Δείτε το Βίντεο).
Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και απαιτούν διαρκώς να ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο την εργατική τάξη. Εχουν αφηνιάσει σε τέτοιο βαθμό που τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους τις ονομάζουν «στήριξη της εθνικής οικονομίας» και «μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας».

Ακούσαμε λοιπόν σήμερα τον Δ. Δασκαλόπουλο να μας λέει ότι «αν δεν γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, που είναι απαραίτητες για την χώρα, αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε». Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά γ’ αυτόν τον καπιταλιστή. Αντι γ' αυτό κάντε μια αναζήτηση στο μπλογκ μας με το όνομα του και θα διαπιστώσετε τον βίο και την πολιτεία του.

Γ’ αυτόν λοιπόν τον τύπο που κινδυνεύει να βρεθεί «πεινασμένος» σας θυμίζουμε μια περασμένη ανάρτησή μας που τον αφορά.





Ο πίνακας που βλέπετε στην εικόνα είναι δημιούργημα του «ανατρεπτικού νεοϋορκέζου καλλιτέχνη» Ντέιβιντ Χάμμονς. «Το έργο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από… ανθρώπινες τρίχες, πολύτιμους λίθους και καλώδια επάνω σε χρυσό φόντο», μας λέει το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».
Και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει; θα πείτε. Σωστά. Διαβάστε όμως και την συνέχεια.

Τον πίνακα αυτόν τον αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας φανταζόμαστε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πιθανόν για να διακοσμεί το γραφείο του. Και πόσα του κόστισε; Μόνο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ναι, είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε χτες απ’ την κυβέρνηση οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα να καταντήσουν μισθοί εξαθλίωσης. Είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε απολύσεις απ’ τον δημόσιο τομέα, που ζητάει τους εργάτες να τους χρησιμοποιεί απλώς σαν «ομιλούμενα εργαλεία», να τα αντικαθιστά όποτε θέλει, να μην έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα.

Κάντε τώρα ένα υπολογισμό. Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύετε για να αποκτήσετε αυτό το ποσό που διέθεσε αυτός ο καπιταλιστής απλώς για να «δημιουργεί περιβάλλον» στο χώρο εργασίας του;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger