Home » » Εκκληση για συμπαράσταση

Εκκληση για συμπαράσταση

Από giorgis , Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 | 3:58 π.μ.

Ζητάμε την υποστήριξή σας στο εξής θέμα: προχθές (Τετάρτη 15/06/11) στη διαμαρτυρία του συντάγματος συνέβησαν, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, πολλά έκτροπα. Ένα από αυτά ήταν η σύλληψη μερικών συμπολιτών μας οι οποίοι στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν την βαριά ατμόσφαιρα των χημικών κατέφυγαν σε μια κοντινή πλατεία. Εκεί 16 αστυνομικοί (της ομάδας ΔΙΑΣ) τους χτύπησαν (όπως μάθαμε έσπασαν το πόδι μιας κοπέλας) και συνέλαβαν κάποιους από αυτούς με ψευδείς κατηγορίες (για κατοχή κονταριών κλπ) .
Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως αυτά τα άτομα δεν ήταν οι ψευτοαναρχικοί που προκάλεσαν εξ’ αρχής τα επεισόδια στο Σύνταγμα!!!

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί έχουν συλληφθεί και περιμένουν να γίνει η δίκη τους. Τους μιλήσαμε και αυτό που μας ζήτησαν είναι η υποστήριξή μας, διότι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν κατηγορούμενοι για το τίποτα. Χθες (16/06) το πρωί που προσήλθαν στο δικαστήριο μαζεύτηκαν ΜΟΝΟ 2 με 3 άτομα για να τους αναπτερώσουν το ηθικό, κάτι το οποίο άφησε πολύ πικρή γεύση. Σήμερα, στις 12:30 στην Ευελπίδων (τα δικαστήρια, είναι κοντά στο σταθμό Βικτωρίας) σας παρακαλούμε να έλθετε για να τους υποστηρίξουμε. ΓΙΑΤΙ τους το οφείλουμε σαν ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, αλλά ΓΙΑΤΙ το οφείλουμε και στον εαυτό μας ώστε να ξέρουμε ότι μπορούμε να διαδηλώνουμε για το δίκαιο και μες τους συνανθρώπους στο ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν εκμεταλλεύτηκα τον χώρο σας για να διαδώσω αυτή την έκκληση.

Αναγνώστης

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Κάπως καθυστερημένα μας έστειλες το μήνυμα σου, φίλε, για να παρευρεθούν αναγνώστες του μπλογκ μας σήμερα στα δικαστήρια.
Πέρα απ’ αυτό όμως αφού θα βρεθείς με τα παιδιά που κατηγορούνται (λογικά θα έχουν απ’ αυτές τις καρμπόν κατηγορίες που φτιάχνουν οι μπάτσοι), ρώτησε τα αν χρειάζονται κάτι που μπορούμε να τους προσφέρουμε σαν μπλογκ. (Νομική υποστήριξη  –χωρίς αμοιβή εννοείται-, γνωστοποίηση σε τι «χαρτιά τους έχουν τυλίξει» κλπ).  Σε μια τέτοια περίπτωση στείλε μας e-mail ενυπόγραφο φυσικά και ένα τηλ για να επικοινωνήσουμε).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2011 στις 12:26 π.μ.

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΒΙΝΤΕΟ-ΑΥΤΟΠΤΕΣ!!!
Ακόμη ένα θύμα της αστυνομικής βίας στην απεργιακή συγκέντρωσητης 15 Ιούνη στην Αθήνα, η Άννα Τριανταφύλλου περιγράφει το πώς αστυνομικός τηςομάδας Δ την χτύπησε με αποτέλεσμα το γόνατό της να έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα.

“Μου διέλυσαν το γόνατο” δηλώνει η Άννα Τριανταφύλλου στο alterthess καταγγέλλοντας την αστυνομική βία που, χωρίς κανέναν λόγο, υπέστη στην συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Ιούνη στο Σύνταγμα.
Η τριαντάχρονη Άννα περιγράφει το περιστατικό ως εξής: «Κατέβηκα με τους συναδέλφους μου από την δουλειά και την αδερφή μου στην συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αποφασίσαμε να...
απομακρυνθούμε από τα σημεία όπου υπήρχε ένταση και δακρυγόνα οπότε προχωρήσαμε και καθίσαμε σε ένα παγκάκι στο Ζάππειο.
Κάποια στιγμή δύο μηχανές με αστυνομικούς πέρασαν από μπροστά μας και μάρσαραν αρκετά έντονα. Εγώ σηκώθηκα όρθια να δω αν συνέβη κάτι. Ξαφνικά ο ένας από τους δύο αστυνομικούς γύρισε με την μηχανή και κατευθύνθηκε προς το μέρος μου. Σήκωσε το πόδι του και με χτύπησε. Το χτύπημα ήταν τελειωτικό. Εγώ σφάδαζα από τον πόνο και άρχισα να κλαίω. Στη συνέχεια, όπως εξηγεί η Άννα, «πολίτες σταμάτησαν τον αστυνομικό με την μοτοσυκλέτα διαμαρτυρόμενοι για αυτό που συνέβη. Αυτός τους απάντησε ότι “το κάνω επίτηδες για προβοκάτσια”».
Καθώς το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει για να παραλάβει την τραυματισμένη κοπέλα ο κόσμος που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν ζήτησε από το περιπολικό που ήταν σταματημένο στην περιοχή να μεταφέρει την Άννα στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει η ίδια, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν, επαναλαμβάνοντας ότι «λέει ψέματα και ότι το κάνει επίτηδες».
Η Άννα μπήκε χθες στο χειρουργείο αφού όπως διέγνωσαν οι γιατροί το κάταγμα στο γόνατο ήταν συντριπτικό. Οι γιατροί έβαλαν λάμες στο γόνατο της και της είπαν ότι θα περπατήσει μετά από τρεις μήνες τουλάχιστον.
Όποιος έχει βίντεο από το συμβάν να μας στο στείλει γιατί είναι αναγκαίο ως τεκμήριο για την μήνυση που θα υποβληθεί.
ΕΔΩ ΟΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΡΞΟΥΝ:
eevangelatou@gmail.com
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ & ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger