Home » , » Σε πανικό το αστικό πολιτικό σκηνικό

Σε πανικό το αστικό πολιτικό σκηνικό

Από giorgis , Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 | 7:42 μ.μ.

 «Αυτή την στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι η δημοκρατία υπάρχει γιατί η αστυνομία δεν έχει γυρίσει την πλάτη στο κοινοβούλιο. Εάν η αστυνομία γυρνούσε την πλάτη στο κοινοβούλιο δεν θα υπήρχε σήμερα η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και πρέπει να σεβόμαστε την αστυνομία».

Αθ. Πλεύρης – βουλευτής ΛΑΟΣ

Και μόνο αυτή η δήλωση μας δείχνει τον πανικό στο οποίο βρίσκονται όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, μπροστά στην επέμβαση του λαϊκού παράγοντα.

Στο τέλος της ανάρτησής μας παραθέτουμε σε βίντεο τις δηλώσεις της Α. Παπαρήγα και Α. Τσίπρα για τις πολιτικές εξελίξεις. Να γράψουμε όμως και κάποιες δικές μας σκέψεις. 

Ο Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου τελείωσε. Οι εκπρόσωποι των αστικών δυνάμεων πανικόβλητοι προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να εκτονώσουν την λαϊκή οργή και προσπαθούν να «αιμοδοτήσουν» το σύστημα κάνοντας κινήσεις σκοπιμότητας.

Εριξαν το ενδεχόμενο της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα προσπαθήσουν να βγάλουν απ’ τα αδιέξοδα του το αστικό πολιτικό σύστημα.

Τίποτα το αισιόδοξο δεν πρόκειται να προκύψει για τον εργαζόμενο λαό και τα εργατικά στρώματα αν φύγει ο ΓΑΠ και αντικατασταθεί η κλίκα του από έναν άλλο αστικό θίασο. Δεν μπορεί να έχει κανείς απαίτηση απ’ όλα αυτά τα κόμματα που μας οδήγησαν μέχρι εδώ να δώσουν λύση στα προβλήματα του λαού που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Να προσπεράσουμε ότι όλα τα σενάρια που βλέπουν μέχρι τώρα δεν είναι παρά ένα καραμπινάτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ψιλά γράμματα είναι αυτά για τους πολιτικούς εκπροσώπους των καπιταλιστών. Και έχει απόλυτο δίκιο το ΚΚΕ που μιλάει ότι αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας των αστικών πολιτικών κομμάτων θα πρόκειται για μια «λυκοσυμμαχία»  και θα είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.

Οι σχεδιασμοί τους είναι ξεκάθαροι. Θέλουν να υποτάξουν, να αλυσοδέσουν τον ελληνικό λαό για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τώρα που ο λαϊκός παράγοντας βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο μια μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τα εγκλήματα που έχουν σχεδιαστεί σε βάρος του τόπου μας και του λαού της. Και ψάχνουν λύσεις ώστε απ' την μια το αστικό σύστημα και έχει τις λιγότερες απώλειες και από την άλλη η πολιτική που θα εξαθλιώσει τα λαϊκά στώματα να συνεχιστεί.

Να τους απογοητεύσουμε. Η λύση είναι να οξυνθεί, να δυναμώσει η ταξική πάλη, ο κόσμος της δουλειάς να οργανωθεί να παλέψει για να ανατρέψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2011 στις 8:30 μ.μ.

Ρ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΠΤ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ 8Α ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗ8ΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ???

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ

http://voices.gr/wp-content/uploads/pouli1.jpg

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2011 στις 9:12 μ.μ.

Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2011 στις 9:15 μ.μ.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 35ΑΡΑ Ο ΠΡΕΤΕΤΕΡΗΣ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος
16 Ιουνίου 2011 στις 12:02 π.μ.

αυριο ολοι στην συγκεντρωσει του κκε.μπορει να μην συμφωνουμε σε ολα αλλα ειναι καιροσ να βγουμε στουσ δρομουσ. τωρα αυριο θα ειναι αργα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger