Home » , , » Το "ολοκαύτωμα" της Κύπρου μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί και στην Ελλάδα

Το "ολοκαύτωμα" της Κύπρου μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί και στην Ελλάδα

Από giorgis , Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 | 5:31 π.μ.

Ενα θέμα στο οποίο έχει αναφερθεί κατά κόρο το «Δίκτυο Σπάρτακος» όπως και η «Διεθνιστική Κίνηση» -έχει θιγεί και  σε τηλεοπτικές εκπομπές-  περιλαμβάνεται  στο χθεσινό περιοδικό «Επίκαιρα».  Μιλάμε για τα ληγμένα εκρηκτικά που υπάρχουν διάσπαρτα σε αποθήκες στην χώρα μας κάτι που όσο δεν αντιμετωπίζεται ριζικά ενέχει τον κίνδυνο τραγωδίας ανάλογης αυτής που συνέβη στην Κύπρο.  Ένα μικρό απόσπασμα απ’ το δημοσίευμα του περιοδικού που αναφέραμε:

Τραγωδία παρόμοια με εκείνη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Κύπρου κινδυνεύουμε να ζήσουμε ανά πάσα στιγμή στην Ελλάδα. Εκατοντάδες τόνοι ληγμένων και άκρως επικίνδυνων εκρηκτικών υλών στοιβαγμένοι σε τέσσερις αποθήκες της Πολεμικής Βιομηχανίας, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές αλλά και η επίσημη Πολιτεία που διαχρονικά δείχνει προκλητική αδιαφορία στις επισημάνσεις και τις αναφορές των ειδικών συνθέτουν το... εκρηκτικό σκηνικό του τρόμου.

Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα απόρρητες επιστολές προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με θέμα την επικινδυνότητα εκρηκτικών υλών που έχουν λήξει από το 2005 και που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για την εξουδετέρωση τους. Παράλληλα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος περιγράφει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους κατοίκους της βορειοελλαδίτικης πόλης, εξαιτίας της ύπαρξης Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (Π ΑΠ 694) πλησίον της πόλης.
«Το "ολοκαύτωμα" της Κύπρου μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί και στην Ελλάδα», δηλώνει κατηγορηματικά στα «Επίκαιρα» ο κ. Βασίλης Καραλής, πρώην διευθυντής του Συγκροτήματος Εργαστηρίων Ελευσίνας και ειδικός στον τομέα καταστροφής εκρηκτικών υλών, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2008 έχει ενημερώσει όλους τους υπευθύνους για την επικινδυνότητα των ληγμένων από το 2005 εκρηκτικών, που κατασχέθηκαν στο πλοίο «Baltic Sky», αλλά και για τα πρωτογενή εκρηκτικά που «φιλοξενούνται» σε παρασκευαστήρια της Ελευσίνας.

«Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγούν»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες τόνοι εύφλεκτων υλικών που είναι διασκορπισμένοι σε τέσσερις αποθήκες. Μόνο τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν από το «Baltic Sky» φτάνουν τους 570 τόνους. Πρόκειται για ANFO αμμωνίτες, θρυαλλίδα και πυροκροτητές Νο8  που έχουν διασκορπιστεί δεξιά και αριστερά. Για την ακρίβεια 400 τόνοι βρίσκονται στα Δερβανοχώρια, 180 τόνοι στο Λαύριο και 100 τόνοι σε μια αποθήκη έξω από το βόλο λέει ο κ. Καραλής και συνεχίζει: «Αυτά τα υλικά έχουν λήξει από το 2005, οπότε θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί, Αλλά δυστυχώς κανείς δεν νοιάζεται»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger