Home » , , , » Για μια δικαστική δίωξη στην μπλοκόσφαιρα

Για μια δικαστική δίωξη στην μπλοκόσφαιρα

Από giorgis , Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 | 7:28 μ.μ.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι τα νταλαβέρια που έχουν κλίκες δημοσιοκάφρων δεν μας αφορούν καθόλου. Τομάρια του «λευκού κολάρου» είναι όλοι τους. Από την άλλη όμως κάθε κατασταλτική δραστηριότητα απέναντι στην μπλοκόσφαιρα μας βρίσκει αντίθετους ειδικά όταν δεν προέρχεται από απλούς πολίτες αλλά από άτομα που έχουν διευθυντικά πόστα σε κεντρικά καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το λέμε αυτό με αφορμή την τροπή που πήρε η μήνυση που είχε καταθέσει ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλου, για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro. Η Google έδωσε τα στοιχεία του διαχειριστή του μπλογκ και έτσι ταυτοποιήθηκε σαν ιδιοκτήτης του ο Γιάννης Παπαγιάννης. Κατηγορείτε, λοιπόν τώρα για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων με στόχο τον Χ. Παναγόπουλο, ενώ εκρεμούν σε βάρος του αγωγές από αλλους δημοσιοκάφρους του Mega. Παράληλα σε βάρος του Fimotro εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις για αδικήματα, όπως της εκβίασης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Λογικά είναι τώρα θα πάρουν κι αυτές τον δρόμο τους για τακτική δικάσιμο με κατηγορούμενο τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Το έχουμε ξαναγράψει. Στην μπλοκόσφαιρα ανθούν κάθε είδους «φρούτα», Κυπατζήδες, -όπως είχε αποκαλύψει έναν το Indymedia- «πρακτορίσκοι δεύτερης κατηγορίας» όπως γράφαμε σε παλαιότερη ανάρτησή μας, αναφερόμενοι σε συγκεκριμένη περίπτωση μπλόκερ,  λαμόγια κάθε είδους που χρησιμοποιούν τον ιστότοπο τους για να εξυπηρετήσουν προσωπικές βρόμικες επιδιώξεις.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε χωροφύλακα για να βάλει «τάξη» στην μπλοκόσφαιρα. Κι απ’ ότι γνωρίζουμε δεν υπήρξε ποτέ απλώς πολίτης να στραφεί δικαστικά εναντίον μπλοκ. Με αυτό το σκεπτικό είμαστε κάθετα αντίθετοι στην δικαστική δίωξη του Γ. Παπαγιάννη.

Κι αυτό το υποστηρίζουμε με δεδομένο ότι έχουμε την χειρότερη άποψη γ’ αυτόν τον δημοσιοκάφρο. Τι να πρωτοθυμηθούμε απ’ τα πεπραγμένα του; Ότι έδωσε συνέντευξη στο Κουρδιστό Πορτοκάλι (τότε που ήταν μπλοκ και πριν γίνει ιστοσελίδα)  στην οποία προανήγγελλε ότι θα δημοσιεύσει στο blog του μια λίστα από 12 δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΥΠ και φυσικά το θέμα το έκανε μετά γαργάρα; (Δεν νομίζουμε ότι η κίνησή του αυτή ήταν τυχαία). Το ότι όταν το απέλυσε κάποια στιγμή ένας απ’ τους εργοδότες του –ο Ν. Χατζηνικολάου στον ρ/σ του οποίου εργαζόταν τον αποκαλούσε στο μπλοκ του ότι είναι «γλύφτης σε όποιον τον πληρώνει» και κάνει «σπέκουλα στα μεγάλα αφεντικά», ενώ όταν τον ξαναπροσέλαβε –αντε να βρεις τι μεσολάβησε- του έκανε την αγιογραφία του;

Αλλωστε δεν θέλει ιδιαίτερη φαντασία να καταλάβεις ποιον «φωτογραφίζει» δημοσίευμα του «Βήματος» που κάνει λόγο για άτομο που έχει δικό του διαδικτυακό στέκει και το οποίο, άτομο, διαθέτει: «ταλέντο στα φαντασιοκοπήματα και στις άνανδρες επιθέσεις». Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι «Ο χολερικός μπλόγκερ είναι γνωστός εκβιαστής, που θα γίνει μελίρρυτος με λίγα χιλιαρικάκια …  Ο συγκεκριμένος μπλόγκερ είναι ένα κατακάθι της ενημέρωσης και οι ομόλογοί του βρίσκονται σε ρυπαρά έντυπα και βρωμοκάναλα».

Όμως το επαναλαμβάνουμε. Αν ανοίξει φάμπρικα δικαστικών διώξεων μπλοκερς, πιθανόν να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και με πρόσχημα την ιστορία με τον Παπαγιάννη η μνημονική κυβέρνηση θελήσει να βάλει «χέρι» στον μόνο χώρο –ή μάλλον απ’ τα λίγα μέσα- πληροφόρησης που δεν ελέγχει. Την μπλοκόσφαιρα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2011 στις 10:31 μ.μ.

Προσωπικα δεν μου κακοπεφτει!!!Οταν πολιτες υφιστανται διωγμους απο τον μοναδικο τρομοκρατη που ειναι το κρατος κι αυτοι κωφευουν?Ασε να δουνε και καποιοι απο δαυτους τι σημαινει καταδιωξη,εστω και για λιγο,μιας κι αυτα δεν κρατανε πολυ γιατι οι αρουραιοι τα βρισκουν παντα μεταξυ τους....

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2011 στις 1:45 π.μ.

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω με τον συντάκτη της ανάρτησης. Κανένας χωροφύλακας δεν μπήκε στο διαδίκτυο. Απλά ξεβρωμίζει ο τόπος και ο συγκεκριμένος παπαρας είναι μια πολύ καλή αρχή αρκεί να μην σταματήσει σε αυτόν και να επεκταθεί σε όλα εκείνα τα τα λαμόγια που βγάζουν μεροκάματο απο το blogging παίζοντας διάφορα παιχνίδια.

Αλλο δημοσιογράφος, άλλο blogger. Ειναι έννοιες ασυμβίβαστες αν θέλουμε το διαδίκτυο να παραμείνει μακριά απο κάθε είδους ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Επίσης παρόλο που τον κατακρίνεις βλέπω οτι γνωρίζεις πολύ καλά την προϊστορία του... να υποθέσω οτι για λόγους ενημέρωσης διάβαζες τις μαλακίες που έγραφε;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger