Home » , » Δυο λόγια για τον Νίκο Πλουμπίδη

Δυο λόγια για τον Νίκο Πλουμπίδη

Από giorgis , Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 | 6:35 μ.μ.

Στις 25 Νοεμβρίου 1952 η ασφάλεια ανακοινώνει τη σύλληψη του «από οκταετίας κρυπτόμενου κομμουνιστή Νικόλαου Πλουμπίδη». Το στρατοδικείο τον καταδικάζει σε θάνατο στις 3 Αυγούστου και ο κομμουνιστής ηγέτης πέφτει νεκρός απ’ τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος στις 14 Αυγούστου 1954.

Η κυβέρνηση του Πλαστήρα, το παλάτι, το στρατιωτικό και παραστρατιωτικό κατεστημένο, τα «κεντροαριστερά» και τα «κεντροδεξιά» όργανα της αμερικανοδουλείας, εκτέλεσαν τον Πλουμπίδη, για ένα και μοναδικό λόγο: Επειδή ήταν κομμουνιστής. Πλήρωσε με την ζωή του το ταξικό μίσος του μετεμφυλιοπολεμικού αστικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Το ίδιο είχε συμβεί και με τις εκτελέσεις που προηγήθηκαν στις 30 Μάρτη 1952 των Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Ηλίας Αργυριάδη.

Ο Πλουμπίδης συνελήφθησαν σε μια δύσκολη και σκοτεινή εποχή για την Ελλάδα.
Μια εποχή όπου και η ίδια η δεξιά προσπαθούσε να αποδείξει την πλήρη υποταγή της στις Αμερικανικές δυνάμεις. Μια εποχή όπου η CIA και ο ΙΔΕΑ διαφέντευαν και τρομοκρατούσαν την Ελλάδα, και που ο δύσμοιρος λαός προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια του από τον εμφύλιο και να ξανασταθεί στα πόδια του.

Για τον Νίκο Πλουμπίδη θα ετοιμάσουμε αναλυτικό αφιέρωμα. Αυτό που μπορούμε να τονίσουμε προς το παρόν είναι ότι σε όλη του την πολιτική διαδρομή του στάθηκε επαναστάτης, κομμουνιστής, ανυποχώρητος αγωνιστής.
Ακόμα και τότε που το ΚΚΕ μέσα απ’ τον ραδιοσταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» -βασιζόμενο σε εντελώς λαθεμένη πληροφόρηση τον χαρακτήριζε ως «από 28ετίας πράκτορας» της Ασφάλειας και των Άγγλων, υπεύθυνο για τη σύλληψη και εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, αμφισβητώντας ακόμη και την εκτέλεση του, λέγοντας ότι ήταν σκηνοθεσία των Αμερικανών.

Απ’ την πλευρά του ο Ν. Πλουμπίδης αρνήθηκε να αποκηρύξει το ΚΚΕ, διακήρυξε τον σεβασμό στις αποφάσεις του Π.Γ. ακόμη και εάν ήταν λανθασμένες, όπως στη δική του περίπτωση, και ζήτησε την υποταγή όλων, συγγενών και φίλων, σε αυτές. Χαρακτηριστικό απόσπασμα από κείμενο του που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες της εποχής λίγο πριν την εκτέλεση του: «Δε με χωρίζει καμιά διαφορά με την ηγεσία του κόμματός μου. Η ανακοίνωσι του κόμματος περί αποκηρύξεώς μου είχε σκοπό να προφυλάξη το κόμμα από έναν υποτιθέμενο εχθρό και οφείλεται σε σφαλερές ενδείξεις και υποβολιμαίες πληροφορίες. Πάντως, πιστεύω ότι το κόμμα θα επανεξετάση εν καιρώ το ζήτημα. Η απόφασι του κόμματος, οποιαδήποτε κι αν είναι, θα είναι για μένα σεβαστή. 5) Δεν είμαι προδότης, αλλά ήμουν, είμαι και θα είμαι πιστός στο κόμμα» («ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» 25/7/1954).

Η αποκατάσταση του Ν. Πλουμπίδη από το ΚΚΕ έγινε με απόφαση της 9ης Ολομέλειας, τον Αύγουστο του 1958.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
4 Αυγούστου 2011 στις 7:02 μ.μ.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ

Γρηγόρης
5 Αυγούστου 2011 στις 1:09 π.μ.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ,ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ,κ.λ.π.

Η λατρεία ειδώλων διαπερνά όλο το φάσμα της κοινωνίας,ακόμη και κομμάτι της αριστεράς που θα έπρεπε να έχει ήδη απαλλαγεί.Κρίμα..

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 2:37 π.μ.

Ζητω ο Γρηγόρης ειπε την μαλάκια του και έφυγε

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 12:19 μ.μ.

Οι καλοί σύντροφοι του ΚΚΕ καλά θα κάνει να διαβάσει την Ιστορία του και να δει τόσο πως αντιμετώπισε αγωνιστές σαν τον Νίκο Μπλουμπίδη όσο και άλλους.
Καλό επίσης θα είναι να μάθει πως τους έβλεπαν, πως τους αντιμετώπισαν και πως τους αποκαλούσαν οι καθεστωτικοί της εποχής εκείνης που όντως ήταν ένας άκρως επικύνδινος πολιτικός σχηματισμός για το κεφάλαιο, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα (δυστυχώς).
Δυστυχώς για το ΚΚΕ οι επίγονοι και συνεχιστές σήμερα του κάθε Πλουμπίδη είναι κάποιοι άλλοι που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ και αυτοί τρώνε την λάσπη από το κάθε λογής εθνιφρόνα καθεστωτικό καθώς και την άγρια καταστολή από κράτος και αφεντικά.
Υ.γ. κατά τ' άλλα ΠΑΜΕ βόλτα.

Γρηγόρης
5 Αυγούστου 2011 στις 12:29 μ.μ.

Βιάστηκες ανώνυμε να με κατακρίνεις και να ξεμπερδέψεις.
Τα επαναστατικά κόμματα και γενικότερα οι κοινωνικοί σχηματισμοί,όπως π.χ. τα συνδικάτα,είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ στα χέρια της εργατικής τάξης για να πετυχαίνει από τις διεκδικήσεις της μέχρι και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας.Αυτός είναι ο ρόλος τους και μέχρι εκεί!
Και πρέπει να έχουμε την κριτική ικανότητα,σε περίπτωση που αποδειχθούν κατώτερα των αναγκών μας,να τα αντικαταστήσουμε με εκείνα τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο στόχο μας.
Παρεμπιπτόντως εάν μελετήσεις την ιστορία του ρώσικου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος,θα διαπιστώσεις πόσο συχνά η ηγεσία του δε λυπήθηκε να διαλύσει/αντικαταστήσει/επανασυνθέσει τις μορφές και τα σχήματα κυνηγώντας πάντα το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Η λατρεία συμβόλων,ονομάτων έως και προσώπων (προσωπολατρεία=χείριστη μορφή) και η μετατροπή τους σε ιερά τοτέμ δεν ταιριάζει σε σκεπτόμενους μαρξιστές του 21ου αιώνα.
Θα λάτρευες το δράπανό σου ή θα αναφωνούσες μονίμως "ζήτω το αυτοκίνητό μου";
Ταίριαζε ίσως ως αναγκαίο κακό σε παλιότερες εποχές,που η πλειοψηφία του κόσμου δυσκολευόταν εκ των συνθηκών να έρθει σε επαφή με τη μαρξιστική θεωρία και να την κάνει δική της.
Ταιριάζει σίγουρα σε άχρηστες και ιδιοτελείς "ηγεσίες" που την καλλιεργούν συνειδητά,για να αποκρύπτουν τις δικές τους ευθύνες και να συσπειρώνουν ή και να φανατίζουν τους οπαδούς τους,αποφεύγοντας την κριτική τους.

Μακριά από τους επαναστάτες τέτοιες λογικές και συμπεριφορές!

Υ.Γ: Το αρχικό σχόλιό μου δεν αναφερόταν προφανώς στον αδικοχαμένο Νίκο Πλουμπίδη,που ήταν από τις αξιολογότερες μορφές του κινήματος του περασμένου αιώνα.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 2:28 μ.μ.

Μήπως η Έλη Παπά σχετίζεται με τις υποβολιμαίες πληροφορίες; Πολλοί οπορτούνες και από εδώ μέσα "αγκάλιασαν" αυτή αλλά και τον άθλιο γιο της, αποδεικνύοντας πως τα αντίΚΚΕ αντανακλαστικά τυφλώνουν.

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2011 στις 4:17 μ.μ.

επειδη προτοσ νοιξα τη συζητηση γραφοντασ[ αθανατοσ/ για τον πλουμπιδη θα πρεπει να ξεκαθαρισω μερικα πραγματα. γραφοντασ/αθανατοσ/ ουτε προσκυναω ουτε κατασκευεζω ειδωλα. αποτινω φορω τιμησ ε εναν ηρωα τησ εργατικησ ταξησ και του κομουνιστικου κομματοσ. απο την αλλη πρεπει να ειναι /αθανατοσ/ για να συνεχισει να διδασκει με την σταση του .τωρα αν σε αυτο το /αθανατασ/ θελει καποιοσ να ανακαλυψει στοιχεια προσωπολατρειασ η θρεισκειασ ε ασ το κανει,δικαιωμα του. δευτερο το ζητω το ΚΚΕ θα το ξαναπω οχι ακριτα ουτε ακουλουθωντασ πιστα τησ αποφασεισ τησ καθε κοματικησ ηγεσιασ και διαφορα τετοια αστεια . θε το κανω πιστοσ στην ιδεολογια αυτου του κομματοσ στισ αρχεσ του και τα πιστευο του που για αυτα αγωνιζομε χρινια ολοκληρα. Σε οποιον λοιπων αρεσει. RED

5 Αυγούστου 2011 στις 11:21 μ.μ.

Βρε ανώνυμε 12 19 (παμε βολτα)

ποιοι ειναι αυτοι που τους κληροδότησε ο πλουμπιδης

αμαν με τους αυτόκλητους συνεχιστές που διαλέγουν πότε κάποιοι

αγωνιστές ήρθαν σε ρήξη με κάποια ηγεσία και τότε και οχι πριν

ηρθαν να τους υιοθετήσουν.

Ξανα μανα ο ηρωας πλουμπιδης παραβίασε συνωμοτικούς κανόνες

και ήξερε η" περίμενε το αποτέλεσμα δεν ηταν χθεσινός ηταν παράλογη

η ενέργεια του πιστεύω οτι ήθελε να κάνει ηρωική έξοδο λόγο της ασθένειας του

τότε απόδραση να εκανες έπρεπε να το ενέκριναν αυτοι που ειχαν ανάλογες χρεώσεις

ειναι βέβαιο οτι τον είχαν εντοπίσει αλλα για δικους τους λογους τον άφηναν,

οταν καθοδηγούσε την οπλα ειχαν γινει υπερβολές οπως έλεγε και ο Σιαντος

που ηταν ο μονος που δεν ηταν κουτβης (αυτο δεν εχει καμία σημασία)αλλα

η ειρωνεία πως τα φέρνει η ζωη έμεινε μονος στο τιμόνι.

Ξερεις ποιος τον κατηγόρησε πρώτος/τη η ελλη οπως και άλλους ηταν πολύ

φλύαρη.

5 Αυγούστου 2011 στις 11:24 μ.μ.

Ρε γρήγορη έκανες ενα αστείο οχι και τοσο πετυχημένο αλλα

δεν τρέχει και τίποτα ένταξη είμαστε είπα και εγω το δικο μου

και ολα καλα σιγα τα αυγα δεν θα τρελαθούμε κιόλας.

Για την προσωπολατρία η γνώμη μου ειναι οτι για καθαρά πρακτικούς

λογους (μιλάω καθαρά τωρα )σε μια εποχή που η πλειοψηφία της

κοινωνίας ηταν αναλφάβητοι συσπειρώνει αρκει αυτη η ευκολία να μην

γίνει πρακτική,και μην νομίζεις οτι ο λαος δεν εχει ένστικτο και δεν

παίρνει χαμπάρι και η συνωμοσίολογία ειναι καθαρά προπανγαδιστικη

διοτι σε ενα κίνημα δεν ειναι δυνατόν να ειναι "μιλημένοι"χιλιάδες και

παραπάνω.ουτε να ειναι ενα τέτοιο πλήθος ντουβάρια,μην υποτιμάμε

τους λαους

Όλοι είμαστε επηρεασμένοι απο κάπου

Ξερεις πόσοι αδικήθηκαν αλλοι πως υπερεκτιμήθηκαν στα κινήματα σε

όλμο το μήκος του χρόνου αμέτρητοι

Η συνέπεια κρίνεται κάτω στο εργοστάσιο στο δρόμο και παντού να εισαι

εκεί κοντά και ακούραστα μες στην ρουτίνα και την επανάληψη να τρίβεσαι

με την μαζα και οχι να περιμένεις να σου φτιάξουν κίνημα για να έρθεις

μετα για να τους κρίνεις δεν σου λεω οχι στην κριτική λεω οχι στην ευκολία.

Εκει ψάχνω να βρω τους συνεπείς,λεω οχι στην μιζέρια και την λαθολογια .

Ανώνυμος
6 Αυγούστου 2011 στις 12:38 π.μ.

"Υποβιλμαίες πληροφορίες" και θεωρίες συνομοσίας. Μόνο που αυτό που γράφτηκε δεν ταιριάζει σε αριστερούς αλλά σε ακροδεξιούς συνομοσιολόγους.
Και όταν γράφω αριστερούς εννοώ αριστερούς όχι τίποτα συστεμικούς σοσιαλδημοκράτες με αριστερό προσωπείο ή ρεφορμιστές.
Αντι ΚΚΕ γίνεστε είστε οι ίδιοι με την πρακτική σας του σήμερα. Η καλύτερα τα "καλά αριστερά παιδιά του συστήματος" είστε. Δεν λέω κάπου προσπαθείτε και πάρα πολλών από εσάς τα κίνητρα είναι αγνά και σίγουρα με αριστερή ιδεολογία, αλλά. αλλά.
Και ανεχτήτε επιτέλους και λίγη κριτική και αφήστε την λογική ότι δεν ελένχουμε το προβοκάρουμε και ρίχτουμε τόνους λάσπης. Ο αντίπαλος είνα άλλος και όχι η αριστερά που δεν ελένχεται από το ΚΚΕ και οι α/α.
Υ.γ. Τιμάμε και σεβόμαστε τους αγωνιστές του ΚΚΕ του προηγούμενου αιώνα, το ΕΑΜ ΕΛΑΣ, τον Δ.Σ.Ε αλλά δεν τους κάνουμε θεούς, είπαμε δεν είμαστε τίποτα ακροδεξιοί συνομοσιολόγοι που ερμηνεύουν το γίγνεστε με "μεταφυσικές μπούρδες'' και επεμβάσεις "εξωγηίνων"

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2011 στις 4:49 π.μ.

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ.ΟΤΑΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΥΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ - ΚΙ ΕΔΩ ΔΕ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΤΛ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ -ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ- Ο ΜΠΕΛΛΟΓΙΑΝΝΗΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.ΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΑ ΠΡΑΧΤΟΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΛΛΑ.ΚΙ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΠΡΑΧΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΚΣΕ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ - ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΟΨΗ ΦΑΙΝΟΤΑΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΣΑΝ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΟ 58 ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΗ ΕΙΧΑΝ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ο ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ.Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΙΘΑΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΑΧΤΟΡΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΙ ΠΛΟΥΜΠΙΔΑΙΟΙ.ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΑΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.-

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger