Home » , » Πλιάτσικο από λαμόγια στο δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την "καταπολέμηση της ανεργίας'

Πλιάτσικο από λαμόγια στο δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την "καταπολέμηση της ανεργίας'

Από giorgis , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 | 5:34 μ.μ.

  Κι ενώ τα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τα λαϊκά στρώματα γίνονται κάθε μέρα και πιο εφιαλτικά, κάποια λαμόγια έχουν στήσει καλή φάμπρικα για να τσεπώσουν ζεστό δημόσιο χρήμα με όχημα την «αντιμετώπιση της ανεργίας».
Χαρακτηριστικό είναι σημερινό δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα» για τη μεγάλη μπίζνα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) με τα «πράσινα stage». Δεν μάθαμε κάτι καινούργιο αφού σε ανάρτηση μας με τίτλο «Μ.Κ.Ο  και κυβερνήτες δουλέμποροι της δυστυχίας των ανέργων», κάναμε τοποθέτηση για το επαίσχυντο σχέδιο κερδοσκοπίας που συλλάβανε και είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν οι διαχειριστές της εξουσίας, μαζί με τα συνεταιράκια τους των ΜΚΟ, εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση και την αγωνία για επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.

Γι’ αυτό δεν θα σταθούμε στην συγκεκριμένη πτυχή του θέματος αλλά θα εστιαστούμε σε μια άλλη παράμετρο του που δείχνει τον πακτωλό δημοσίου χρήματος που κατέληξε στις τσέπες των καπιταλιστών βάσει του περιβόητου αναπτυξιακού νόμου, που υποτίθεται επιδοτεί καπιταλιστικές επιχειρήσεις για την μείωση τις ανεργίας.

Δεν έχουμε να κάνουμε καμιά αποκάλυψη αφού τα στοιχεία που θα αναφέρουμε έχουν δημοσιευτεί στα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν, μ αυτά, έχουμε 39 επιχειρήσεις, που έβαλαν στα ταμεία τους 55.584.694 ευρώ επιχορηγήσεις, για να δημιουργήσουν 104,5 θέσεις εργασίας! (Μερικές περιπτώσεις: Αιολικό πάρκο - επιχορήγηση 2.875.950 ευρώ - 2 θέσεις εργασίας.. Οινοποιείο - 3.857.700 ευρώ - 7,8 θέσεις εργασίας. Πεντάστερο ξενοδοχείο -  4.345.000 ευρώ - 20 θέσεις εργασίας. Μονάδα ανακύκλωσης -  2.053.505 ευρώ - 10 θέσεις εργασίας κ.λ.π).

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς οικονομικές γνώσεις για να διαπιστώσει την ληστεία που κάνουν οι καπιταλιστές και σ’ αυτή την περίπτωση στο δημόσιο χρήμα, με πρόσχημα ότι θα μειώσουν την ανεργία. Μια απλή διαίρεση και θα βρούμε ότι στην πενταετία η κάθε θέση εργασίας θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή στον ελληνικό λαό) 531.911 ευρώ ή 106.382 ευρώ το χρόνο! Δηλαδή δεν φτάνει που οι καπιταλιστές θα έχουν τζάμπα εργατική δύναμη θα καβατζάρουν και εκατομμύρια ευρώ, από τον φορολογούμενο λαό, αφού ένας εργάτης δεν υπάρχει περίπτωση να αμείβεται με 106.382 ευρώ τον χρόνο!!!!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2011 στις 10:07 μ.μ.

Xreiazete ena neo eam, me ena minimum programma 5 6 simeion pou na mporesei na sispeirosei ta eyritera stromata ton ergazomenon kai ton prodeytikon dinameon tis xoras.Oso omos i aristera i kommatia tis sinexizoyne na pisteyoune oti mono me tin ideologhiki katharotita, kai me tin monodromi kathodos dithen tha mporesoyne na allacsoyne ta pragmata tha parakoloythoune ta ghegonota apo to parathiro, poy tha einai dramatika kai poy oi antidrastikes dinameis tha prospathisoyne na ekmetalrytoyne kai na mas kratisoyne ghia alla 20 xronia stin naftalini, kai stin mizeria kai tin apognosi!
Ayta sintrofoi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger