Home » , » Η Ελλάδα της διαβούλευσης και του διαλόγου σε όλο το μεγαλείο της!

Η Ελλάδα της διαβούλευσης και του διαλόγου σε όλο το μεγαλείο της!

Από giorgis , Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 | 11:38 μ.μ.

Του Γιώργου Σαρρή

Νόμισα πως δεν είχα ακούσει καλά και ρώτησα τους διπλανούς μου.
Ηταν στο δελτίο της ΝΕΤ  όπου η δημοσιογράφος αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.
Εχουν σχηματισθεί είπε 83 δικογραφίες εναντίον 6500 ατόμων!!

6500 άνθρωποι θα συρθούν στα δικαστήρια ενω ο υπουργός βίας κ.Παπουτσής κάλεσε και πάλι την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Εννοείται πλέον οτι η δουλεια της αστυνομίας δεν είναι η δίωξη του εγκλήματος όπως νομίζαμε, αλλά το κυνηγι διαδηλωτών και απεργών που παλεύουν για το ψωμί τους και φυσικά ενοχλούν γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Οι μαζικές απεργίες διαρκείας δεν γίνονται για πλάκα ούτε για επίδειξη ηρωισμού. Ειναι πόλεμος στον πόλεμο, είναι δράσεις που προσπαθούν να πλήξουν οικονομικές δομές σε απάντηση πληγμάτων που δέχονται οι απεργοί.

Μιλουν για ακραίες συμπεριφορές. Τι περίμεναν άραγε; Οτι θα δεχτούν αδιαμαρτυρητα την καταστροφή του κλάδου τους και θα πουν και συγνώμη για την ενόχληση; Μήπως είναι πιο ακραία η συμπεριφορά της κυβέρνησης που κατακαλόκαιρο στο κέντρο της τουριστικής σαιζόν επιτέθηκε χωρίς κανένα νόημα σε ένα κλάδο κλειδί για τον τουρισμό γράφοντας στα παλια της τα παπούτσια προηγούμενη πρόσφατη συμφωνία;

Μιλούν για πολιτική υποκινηση. Μα είναι τρελοί; Θα δεχόντουσαν οι ταξιτζήδες που είναι ένας κλάδος που αποτελείται από μικροιδιοκτήτες να συμμετέχει ολοκληρωτικά σε μια απεργία διαρκείας την καλύτερη για αυτούς στιγμή της σαιζόν επειδη απλά "υποκινήθηκαν πολιτικά"; Δεν βλέπουν οτι η συμπεριφορα των αυτοαπασχολούμενων αυτού του κλάδου έχει πρωτοφανή ποιοτικά χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις; Αυτοί οι άνθρωποι ειναι εμφανέστατα αποφασισμένοι για όλα και θυσιάζουν το μεροκάματό τους -που προφανώς έχουν ανάγκη- επειδή είναι απόλυτα πεισμένοι οτι έχουν δίκιο και έτσι είναι.

 Μιλούν για δημοκρατία και λένε οτι αυτο που κάνουν οι ταξιτζήδες είναι αντιδημοκρατικό. Μα δημοκρατία σημαίνει πρώτα από όλα να λαμβάνεις υπ όψη σου τη γνώμη του λαού, όχι να τον αγνοείς επιδεικτικά και να τον καταστρέφεις για το καλό του. Κι από πάνω να τον κυνηγάς με δυνάμεις καταστολής και να τον σέρνεις μαζικά στα δικαστήρια. Μήπως έχουμε χάσει εντελώς τη μπάλα.
Λιγο πριν το τέλος του δελτίου εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Οικονόμου (δυναστεία είναι αυτοί οι Οικονόμου;) κι άρχισε το λιβανηστήρι αφού πρώτα κλάφτηκε που του είχαν επιτεθεί.
"Θέλουμε είπε να πάμε μπροστά; Να βαδίσουμε για μια άλλη Ελλάδα ή να μείνουμε στην Ελλάδα των συντεχνιών που μας έφεραν σε αυτή τη θέση;"

Για ποια συντεχνία μιλούσε άραγε;
Μάλλον όχι για αυτη τη συντεχνία των 14000 πλοσίων απατεώνων που χρωστάνε 37 δις από τα 41 δις χρεωστούμενα στο Δημόσιο ενω τα υπόλοιπα 4δις τα χρωσούν 890000 άτομα ή νομικά πρόσωπα!!!
Γιατι βέβαια αυτη η συντεχνία μας έφερε εδώ κι οχι οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ιδ.τομέα.
Δεν μιλούσε ούτε για τη συντεχνία των εφοπλιστών που πληρώνουν φόρο 12εκ. ευρώ ενω οι μετανάστες 50εκ. δηλαδή ούτε καν 1/1000!!
Ουτε για τα κέρδη του κεφαλαίου που στην Ελλάδα φορολογούνται με 15% ενω στην υπόλοιπη Ευρώπη των 27 κατα μέσο όρο με 25%.
Μιλούσε για αυτούς τους απλούς εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες, που αφού τους κλέβουν το μισό πλούτο που παράγουν στον τόπο τους, τους λένε να βολευτούνε με ό,τι περισσεύει γιατί έτσι είναι ο αυτός ο άδικος ντουνιάς, αφού φυσικά πρώτα πληρωσουν και τα χρέη που αναλογούν και στους κλέφτες  μεγαλοαπατεώνες. Και βέβαια αυτό μόνο με ένα τρόπο "γίνεται".Τρώγοντας ο ένας τον άλλο. Πως αλλιώς;

Εμείς φταίμε όμως που καθόμαστε και τους ακούμε και δεν τους παίρνουμε κυριολεκτικά με τις πέτρες.
Τότε θα καταλάβουν τι σημαίνει οργή και ακραία συμπεριφορά
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2011 στις 4:12 μ.μ.

CIA Releases Official History of the Bay of Pigs July 30, 2011
h p://www.foia.cia.gov/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger