Home » , , , » Τύφλα να' χε ο Μουμπάρακ...

Τύφλα να' χε ο Μουμπάρακ...

Από ciaoant1 , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 | 10:03 μ.μ.


Ε όχι και να μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα για το πως σας ρημάζουμε. Μπορείτε να μιλάτε ελέυθερα μόνο αν μιλάτε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό. Πάρτε παράδειγμα από την Κίνα για παράδειγμα

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δίκασαν 27χρονο για «επαναστατικό» status στο facebook
Σε υστερία εξελίσσεται στη Βρετανία το κυνήγι των social media (τόπων κοινωνικής δικτύωσης). Πολίτες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια επειδή μετέδιδαν μέσω του facebook πληροφορίες κατά τη διάρκεια των ταραχών ή έγραφαν «αγανακτισμένα» status. Και αν ο Κάμερον επικαλείται, στο νέο φασισμό που θέλει να επιβάλλει, τα βίαια επεισόδια και τις καταστροφές, ας θυμηθούμε τι δήλωνε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πριν μερικές ημέρες: «Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…»

Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, απλώς σκεφθείτε, ότι οι ίδιοι που «χειροκροτούσαν» τις αραβικές εξεγέρσεις -που συντονίστηκαν μέσω των social media- οι ίδιοι ακριβώς τώρα προσπαθούν να ελέγξουν τα ίδια Μέσα, επιθυμώντας να έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να τα κλείνουν όποτε επιθυμούν. Οι ίδιοι που κατηγορούσαν τον Μουμπάρακ ως φασίστα, όταν σκέφθηκε να «κόψει» το internet, τώρα σπεύδουν πανικόβλητοι να τον μιμηθούν.

Στο εδώλιο για εμπρηστικά status

Ένας 27χρονος άνδρας παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Χέιστινγκς, στο Ανατολικό Σάσεξ, με την κατηγορία ότι υποκίνησε κοινωνικές αναταραχές και ότι «ενθάρρυνε σκόπιμα εγκλήματα (…) κυρίως ληστείες και εγκληματικές ζημιές» μέσω μηνυμάτων που ανέβασε στο Facebook. Με άλλα λόγια, επειδή ανέβασε ένα status «εμπρηστικό» οδηγήθηκε στο εδώλιο ως υποκινητής.

Αλλού στη Βρετανία, η αστυνομία επισκέφθηκε τρεις νεαρούς άνδρες και ένα κορίτσι 11 ετών και τους «έδωσαν συμβουλές» σχετικά με την είσοδό τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

Ο νεοφιλελεύθερος Κάμερον εμπνευστής του νέου φασισμού

Στο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των ταραχών που παρουσίασε χθες Πέμπτη ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον περιλαμβανόταν η πρόταση να υπάρξουν περιορισμοί στην αποστολή μηνυμάτων μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Blackberry Messenger, στη διάρκεια των ταραχών.

Ο Κάμερον δήλωσε ότι θα καλέσει στελέχη των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσουν πώς θα μπορέσουν να εμποδίσουν τους χρήστες να μεταδίδουν πληροφορίες για τα επεισόδια ή να ενημερώνουν τους ταραξίες για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Ούτε ο Μουμπάρακ δεν τα κατάφερε

Πάντως ο Ρικ Φέργκιουσον, της εταιρείας ασφάλειας λογισμικού Trend Micro, δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατο να εμποδιστεί η πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είδαμε ότι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και το Ιράν -πολύ πιο καταπιεστικά καθεστώτα από τη δημοκρατική κυβέρνηση της Βρετανίας- προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά ο κόσμος βρίσκει πάντα τον τρόπο», επεσήμανε ο Φέργκιουσον.


Ο περιορισμός στη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης θα σηματοδοτούσε την πιο «θεμελιώδη αλλαγή» στην προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης στο Διαδίκτυο εδώ και 15 χρόνια, σχολίασε ο δικηγόρος Στιβ Κούνσεβιτς στο Press Association.

Άντε και στα δικά μας, αφού η Επιτροπή Παπαϊωάννου – Μανδραβέλη για τα blog όλο και κάτι θα έχει να διδαχθεί από τον κύριο Κάμερον και τη νεοφιλελεύθερη παρέα του… 
Αποσύρεται «επαναστατική» διαφήμιση της Levi's μετά τις ταραχές στη Βρετανία
Υπό το βάρος αντιδράσεων ότι «εξυμνεί» τις ταραχές που σάρωσαν τη Βρετανία, η εταιρεία Levi's αποσύρει προσωρινά διαφήμιση που παρουσιάζει έναν νεαρό άνδρα να αντιπαρατίθεται στις δυνάμεις καταστολής ενώ ακούγεται η φράση «είσαι υπέροχος». Ο αφηγητής διαβάζει αποσπάσματα από ποίηση του Τσαρλς Μπουκόφσκι και το σποτ τελειώνει με τις λέξεις «Βγες Μπροστά».

Το σποτ διάρκειας 60 δευτερολέπτων -στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διαφημιστικής εκστρατείας της Levi Strauss- αναρτήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Facebook και επρόκειτο να προβληθεί προσεχώς στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις εξαιτίας της χρονικής συγκυρίας οδήγησαν την εταιρεία να ανακοινώσει ότι «για λόγους ευαισθησίας» αποσύρει προσωρινά το σποτ από τη Βρετανία -αν και είναι ακόμη διαθέσιμο στο YouTube, ενώ θα προβληθεί κανονικά στο εξωτερικό- όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Guardian.

«Είμαστε βαθύτατα αποκαρδιωμένοι για τα πρωτοφανή γεγονότα που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν επηρεάσει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος της Levi's, τονίζοντας πως στόχος του σποτ είναι να καταγράψει την αισιοδοξία των νέων και τη φιλοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, και όχι να ενθαρρύνει ταραχές.

«Αν και η διαφήμιση 'Go Forth' [Βγες Μπροστά] ενσωματώνει την ενέργεια και τα γεγονότα των καιρών μας, και δεν αφορά κανένα συγκεκριμένο κίνημα ή πολιτικό ζήτημα, αντίθετα έχει να κάνει με την αισιοδοξία, τη θετική δράση και ένα πρωτοποριακό πνεύμα, για λόγους ευαισθησίας για όσα συμβαίνουν τώρα στη Βρετανία, αναστείλαμε προσωρινά τα σποτ στο Facebook και τους κινηματογράφους στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Κατά την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας, η επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Levi's Ρεμπέκα Βαν Ντάικ έχει υπογραμμίσει ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ, ο κόσμος χρειάζεται έμπνευση, ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους με πρωτοποριακό πνεύμα που ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι δυνατά».

Η συγκεκριμένη διαφήμιση, επισημαίνει η εταιρεία, αναγνωρίζει τους ανθρώπους σε όλη την υφήλιο που βγαίνουν μπροστά για να αλλάξουν τον κόσμο.

Ισραήλ: Mε υπερήχους θα καταστείλουν τους διαδηλωτές
 Άλογα, κανόνια νερού, δακρυγόνα, εκτοξευτές δακρυγόνων και μη θανατηφόρα όπλα όπως μηχανές υπερήχων που προκαλούν ναυτία, παραγγέλνουν οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ για την καταστολή των διαδηλώσεων που προετοιμάζουν οι Παλαιστίνιοι τον επόμενο μήνα στην προσπάθειά τους να πετύχουν αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Associated Press.

Οι παλαιστίνιοι διοργανώνουν τις διαδηλώσεις του επόμενου μήνα με τρόπο τέτοιο που να μην προκληθούν επεισόδια και συγκρούσεις με τους ισραηλινούς. Ωστόσο από την πλευρά τους οι ισραηλινές αρχές φοβούνται ότι σε περίπτωση που σκοτωθεί κάποιος παλαιστίνιος η κατάσταση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο η ισραηλινή αστυνομία παρήγγειλε και ένα μηχάνημα το οποίο αποκαλεί "Η Κραυγή" και παράγει υπερήχους που επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμό με τρόπο τέτοιο που να του προκαλούν ναυτία. Επίσης παρήγγειλαν ακόμη ένα μηχάνημα τον "Ασβό" που ψεκάζει μια ουσία με ανυπόφορη μυρωδιά.

Οι ισραηλινές αρχές καταφεύγουν στην τεχνολογία των μη θανατηφόρων όπλων έπειτα και από την διεθνή κατακραυγή για την αιματοχυσία τον Μάιο όταν χιλιάδες παλαιστίνιοι όρμησαν στα σύνορα του Ισραήλ από τη Συρία και οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν περισσότερους από 12 ανθρώπους.

Ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης θα παρακολουθεί το Πεντάγωνο
 Δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να αξιοποιήσει το αμερικανικό Πεντάγωνο στον αγώνα του κατά της κυβερνο-τρομοκρατίας, αλλά και σε μία προσπάθεια να εντοπίζει έγκαιρα σημαντικά γεγονότα, όπως τις εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης».

Οι αμερικανικές προσπάθειες για παρακολούθηση ή ακόμη και χειραγώγηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είχαν μέχρι σήμερα ως στόχο τους ιστοσελίδες κατά κύριο λόγο στη Μέση Ανατολή. Οι ειδικές υπηρεσίες του στρατού, όμως, εκτιμούν ότι οι απειλές προέρχονται πλέον και από το εσωτερικό των ΗΠΑ. Οι νέες προτάσεις αφορούν επίσης την ενίσχυση των προσπαθειών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για παραγωγή περιεχομένου σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω πλασματικών λογαριασμών και αυτόματων συστημάτων bot.

Προκήρυξη από την ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών
 Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.200 Ειδικών Φρουρών στις τάξεις του Σώματος.
Αμυντικά «όπλα» για τη Δημοτική Αστυνομία 
Τη δυνατότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί –εφόσον το επιθυμούν– να φέρουν αμυντικό εξοπλισμό αναμένεται να προτείνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αναστάσιος Αβραντίνης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger