Home » , » Η Αριστερά ante portas ή πορτιέρης του συστήματος;

Η Αριστερά ante portas ή πορτιέρης του συστήματος;

Από giorgis , Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 | 1:02 μ.μ.

·     Η Ε.Ε και  ΔΝΤ με υπεργολάβο τον Βενιζέλο θα μας θάψουν νωρίτερα. Τέτοια επίθεση εναντίον των εργαζομένων ούτε ως φανταστικό σενάριο δε θα τολμούσε  να σκεφθεί η Ν.Δ .

Τώρα δε δοκιμάζονται ούτε οι αντοχές του ΠΑΣΟΚ, αν μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος, ούτε οι αντοχές του συστήματος, αν θα τα καταφέρει με την κρίση  «αβρόχοις ποσίν».

Η αριστερά δοκιμάζεται: ή θα συμμαζέψει το κομμάτια της και θα προτείνει 4-5 πράγματα, για να υπερασπισθεί το εισόδημα των εργαζομένων ή θα υπερασπίζεται τα μαγαζάκια της και ο λαός θα βουλιάζει. Και μετά θα ψάχνεται να βρει που πήγαν οι αριστεροί.

 ·  Απαιτείται ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης: Ενάντια στην κυβέρνηση και στην τρόικα.

·  Συμφωνία σε βασικά πράγματα: Αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης, στάση πληρωμών, έξοδος από το Ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζών, φορολόγηση- έκτακτη εισφορά μεγάλων εισοδημάτων- περιουσίας, αποκατάσταση του εισοδήματος των εργαζομένων.

·  Η αριστερά με το λαό στους δρόμους, για να μην την πετάξει ο λαός στο δρόμο.

·  Όλοι οι αριστεροί επιστήμονες στο πόδι, για τη διαμόρφωση ενός πειστικού προγράμματος εξόδου από την κρίση. Αναλυτικά βήμα προς βήμα. Καθαρές δουλειές. Και αν το ΚΚΕ δεν ακολουθήσει (;). Θα στριμωχθεί πολύ από τα μέλη του και θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Όλοι, συντηρητικοί ή μη άνεργοι και μεροκαματιάρηδες περιμένουν από την αριστερά να κάνει κάτι.  Δεν καταλαβαίνουν, γιατί υπερασπιζόμαστε εμείς οι αριστεροί τα μαγαζάκια μας, ενώ ο κόσμος βουλιάζει.

·  Τώρα που οι φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους, κοινό μέτωπο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών, φοιτητών, μαθητών. Υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και υγείας. Υπεράσπιση του ασύλου. Το άσυλο συνδέεται με το πολυτεχνείο. Το ΠΑΣΟΚ βεβηλώνει το πολυτεχνείο. Πρώτα το  τανκς της χούντας, τώρα η Διαμαντοπούλου. Θα μπορούσε κυβέρνηση της ΝΔ να σταθεί, αν άνοιγαν τα σχολεία χωρίς βιβλία;

Ο Παπανδρέου  και  όλοι οι  βουλευτές του  με αγανακτισμένους γονείς και με τα τοπικά στελέχη  τους  θα πήγαιναν στα σχολεία την πρώτη ημέρα με τον αγιασμό, για να καταγγείλουν την αναλγησία της κυβέρνησης. Και το βράδυ η Τρέμη στο MEGA, ο Πρωτοψάλτε στο ΣΚΆΙ και όλα τα πρωινάδικα θα κήρυτταν ανένδοτο εναντίον της κυβέρνησης.

·  Το ΠΑΣΟΚ φασιστικοποιεί τη χώρα. Παραπομπή 7 νέων για παρακώληση συγκοινωνιών στις 3  Σεπτέμβρη, επειδή διαδήλωναν στην Αμαλίας στο Σύνταγμα. Η αριστερά στο πλευρό τους. Υπεράσπιση μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση σιγά- σιγά ποινικοποιεί τις αντιδράσεις του λαού. Τρομοκρατεί, φυλακίζει, απειλεί. Η κυβέρνηση αυτή είναι χούντα,  η πιο επικίνδυνη ακροδεξιά κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Η αριστερά πρέπει να είναι κάθετη σε αυτό.

·  24ωρες, 48ωρες απεργίες δεν κλονίζουν την κυβέρνηση. 10- 12 μέρες το χρόνο και δεν έγινε τίποτα. Υπάρχει απογοήτευση. Πρώτο βήμα κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων με απεργία διαρκείας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

·  Αγώνες έξω από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Είναι οι στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής.

·  Το Σύνταγμα και οι πλατείες ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Ο λαός το διαισθάνεται. Περιμένει κάτι παραπάνω τώρα. Η  εξέγερση δεν έρχεται μόνη της, αν δεν υπάρχει ελπίδα, εναλλακτική πρόταση. Τώρα που το σύστημα ξεβρακώνεται και σπέρνει δυστυχία, η αριστερά δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

·  Υπάρχουν διαφορές. Θεμιτές. Εδώ χάνεται το σύμπαν.  Ποιος θα σταθεί στις διαφορές, αν το σύστημα «κινεζικοποιήσει» τους εργαζόμενους και μας γυρίσει στη δεκαετία του 1960; Αν τώρα  η αριστερά αποτύχει να αντιδράσει στην ισοπέδωση των εργαζομένων, ποιο  θα είναι το μέλλον της;

·  Αν το ΠΑΣΟΚ  συντρίψει τους εργαζόμενους και παραδώσει την εξουσία στο Σαμαρά, αφού θα έχει πετύχει όσα δε θα μπορούσε μια κυβέρνηση της Ν.Δ  επί 50 χρόνια στην εξουσία,  η αριστερά, ανήμπορη να αντιδράσει, τι θα ζητήσει από τον λαό; Να καταδικάσει τη δεξιά, για να ξανάρθει το νέο ΠΑΣΟΚ ή το διάδοχο ΠΑΣΟΚ; Aυτη την ‘’προοπτική’’ θέλουμε;

Πηγή:  Τάσος Σταυρόπουλου - "Το Μέτωπο"                               
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:22 μ.μ.

Συνφονώ με το άρθρο.Αν το κκε πει όχι σε ένα κοινό μέτοπο, θα νοιώσει την αγανάκτιση από την βάση του, αυτό είναι σίγουρο.Ασ κάνουμε κάτι γρήγορα, πριν μίνουμε χωρίς αξιοπρέπια χωρίς τίποτα..

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:12 μ.μ.

Άσε μας ρε φίλε, τράβα με τους αριστερούς του ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Κουβέλη και του ΤΣΙΡΥΖΑ. και βάλε τους Δελαστίκ να γράψουν άρθρα όπου θα κρίνουν ότι οι Καντάφι και οι Μπενάληδες είναι ίδιοι με τους Ζίβκοφ και Χόνεκερ.

12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

Έκφραση ψυχής το άρθρο....! συνυπογράφω την αγωνία του. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αντιμετωπίζουμε θέμα επιβίωσης και ΟΧΙ να σώσουμε τα μαγαζάκια μας και να αυτοεπιβεβαιώσουμε τις απόψεις μας.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΟΧΙΑ και οι ΗΓΕΣΙΕΣ των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ αποκτούν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:55 μ.μ.

Μπράβο φίλε του ΚΚΕ. Υπεύθυνη στάση κρατάτε. Ξέρετε να κάνετε συμμαχίες την ώρα της κρίσης.

Γρηγόρης
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:39 μ.μ.

Το καθεστώς του Ζίβκωφ και του Χόνεκερ είναι αυτό που σε εμπνέει εσένα;
Αυτή είναι η πολιτική σου πρόταση προς τους εργαζόμενους της χώρας εν έτει 2011;
Γραφειοκρατία,κομματική και κρατική νομενκλατούρα,και κρατικός καπιταλισμός στην οικονομία;

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:40 μ.μ.

..οκ, φαντάζομαι με την απαραίτηττη σποντίτσα για το ΚΚΕ,ξεκινάτε καλά για να πιάσατε την νόρμα σας και για αυτη τη βδομάδα..
Σοβαρά τώρα, υπάρχει η πρόταση του ΚΚΕ για λαική εξουσία- λαική οικονομία, με συμμαχία εργατών- αγροτών- αυταπασχολούμενων με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Υπάρχουν ταξικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, αγροτικοί συλλόγοι, λαικές επιτροπές στις συνοικίες, επιτροπές ανέργων κτλ που κινουνται ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση:
http://redflyplanet.blogspot.com/2011/06/links.html

Υπάρχει πλαίσιο πάλης με άμεσους στόχους:

http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1918

Υπάρχει η σημαντικήπρωτοβουλία για οργανωμένη- συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της εφορίας, ένα αίτημα που μπορεί να αποτελέσει αιχμή και αφορμή συσπείρωσης:
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/9/2011&id=13686&pageNo=2&direction=1

Ύπάρχουν τα ταξικά συνδικάτα (θυμίζω την 7ημερη απεργία στα λιμάνια, την 3ημερη στην ΦΑΓΕ, την 4ημερη στο Καζίνο της Πάρνηθας) που χρειάζονται την στήριξη όλων μας όπως η Ομοσπονδία Τροφίμων- Γάλακτος που δίνει την μάχη της κλαδικής σύμβασης- μάχη για όλη την εργατική τάξη:
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=11/9/2011&id=13677&pageNo=15&direction=1
(και όποιος έχει επαφή με εργαζόμενους και δεν γράφει απλά πύρινα άρθρα- ξέρει πόσο δύσκολο να απεργήσει κάποιος έστω για μία μέρα..)

Υπάρχει το πλαίσιο, υπάρχουν ήδη οι φύτρες σε πολλούς εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους,έχουν ήδη γίνει πολύ μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ κτλ. Ας τα προσεγγίσουν όλα αυτά οι εργαζόμενοι με καθαρό μυαλό, αγνοώντας την αστική προποαγάνδα) με όρους κοινωνικούς και οικονομικούς (όχι με την διασπαστική, αυτοαναφορική, χωρίς προοπτική λογική των πάμπολων ηγετίσκων της "αριστεράς") κι ας συσπειρωθούμε γύρω απο αυτήν την κοινωνική συμμαχία

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:05 μ.μ.

Να χαρώ εγώ αριστερά της έμπνευσης κα ι της προοπτικής..!
"Απαιτείται ένα παλλαϊκό μέτωπο
αντίστασης: Ενάντια στην κυβέρνηση και στην τρόικα.

· Συμφωνία σε βασικά πράγματα: Αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης, στάση πληρωμών, έξοδος από το Ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζών, φορολόγηση- έκτακτη εισφορά μεγάλων εισοδημάτων- περιουσίας, αποκατάσταση του εισοδήματος των εργαζομένων".
Ένα πρόγραμμα αστικού εκσυχρονισμού ο ένας,με αυταπάτες για ενα καινούριο κοινωνικό συμβόλαιο με την αστική τάξη, με αριστερά παρακάλια προφανώς για δίκαιη φορολογια και αποκατάσταση των μισθών στα καπιταλιστικά πλαίσια φυσικά.
Ο άλλος το βιολί του:

"Υπάρχει το πλαίσιο, υπάρχουν ήδη οι φύτρες σε πολλούς εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους,έχουν ήδη γίνει πολύ μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ κτλ. Ας τα προσεγγίσουν όλα αυτά οι εργαζόμενοι με καθαρό μυαλό, αγνοώντας την αστική προποαγάνδα) με όρους κοινωνικούς και οικονομικούς (όχι με την διασπαστική, αυτοαναφορική, χωρίς προοπτική λογική των πάμπολων ηγετίσκων της "αριστεράς") κι ας συσπειρωθούμε γύρω απο αυτήν την κοινωνική συμμαχία"
Στο δρόμο της ηττημένης προοπτικής τύπου ΚΚΕ.
Αριστερά ξεπερασμένη και δίκαια από τις μάζες εγκατελειμένη.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:08 μ.μ.

συγνωμη, γιατι θα τρελαθω!!!!!!!!

Ο Κουβελης και ολοι αυτοι τριγυρω του ειναι αριστερα;;;;;;;;;;;;

Αριστερα σημαινει καθαρη ανατροπη των καπιταλιστικων παραγωγικων σχεσεων.
Σημαινει οτι δεν συνομιλω με τους ΠΑΣΟΚ.
Σημαινει οτι δεν ταλαντευομαι απο τον τελικο στοχο που ειναι η ανατροπη της εξουσιας των μονοπολιων και η δημιουργια λαϊκης οικονμιας.
ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:51 μ.μ.

'Συμφωνία σε βασικά πράγματα: Αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης, στάση πληρωμών, έξοδος από το Ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζών, φορολόγηση- έκτακτη εισφορά μεγάλων εισοδημάτων- περιουσίας, αποκατάσταση του εισοδήματος των εργαζομένων.'

...εμπρός λοιπόν για την 'κάθαρση του καπιταλισμού'. Εμπρός λοιπόν για έναν άλλο καλύτερο καπιταλισμό...

Έχετε χάσει ιστορικά γεγονότα... Ο καπιταλισμός σε μονοπωλιακό στάδιο βρίσκεται και δε γυρίζει πίσω... Τι να πώ... Περαστικά και κουράγιο...

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:10 π.μ.

Μέχρι τώρα η μεγάλη πλειοψηφία στο blog θεωρούσε το ΚΚΕ σταλινικό, απολιθωμένο, γραφειοκρατικό, ξεπερασμένο και ότι η πρότασή του για λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία χωρίς επανάσταση είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες, καθώς και ότι οι "αγανακτισμένοι" (της πλάκας) του Συντάγματος αποτελούν γνήσια λαϊκή έκφραση και ελπίδα για το κίνημα. Κωλοτούμπα τώρα;

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:25 π.μ.

Α και πού είστε παιδιά να μην το ξεχάσω: Όπου να' ναι ξαναβγαίνουν στο Σύνταγμα οι "αγανακτισμένοι",φαίνεται θα "μυρίστηκαν" ότι έρχονται εκλογές και θέλουν να πιέσουν για ρουσφέτια. Όσους μείνουν "αγανακτισμένοι" και μετά τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε συνεργασία μαζί τους. Για διορισμούς και ρουσφέτια εννοείται, αφού έννοιες όπως ταξική πάλη, αγώνες, κοινωνικοποίηση μέσων παραγωγής κλπ είναι άλλωστε ξεπερασμένα

Botsoglu kostas
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:33 π.μ.

ΔΗΜ.Ο ΣΥΡΙΖΑ προτεινει πλεον κοινη εκλογικη καθοδο της αριστερας και τα στελεχοι του διαβεβαιωνουν οτι θα συνεχισουν αυτα τα προσκλητηρια οσα ΟΧΙ κιαν εισπραξουν απ' το ΚΚΕ.Πως το σχολιαζετε? ΑΛ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ.Θελουν να θολωσουν τα νερα για να μην φαινονται τα δικα τους αδιεξοδα,αλλα αυτο δεν μας αφορα εμας.Αλλα κυριως-και αυτο μας αφορα εμας-μπερδεβουν αυτους που εγκαταλειπουν το ΠΑΣΟΚ κα τη ΝΔ και αναζητουν διεξοδο. Ειναι μεγαλη ζημια που κανουν,ειδικα σημερα προτεινοντας ευκολες ΄΄λυσεις΄΄ εντος τις Ε.Ε,χωρις αντιπαραθεση με τα μονοπωλεια και την εξουσια τους. Η συμμαχια που ονειρευονται οπως και να την ονομασουν,δεν αποτελει αντιπαλο τις πλουτοκρατιας,του συστηματος και των κομματων της. Αντιθετα,οπου φτιαχτηκε τετοια κυβερνηση,τα μονοπωλεια παιζουν χωρις αντιπαλο.Δειτε Ισπανια,Ιταλια,και αλλου. ΧΩΡΤΑΣΑΤΕ?ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΣΟΔΑ ΤΩΡΑ

Botsoglu kostas
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:41 π.μ.

Πατε στο Redflyplanet και βιαβαστε την συνεντευξη της Αλεκας στον Αγγελιοφορο σε σχετικη ερωτηση.Θα παρετε την απαντηση.Και καλη χωνεψη.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:36 π.μ.

"βάλε τους Δελαστίκ να γράψουν άρθρα όπου θα κρίνουν ότι οι Καντάφι και οι Μπενάληδες είναι ίδιοι με τους Ζίβκοφ και Χόνεκερ."

Μυρωδιά από Λένιν οι ΚΚΕδες...τα κινήματα τους γλιστράνε μέσα από τα χέρια κι αυτοί ουρλιάζουν υστερικά τσιτάτα για τα μιάσματα τους "αριστεριστές" της ΕΑΑΚ.Όταν ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός ταυτίζεται με τον κομματικό ολοκληρωτισμό,όταν η δικτατορία του προλεταριάτου ταυτίζεται με τη δικτατορία του κόμματος...

Πάντως παντού οι ΚΝιτες σχολιάζουν,αλλά δε μας δίνουν τον τρόπο μετάβασης στη λαϊκή εξουσία...

Βασίλης

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:13 π.μ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΚΕ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΕΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΠΙΕΣΤΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΑΣ (ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ) ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΧΟΝΕΚΕΡ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980, ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:02 μ.μ.

RED. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ(ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΛΠ) ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ 15+9+2 ΚΛΠ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΕΙΑ . ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1989 ΟΤΑΝ ΕΓΕΙΝΕ Ο ΣΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΩΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΕΙΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ . ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝ ΘΕΛΑΝ ΕΝΩΤΗΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΟΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ . ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩΜΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΦΥΡΟΤΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 1:09 μ.μ.

kke re

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:32 μ.μ.

..η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ εδράζεται σε ταξικόοικονομική ανάλυση και αντίστοιχη είναι και η τελική διέξοδος που προτείνει. Αυτή είναι και η ειδοποιός ποιοτική διαφορά από τις προτάσεις και την πρακτική των υπόλοιπων "αριστερών" σχηματισμών που εδράζονται σε ιδεοληψίες (αριστερός- δεξιος, νεοφιλευθερος- σοσιαλιστής, μπάτσος- κινηματίας, πολίτης- πολιτικός, λαμόγιο- τίμιος κτλ) και οι συμμαχίες τους είναι συμφωνίες κορυφών που μοιράζουν οφίτσια (πχ η ΑΡΑΝ ή η ΑΡΑΣ θα πάρει την έδρα?) και καταλήγουν σε ιδεολογική σούπα για να είναι όλοι ικανοποιημένοι..ποσοτικά δε, τριάντα οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που όλες μαζί δεν εκφράζουν ούτε το 1% των εργαζομένων και με ανύπαρκτη επιρροή στην οργανωμένη ταξική πάλη απο την μία και το ΚΚΕ απο την άλλη με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ κτλ..οι εργαζόμενοι πρέπει να τα αφήσουμε πίσω όλα αυτά (βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης όπως έδειξε η Ιστορία, βλ ΠΑΣΟΚ μέχρι Αγανακτισμένους.., να καλλιεργήσουμε το ταξικό κριτήριο, να πιστέψουμε στην τάξη μας και να διεκδικήσουμε την κυριότητα των μέσων παραγωγής. Όταν οι εργαζόμενοι κατανοήσουν αυτήν την πραγματικότητα θα μπορούν να οργανωθούν, να γεννήσουν τα δικά τους όργανα εξουσίας και να χουν το κριτήριο να πάνε την πάλη μέχρι τέλους..το κολάκευμα της τωρινής συνείδησης- στάσης των εργαζομένων θα μας κρατήσει χαμηλά με τους κάθε λογής "αριστερούς" να καθοδηγουν αφ υψηλού, κρατώντας τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους για τους εαυτούς τους..φυσικά το blog αυτό δεν είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για το κάλεσμα στο μέτωπο που καλεί το ΚΚΕ, καθότι έχει πολύ συγκεκριμένο κοινό, όχι χαρακτηριστικό της μεγάλης (και κρίσιμης..) μάζας των εργαζομένων..

Ανώνυμος
13 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:37 μ.μ.

..δικαίωμα του καθενός να είναι ΚΚΕ,όπως και δικαίωμα του να αυτοαναιτείται διαρκώς.. γιατί αυτό συμβαίνει κάτα την γνώμη μου όταν: κάνεις δήθεν έκκληση για ενότητα (ας αφήσουμε το ποιο πλαίσιο βάζεις..) και ταυτόχρονα την πέφτεις στο ΚΚΕ, όπως καλή ώρα αυτό το κειμενο.. όταν πχ ζητάς ένα μίνιμουμ πλαίσιο συμφωνίας αλλά το πρόβλημα σου είναι το αν το ΚΚΕ περιγράφει την μετάβαση στην λαική εξουσία (που by the way, κάτι λέει και γι αυτό,όσοι καλόπιστοι ας ρίξουν μια ματιά:
)..όταν ξορκίζεις το πρόβλημα συνειδητότητας της εργατικής τάξης όχι με ακούραστη συστηματική δουλειά, προσπάθεια σύνδεσης με τις μάζες, αυτοκριτική κτλ αλλά διατυπώνοντας ξερά και μονότονα την ανάγκη να γίνει αυτό και κατακεραυνώνντας αυτούς που κάτα την γνώμη σου δεν το καταφέρνουν (δηλαδή πάλι το ΚΚΕ, μάλλον θα είναι το κόμμα με την μικρότερη επιρροή στους εργαζόμενους και τη λιγότερη θεωρητική επεξεργασία απο όλα τα "εργατικά" και "αριστερά" κόμματα στην Ελλάδα!!!!!..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger