Home » , » "Βρισκόμαστε σε πόλεμο"

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο"

Από giorgis , Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 | 2:57 μ.μ.

Η τακτική το να εκβιάζει και να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό έχει γίνει δεύτερη φύση σ’ αυτή την κυβέρνηση, με μοναδική επιδίωξη να καναλιζάρει τις αντιδράσεις που προκαλεί η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει στα λαϊκά και εργατικά στρώματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας δράκας πλουτοκρατών ντόπιων και ξένων.

«Εάν η χώρα ήταν σε πόλεμο, δεν θα ζητούσαμε από τους Έλληνες χρήματα για όπλα;. Η κατάσταση της χώρας είναι όμοια με πόλεμο!», ακούσαμε να μας λέει ο τύποις πρωθυπουργός στην συνέντευξη χτες στην Θεσσαλονίκη.

Στους ίδιους δραματικούς, κλαψιάρικους και εκβιαστικούς τόνους και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλος πρόσθεσε σήμερα από το βήμα της βουλής: «Αυτός είναι ένας νομισματικός πόλεμος. Αν κερδηθεί οι πιο πολλοί θα θυμούνται μόνο τις θυσίες που έχουν υποστεί. Και θα μας καταλογίζουν το γεγονός ότι κόψαμε μισθούς συντάξεις ή ότι επιβάλαμε φόρους. Αν χαθεί η χώρα θα αλλάξει πρόσωπο. Θα χάσει δεκαετίες δουλειάς και προόδου. Το συσσωρευμένο εθνικό κεφάλαιο θα απαξιωθεί και τότε δεν θα μιλάμε για πολιτικό κόστος γιατί τότε θα είναι πολύ μεγάλο το ιστορικό και εθνικό κόστος».

Η κασέτα που παπαγαλίζετε από τα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Και σ’ αυτό έχουν δίκιο. Μόνο που δεν είναι πόλεμος όμως τον εννοούν αυτοί. Είναι πόλεμος ανάμεσα στο κεφάλαιο και στον κόσμο της εργασίας. Δυστυχώς οι καπιταλιστές κερδίζουν αυτό τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, αφού δεν συναντούν οργανωμένες, μαζικές λαϊκές αντιδράσεις.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:19 μ.μ.

http://youtu.be/YUFe_ZRB-is

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger