Home » , , » Καταιγίδα αρνήσεων νεοσυλλέκτων για ΕΛΔΥΚ

Καταιγίδα αρνήσεων νεοσυλλέκτων για ΕΛΔΥΚ

Από giorgis , Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 | 4:15 μ.μ.

 ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΝΗΣΕΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΔΥΚ

Ένα πραγματικό ρεύμα Αρνήσεων από νεοσύλλεκτους να αποδεχτούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ αντιμετώπισαν τα κλιμάκια του ΓΕΣ που εφόρμησαν στα Κέντρα Εκπαίδευσης προκειμένου να πείσουν τους συναδέλφους να δηλώσουν Εθελοντικά μετάθεση στην Κύπρο.

Από τα συνεχή τηλέφωνα που λάβαμε από γονείς και φαντάρους διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες αρνήσεις καταγράφονται σε: Αυλώνα, Θήβα, Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Μεγάλο Πεύκο-Ειδικές Δυνάμεις και ακολουθούν τα υπόλοιπα Κέντρα.

Οι φαντάροι είναι ενήμεροι για τις εμπρηστικές πολεμοκάπηλες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, του γνωστού Θ. Πάγκαλου και του ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη. Αισθάνονται αγανάκτηση και αηδία καθώς συνειδητοποιούν ότι βρώμικα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους. Ότι για μια ακόμη φορά θέλουν την νεολαία από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα κρέας στα κανόνια τους, για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Οι αντιδράσεις τους μέσα σταστρατόπεδα αποκτούν μαζικό χαρακτήρα καθώς δε θέλουν να πεθάνουν για τα συμφέροντα τους,  δεν επιθυμούν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν σε μια ξένη χώρα, στην οποία εντελώς αυθαίρετα τους μεταθέτουν, ενώ έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να Μετατεθούν σε αυτή.

Σε οδυνηρή θέση βρίσκονταικαι οι γονείς. Τρέμει το φυλλοκάρδι τους καθώς διαπιστώνουν ότι μεγάλωσαν με απίστευτες θυσίες ένα παλικάρι για να έρθει να τους το πάρει υποχρεωτικά ο στρατός και να το στείλει η κυβέρνηση σε μια αποστολή εκτός συνόρων στο όνομα συμφωνιών που εδώ και δεκαετίες έχουν παραβιαστεί από τις «Μητέρες Πατρίδες», κινδυνεύοντας να σκοτωθεί!

Η σιχαμάρα των γονιών και η αγανάκτηση τους χτυπάει κόκκινο καθώς καθημερινά πληροφορούνται από τα παιδιά τους για τα ψέματα που τους λένε τα κλιμάκια τους ΓΕΣ και οι αξιωματικοί, τις απειλές για δυσμενή μετάθεση και τη βάναυση παραβίαση των νόμων από την ίδια την κυβέρνηση και τους  ανώτερους αξιωματικούς.

Μάλιστα η νομική υπηρεσία του ΓΕΣ– πάντα ανώνυμα φυσικά – απάντησε σε γονιό ότι υπάρχει πρόσφατη υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα θέματα των ειρηνευτικών αποστολών και προβλέπει την υποχρεωτική μετάθεση όσων έχουν αρνηθεί αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός!

Αλήθεια, γιατί δεν έχουν τότε πληροφορήσει τους φαντάρους για αυτή, γιατί δεν την έχουν αναρτήσει δημόσια όπως είναι υποχρεωμένοι για κάθε νόμο και διαταγή;

Απλώς ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! Η μόνη υπαρκτή υπουργική απόφαση για την συμμετοχή του ελληνικούς στρατού στις ειρηνευτικές αποστολές είναι αυτή του πρώην ΥΕΘΑ  Γ. Παπαντωνίου που Απαγορεύει την συμμετοχή εφέδρων σε αποστολές εκτός συνόρων. Εξάλλου, ο ελληνικός στρατός δεν θεωρεί την ΕΛΔΥΚ ειρηνευτική αποστολή για να γλυτώνει τις παραπάνω δεσμεύσεις!!! 

ΓΕΣ-ΥΕΘΑ παραβιάζουν το προεδρικό διάταγμα του πρώην υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ,  Γ. Παπαντωνίου, που απαγόρευε ρητά την αποστολή εφέδρων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:

* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.

* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.

* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας.            

* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.   Και διάφορα άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ(30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια. Η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη και είναι συνέχεια σε Επιφυλακή, με αλλεπάλληλες ασκήσεις και πολλές πειθαρχικές ποινές. Φυσικά, εξαιτίας της πολεμικής απειλής λόγω της μοιρασιάς των ενεργειακών κοιτασμάτων μεταξύ των κρατών Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας-Λιβάνου-Παλαιστίνης, οι ασκήσεις έχουν εντατικοποιηθεί και ο φόβος θερμού-πολεμικού επεισοδίου απόλυτα δικαιολογημένος.

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.

Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης  πολιτικής επικυριαρχίας,παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ. Επίσης οιγονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.

Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Ας παύσουν επομένως να Παρανομούν και να παίζουν με τις ζωές τόσων νέων ανθρώπων.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!  Με τα κινήματα μας πρέπει να υποχρεώσουμε τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το δρόμο της Ειρήνης και της Συνδιαλλαγής και όχι του Πολεμικού Τυχοδιωκτισμού που θα σημάνει την Καταστροφή όλων των λαών της περιοχής. Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα:

ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ– ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ – ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΤΕ- ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437    diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:36 π.μ.

Oι νεοσύλλεκτοι και οι γονείς καλά κανουν και αντιδρούν.

Η κυβέρνηση απο την πλευρά της,

καλά κανει και ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ οπλίτες για αποστολές εκτός Ελλάδος, διοτι ετσι κερδίζει "φιλίες" αλλά και παράταση βίου στα διευθαρμένα πολιτικά κόμματα που κυβερνούν.

Ολοι καλά σκέφτονται και ενεργούν για το συμφέρον τους.

Κι ο Ερντογάν σωστά ενεργεί, τα συμφέροντα της χώρας του και των επιχειρηματιών θα εξασφαλίσει, συμβάλοντας στον σχηματισμό φιλικών προς την Δύση κυβερνήσεων στα κράτη της Β. Αφρικής, είναι ο πλέον κατάλληλος αφού είναι Ισλαμιστής, και εχθρικός προς τους Ισραηλινούς!
Μιλάμε για Φαναριώτικη διπλωματία απο φίλο καρδιακό του Πατριάρχη.

Ετσι,
και το Ισλάμ θα κερδίσει, και οι δυτικές εταιρείες που εκμεταλεύονται τους αραβικούς λαούς,

θα συνεχίσουν να τους εκμεταλεύονται, με το γάντι και με,

"δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση".

Επομένως,

καθε ένας κανει οτι του περνά απο το χέρι για να κερδίσει σε βάρος του αλλου, κοροιδεύοντας και εξαπατώντας, λαούς γείτονες και ψηφοφόρους.

Ουτε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ουτε ΕΝΤΑΣΗ υπάρχει στη Μεσόγειο.

Η Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου πάντα σε ένταση ηταν, απο την εποχή των Σιμιτοφοινίκων εμπορων, οι οποιοι πωλούν και την ψυχή της μανας των στο Μαμωνά.

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 4:42 μ.μ.

Καταρχήν μεγάλε η μάνα δεν προστατεύει το παιδί της για το συμφέρον της (!!!!!!!!) αλλά γιατί το ΑΓΑΠΑΕΙ!!! ΖΩΟΝ!!!
Που θα μου βάλεις τα ιδιοτελεί συμφέροντα κάποιων στην ίδια κατηγορία με την αγάπη της μάνας για το παιδί της.

Και κατά δεύτερον, η κυβέρνηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ διαφορετικά συμφέροντα από αυτά του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί!
Και το συμφέρον του Ελληνικού λαού είναι να έχει ΕΙΡΗΝΗ με τους γειτόνους του και όχι να τους προκαλεί θρασύτατα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα εταιρειών Αμερικανικών ή όποιων άλλων!

Αυτό που γίνεται στο ΓΕΣ δείχνει την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των αξιωματικών τους! Τους θυμάστε πως έκαναν λευκή απεργία όταν τους κόβαν τα πτητικά επιδόματα και σεις τα υποστηρίζατε τα καημένα τα παιδιά??? ΑΤΥΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ! Και μην ακούσω ότι και αυτοί παιδιά φτωχών οικογενειών είναι... γιατί τότε θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί τα κάνουν όλα αυτά!

Καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του!

Ανώνυμος
17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:41 μ.μ.

Αγαπητό, "ΖΩΟΝ"

μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου.

Αλλη φορά θα γράφω πιο απλά, κοντά στη νοημοσύνη σου, για να "καταλαβαίνεις", είμαι και ζώον αλλά,

εγώ τουλάχιστον δεν καπηλεύομαι ουτε ψεύδομαι ουτε υποκρίνομαι ουτε με πληρώνουν για αυτά που γράφω.

Δεν ανηκω σε κανένα "Δίκτυο" και είμαι ενα τίμιο,

ΖΩΟΝ.

18 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:22 π.μ.

Μην ανησυχείτε θα πάνε εθελοντικά οι κανακάρηδες των πολιτικών, όπως εκείνος που βάτευε την Τζουλια και των άλλων ... Κωλονακιότικων τζακιών.

Ανώνυμος
30 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:03 μ.μ.

Είμαι στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ αυτή τη στιγμή, και θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια.

1)Όντως το επίπεδο επιφυλακής είναι αυξημένο αυτή τη στιγμή, αλλά όχι πιο υψηλό από παραμεθώριες περιοχές της Ελλάδας.

2)Η ΕΛΔΥΚ είναι ούτως ή άλλως σώμα αυξημένων απαιτήσεων, σωματικών και πνευματικών. Ωστόσο, κάθε στρατιώτης με ικανοποιητικό επίπεδο υγείας μπορεί, με λίγη ή περισσότερη προσπάθεια, να τα καταφέρει. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να φύγει από την ΕΛΔΥΚ, τότε η μόνη λύση είναι να επισκεφτεί τον ψυχολόγο του στρατοπέδου (αφού έχει πάει Κύπρο) και αυτός να τον βγάλει Ι3. Επαναπατρίζεται σχεδόν αμέσως.

3)Ο μισθός του Ελδυκάριου είναι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ 243 Ευρώ για τους στρατιώτες και 330 περίπου για τους δεκανείς. Τα 3 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια δεν έχουν κοπεί. Ισχύουν στο ακέραιο.

4) Το ηλικιακό όριο των 25 ετών ΔΕΝ ισχύει, και αυτό είναι βέβαιο. Όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, ναι.

Γενικότερα, καλύτερα όλοι να είναι λίγο πιο ψύχραιμοι και συγκρατημένοι στον τόνο και το ύφος. Οι εύκολες εκδραματίσεις δεν βοηθούν κανέναν.

Ανδρέας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger