Home » , » Ταλέντο Διαμαντοπούλου στην επιλογή συνεργατών της

Ταλέντο Διαμαντοπούλου στην επιλογή συνεργατών της

Από giorgis , Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 | 3:35 π.μ.

 Αρχικά θυμηθείτε μια περασμένη ανάρτηση στην οποία αναφέραμε ότι κάποια λαμόγια έχουν στήσει καλή φάμπρικα για να τσεπώσουν ζεστό δημόσιο χρήμα με όχημα την «αντιμετώπιση της ανεργίας».

Χτες μάθαμε –από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»- για άλλο ένα «λαμπρό» στέλεχος επιλογή της Διαμαντοπούλου που τον έχει διορίσει διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου και ο οποίος μέσω μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που έχει κάνει, νταλαβερίζεται και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Δημιουργία Θέσεων Απασχόληση-Κοινωφελής Εργασία». Εχει χοντρή κονόμα και η συγκεκριμένη περίπτωση.
Πριν αναφερθούμε αναλυτικά σ’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να μην εκφράσουμε την απορία μας (το γράφουμε όσο πιο κομψά γίνεται) για τα άτομα που επιλέγει να συνεργάζεται η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Μόλις πριν λίγο καιρό το υπουργείο της έκανε «πρόχειρο διαγωνισμό» (!!!) για προμήθεια ύψους 10.000.000 ευρώ! Και οι τρεις συμμετέχοντες έδωσαν την ίδια τιμή, κάνοντας βδομαδιάτικη εφημερίδα να αφήσει χοντρά υπονοούμενα σε βάρος της υπουργού Παιδείας γράφοντας «Γνωρίζει τίποτα επ’ αυτού η υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου; Πρόχειρος διαγωνισμός για 10.000.000 ευρώ κύριε πρωθυπουργέ; Ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνουν αυτά …».

Τώρα πάλι μαθαίνουμε από το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέραμε ότι «Μετά τις αποκαλύψεις για τη ΜΚΟ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθη Κουτμερίδη, αλλά και αυτή του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Μηλιώνη, οι οποίες συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα , μια ακόμα πράσινη οργάνωση αναλαμβάνει να προσλάβει ανέργους εκ μέρους των Δήμων και Περιφερειών της χώρας…. Πρόκειται για το Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (ΚΕΛΕΠ) και για τον Κ. Μπάστα ο οποίος παρουσιάζει μακρά πορεία στα διάφορα όργανα του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος από τις 1/2/2010 και σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ διορίστηκε με απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου ως ειδικός συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο, ενώ ήδη από το 1997 ασχολείται ενεργά με τις ΜΚΟ».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα τα κέρδη της συγκεκριμένης ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια έφτασαν τα 10.000.000 ευρώ ενώ τα κέρδη της από την συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εξαρτώνται από τον αριθμό θέσεων που θα καλύψει. (Συγκεκριμένα το 5% του συνολικού μισθού κάθε εργαζόμενου το παίρνει η ΜΚΟ μέσω της οποίας προσλήφθηκε. Εδώ να σημειώσουμε ότι σ’ αυτό το δουλεμπόρια εκτός των ΜΚΟ συμμετέχει και η ΓΣΕΕ μέσω του Ινστιτούτο Εργασίας της). Είμαστε σίγουροι ότι με τις πλάτες τις Διαμαντοπούλου και αυτή την φορά θα είναι πολύ μεγάλα τα κέρδη της ΜΚΟ του στενού συνεργάτη της υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Μπάτσα.

Δεν φανταζόμαστε να είστε τόσο καχύποπτοι και να σκεφτείτε ότι δεν είναι τυχαίο που γίνονται «πρόχειροι διαγωνισμοί» στο υπουργείο Παιδείας ή ότι υπάρχει στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου που μέσω της ΜΚΟ του κερδίζει δεκάδες διαγωνισμούς αναλαμβάνοντας ευρωπαϊκά προγράμματα με τεράστια κέρδη; Συμπτώσεις. Η υπουργός Παιδείας είναι εντελώς αμέτοχη σε όλα αυτά. Σιγά τώρα μην υπάρχουν Πασοκικά στελέχη που λαδώνονται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 3:16 μ.μ.

Η ανάρτηση που παραπέμπεις στην αρχή του άρθρου ( http://www.blogger.com/%20http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/08/blog-post_4859.html ) έχει χαθεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger