Home » , » Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα κ. Βενιζέλε

Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα κ. Βενιζέλε

Από giorgis , Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 | 4:04 μ.μ.

 Δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις το γραπτό παραλήρημα σήμερα του Ευ. Βενιζέλου σε φυλλάδα του ΔΟΛΦτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό με περίτεχνες εκφράσεις του τύπου: «Η χώρα διατρέχει κινδύνους που, δυστυχώς, δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα µεγάλο µέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαµορφωτών της κοινής γνώµης έχει κάνει την επιλογή να παίζει "εν ου παικτοίς". Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αλλοιώνεται ή ακόµα και να αντιστρέφεται η πραγµατικότητα. Η ελληνική κοινωνία δείχνει να απαντά µε λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήµατα και να αγνοεί κρίσιµα δεδοµένα που απορρέουν από το συσχετισµό των δυνάµεων και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Εκεί, όμως, που σου έρχεται να κόψεις φλέβες είναι που πανηγυρίζει για το «κούρεμα» χρέους λέγοντας: «Γιατί µπορεί να ενοχλείται ένας απλός πολίτης επειδή η χώρα του, αντί να χρωστά 200 δισ. στις τράπεζες θα χρωστά 100 δισ. και το δηµόσιο χρέος της χώρας το 2020 αντί να είναι 173% του ΑΕΠ θα είναι µόνο 120%, δηλαδή µικρότερο κατά 53 ποσοστιαίες µονάδες του ΑΕΠ;
Aναρωτιέµαι ποιον λόγο µπορεί να έχει ένας πολίτης να αντιδρά απέναντι στο γεγονός πως µόλις ολοκληρωθεί το σχήµα αυτό, η χώρα θα έχει χρέος 100 δισ. λιγότερο και άρα θα πληρώνει περίπου 4,5 δισ. λιγότερους τόκους κάθε χρόνο (100 δισ. x 4,5% µέσο ετήσιο επιτόκιο) έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει µεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσµατα και να συντάξει έναν προϋπολογισµό πιο φιλικό προς την ανάπτυξη και την κοινωνία;». Εχει την αίσθηση ο πολιτικός απατεώνας, παραθέτοντας αριθμούς, που πιθανόν δεν μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι θα εξαπατήσει τους πολίτες παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Δεν θα επαναλάβουμε τις συνέπειες του «κουρέματος». Τα έχουν πει και τα γράψει οι πιο σοβαροί οικονομικοί αναλυτές.

Αρκούμαστε να αναφέρουμε κάποιες δηλώσεις του τύποις πρωθυπουργού: 

«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφή για τους πολίτες»

16/11/10 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Το σενάριο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Ελληνες πολίτες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Διαψεύσαμε ήδη όσους υποστήριξαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της. Συνεχίζεται η προσπάθειά μας».

23/03/11 Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γερμανικό περιοδικό «STERN»

Από κει και πέρα ο αντιπρόεδρος της μνημονιακής κυβέρνησης, μας το παίζει και πατριδοκάπηλος: «Πίσω από τις κραυγές και τις εύκολες κουβέντες υπάρχει η φωνή της Πατρίδας», μας είπε αποδίδοντας στον εαυτό του την «φωνή της Πατρίδας». Μια πατρίδας που την ξεπούλησαν σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες, μιας πατρίδας που έκαναν του ςεγαζόμενους είλωτες, μιας πατρίδας της οποίας μαζικά λαϊκά στρώματα τα οδηγούν στην εξαθλίωση. ΟΧΙ δεν έχουμε την ίδια πατρίδα κ. Βενιζέλε. Στην δικιά σου πατρίδα κατοικούν καπιταλιστές, πολιτικάντηδες οικονομικοί δολοφόνοι του λαού μας ενώ στην δική μας πατρίδα στενάζει η εργατική τάξη, βγαίνουν στους δρόμους για να αντισταθούν στην καπιταλιστική επέλαση τα λαϊκά στρώματα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger