Home » , , » Με αφορμή μια τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα και του Σ. Χαλβατζή

Με αφορμή μια τοποθέτηση της Α. Παπαρήγα και του Σ. Χαλβατζή

Από giorgis , Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 | 4:46 μ.μ.

Του Γ.Γ

 Παρακολούθησα την γραπτή τοποθέτηση που έκανε η Αλέκα Παπαρήγα και ο Σ. Χαλβατζής, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, για τα επεισόδια που έγιναν στις 20 του μήνα. (Δείτε το βίντεο).
Να πω, λοιπόν, δυο σταράτες κουβέντες -όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι- για την καραμέλα που πιπιλίζει εδώ και χρόνια –και δεν λέει να λιώσει, το ΚΚΕ περί προβοκατόρων και ασφαλιτών.

Ας μην ξεκινήσω για τους «300 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» που έκαναν το Πολυτεχνείο, ούτε θα επικαλεστώ  την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 ήταν δημιούργημα «από μηχανισμούς και άλλα κέντρα κουκουλοφόρων που καθοδηγούσαν  τα επεισόδια και τις καταστροφές»!

Πριν απ' αυτό, όμως. να τονίσω και προς αποφυγή παρερμηνειών ότι «Δε χρειάζεται καν να σταθούμε στη διαχρονική ύπαρξη δρώντος ασφαλίτικου και φασιστικού παρακρατικού μηχανισμού εν γένει, αλλά και μέσα σε ομάδες ανθρώπων, που συγκρούονται με την Αστυνομία, διότι αυτό είναι αυταπόδεικτο και αυτονόητο» που έγραφε και ο σύντροφος askordoulakos σε περασμένη ανάρτησή του.
Δεν χρειάζεται επίσης να πάμε τόσο παλιά και να θυμηθούμε περιπτώσεις σαν του Τυρίμου και Μανωλέα που με την καθοδήγηση του Μανιαδάκη είχαν φτιάξει προβοκατόρικη Κεντρική Επιτροπή στο ΚΚΕ.

Και μετά την μεταπολίτευση μπορεί να θυμηθούμε αρκετές περιπτώσεις. Του Ντάνου Κρυστάλη, την «υπόθεση Δύτης» κ.α. Οι κατασταλτική μηχανισμοί μόνιμα προσπαθούν να διεισδύσουν σε αντικαπιταλιστικές-αναρχικές συλλογικότητες για τις δικές τους σκοπιμότητες.
Αλλά μήπως δεν αποκαλύφθηκε ότι μέλος της Κεντρική Επιτροπής του ΚΚΕ ήταν πράκτορας της ΚΥΠ;

Άλλο είναι όμως αυτό και άλλο να βγαίνει το ΚΚΕ και να ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε  απόλυτα δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου που έβλεπε δυνάμεις του ΚΚΕ να υπερασπίζονται το αστικό κοινοβούλιο, στις 20 του μήνα. Να ισχυρίζεται δηλαδή το ΚΚΕ ότι όσα συνέβησαν ήταν αποτέλεσμα ενεργειών ατόμων που εκτελούσαν διατεταγμένη από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αποστολή.


Και πραγματικά αναρωτιέμαι: Τόσο πολιτική μυωπία έχει αυτό το κόμμα ώστε να βγάζουν ανακοίνωση πρωτοκλασάτα στελέχη του και να λένε ότι «Το ΚΚΕ θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία», αναφερόμενα στα επεισόδια που επακολούθησαν;
Ποιον μπορεί να πείσουν τέτοιοι ισχυρισμοί αφού χιλιάδες άτομα παρακολουθήσαμε όσα είχαν διαδραματιστεί έξω από την βουλή; Και μήπως αυτή του η στάση δεν είναι απλώς πολιτική μυωπία αλλά μια επιλογή που αποσκοπεί σε σκοπιμότητες που δεν θέλω καν να τις αναφέρω;

Υπηρεσίες στο αστικό σύστημα πρόσφερε το ΚΚΕ με την συγκεκριμένη στάση του και όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 5:22 μ.μ.

αναροφασιστες το βιολη σας πιος κοσμος ρε μαλακες γραφεται ψεματα και τα πιστευεται ουται και στο θανατο μαζι κοπροσκυλα

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 6:04 μ.μ.

Όλοι παρακολουθήσαμε εκείνη τη μέρα τι έγινε. Υπηρεσίες στο αστικό σύστημα όμως προσέφεραν και οι γνωστές «ενέργειες» ατόμων. Το γεγονός ότι δεν εκτελούσαν διατεταγμένη από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αποστολή, δεν τους καθαγιάζει. Το αντίθετο μάλιστα. Η επίθεση με μολότοφ και πέτρες δεν έκανε ζημιά στο ΚΚΕ. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έβλαψε.
Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε τώρα αδιακρίτως τις επιθέσεις από την ηγεσία του ΚΚΕ, πχ «παίζει η ακροδεξιά ... από εκεί και πέρα υπάρχει και η λεγόμενη ακροαριστερά. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω λεπτομερειακούς διαχωρισμούς», είπε η Παπαρήγα μεταξύ άλλων. Παρακολουθούμε όμως και τις επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ που συχνάζουν γέροι αγωνιστές, τα «πεσίματα» στους κνίτες στις σχολές και απειλές προς όλους τους «κόκκινους φασίστες». Για πόσο ακόμα? Απέναντι σε αυτό το ερώτημα ας προσπαθήσουμε να σταθούμε όλοι με ευθύνη. Όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 6:29 μ.μ.

Τελικά από τα σχόλιο του 5:22 μ.μ. φαίνεται πόσο ¨"δημοκράτες" είναι οι του ΚΚΕ ή το παίζουν ΚΚΕ. Κάθε άλλοι άποψη είναι φασισμός και μόνο ένας φασίστας θα το έγραφε αυτό Και μόνο οι βρισιές παραπέμπουν σε λογικές ασπόνδυλων.
Ακόμα και ο όρος αναρχοφασίστες είναι δάνειο από την ακροδεξιά.
Τελικά τέτοια σχόλια είναι άκρως προβοκατόρικα και μόνο αριστερό ή α/α δεν δείχνουν

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 6:37 μ.μ.

Όλοι παρακολουθήσαμε εκείνη τη μέρα, τι έγινε. Υπηρεσίες στο αστικό σύστημα όμως προσέφεραν και οι γνωστές «ενέργειες» ατόμων. Το γεγονός ότι δεν εκτελούσαν διατεταγμένη από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αποστολή, δεν τους καθαγιάζει. Το αντίθετο μάλιστα. Η επίθεση με μολότοφ και πέτρες δεν έκανε ζημιά στο ΚΚΕ. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έβλαψε.
Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε τις επιθέσεις από την ηγεσία του ΚΚΕ, πχ «παίζει η ακροδεξιά ... από εκεί και πέρα υπάρχει και η λεγόμενη ακροαριστερά. Τώρα, δεν μπορώ να κάνω λεπτομερειακούς διαχωρισμούς», είπε η Παπαρήγα μεταξύ άλλων. Παρακολουθούμε όμως και τις επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ που συχνάζουν γέροι αγωνιστές, τα «πεσίματα» στους κνίτες στις σχολές και απειλές προς όλους στους «κόκκινους φασίστες». Για πόσο ακόμα? Απέναντι σε αυτό το ερώτημα ας προσπαθήσουμε να σταθούμε όλοι με ευθύνη. Όσο είναι καιρός.

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 9:53 μ.μ.

οταν καποιοσ υποτιθεμενοσ αναρχικοσ συνεργαζετε με φασιστεσ και πρακτορεσ πωσ λεγετε? μα αναρχοφασιστασ!

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 10:48 μ.μ.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΤΙΠΟΤΑ. Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΜΟΝΟ Κ.Κ.Ε

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 11:24 μ.μ.

Και όταν συνεργάζεται επίσημα με την αστυνομία ένα κνίτης περιφρουρόντας σε όλη την Ελλάδα το αστικό κράτος πως λέγεται;. κοκκινοφασίστας .
'Ελεος επιτέλους με τα ανέκδοτα και από τις δύο πλευρές. Σε λίγο θα αρχίσουμε να σχολιάζουμε πόσοι αναρχικοί ή κνίτες χρειάζονται για βιδώσουν μια λάμπα.
Ο λαός τσακίζεται από μια βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου με νόμους και διατάγματα και όπως έγραψε παραπάνω κάποιος είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και όχι ΠΑΛΙΜΠΕΔΙΣΜΟΥ και ΜΑΛΑΚΙΑΣ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ανώνυμος
26 Οκτωβρίου 2011 στις 11:37 μ.μ.

krima pou to mplok sas legetai k va8i kokkino..!!!va8i antikokkino prepei na to kanete..!!!autos o antikommounismos sas pia einai efamillos me auton tou astikou sistimatos..!!!apo oti 8imamai to kke eixe nekro stn en logw diadilwsi k oxi oi mpaxalakides.aksios o mis8os sas..!!

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2011 στις 12:48 μ.μ.

στον ανώνυμο 11:37 μ.μ.

Ο δηλωμένος αντικομμουνισμός είναι κατα βάση αντισταλινισμός. Λίγο γνώθι σ' αυτό δεν βλάπτει, ώστε να αποδόσουμε τον αληθινό χαρακτήρα του (απο)κόμματος.

Για τον αντικομμουνισμό που μιλάς για και για τις συγκρήσεις, είναι σα να θέλεις να παραχαράξεις ιστορικά γεγονότα του χθες και του σήμερα.
Δεν υπάρχει τίποτα το καινούργιο για τις πρακτικές του "σιδηρού" κόμματος της εργατικής τάξης. Πάγια τακτική,ο μανιχαϊσμός σαν πρακτική, το άσπρο μαύρο και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Πλάτη μαζί με τα ματ (πρακτικές που έχει παράδοση η χρυσή αυγή...), στον θεσμό του κοινοβουλίου, ούτως ώστε μέσα σε συνθήκη ειρήνης να ρίξουν τα ψηφαλάκια ανεμπόδιστα στο χειρότερο νομοσχέδιο που μας μας υποτιμάει σαν εργατική τάξη ακόμα μία φορά τα τελευταία δύο χρόνια. (πόσες ακόμα;).

Πλάτη στην αστική νομιμότητα για μία ακόμα φορά, και η ουσιαστική στήριξη της ντόπιας οικονομικής ελίτ που για δεκαετίες διαχειρίζεται το σύνολο του παραγώμενου πλούτου, όχι για κάποιες σχετικές επενδύσεις με προοπτικές ανάπτυξης, αλλά με την κομπραδόρικη τάση που χαρακτηρίζει αυτή την καιροσκοπική τάξη, ν' αρπάξει κατακτήσεις σχεδόν ενός αιώνα μέσα σε λίγους μήνες, και με άπαιχτα ακόμα επεισόδια.

Γιατί, τελικά τα χειμερινά ανάκτορα δεν "έπεσαν", την στιγμή μάλιστα που η σιδηρά κυρία του κόμματος είχει δηλώσει στο παρελθόν, πώς στην επανάσταση δεν θα πέσει ούτε μία βιτρίνα.

Όσο αφορά τον νεκρό που ήταν από την πλευρά του πάμε και όχι από τους μπαχαλάκηδες, Άστο, Άστο να Πάει Άστο. Άστο Πονάει Άστο.

Ο νεκρός (και είναι βέβαια λυπηρό), έχει τις περισσότερες πιθανότες και βάση των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι η επιβαρυμένη ατμόσφαιρα σε συνδιασμό με μία ανεπέρκεια ήταν οι συνθήκες του θανάτου του.
Από την άλλη πλευρά που μιλάς, αφαιρετικά πάντα (τα έχει αυτά ο σταλινισμός), οτι οι "μπαχαλάκηδες" δεν έχουν νεκρό...
Να σου θυμίσω μερικά ενδεικτικά ονόματα ή θα ήταν πλεονασμός. Με ομή βία από τις κρατικές συμορίες ένστολων δολοφόνων. Με δεκάδες εκατοντάδες που πέρασαν τις πόρτες των φυλακών.
Οι προβοκάτορες...
Με αμέτρητους που βίωσαν τον αστυνομικό τσαμπουκά στα τμήματα και στη γαδά. Με πολλούς άλλους που βασανίστηκαν χωρίς ποτέ κανείς μπάτσος να τιμωρηθεί.
Οι προβοκάτορες...
Με νεκρούς σε συγκρούσεις με τους πραιτοριανούς του συστήματος μέσα στη μητρόπολη.
Με αρκετές διακυμάνσεις αλλά και μεγάλες περιόδους μαζικών και ακυδεμόνευτων αγώνων. Δεκάδες στέκια και κοινωνικοί χώροι από την κομμοτινή μέχρι την κρήτη.
Οι προβοκάτορες...

Αλλά αυτό είναι που φοβάται η ηγεσία του περισσού, ειδικά μετά τον δεκέμβρη του '08, όπου ουσιαστικά ο κόσμος που κατέβηκε στον δρόμο, την βγήκε από πολύ αριστερά στους εργολάβους της επίσημης "αριστεράς" Και αυτό δεν μπορεί εσαεί να γίνει ανεκτό από το κόμμα. Είπαμε ένα είναι το κόμμα.

Είναι τραγικό, ένα σύστημα να βρίσκεται σε βαθιά κρίση,και οικονομική-κοινωνική παρακμή και η καθεστωτική αριστερά να δίνει δεκανίκια απλόχερα και όχι μόνο σήμερα. Οικουμενικές κλπ.

Και τέλος αντιστρέφει πλήρως τα ίδια αυτά τα γεγονότα, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόρων, παρακρατικών, αναρχοφασιστών και χρυσαυγητών (sic), ενώ πανελλαδικά ο σκεπτόμενος κόσμος είδε μια πλήρως συντονισμένη τακτική στις πλατείες της χώρας του ποιός είναι το αφεντικό της τάξης. Τραγικό.

KilizArslan

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2011 στις 5:00 μ.μ.

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ: Τέρμα τα αστεία. Κάνουμε πόλεμο.. Την Κυριακή όλοι στα χαρακώματα...Έχουμε εξόρμηση με το "Ριζοσπάστη"..

Ανώνυμος
27 Οκτωβρίου 2011 στις 7:05 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9G8arB4RwCA

Ανώνυμος
29 Οκτωβρίου 2011 στις 2:11 μ.μ.

Αρκετά πια με τους παρακρατικούς τραμπούκους. ξέρουμε τον ρόλο τους. Κρίμα για το blog που αποφάσισε με ποιους θα πάει.

Όλοι σήμερα και αύριο με τον Ριζοσπάστη. Όλοι στα σωματεία μας και το ΠΑΜΕ. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger