Home » , » ΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησης

ΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησης

Από ciaoant1 , Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 | 12:39 μ.μ.

Δε θα σταματήσουν αν δεν σταματηθούν...

Πριν δούμε τη συγκεκριμένη είδηση για την ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, ένα γενικότερο σχόλιο, ειδικά για τη νέα γενιά: Αυτή η γενιά έχει γεννηθεί σε μια εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των "τετραγώνων της μονόπολυς" ανήκει πλέον σε μια χούφτες ολιγάρχες.

Έτσι, η νέα γενιά μπαίνει στο "παιχνίδι" με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας (διότι όλα τα τετράγωνα έχουν ήδη αγοραστεί - και άρα όποιος μπαίνει από εδώ και πέρα στο παιχνίδι για να παίξει, "θα φάει τα μούτρα του", διότι απλούστατα...δεν υπάρχουν διαθέσιμα τετράγωνα. Ή μάλλον υπάρχουν, ή μπορούν να δημιουργηθούν, αλλά είναι λίγα και απλά "αποτελούν την εξαίρεση του επιβεβαιώνει τον κανόνα" (πχ ο δημιουργός του Facebook ξεκίνησε χωρίς τίποτα, και τώρα είναι εκατομμυριούχος διότι δημιούργησε ένα καινούργιο -και σημαντικό- τετράγωνο στη μονόπολυ)).

Ο κανόνας όμως παραμένει, και είναι ο εξής: Σε όλους τους τομείς σχηματίζονται ολιγοπώλια-μονοπώλια, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, και ελέγχουν ολοένα και περισσότερα τις ζωές των ανθρώπων. Πλέον, ακόμα και το νερό...



ΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησης
Προσκλήσεις προς πιθανούς νομικούς συμβούλους για να αναλάβουν ρόλο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναζητούνται δικηγορικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία.

Η Επιτροπή Ανάθεσης, η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, θα παραλάβει και αξιολογήσει τις εγκύρως υποβληθείσες προσφορές. Οι προσφορές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και την 12η Οκτωβρίου 2011, ώρα 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά να πουλήσει το 27% της στην ΕΥΔΑΠ, από το 61% που κατέχει σήμερα, και το 40% της ΕΥΑΘ, της οποίας κατέχει το 74%. 
Θυμίζουμε και παλιότερα άρθρα επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του νερού πχ εδώ και εδώ.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger