Home » , , » Τελευταίες μέρες (ώρες;) της κυβερνητικής συμμορίας του ΓΑΠ

Τελευταίες μέρες (ώρες;) της κυβερνητικής συμμορίας του ΓΑΠ

Από giorgis , Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011 | 6:05 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Οι πολιτικές εξελίξεις που προβλέπονται δεν είναι δυνατόν να ανατραπούν. Η κυβερνητική συμμορία του ΓΑΠ που ξεπούλησε τον τόπο και εξαθλίωσε τον λαό μετράει μέρες, ίσως και ώρες στην εξουσία. Το ενδιαφέρον πια συγκεντρώνεται στην μετά Παπανδρέου-Τσολάκογλου εποχή.
Αν ο λαϊκός παράγοντας δεν βγει δυναμικά στο προσκήνιο η όποια κυβερνητική αλλαγή που θα προκύψει μετά από τις επερχόμενες εκλογές δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Η δήλωση που έκανε ένας άγνωστος σε μας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και την οποία παραθέτουμε σε βίντεο μας δείχνει τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός θίασος.

Παράλληλα το σάπιο αστικό καθεστώς παίζει τα ρέστα του και αν οι εργατικές-λαϊκές μάζες μένουν αμέτοχες να παρακολουθούν τις πολιτικάντηδες ίντριγκες, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε καλό για τον εργαζόμενο λαό. Αν ο λαός δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του και δεν απεγκλωβιστεί από τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, τότε η αστική τάξη θα κάνει μόνη της κοινωνικό πόλεμο και θα τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα.

Εδώ να κάνουμε μια διευκρίνιση προς αποφυγή παρερμηνειών. Σίγουρα οι επαναστάτες και οι κομμουνιστές, θα μπουν ακόμα και στο στάβλο του αστικού κοινοβουλευτισμού, προκειμένου να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ταξικής πάλης του προλεταριάτου όπως λένε οι θεωρητικοί του μαρξισμού-λενινισμού. Οπότε δεν μπαίνει θέμα αν πρέπει οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές να απορρίπτουν a priori την κοινοβουλευτική πάλη, ακόμα και τη συμμετοχή στο κοινοβούλιο. Γιατί όμως, θα πρέπει υποχρεωτικά να επιλέγουν κάθε φορά αυτή τη μορφή πάλης και μάλιστα να την αναγορεύουν σε ύψιστη μορφή πολιτικού αγώνα; Για να θυμηθούμε και λίγο τον Μαρξ θα πρέπει να κάνουμε «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης».

Σ’ αυτό το θέμα όμως θα επιστρέψουμε με άλλη ανάρτησή μας.

Υ.Γ. Η πάγια θέση μου είναι ότι ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει μόνο επαναστατικά, αναπόφευκτα με ένοπλο αγώνα, επειδή αυτόν μας τον επιβάλλει ο κοινωνικός αντίπαλος όπως το έχει δείξει η ιστορία.

Γ. Γ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger