Home » , » Το ράδιο Βαθύ Κόκκινο στην Ελληνική Χαλυβουργία

Το ράδιο Βαθύ Κόκκινο στην Ελληνική Χαλυβουργία

Από giorgis , Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 | 3:12 π.μ.

Στην εκπομπή του διαδικτυακού μας σταθμού που θα γίνει σήμερα στις 10 μ.μ και θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα που κάνουν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας μπορείτε να ακούσετε δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος των εργαζομένων, στο ρ/σ μας, καθώς και δηλώσεις άλλων εργαζομένων-απεργών. Ακούμε τέλος δηλώσεις από εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλους χώρους που ήρθαν να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτό τον αγώνα που έχει τεράστια σημασία για όλη την εργατική τάξη: Μιλούν μεταξύ άλλων στο ρ/σ Βαθύ Κόκκινο ο Βασίλης Συλαϊδής, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην Intracom, ο συνδικαλιστής από τα τσιμέντα Νίκος Πετράκης, ο εργαζόμενος στο χάλυβα Αντρέας Καυγάς καθώς και η καθηγήτρια Γιώτα Ιωαννίδου από την τοπική ΕΛΜΕ που συμπαραστέκεται στον αγώνα των χαλυβουργών.

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψαν οι σύντροφοι του ρ/σ και της ιστοσελίδας μας:

Μεγαλειώδης, κυριολεκτικά συγκλονιστική ήταν η χθεσινή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ στον Ασπρόπυργο. Χιλιάδες εργαζόμενοι πλημμύρισαν το χώρο εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον αγώνα – μάθημα ταξικής αξιοπρέπειας που δίνουν για 20ή μέρα οι απεργοί χαλυβουργοί.

Η σημασία αυτής της απεργίας είναι τεράστια για όλο το εργατικό κίνημα καθώς είναι η πρώτη μεγάλη μάχη στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκεται στον πυρήνα της επίθεσης του κεφάλαιου.
Ένας αγώνας που προκλητικά απουσιάζει 20 μέρες τώρα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, πολύχρωμα αλλά και τόσο μονοφωνικά παπαγαλάκια της τρόικας και της χούντας του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ που μας κυβερνάει.

Έχουμε γράψει σε άλλες αναρτήσεις μας για την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, το γράμμα των χαλυβουργών προς την εργατική τάξη καθώς και την αλληλεγγύη που εκφράζουν με διάφορους τρόπους εργαζόμενοι άλλων χώρων.

Αυτό που διαπιστώσαμε μιλώντας με απεργούς χαλυβουργούς, είναι ότι είναι ανυποχώρητοι στον αγώνα τους, στο αίτημα για την επαναπρόσληψη των 34ων απολυμένων συναδέλφων τους, όπως και στο να μην περάσει το πεντάωρο και οι μειώσεις μισθών. Δουλεύοντας το ατσάλι, χαλυβδώνονται και οι ίδιοι, όπως μας είπαν.

Στη σημερινή συναυλία έπαιξε το μαθητικό συγκρότημα από το ΕΠΑΛ της Ελευσίνας, δείγμα ότι η συμπαράσταση αγκαλιάζει όλη την περιοχή. Έπαιξε ακόμη ο Βαγγέλης Κορακάκης, δημιουργός πολλών τραγουδιών με αναφορά στην περιοχή, καθώς και μουσικοί από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο που συμπαραστέκονται επίσης, και όχι μόνο με την σημερινή συμμετοχή τους.
Τα ψηφίσματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα ήταν τόσο πολλά που δεν μπορούσαν να διαβαστούν από το μικρόφωνο. Διαβάστηκαν όμως συνεισφορές οικονομικής στήριξης από εργασιακούς, μαθητικούς και σπουδαστικούς χώρους.

Τα τραγούδια, τα συνθήματα (Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά- εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών- αυτή είναι η απάντηση των εργατών, Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη, Εδώ, εδώ, εδώ και πάλι εδώ, για το χαλυβουργό- δεν έχει γυρισμό, Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός), ακόμα και το διαπεραστικό κρύο, οι φωτιές, η ζεστή φασολάδα και το καλό κρασί ένωσαν απεργούς και αλληλέγγυους που ζήσανε πρωτόγνωρες στιγμές αγωνιστικής έξαρσης και ταξικής αξιοπρέπειας.

Τη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας καλούν σε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Θα είναι εκεί με τα παιδιά και τις οικογένειές τους και θα κάνουν πορεία στη Βουλή για να παραδώσουν το ψήφισμά τους όπου ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Επίσης, την Πέμπτη στις 6.00 το απόγευμα θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα μαζί με όλα τα εργοστάσια της περιοχής που έχουν τρίωρη στάση εργασίας.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που θα αναρτήσουμε αργότερα (Κυριακή βράδυ), μπορείτε να ακούσετε κομμάτια της αποψινής συναυλίας, μαζί με τις ομιλίες του προέδρου του σωματείου Γιώργου Σιφωνιού και ενός ακόμη εργαζόμενου. Μπορείτε ακόμη να ακούσετε δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Σιφωνιός στο διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας, καθώς και δηλώσεις άλλων εργαζομένων-απεργών. Ακούμε τέλος δηλώσεις από εργαζόμενους και συνδικαλιστές από άλλους χώρους που ήρθαν να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σ’ αυτό τον αγώνα που έχει τεράστια σημασία για όλη την εργατική τάξη: Μιλούν μεταξύ άλλων στο Βαθύ Κόκκινο ο Βασίλης Συλαϊδής, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην Intracom, ο συνδικαλιστής από τα τσιμέντα Νίκος Πετράκης, ο εργαζόμενος στο χάλυβα Αντρέας Καυγάς καθώς και η καθηγήτρια Γιώτα Ιωαννίδου από την τοπική ΕΛΜΕ που συμπαραστέκεται στον αγώνα των χαλυβουργών.

Εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης φτάνουν καθημερινά στους απεργούς «από όλον τον πλανήτη», όπως ακούσαμε. Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ Αττικής. Ανάμεσά τους διακρίναμε αγωνιστές από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το ΣΤΕΒ, την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ, το σωματείο εργαζομένων στην Intracom, το περιφερειακό σχήμα Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, αντικαπιταλιστικά σχήματα και κινήσεις πόλης κ.ά.
Κλείνουμε την ανταπόκριση κρατώντας δύο κουβέντες: Τα λόγια του προέδρου του σωματείου στην ομιλία του: «Το κίνημα της ανατροπής πρέπει να ξεκινήσει και στα άλλα εργοστάσια, όχι μόνο στο δικό μας. Όλοι μαζί, μπορούμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν!»
Και την επιγραμματική δήλωση στο σταθμό μας του εργαζόμενου για τους 400 χαλυβουργούς που απεργούν: «Έχουνε μάθει να δουλεύουνε με το ατσάλι, έχουνε δεθεί με το ατσάλι, γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να τους λυγίσει. Ό, τι και να κάνουνε δεν μπορούνε να τους λυγίσουνε με τίποτα».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2011 στις 1:53 μ.μ.

Μπράβο στην πρωτοβουλία να αναδειχθεί η μεγάλη μάχη που δίνεται απο τους απεργούς της χαλυβουργίας....
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό και ας προσπαθεί να θαφτεί...
Εκεί θα κερδηθεί πρώτα η μάχη στους χώρους δουλειάς ή δουλίας,απέναντι στον καπιταλιστή εργοδότη...
Πρεπει να σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο ακόμα και υλικό άν χρειάζεται...
Θα πρέπει να κινήσουμε διαδικάσιες στα συνδικάτα του ο καθένας να βγάλουμε κάποιες ανακοινώσεις συμπαράστασης ή ακόμα και να κατεβουμε σε απεργιά συμπαράστασης...


Γιοζέφ Κ

26 Νοεμβρίου 2011 στις 8:26 μ.μ.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger