Home » , » Εγκεφαλικό προβοκατόρικο δημοσίευμα;

Εγκεφαλικό προβοκατόρικο δημοσίευμα;

Από giorgis , Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 | 8:14 μ.μ.

Ποτέ δεν δίνουμε βάση στα ρεπορτάζ των αστυνομικών συντακτών. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι παπαγαλάκια των κατασταλτικών μηχανισμών. Όταν όμως σήμερα το πρωϊ διαβάσαμε το ολοσέλιδο ρεπορτάζ που έχει στο περιοδικό «Επίκαιρα» και υπογράφει ο Γιώργος Φιλιππάκης αποφύγαμε να το σχολιάσουμε περιμένοντας να δούμε τις εξελίξεις κατά τις πορείες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο δημοσιογράφος του περιοδικού στο κείμενο του που τιτλοφορούσε «Επιχείρηση Χρυσή Πύλη –Όταν το κράτος συναντά το παρακράτος» έγραφε ότι όταν σήμερα «πλήθος κόσμου θα πραγματοποιεί την καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία, το παρακράτος θα προσπαθήσει να αμαυρώσει και αυτή τη λαϊκή εκδήλωση. Στην επιχείρηση "Χρυσή Πύλη" προβλέπεται η δραστηριοποίηση δεκάδων νεαρών κουκουλοφόρων, οι οποίοι, εμφανιζόμενοι ως δήθεν αντιεξουσιαστές, θα προκαλέσουν σε πολλά σημεία της Αθήνας επιθέσεις και άλλες ενέργειες τόσο εναντίον αστυνομικών όσο και κατά τμημάτων της πορείας».

Δεν σταματάει όμως εκεί ο Γ. Φιλιππάκης. Ισχυρίζεται ότι γνωρίζει και ποιοι έχουν οργανώσει αυτό το σχέδιο. Μας γράφει λοιπόν στο κείμενο του: «Τρεις άνθρωποι απεργάστηκαν το συγκεκριμένο σχέδιο: ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, γνωστό και μη εξαιρετέο και με διασυνδέσεις στην πολιτική ηγεσία, κορυφαίος βουλευτής σε θέση-κλειδί και ένα κομματικό στέλεχος. Οι τρεις, με την συνδρομή γνωστής ομάδας έξι συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, οργάνωσαν την επιχείρηση με εκτελεστικά όργανα απόλυτης εμπιστοσύνης. Την ίδια στιγμή, η υλοποίηση του σχεδίου για εκτεταμένα επεισόδια τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια, έχει ανατεθεί αποκλειστικά στη συνδικαλιστική ομάδα που πρόσκειται στη σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ».

Δεν θα αναφερθούμε ποιο αναλυτικά στο κείμενο του Φιλιππάκη. Η πρώτη αίσθηση όμως που έχουμε είναι ότι πρόκειται για ένα εντελώς προβοκατόρικο κατασκεύασμα. Αν υπήρχαν σήμερα όντος επεισόδια θα ακούγαμε την γνωστή συγχορδία που ανακαλύπτει παντού «κουκουλοφόρους-ασφαλίτες» (όχι φυσικά ότι δεν υπάρχουν) να μας λένε επικαλούμενοι μάλιστα το συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι αυτά ήταν ενέργειες προβοκατόρων που είναι έμμισθα ενεργούμενα των κατασταλτικών μηχανισμών. 
Τώρα που δεν συνέβη τίποτα ο δημοσιογράφος έχει έτοιμο το άλλοθι του και μας λέει σε ένα σημείο του κειμένου του: «Η πρόθεση του ρεπορτάζ είναι να αποκαλύψει την ύπαρξη της επιχείρησης και να τη σταματήσει εν τη γενέσει της».
Φτηνές δικαιολογίες όμως που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αυτά που επικαλείται ο δημοσιογράφος για να δικαιολογήσει το εγκεφαλικό του κατασκεύασμα.   

Και στην τελική αφού μας λέει ότι γνωρίζει την ύπαρξη ενός τέτοιου παρακρατικού μηχανισμού που απαρτίζεται από στελέχη της ΕΥΠ, μπάτσους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, «κορυφαίο βουλευτή» κ.λ.π., δεν θα έπρεπε να τον αποκαλύψει; Γιατί ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπήρχε τέτοιο σχέδιο και σήμερα ο «αποκαλυπτικός» δημοσιογράφος με το να το δημοσιοποίηση απέτρεψε την υλοποίηση του, ποιος του εγγυάται ότι αυτός ο παρακρατικός μηχανισμός που αποτελείται από «νοσηρούς εγκεφάλους», όπως γράφει δεν θα καταστρώσει αύριο ένα ανάλογο σχέδιο που ο «δαιμόνιος» δημοσιογράφος δεν προλάβει να αποκαλύψει;

Υ.Γ. Αν δεν κάνουμε λάθος ο Γ. Φιλιππάκης συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που υποστήριξε το ΚΚΕ στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Αφού ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του τόσα σοβαρά στοιχεία και ο ίδιος για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να τα αποκαλύψει, γιατί δεν τα δίνει σε συναδέλφους του που θεωρεί συναγωνιστές να τα δώσουν στην δημοσιότητα. Πιστεύουμε ότι θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση οι δημοσιογράφοι του "Ριζοσπάστη" που ήταν στο ίδιο ψηφοσέλτιο της ΕΣΗΕΑ μα τον Φιλιππάκη;  

Υ.Γ. Το ότι υπάρχουν αρκετές φορές κουκουλοφόροι-ασφαλίτες, το θεωρούμε αυτονόητο. (Εχει και ένα πολύ καλό ρεπορτάζ το σημερινό «Ποντίκι». Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτά που ισχυρίζεται σήμερα ο Γ. Φιλιππάκης που ξεφεύγουν κατά πολύ από την εκτίμηση ότι σε λαϊκές κινητοποιήσεις πιθανόν και υπάρχουν και κουκουλοφόροι-ασφαλίτες ).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

17 Νοεμβρίου 2011 στις 9:04 μ.μ.

Είναι θετικό ότι επιτέλους κάποιοι διακρίνουν την προέλευση και τους στόχους των φυτευμένων ειδήσεων του κράτους.Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή και ...φίλιες ιστοσελίδες θα πάψουν να αναπαράγουν άθελά τους τα δελτία της ΓΑΔΑ.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 9:12 μ.μ.

Συμφωνώ. Για να νικηθεί η χούντα πρέπει πρώτα απ όλα να νικηθεί ο φόβος. Η αγωνία που έχει μέσα του ο άνθρωπος για το τι θα συμβεί αν... Εκεί ακριβώς στηρίζονται όλοι οι εκβιασμοί, όλο το σύστημα: Πλήρωσε, γιατί θα κόψουν το ρεύμα. Σκάσε, γιατί θα σε συλλάβουν. Δούλευε, γιατί θα σε απολύσουν. Πορεία; Προβοκάτορες θα κάνουν επεισόδια, μην πας. Ε λοιπόν, αυτό το παραμύθι, λύκος στα πρόβατα, πρέπει να σταματήσει. Αν τους αρχίσουμε στα ληγμένα γιαούρτια ή τους κάνουμε μια άλλη 28η Οκτώβρη, θα δούμε ποιός θα τρομάξει. mitsos175.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 9:56 μ.μ.

Τελικά το σημερινό διέψευσε τον κύριο Φιλιππάκη και τους φίλους του στα ΜΜΕ.
Τελικά υπάρχει μια πλήρη ταύτιση Περισού, μεγαλοιδιοκτητών ΜΜΕ και ακροδεξιών πάνω στο θέμα.
Kαι για όσους ξέρουν τα ΜΜΕ αν ξεφεύγεις την γραμμή του ιδιοκτήτη καπιτάλιστή πας στο ταμείο ανεργείας.. Η δεν σε φωνάζουν στα παράθυρα στην Τ.V. αν δεν είσαι σύμφωνος με την αστική καπιταλιστική δημοκρατίας
Εχει δίκιο ο mitsos175 τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και πολύ γιαούρτι θα φάνε αλλά και μαύρο στις εκλογές αυτοί οι "δήθεν αριστεροί"

17 Νοεμβρίου 2011 στις 10:13 μ.μ.

απο την πρακτορολογία του κκε περασαμε στην πρακτορολογια για το κκε. Κατηφορος.

Ανώνυμος
17 Νοεμβρίου 2011 στις 10:27 μ.μ.

Ωραία ο Φιλλιπάκης έγραψε αυτό που έγραψε.Αγαπητοί σύντροφοι αυτοί που τοιχοκολλήσαν σε όλη την Αθήνα την ιστορική τους πρωτοβουλία μ ετο περίφημο ελάτε σε τούτη την πλατεία για να .... τί πάθαν και ακολούθησαν την λιτανεία και μάλιστα παραπλεύρως;Αυτό είναι αλλαγή τακτικής(;) και ποιός το αποφάσισε ή απόδειξη ιστορικής αποτυχίας δηλ. ότι μπορούν να επιβιώσουν παρασιτικά και μόνο στις πλάτες ενός πραγματικού κινήματος;Γι αυτή την έμπρακτη διάψευση ποιός θα απολογηθεί και σε ποιόν;

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2011 στις 7:22 π.μ.

Με πολλές επιφυλάξεις για το άρθρο Φιλιππάκη και πολλές επιφυλάξεις για τον τρόπο που το αντιμετωπίσατε. Με εκείνα τα "πιθανόν" στην ύπαρξη και δράση κουκουλοφόρων - ασφαλιτών στις κινητοποιήσεις και τη συσχέτιση του Γ.Φ. με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ, γέμισαν τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο σας από απόψεις "μονοκαλλιέργειας".

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:35 μ.μ.

Γιατί δεν αναφέρετε και τα προηγούμενα "κατορθώματα" του εν λόγω συντάκτη; Στις 9 Δεκεμβρίου 1984 σε δισέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ υπο τον τίτλο "Ιδού οι 16 ύποπτοι τρομοκράτες της 17Ν", βασιζόμενο σε λίστα που του είχαν δώσει απο την ΚΥΠ, βάφτισε τρομοκράτες και απαιτούσε μάλιστα και την σύλληψη τους, συναδέλφους του αγωνιστές όπως π.χ. το Γιώργο το Βότση τον Μανίο τηυς ΕΙΝΑΠ και αρκετούς άλλους. Στιγμάτισε τόσους αθώους και αγωνιστές οι οποίοι όταν κατέφυγαν στη δικαιοσύνη δικαιώθηκαν και εισέπραξαν απο την εφημερίδα αποζημιώσεις ενώ στο τεύχος της επόμενης Κυριακής 16/12/84 η διέυθυνση της εφημερίδας εξαναγκάστηκε σε δημόσια συγνώμη ενω παραλλήλως αφαιρέθηκε και η διε΄θυνση απο τον Καρατζαφέρη και ανατέθηκε στον Φυντανίδη.
Απο μικρός στα "βάσανα" ο πράκτοράκος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger