Home » , , , » Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης (Βίντεο) και η "ιερή" αγανάκτηση του Πρετεντέρη (Βίντεο)

Ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης (Βίντεο) και η "ιερή" αγανάκτηση του Πρετεντέρη (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 | 10:14 μ.μ.

«Ιερή» αγανάκτηση κατέλαβε τον Πρετεντέρη και ανέλαβε να υπερασπιστή την «τιμή» του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας μας.

Τα πήρε στο κρανίο ο δημοσιολόγος του ΔΟΛ και μαρκουτσοφόρος του Mega γιατί σήμερα έπεσαν εντελώς οι μάσκες και φάνηκε ολοκάθαρα –ακόμα και σ’ αυτόν που δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη- ότι οι αστοί πολιτικάντηδες πάντα ήταν τα γιουσουφάκια στις επιθυμίες ντόπιων και ξένων καπιταλιστών και των εκπροσώπων τους.
«Θέλω να ελπίζω ότι δεν μας θεωρούν τέτοια Μπανανία», οι ξένοι επικυρίαρχοι, ούρλιαξε ο Πρετεντεράκος.



Σήμερα στην συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου-Σαμαρά «δόθηκαν τα χέρια» και αύριο θα έχουμε μια «κυβέρνηση ευθύνης», «εθνικής σωτηρίας» ή όπως αλλιώς την ονομάσουν. Θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και πιθανόν στην νέα κυβέρνηση να συμμετέχουν εκτός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το ΛΑΟΣ και το ΔΥΣΥ, χωρίς να αποκλείεται να πάρει μέρος και το πολιτικό μόρφωμα του Κουβέλη αν και δεν έχει δηλώσει τέτοια πρόθεση.


Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αυτή η κυβέρνηση –και πέρα από τα πρόσωπα τα οποία θα την στελεχώνουν- θα στηριχτεί στα εφτά σημεία που επεξεργάστηκε ο Βενιζέλος και ουσιαστικά υλοποιεί τις απαιτήσεις των ξένων τοκογλύφων δανειστών του ελληνικού κράτους.

Πέρα απ’ όσα λέγονται για την δημιουργία της σημερινής πολιτικής κρίσης –ατυχής ιδέα του ΓΑΠ περί διενέργειας δημοψηφίσματος κλπ- η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η κυβέρνηση πια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Δεν μπορεί να την μανουβράρει ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα της να αποτρέψουν την κοινωνική έκρηξη. Ο φόβος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι απλά της κυβέρνησης αλλά γενικά της άρχουσας τάξης την αναγκάζουν να ανασυγκροτήσουν το αστικό πολιτικό μπλοκ. Εκτιμούν ότι έτσι θα μπορέσουν να ενσωματώσουν και να αναχαιτίσουν την λαϊκή οργή.

Οσα συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα κατά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη τους και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης πλατιών λαϊκών μαζών που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα τους έχουν πανικοβάλλει. 

 Ετσι λοιπόν αυτή την στιγμή το αστικό σύστημα θέτει δυο κύριους στόχους. Πρώτον. Να βρει τρόπο να περάσει αυτά τα μέτρα που είναι αναγκαία για τους πλουτοκράτες ώστε την καπιταλιστική οικονομική κρίση να την πληρώση η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι καπιταλιστές, στην χειρότερη περίπτωση, γ’ αυτούς, να έχουν ελάχιστες απώλειες και δεύτερον να τα περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις από τον λαό που τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
Αυτό είναι και το πραγματικό διακύβευμα των όσων παρακολουθούμε αυτές τις ώρες.

Το ζητούμενο είναι αν ο λαϊκός παράγοντας θα βγει στο προσκήνιο και θα ματαιώσει τους σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι χωρίς εμάς, ενάντια σε μας.

Υ.Γ. Λίγη σημασία έχει αν, με τις τελευταίες εξελίξεις η όλη αντιμνημονιακή πολιτική της Ν.Δ αποδείχτηκε παραμύθι.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
6 Νοεμβρίου 2011 στις 10:52 μ.μ.

Μαϊλής: Κυβέρνηση λαιμητόμος η νέα κυβέρνηση
Την απόφαση του ΚΚΕ να μην συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Μαΐλης.

Ανώνυμος
6 Νοεμβρίου 2011 στις 10:59 μ.μ.

Ό,τι ψήφισαν οι του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει εξωπέταγμα δια παντός απ την πολιτική κι ίσως επισύρουν κατηγορίες και δικαστήρια.
Από κοντά και οι της ΝΔ, ειδικά αν τα βρούν για την λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας και λοιπές μαλακίες.
Ακολουθούν μνημόνια κι εφαρμογή τόσων όρων.
Μ άλλα λόγια, σε ενδεχόμενες εκλογές, άπαντες, τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές, μένουν στην απέξω.
Για να μην πω πως μπορεί ν αντιμετωπίσουν και ποινικές διώξεις.
Γιατί να κάνουν εκλογές;
"Μα γίνονται εκλογές τώρα;- Η πατρίδα κινδυνεύει-Οι καιρόί είναι δύσκολοι- Πρέπει να βγούμε απ την κρίση, όπου νάναι βγαίνουμε, τότε και οι εκλογές"
Αναστολή άρθρων του συντάγματος, απαγόρευση (λόγω των ιδίαίτερα δύσκολων συνθηκών) των απεργιών, των κινητοποιήσεων, των διαδηλώσεων, μας κατσικώνονται οι ίδιοι με μονιμοποίηση μέσω μιας επίσημης χούντας πια κι όταν ο λαός με μνήμη χρυσόψαρου είναι έτοιμος κι έχει ξεχάσει τι τούχουνε κάνει, νάσου κι οι εκλογές.
Μόνο που πολύ φοβάμαι,θάναι καμμιά δεκαριά χρόνια μετά...

7 Νοεμβρίου 2011 στις 12:48 π.μ.

Είπα και γω..
Το τηλεοπτικό λοιπόν κάθαρμα, "εξανέστη" όχι γιατί πέρασε η εικόνα πως τα ανθρωπάκια Παπανδρέου-Σαμαράς δέχτηκαν την προδοτική συμφωνία υπό την απειλή του γκαουλάϊτερ Ολυ Ρεν, αλλα γιατί δεν ειπώθηκε πως οι δύο προδότες την δέχτηκαν αβίαστα μόνοι τους!! Και συνεπώς, αδίκως "λέγεται" ότι τους απείλησε ο Ο.Ρ.
Αποθέωση της ξεφτίλας δλδ.
Τα υπόλοιπα στους δρόμους! Οσονούπω!

Μπακουνιν
7 Νοεμβρίου 2011 στις 2:40 π.μ.

Όλοι στους δρόμους εγώ σαν αντιεξουσιαστης δεν δέχομαι να με κοροιδεουν στην μαπα ας ενωθούμε.όλοι και ας τους τσακισουμε στο.δρόμο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger