Home » , » Τα αφεντικά και τα τσιράκια ή πώς τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης παρουσιάζουν το μαύρο, άσπρο

Τα αφεντικά και τα τσιράκια ή πώς τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης παρουσιάζουν το μαύρο, άσπρο

Από giorgis , Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 | 4:32 μ.μ.

Στην γραμμή του ΔΟΛ που χτες πανηγύριζε από τις φυλλάδες του (η φώτο είναι από το χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Νέων») και το Mega στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του. Κάπως ποιο συγκρατημένα, είναι η αλήθεια, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό των καπιταλιστών ιδιοκτητών του για την τροπή που έχουν πάρει οι πολιτικές εξελίξεις. Δείτε το βίντεο που παραθέτουμε για να σχολιάσουμε όσα αποφεύγει να πει το συγκεκριμένο Μέσο Μαζικής Εξαπάτησης.

Ας δούμε τι έχουμε στην πραγματικότητα. Απ’ ότι ακούσαμε στο ρεπορτάζ του, βλέπουμε ότι τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια ζήτησαν και γραπτός και από τις μαριονέτες που θα ηγούνται στην νέα κυβέρνηση την δέσμευση ότι θα εφαρμόσουν στο ακέραιο όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με τους τοκογλύφους δανειστές του ελληνικού κράτους. Αυτό απλά μεταφράζεται ότι θα προχωρήσουν στα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί –πολυνομοσχέδιο, προϋπολογισμός και υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων- και στην συνέχεια ως το τέλος του χρόνου, δανειακή σύμβαση, και νέο μνημόνιο, υλοποίηση του «κουρέματος» με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Ολα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να επικυρώσουν στο Κοινοβούλιο το νέο πρόγραμμα, αλλά και τα συγκεκριμένα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του», διέταξε ο Φινλανδός κομισάριος Ολι Ρεν. Με εργαλείο την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, οι ξένοι επικυρίαρχοι, αποφασίζουν και διατάζουν.

Ακούμε επίσης στο βίντεο τον υπουργό οικονομικών Βενιζέλο στο ρόλο του «γιες μεν» χωρίς να προβάλλει την παραμικρή ένσταση που οι ξένοι τον αντιμετωπίσουν απλώς ως υπάλληλο τους που του αναθέτουν να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή –αν θα εξακολουθήσει να παραμένει ο ίδιος στην υπουργική του καρέκλα.

Με απλά λόγια έχουμε το γεγονός ότι αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου κυβερνητικού θιάσου, αυτός θα προχωρήσει στην θέσπιση μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων που οι ξένοι εκπρόσωποι πλουτοκρατών θεωρούν ως προαπαιτούμενα για να δώσουν την έκτη δόση. Την εφαρμογή δηλαδή του πολυνομοσχεδίου και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 και μια σειρά άλλων αποφάσεων που έχουν ήδη πάρει. Όπως την μείωση των συντάξεων στο ΝΑΤ και στο ταμείο του ΟΤΕ, μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία, εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και το κλείσιμο-συγχώνευση 11 μεγάλων οργανισμών, μελέτη για την αξιολόγηση του νέου μισθολογίου, κλπ

Αυτή θα είναι η πρώτη γεύση που θα πάρουμε από τη «νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής ευθύνης» όπως αποκάλεσε ο Ευ. Βενιζέλο την νέα κυβέρνηση και η οποία θα αναλάβει να συντάξει –μαζί με τους ξένους συνεταίρους της- το νέο μνημόνιο και την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο όνομα πάντα της δανειακής σύμβασης. Θα έχουμε δηλαδή άλλη μια αστική κυβέρνηση με στόχο την συρρίκνωση του όποιου κοινωνικού κράτους απέμεινε και αναδιαρθρώσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες

.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger