Home » , » Επιθεση στα Λαϊκά στρώματα του ευρωπαϊκού κεφάλαιου

Επιθεση στα Λαϊκά στρώματα του ευρωπαϊκού κεφάλαιου

Από giorgis , Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 | 9:36 μ.μ.

 Κύριο θέμα στην σημερινή ειδησεογραφία η κοινή πρόταση που κατέθεσαν Μέρκελ και Σαρκοζί για την οικονομική διακυβέρνηση και η οποία θα υποβληθεί την Τετάρτη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπως και στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Η όξυνση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης απαιτεί πιο γρήγορες και πιο σκληρές αποφάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων απέναντι στους ανταγωνιστές τους και το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των λαών.
Αυτή την ανάγκη του κεφαλαίου έρχεται να εξυπηρετήσει το νέο πλαίσιο για την οικονομική διακυβέρνηση.

«Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι δυο κύριες οικονομίες στην Ευρώπη που θα πάρουν το ρίσκο να προχωρήσουν μπροστά. Μια υποχώρηση θα σημάνει ότι η Ευρώπη και το Ευρώ θα καταρρεύσει». Ακούσαμε τον Σαρκοζί να μας λέει, ενώ η Μέρκελ προανήγγειλε ότι η λυκοσυμαχία τους θα πάρει μέτρα εναντίων των χωρών οι οποίες «Εντός του πλαισίου του μόνιμου μηχανισμού στήριξης παρεμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη».

Είναι φανερό ότι οι ευρωπαίοι κεφαλαιοκράτες για να μπορέσουν να αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό που εντείνεται με την καπιταλιστική κρίση θα προχωρήσουν σε λιτότητα διαρκείας για τα λαϊκά στρώματα, την διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους, την δραστική μείωση μισθών και συντάξεων ενώ προχωρούν στην εργασία-λάστιχο για όποιους «τυχερούς» έχουν ακόμα δουλειά.

Και ενώ υποτίθεται οι αποφάσεις παίρνονται για την ενοποίηση και την σύγκλιση των οικονομιών της ευρωζώνης είναι φανερό ότι θα εντείνουν την ανισομετρία στο εσωτερικό της με τους ισχυρούς να ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο και τους ασθενέστερους να βυθίζονται ακόμη περισσότερο στην φτώχια και την εξάρτηση από τους δανειστές-τοκογλύφους. (Είναι χαρακτηριστικά τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην Ιταλία). 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:46 μ.μ.

http://youtu.be/MCQf43nOXj4

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:14 μ.μ.

(ΣΧΟΛΙΟ, για την ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφορικά Δικαστηριο Χάγης κ. ΠΓΔΜ/FYROM)
Αυτό που συχενώμαστε είναι όταν ο Πολιτικός Λόγος γίνεται ... Εκκλησιαστικός ! Η Πάλη, ο Αγώνας για τον Σοσιαλισμό, Ειρήνη και όλα τα Αγαθά, μπορεί να ακούγεται Ουτοπικά αλλά ο ΔΡΟΜΟΣ προς ΕΚΕΙ πρέπει να είναι Πραγματικός και Ρεαλιστικός ! Δεν μπαίνουμε στην Διαδικασία να Σας αναφέρουμε τσιτάτα από Μάρξ/Ενγκέλς κ. Λένιν, όπως συνηθείζουν να κάνουν οι αγγράματοι "Ελληναράδες" διαστρεβλώνοντας την "Αρχαία Ελλάδα" τους της φιλοσοφείας και επιστήμης ! Αλλά, καλά θα κάνουν οι φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και όλοι οι ... "Αγαπάται Αλλήλους" να μην κατέβουν στο επίπεδο των Κοινονικών και Πολιτικών/Επιστημονικών Ανιστοριτών Λαθών ! Δεν μπαίνουμε στην ... Χρονοβόωρα Διαδικασία Μελετών, Τυρβάζοντας περί "Γεωγραφίας κ. Τοπολογίας", "Προσδιορισμού κ. Απροσδιοριστίας" ! Δίοτι ανέκαθεν, τα συμφέρωντα έχουν απευθείας σχέση με το επίπεδο Παιδείας-Πολιτισμού, Το επίπεδο Παιδείας-Πολιτισμού σου ανοίγουν τους Οφθαλμούς για να δείς και να Καταλάβεις/Ερμηνεύσεις την Αναγκαίοτητα, ώστε να τροποποιήσεις την Ζωή σου, την Κοινωνία σου ! Απλά Ελληνικά: Αλλά τα Συμφέρωντα του Κινέζου κ. άλλα του Ουγκαντέζου ! Αλλά τα Συμφέρωντα Γερμανού κ. άλλα του Θιβετιανού ! Αλλά της ... Μαρίκας κ. άλλα της ... Τατίκας ! Και έτσι βλέπουμε ότι στην Ελλάδα "ΟΛΟΙ" είχαν τους Οφθαλμούς τους κλειστούς δίοτι δεν "ΕΙΧΑΜΑΙ" ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! Είχαμαι της ΚΟΡΩΝΕΣ των αγγράμματων "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ" απο την μια μεριά, και από την άλλη τους Πολιτικά Παραδωμένους .... Θρησκόληπτους Παραδωμένους ! Παρότι που σας συνηστούμαι θερμά, να διαβάσεται Μάρξ/Ενγκέλς/Λένιν, εμείς εντοπίζουμαι ορισμένα ΧΟΝΤΡΑ λαθάκια τους, αναφορικά με τους ... "ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ" !! Διότι σήμερα (εδώ και 2 χρόνια) ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτός ο "ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ", μπορούν να ΤΙΝΑΞΟΥΝ στον ΑΕΡΑ όλο αυτό το Σάπιο Παγκόσμιο Οικονομικό/Χρηματοοικονομικό Σύστημα !! Αλλά εσείς διαλεγώσασται ως άλλοι Χριστιανοί, Πολιτικοί Χριστιανοί, για μια άλλη Ζωή ! Οταν σήμερα έχουμε τα καλήτερα Επιστημονικά Εργαλεία για τον μετασχηματισμό, ΟΧΙ μόνο της Κοινωνίας μας, αλλά ΟΛΩΝ των Κοινωνιών (όπου υπάρχουν καπιταλιστικές δομές) ! Αλλά ορισμένοι αγωνίζονται να αποδείξουν ότι πράγματι υπάρχουν .... ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΟΙ !!! Τελειώνοντας, για ΟΛΟΥΣ τους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ: Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ! Και υπάρχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για να χρησιμοποιείται ως όνομα "Κρατικής Οντότητας" από ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ! ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ δεν σηζητάμε για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger