Home » , » Αυτονομημένα παρακρατικά κυκλώματα μέσα στην ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ

Αυτονομημένα παρακρατικά κυκλώματα μέσα στην ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ

Από giorgis , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 | 5:41 μ.μ.

Υπάρχουν αυτονομημένα παρακρατικά κυκλώματα μέσα στην ΕΛΑΣ και στην ΕΥΠ; Ναι υπάρχουν. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το παραδέχτηκε ο υπουργός προστασίας του συστήματος  απαντώντας χτες σε ερώτηση του προέδρου του Σύριζα στην βουλή. Μόνο που ο Παπουτσής ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του τα αποκαλύπτει και τα στέλνει στην δικαιοσύνη. (Φυσικά εδώ όποιος θέλει τον πιστεύει. Αφού όντως υπάρχουν δικαστικές διώξεις στελεχών της ΕΥΠ για κατασκοπία, κλπ αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών αντιπαραθέσεων που υπάρχουν στην πιο κακόφημη κρατική υπηρεσία της χώρας). Κι αν την ύπαρξη παρακρατικών κυκλωμάτων στην ΕΥΠ την παραδέχεται ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος της, την ύπαρξη τέτοιων μηχανισμών στους μπάτσους την βλέπουμε σε δεκάδες περιπτώσεις που μια απ' αυτές θα αναφέρουμε παρακάτω στην ανάρτησή μας.

Την στιγμή που «σε καθημερινή βάση παρακολουθούνται 1.500 άτομα» και «το εικοσιτετράωρο παρακολουθούνται  50.000 συνομιλίες» όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι αστείο να θεωρήσει κανείς ότι το προϊόν που προκύπτει απ’ αυτή την δραστηριότητα και καταλήγει στα χέρια ασφαλιτών χρησιμοποιείται για την «πάταξη της εγκληματικότητας» και για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Και έχει απόλυτο δίκιο ο πρόεδρος του Σύριζα που τόνισε στην ομιλία του χτες στην βουλή ότι «Το ουσιαστικό, κύριε Υπουργέ, είναι ότι δεν πιστεύω πως μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι δεν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα, δεν μπορείτε να μας δώσετε μια διαβεβαίωση ότι ακόμα και εσείς μπορείτε να ελέγξετε τη δράση κυκλωμάτων μέσα στην ΕΥΠ». Αλλωστε πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις του περιοδικού «Επίκαιρα» για την ανεξέλεκτη δράση της ΕΥΠ που ο λαλίστατος Παπουτσής αρνήθηκε να σχολιάσει.


Αρκέστηκε να μας πει ο Παπουτσής:

«Βεβαίως και υπάρχουν κυκλώματα, τα οποία υπάρχουν στη δικαιοσύνη όμως. Και έχουν πάει στη δικαιοσύνη τα κυκλώματα ακριβώς γιατί η σημερινή διοίκησή τους με την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης μας τα έστειλε στη δικαιοσύνη. Και τα έστειλε στη δικαιοσύνη για διαφορετικούς λόγους. Είναι κυκλώματα τα οποία λυμαίνονται το χρήμα της Ε.Υ.Π. από τη μία πλευρά και από την άλλη κυκλώματα τα οποία πουλούσαν πληροφορίες, στα πλαίσια της κατασκοπείας όμως και γι’ αυτό αυτήν τη στιγμή δικάζονται για λόγους κατασκοπείας. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Αυτή η πραγματικότητα είναι όμως αυτή που θέλει να πιστεύει ο ίδιος. Παρακρατικά-εγκληματικά κυκλώματα υπάρχουν και μέσα στην ΕΛΑΣ και μέσα στην ΕΥΠ. Οσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι σταγόνα στον ωκεανό και οφείλονται στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις των μπάτσων για το «μοίρασμα της λείας» κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες εγκληματικές συμμορίες.

Ακόμα και όσα «ακίνδυνα» βγαίνουν στον αφρό για την λειτουργία αυτών των μηχανισμών έχουν σχέση με το μοίρασμα καρεκλών ανάμεσα στους μπάτσους βαθμοφόρους. Όπως αυτό που δημοσιεύτηκε χτες στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος»:

 To Kέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής δίνει εντολές από συγκεκριμένη συχνότητα σε επικεφαλής διμοιριών των ΜΑΤ που επιχειρούν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν καταγράφονται, όπως γίνεται με τις άλλες συχνότητες.

Την καταγγελία αυτή έκανε την Παρασκευή η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με έγγραφο που απέστειλε προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο και κοινοποιήθηκε στον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Ν. Σερέτη και τον Αττικάρχη κ. Ι. Λιούκα.

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΑΣΥΑ «πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους της ΥΜΕΤ ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων διαβιβάζονται διαταγές από τη συχνότητα "83" η οποία δεν καταγράφεται σε αρχείο και τούτο δημιουργεί μείζον θέμα και ερωτήματα: Για ποιο λόγο δεν γίνεται το ίδιο όπως στις άλλες συχνότητες; Τι εξυπηρετεί; Πως θα διαπιστωθεί, αν παραστεί ανάγκη, τι ακριβώς και πότε διαβιβάζεται η κάθε διαταγή και από ποιον;»

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών σημειώνουν μάλιστα ότι πολλές φορές επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ εξαιτίας αυτών των «αόρατων» εντολών, που δεν καταγράφονται από καμία υπηρεσία, εγκαλούνται για μη ορθή εκτέλεση διαταγών που τους έχουν δοθεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger