Home » , » Απαντήσεις

Απαντήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 9:29 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Άκουσα σε κάποιο τοπικό κανάλι, ένα κυβερνητικό φερέφωνο, ένα από τα διορισμένα κομματόσκυλα, να λέει το γνωστό παραμυθάκι .«Να πληρώσουμε το χαράτσι …  για να σώσουμε την πατρίδα και τη ΔΕΗ!».

Μάλιστα. Το είπε χωρίς ντροπή. Θα ήθελα να ήμουν από μια μεριά, όχι μόνο να πετάξω κάνα γιαούρτι ξινό, ή κάνα κλούβιο αυγό αλλά και να τον ρωτήσω:  Πόσα παίρνεις, για τα λες αυτά; Πόσα παίρνεις για να δικαιολογείς τη βαρβαρότητα;

Εν πάση περιπτώσει, θα προσπαθήσω, αντί να τον φτύσω μην τον ματιάσω, να του απαντήσω:
Το ρεύμα της ΔΕΗ μέχρι τώρα το πληρώναμε. Και αυτό γιατί κανείς από τους καταναλωτές της ΔΕΗ δεν θέλει να μείνει στο σκοτάδι ή να είναι ‘τζαμπατζής’. Πράγμα το οποίο δεν ισχύει για τους κομματικούς, που έχουν πολλά «προνόμια». Αρνούμαστε όμως να πληρώσουμε ένα άδικο φόρο, προϊόν ενός σχιζοφρενούς νου. Για ναπληρώσεις πρέπει να σου προσφέρεται κάτι. Η ΔΕΗ ως τώρα πρόσφερε ρεύμα, και εμείς πληρώναμε, παρ όλες τις απανωτές αυξήσεις. Το χαράτσι τι μας προσφέρει;Τίποτα! Άλλωστε, και να θέλαμε να πληρώσουμε το ρεύμα, η ίδια η ΔΕΗ, ως τώρα, δεν μας άφηνε, αφού δε δεχόταν να πληρωθεί μόνο το ρεύμα.

Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας είναι άνεργοι ή είδαν το εισόδημα και τη σύνταξή τους να ακρωτηριάζεται. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν να πληρώσουν. Και δεν πρέπει. Δεν είναι υπεύθυνοι για τα χρέη, είναι πολλοί από αυτούς άρρωστοι, έχουν παιδιά, ηλικιωμένους. Και τα λεφτά τους κλαπήκανε από το κόμμα το οποίο έβαλε στην καρέκλα τους εγκάθετους που κάνουν κουμάντο και χρεοκόπησαν τις ΔΕΚΟ. Αλήθεια με τι προσόντα; Μέσω ΑΣΕΠ μήπως; Επιπλέον τα χρήματα των ταμείων και οι μισθοί μας είναι σε καταθέσεις συγγενών πολιτικών στο εξωτερικό. Πάρτε τα από εκεί.  Χρωστάνε λοιπόν, τα κομματικά κτήνη, στον κάθε ένα από εμάς, τα χρήματα που χαθήκανε από «λάθη και παραλήψεις» τους. Επειδή δεν χωράνε όλοι στο ελικόπτερο, θα τα ζητήσουμε, μετά την απελευθέρωση, από όσους πιάσουμε.

Το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό. Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη «Πατριώτες» για να χαρακτηρίσω τους Αριστερούς  που μάχονται για το Δημόσιο χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και εναντιώνονται στο ξεπούλημα της χώρας. Δυστυχώς όμως τη λέξη αυτή, τη λερώσανε, χρησιμοποιώντας τη για να δικαιολογήσουν το μεγάλοφαγοπότι σε βάρος του λαού, από το ΠΑΣΟΚ και τα ακροδεξιά δεκανίκια (ΠΟΛΑ –ΝΔ – ΛΑΟΣ). Οι μόνοι που κάνουν ζημιά, είναι οι μισθοφόροι της κομματικής ορδής που πλιατσικολογεί παίρνοντας σπίτια, καίγοντας  όνειρα και εκβιάζοντας εργαζόμενους. Η πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται, έφερε ύφεση, πείνα, φτώχια, δυστυχία. Επιπρόσθετα όσους φόρους και να πληρώσουμε όχι μόνο δεν βλέπουμε αποτέλεσμα, αλλά μας ζητάνε ακόμα περισσότερα. Φτάνει! Ως εδώ! 

Η μόνη λύση είναι «να δώσει η Μεγαλόχαρη κι Παναγία η κρεμάλα», όπως εύστοχα λέει ο Τζιμάκος, να απαλλαγούμε από τον καρκίνο που κατατρώει το λαό.  mitsos175.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger