Home » , » Τι σημαίνει Τρόικα;

Τι σημαίνει Τρόικα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 | 9:42 μ.μ.

Για μια ακόμα φορά η συμμαχία Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για την επερχόμενη κατάρρευση .

 Οι συμφωνίες για το PSI έχουν κλείσει, μετά από τις  δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκμεταλλευτών για να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την μοιρασιά του ιδρώτα και της μισθωτής σκλαβιάς του λαού για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Τώρα προσπαθούν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν από τον εργαζόμενο, απαιτούν την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε δικαιώματος, την βίαιη φτωχοποίηση.  Απαιτούν την μεταβολή του συνόλου της κοινωνικής πλειοψηφίας σε μισθωτούς και άνεργους σκλάβους.  Σε σκλάβους που το αίμα τους θα επανεκκινήσει την καπιταλιστική οικονομία και την νέα «ανάπτυξη».

 ΜΜΕ και παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαρρέουν ότι η τρόικα απαιτεί την κατάργηση του 13-14 μισθού, του κατώτερου μισθού, την ουσιαστική κατάργηση της περίθαλψης και των συντάξεων.
 Κρύβουν όμως το ποια είναι αυτή η τρόικα και δεν εννοούμε φυσικά τους τίτλους ΔΝΤ,Ε.Ε.,ΕΚΤ, αλλά ποιους επί της  ουσίας εκφράζουν αυτοί και ποιών συμφέροντα προστατεύουν. Το ΔΝΤ αποτελεί μορφή παγκόσμιας συνένωσης των πιο ισχυρών καπιταλιστικών συμφερόντων, κρατών, κυβερνήσεων, εταιριών, τραπεζών,  που διασφαλίζει τα  κέρδη τους και ανοίγει νέους δρόμους εκμετάλλευσης. Αντίστοιχη συνένωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και η Ε.Ε. Αυτοί είναι που απαιτούν και ορίζουν την τύχη των εργαζόμενων. Είναι κάτι μακρινό και απρόσωπο, είναι μια παγκόσμια συνομωσία των ισχυρών, ένα σενάριο συνομωσίας, αυτό προσπαθούν να μας πείσουν οι μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ.

 Όμως τα πράγματα είναι πιο απλά, πιο  άμεσα και δίνουν δυνατότητες ανατροπής. Ο βασικός εκφραστής της Τροϊκας στην Ελλάδα δεν είναι ο τρομερός Τόμσεν που επιβάλλει και απαιτεί μέτρα, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση, που εκφράζοντας τα συλλογικά συμφέροντα του Ελληνικού καπιταλισμού αναλαμβάνει να εξοντώσει το λαό για να ξανακερδίσουν οι εκμεταλλευτές. Η κυβέρνηση που συμμετέχει οργανικά στην Ε.Ε. το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ.
 Τρόικα για την Ελλάδα είναι το σύνολο του εκμεταλλευτικού συστήματος που αφού κέρδισε από την «ανάπτυξη», ξανακερδίζει στην κρίση. Ένα σύστημα ενταγμένο στο παγκόσμιο καπιταλιστικό πλέγμα που έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους. Που έκανε στρατηγική του επιλογή την ένταξη στην ΕΕ και την ΟΝΕ, που αξιοποίησε το ΔΝΤ για να συντρίψει την ζωή των εργαζόμενων.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι ο ΣΕΒ που επιτέλους επέβαλλε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τον στρατό των ανέργων, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλειας.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι το ΕΒΕΑ που απαιτεί την τριετή μείωση των μισθών.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι η Ένωση Ξενοδόχων που επαιτεί να κοπεί ο 13ος-14ος μισθός
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι οι τραπεζίτες που αφού άρπαξαν το μόχθο του λαού αφού επιδοτήθηκαν με δις ευρώ τώρα θα τσεπώσουν νέα δεκάδες δίς.
 Τρόικα είναι οι Εφοπλιστές με το 4% της φορολογία και την χωρίς όρια εκμετάλλευση των Ελλήνων και αλλοδαπών ναυτικών .
 Τρόικα είναι το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται την ανθρώπινη εκμετάλλευση για τα συμφέροντα των αφεντικών.
 Τρόικα είναι τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων που τρομοκρατούν τον λαό με το έκτακτα δελτία «εκτέλεσης» των εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών.
 Αυτοί είναι η πραγματική ΤΡΟΙΚΑ στην Ελλάδα, Εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα που στόχο έχουν να μας συντρίψουν. Αυτοί όλοι δεν χωρίζονται σε ντόπιους και ξένους σε Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους ή  Έλληνες αυτοί όλοι ενώνονται στον κοινό σκοπό του κέρδους και της εκμετάλλευσης.   Ο εχθρός είναι απέναντι μας, μπροστά στα μάτια μας

 Ενάντια σε όλους αυτούς πρέπει να ξεσηκωθούμε, για να τους ανατρέψουμε.
Για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, για να διαλυθεί η λυκοσυμμορία της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης .
 Για την συνολική ανατροπή αυτού του συστήματος που στόχο έχει την εξόντωση μας
Για την κοινή πάλη των εργαζόμενων της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στα εθνικά και υπερεθνικά κέντρα εκμετάλλευσης. 

www.denplirono.info
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger