Home » , » Για το εκδοτικό εγχείρημα του Δ. Καζάκη

Για το εκδοτικό εγχείρημα του Δ. Καζάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 | 3:46 π.μ.

 Πήραμε στα χέρια μας την νέα βδομαδιάτικη εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα «Το Χωνί». Κύρια για να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για το εκδοτικό εγχείρημα που έχει κύριο συντελεστή τον Δημήτρη Καζάκη αλλά και γιατί ενδιαφερόμαστε να διαβάζουμε το άρθρο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Εγώ δεν μιλώ για έκρηξη. Μιλώ για την αναγκαία εξέγερση» όπως διαφήμιζαν στο Ιντερνέτ ότι θα περιείχε η εφημερίδα.
Το ίδιο διαφήμιζε και το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει η διεύθυνση της εφημερίδας.

 Όταν ξεφυλλίσαμε το έντυπο η πρώτη έκπληξη μας ήταν όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κείμενο του φυλακισμένου μέλους της 17 Νοέμβρη.  
Τώρα αυτό πώς να το σχολιάσουμε; Ας το προσπεράσουμε καλύτερα …

Πήγαμε λοιπόν να διαβάσουμε το επόμενο άρθρο που διαφήμιζε με τον τίτλο Ζουγανέλης: «Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;». Η αίσθηση που αποκτάει κάποιος διαβάζοντας το διαφημιστικό δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης απορεί με την ανοχή μας που δεν παίρνουμε τα όπλα να βγούμε στους δρόμους; Ελα μου όμως που ο τίτλος δεν έχει καμιά πραγματική σχέση με το κείμενο. Γράφει λοιπόν στην εφημερίδα ο Γ. Ζουγανέλλης: «»Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα; Γιατί συμβιβαζόμαστε; Κι όταν γράφω όπλα εννοώ πάσης φύσεως όπλα Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα της δικιάς μας, της διαφορετικής, της παγκόσμιας μοναδικής προσωπικότητας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους». Απομόνωσε δηλαδή λέξεις από το ευαγγέλιο και βγάλε τον Χριστό Αντίχριστο που λέει και μια ρήση.

Οσο για το τρίτο άρθρο που διαφημίζει το δελτίο τύπου  του Τζίμη Πανούση αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια συρραφή από ατάκες που έχει πει ο σατιρικός καλλιτέχνης στην εκπομπή του.

 Υπάρχουν και κάποιοι ιστότοποι που έχουν παρουσία με κείμενα τους στην εφημερίδα (κουρδιστό πορτοκάλι, πρέζα, Μικρός Φωκίων, anti-ntp).  Μην ρωτήσετε, εσείς που σουλατσάρετε στο διαδίκτυο  πώς γίνεται, ιστότοποι όπως οι προηγούμενοι με τις ιδιαίτερες πολιτικές απόψεις που διέπει τον καθένα να συστεγάζονται σε ένα έντυπο. Δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε.

Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι «Το Χωνί» έχει και την ιστορική σελίδα του που τούτη την φορά η πένα του εφημέριου Σαράντη Σαράντου μας μαθαίνει ποιο ήταν «Το νόημα της 25ης Μαρτίου 2012». Μια μικρή γεύση να μην σας αφήσουμε στην αμάθεια «Δύο χιλιάδες χρόνια πριν τέθηκαν οι θεανθρώπινες βάσεις του Ελληνικού πολιτισμού μας. Ο αρχάγγελος Γαβριήλ μεταφέρει το άκρως ελπιδοφόρο μήνυμα του τριαδικού θεού στην κυρία Θεοτόκο ότι άνευ ανδρός, ασπόρως,, χωρίς φυσική συζυγική συνεύρεση θαυματουργώς θα συλλάβει και θα γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου. Ο πρώην άσαρκος Λόγος, ο Ιησούς Χριστός σαρκώνεται και προσλαμβάνει πάνω Του όλη την ανθρώπινη φύση …»

Ας μην πλατιάζουμε. Σε γενικές γραμμές σχηματίσαμε την αίσθηση ότι είναι μια άνευρη εφημερίδα, χωρίς φρεσκάδα, στημένη άσχημα εικαστικά και αν εξαιρέσεις κάποια κείμενα του Δ. Καζάκη που ήταν ενδιαφέροντα δεν είχε κάτι άλλο να κεντρίσει το ενδιαφέρον σου.  Ένα τέτοιο κείμενο το αναρτήσαμε στην ιστοσελίδας μας. Τιτλοφορείται «Ξεπούλημα της Ελλάδας άνευ όρων με τη νέα δανειακή σύμβαση» και μπορείτε να το διαβάσετε.
/
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2012 στις 1:28 μ.μ.

Ρε παιδιά, γιατί η αριστερά αδυνατεί να ενωθεί σε μια εφημερίδα; Όλοι οι άλλοι ενώνονται και δοκιμάζουν πράγματα, εκτός από μας. Και κάπως έτσι αφήνουμε να φύγουν και στελέχη που μπορούν να προφέρουν, όπως ο ciaoant1 που έγραφε εδώ τώρα έχει χαθεί και μας λείπει

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2012 στις 6:59 μ.μ.

Έλεος ρε παιδιά έλεος, σκοπός είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και να συνενωθεί η επαναστατική σκέψη στη χώρα μας.αρκετοί κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά πανω σε αυτό και πολύ καλά κάνουν ο καζάκης - κακλαμάνος με την εφημερίδα.ας ήταν μια φορά να κάνετε ένα βήμα θετικό προς την ένωση του λαού.
ΕΛΕΟΣ και πάλι

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2012 στις 12:27 π.μ.

πολυ σκληρη κριτικη για την εκδοση 0(μηδεν) μιας εφημεριδαςπου δεν εχει σπονσορες. δεν πειραζει ομως και η κριτικη ειναι απαραιτητη για να διορθωνονται τα λαθη.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2012 στις 11:58 π.μ.

Η ριζοσπαστική αριστερά πότε θα βγάλει κοινή εφημερίδα; Ή μήπως προτιμά απλά να κατακρίνει τους άλλους;

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2012 στις 4:25 μ.μ.

οντως πολυ σκληρη κριτικη για μια ενωτικη προσπαθεια. επιτελους ας σταματησουμε να ειμαστε χιλια κοματια. δεν προκειται να καταφερουμε τιποτα ετσι.

Ανώνυμος
25 Μαρτίου 2012 στις 10:14 μ.μ.

Ο κυριος καζακης έβαλε ψηλά τον πήχη ο ίδιος και τελικά πέρασε
απο κάτω (ιδεολογικά)
Και ειναι εντυπωσιακό πως για ψύλλου πήδημα για αλλους η γκρίνια ειναι
αφόρητη ενω σε αλλη περίπτωση οπως η συγκεκριμένη κάποιοι ειναι
έτοιμοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα..
Εν το μεταξύ ψάχνω να βρω τι εχει ο λογος του κυριου καζακη αυτην την εποχή
που να μοιάζει σε κατι "αριστερό", αλλα δεν το βρίσκω ,και πως μπορεί να
υπάρξει καποιου ειδους ενότητα σε πράγματα τοσο διαφορετικά .χωρις να κοροϊδεύουμε
τον κοσμο μαζι με τους εαυτους μας,αυτο φαίνεται και στην εφημερίδα του που στρογγυλεύει
η" προσπερνά ζητήματα που θα δημιουργούσαν αμηχανία στο εσωτερικό του
Το ΕΠΑΜ αυτη την στιγμη ειναι μια πρωτοβουλία πατριωτική που θα γινει κόμμα και θα ειναι
πολυ παράξενο αν δεν συνεργαστεί με τον κυριο Καμενο .
Ουτε πιστεύω πως υπάρχουν μεσα του αριστεροί (αυτη την στιγμη) με τέτοια συνείδηση και ας
προσπαθούν να θολώσουν τα νερα κατι οπαδοί του με δηθεν ενωτικές προτάσεις
Τελος ο κυριος καζακης που τοσο εύκολα, σχεδον έβριζε πολίτικους χώρους με
αδιαμφισβήτητη την συνέπεια τους πρέπει να μας εξηγήσει πως μετακινήθηκαν οι δικες του ιδέες
σε τετοιο βαθμο απο το ξεκίνημα του εως τωρα,και πως αυτη η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται
στην πολίτικη..

Ανώνυμος
27 Μαρτίου 2012 στις 3:23 μ.μ.

Άσχετο, αλλά με τον ciaoant1 τι έγινε; Δεν μπαίνω συχνά στο ίντερνετ, αλλά όποτε έμπαινα διάβαζα τα άρθρα του. Έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα και τώρα είδα σε σχόλιο ότι έχει χαθεί γενικότερα.

Μπορεί να γίνει μια ενημέρωση από το Blog για το θέμα;

27 Μαρτίου 2012 στις 6:32 μ.μ.

Λόγω οικογενειακών και οικονομικών λόγων, θα φύγω για Αυστραλία σε λίγους μήνες, εκτός "συγκλονιστικού απροόπτου" - είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο - εμένα δε με πειράζει ιδιαίτερα να χειροτερεύσουν τα πράγματα, αλλά με πειράζει αν δεν υπάρχει ένας λαός (και μια αριστερά) που θα είναι αποφασισμένος και ικανός να τα αντιμετωπίσει. Προς αυτή την κατεύθυνση προσπάθησα όσο μπορούσα, αλλά μην έχοντας πλέον μεγάλη οικονομική (και άρα χρονική) ευχέρεια να γράφω, αναγκαστικά θα φύγω, μιας και δε μπορώ πλέον να πολυπροσφέρω όπως θα ήθελα. Οικονομική ενίσχυση δε βλέπω από πουθενά, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να συνεχίσω.

Θα γράφω σε ένα νέο blog, στα αγγλικά (για να προετοιμαστώ και για την Αυστραλία). Όσοι θέλουν μπορούν να το βρουν στη διεύθυνση whataboutmarx.blogspot.com. Προς το παρόν, δε γράφω και πολλά πράγματα (λόγω έλλειψης χρόνου), αλλά ελπίζω να γράφω πιο συχνά σε κάποιους μήνες, ανάλογα με το πως θα είναι τα πράγματα.

Αν χρειαστεί και αν μπορέσω, θα γράψω και στο blog αυτό στα ελληνικά, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 2:28 π.μ.

Κρίμα μερικά blogs όπως αυτό, το pay your crisis είναι πολύτιμα. Ως προς την εφημερίδα, συμφωνώ ότι με εξαίρεση τα άρθρα του Καζάκη (6+2 σελίδες) και μερικά καλά άρθρα υστερεί και ελπίζω να βελτιωθεί. Ένοιωθα σαν να προσπαθούσαν οι συντάκτες να γεμίσουν οι 64 σελίδες (3 σελίδες για το πως προέκυψε το χωνί, 1 σάτυρα του Πανούση, 1 του Ζουγανέλη, 1 του μικρού φωκίωνα, 1 του δικηγόρου του διαβόλου, 1 σχολιασμός δελτίων ειδήσεων, 2 σελίδες για συγκέντρωση υπογραφών για άμεσες εκλογές, 12 σελίδες για δημοσκόπηση). Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αρθρογραφία μελών και στελεχών του ΕΠΑΜ και ότι προβάλλονται απόψεις ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΚΚΙ αλλά όχι αριστερών οργανώσεων.

Ανώνυμος
28 Μαρτίου 2012 στις 11:44 π.μ.

http://vlepo.org/audio-archive/o-giannis-tsafogiannis-sto-hidden-track

Ανώνυμος
29 Μαρτίου 2012 στις 6:43 μ.μ.

πουλησε 14.οοο φυλλα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger