Home » , » Η χούντα δεν τελείωσε το '73

Η χούντα δεν τελείωσε το '73

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Απριλίου 2012 | 3:09 π.μ.

Η σημερινή μαύρη 45η επέτειο από την επιβολή της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, στις 21 Απρίλη 1967 στην χώρα μας, βρίσκει τον ελληνικό λαό πάλι σκλαβωμένο από μια άλλη δικτατορία.

Οι Απριλιανοί δικτάτορες στηρίχτηκαν από τον Αμερικάνικο και ΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό όπως και την οικονομική ολιχαρχία της Ελλάδας για να φέρουν βάσανα και αίμα σε Ελληνικό και Κυπριακό λαό.
Οι σημερινοί δικτάτορες το ίδιο στυγνοί με τους Απριλιανούς, στηρίζονται από ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους, οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας και το πρόθυμο εθελόδουλο αστικό προσωπικό.

 Κι αν σήμερα την δικτατορία δεν την επέβαλαν τα τανκς και οι καραβανάδες, λίγη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Και τότε και σήμερα ζει και βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατίας στους τόπους δουλειάς, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα. Μπορεί να μην ξανάνοιξε η Γυάρος και η Μακρόνησος, η κρατική τρομοκρατία όμως είναι εμφανής παντού. Καθημερινά το σύνθημα που ακούστηκε στις πλατείες «η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» επιβεβαιώνεται.

Η επικαιρότητα εκείνης της μαύρης περιόδου, είναι εμφανής παντού και κύρια στην πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση του λαού μας όπως και στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του.
Εχουμε στην πραγματικότητα μια στυγνή δικτατορία, που μας επέβαλλαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες καλυμμένη από κοινοβουλευτικό μανδύα.
Και θα την έχουμε μέχρι … να ‘ρθει ξαστεριά. Κι αυτή είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να ρθει με εκλογές …

Όπως έλεγε και ο ποιητής «νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger