Home » , » Θράσος πολιτικού απατεώνα που χτυπάει κόκκινο.

Θράσος πολιτικού απατεώνα που χτυπάει κόκκινο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Απριλίου 2012 | 5:02 μ.μ.

 Πόσο μπορεί να είναι πολιτικές θέσεις και προτάσεις η τρομοκρατία του εκλογικού σώματος και τα εκβιαστικά διλλήματα; Και όμως. Τα δυο κυβερνητικά κόμματα ελείψη ουσιαστικών διαφορών μεταξύ τους επικεντρώνουν όλο τον προεκλογικό τους λόγο για να επικαλούνται «μπαμπούλες», «καταστροφές και συμφορές», αν το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών δεν τους δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους.

Είναι χαρακτηριστική η δισέλιδη συνέντευξη που δίνει σήμερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στο «Πρώτο Θέμα». Λες και προήλθε από παρθενογένεση, αδειάζει εντελώς τον ΓΑΠ κάνοντας ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ποιος ευθύνεται στα δυο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αυτό που αφήνει να διαφανεί είναι ότι τρέμει την οργή του ελληνικού λαού που μπορεί να εκφραστεί και στις κάλπες και προσπαθεί να διασώσει ότι μπορεί απ’ την προηγούμενη εκλογική βάση του κόμματός του.

«Εάν επαληθευτούν τα γκάλοπ πάμε σε ακυβερνησία», δηλώνει και καλεί το εκλογικό σώμα να μην δείξει ανωριμότητα και να ψηφίσει το κόμμα του γιατί «είναι κρίμα να χαραμίσουμε όλα αυτά που έχει αναγκαστεί να κάνει ο ελληνικός λαός για να ξεπεραστεί η κρίση… Πραγματικά κρίμα να γυρίσουμε ξανά στην αφετηρία σαν να παίζουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου επειδή ρίξαμε λάθος ζαριά πρέπει να γυρίσουμε στην αρχή»!!!!!

Μιλάμε για θράσος πολιτικού απατεώνα που χτυπάει κόκκινο. Πραγματικά τόσο χαχόλο θεωρεί τον ελληνικό λαό; Δεν κάνει μια βόλτα στο Περιστέρι, στην Δραπετσώνα, στο Πέραμα, στον Κορυδαλό, να δει που τον έχει οδηγήσει η «κυβερνησιμότητά» τους και τώρα έχουν την αναίδεια να τον απειλούν με «ακυβερνησία»;

Σε ποιο κόσμο ζει και υποτιμάει τόσο βάναυσα την νοημοσύνη μας παρουσιάζοντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση σαν ένα φυσικό φαινόμενο  που θα «ξεπεραστεί τώρα που κάναμε τα 2/3 της διαδρομής»!!!! Όταν σε όλους είναι πια γνωστό ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη –σήμερα έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον δημοσίευμα και η εφημερίδα «Παρόν»- για να εξυπηρετηθούν οι δυνάμεις του κεφαλαίου ντόπιες και ξένες και να εξαθλιωθούν τα λαϊκά στρώματα.

Από πού αντλεί τέτοια υπεροψία και με στυλ δικτάτορα απευθύνεται στον «κυρίαρχο λαό», συνιστώντας του να προσέξει τι θα ψηφίσει «για να μην τιμωρήσει τον εαυτό του … να μην πάμε στο αδιέξοδο της αυτοτιμωρίας της πατρίδας μας»;;;;!!!! Και δίπλα σ’ αυτά έρχεται και η απειλή ότι αν ψηφιστούν αριστερά κόμματα δεν θα υπάρξουν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνη.

Το καταλαβαίνουμε ότι κάποιος ΠΑΣΟΚος πρέπει να αναπληρώσει την προκλητικότητα, θρασύτητα, ψευδολογία του Πάγκαλου, τώρα που αυτός βρέθηκε σε αποστρατεία, αλλά ο Βενιζέλος ξεπέρασε και τις σχετικές «επιδόσεις» Πάγκαλου.

Να το ξαναπούμε. ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν  ένα μεσομακροπρόθεσμο πρόγραμμα που ήδη ψήφισαν στην βουλή  και το οποίο καθορίζει με την παραμικρή λεπτομέρεια αυτά που πρόκειται να συμβούν για τα πολλά επόμενα χρόνια, σε ορισμένους μάλιστα τομείς, όπως στις συντάξεις μέχρι το 2060! Δεν χρειάζεται κανένας να έχει ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική για να καταλάβει ότι το σκηνικό που μας επιφυλλάσουν. Εχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α 28/14-2-2012) και από εκεί μαθαίνουμε όλα τα νέα βάρβαρα μέτρα που μας περιμένουν, με πίνακες, χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένα ποσά, που θα προέρθουν από νέο σφαγιασμό, μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.  Κι όλα αυτά για να εξυπηρετηθεί το κεφάλαιο.

Το ζητούμενο είναι αν θα τους το επιτρέψουμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Απριλίου 2012 στις 7:08 μ.μ.

Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού είναι αποτέλεσμα της ηθικής καταπτώσεις των ανθρώπινων αξίων και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου. Και που η αριστερά δεν μπόρεσε να γίνει Αριστερά για να μπορεί να δίνει διέξοδο στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα που θέτει η ζωή.
Αποτέλεσμα αυτής τις κρίσης και οι αυτοκτονίες των ευαίσθητων συνανθρώπων μας.
Για την κρίσει έγραψα ένα άρθρο το 1984 στην εφημερίδα ΑΥΓΗ που αποτύπωνα τις ανησυχίες μου, θα το επαναλάβω και τα συμπεράσματα δικάσας
Το κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο.
Σε κρίση βρίσκεται όλη η ανθρωπότητα, κρίση ιδεών, κρίση αξιών, κρίση θεσμών, κρίση συστημάτων.
Διαμόρφωση πολυπολικής ταξικής διαφοράς που έχουμε χαθεί μέσα στην πολυμορφία. Μέσα από αυτή την κρίση βλέπουμε να γεννιούνται κόμματα, να μαζικοποιούνται, να διαδέχεται το ένα το άλλο την κυβέρνηση, να φρακάρουν, να διαλύονται και μέσα από αυτή τη θύελλα το μόνο που είναι σίγουρο είναι να βουλεύονται κάποιοι «επαναστάτες»
Το ζητούμενο πρέπει να είναι η αναβάθμιση, η ταυτότητα του κόμματος μας, η στρατηγική που θα οδηγεί σε ρήξη με το αστικό σύστημα, με αναλύσεις και προτάσεις, ένα κόμμα επαναστατικό, πλουραλιστικό, μαζικό, πολυφωνικό.
Ικανό να προσδιορίσει το μοντέλο μιας κοινωνίας, απαλλαγμένης από εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους με αυτοδιαχείριση που θα τείνει να εξαλείψει τη μισθωτή εργασία και τη βαθμιαία εξαφάνιση του κράτους.
Ένα κόμμα που θα συνδέει την προσωπική δημιουργία με τη συλλογική.
Κόμμα που θα ακονίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο το νυστέρι για βαθιές αλλαγές τόσο στον εαυτό του όσο και στην κοινωνία.
Κόμμα απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία και τη φοβία από δήθεν «φράξιες».
Θεσμοποίηση όλων των τάσεων, μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο, που θα είναι ο κορμός της μαρξιστικής μεθοδολογίας, της αριστερής ιδεολογίας και πρακτικής απορρίπτοντας τα στοιχεία που συνθέτουν τη συντήρηση.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα υπάρχουν όλες οι αριστερές οργανωμένες και μη τάσεις. Και που θα είναι το πεδίο μάχης ιδεών και όχι νεκροθάλαμος απολιθωμένων τσιτάτων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger