Home » , » Μαγειρέματα

Μαγειρέματα

Από mitsos175 , Κυριακή 15 Απριλίου 2012 | 9:06 μ.μ.


Δεν μας αφήνουν ούτε μέρα να ανασάνουμε. Αρχίσανε την προπαγάνδα. Διαβάζω στο Ιντερνέτ: «Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς η χρεοκοπία είναι προ των πυλών λόγω των υπέρογκων ανεξόφλητων οφειλών. Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν προς τη ΔΕΗ κυρίως από οικιακή κατανάλωση, όλο και αυξάνονται, σύμφωνα με την "Καθημερινή"». Πηγή.
Η φυλλάδα έπιασε δουλειά. Απ ότι φαίνεται, ο Αλαφούζος «έχει βάλει στο μάτι» τη ΔΕΗ. Πριν μερικά χρόνια η ΔΕΗ ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι μόλις άρχισε η κρίση, η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο.
Είναι αδύνατον για μια εταιρία, που έχει το μονοπώλιο σε μια χώρα, να παρουσιάζει ελλείμματα. Αυτό γιατί, παρά τις μεγάλες περικοπές μισθών, το ρεύμα θεωρείται μαζί με τα τρόφιμα απαραίτητο για τους καταναλωτές. Οι τιμές του ρεύματος μάλιστα, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν.

Μας λέει δηλαδή η πονηρή διοίκηση της επιχείρησης, ότι δεν φταίει το χαράτσι αυτό καθ’ αυτό, αλλά η μεγάλη προθεσμία! Παρακάτω λέει και αυτό: «Επίσης, ρόλο έπαιξε η απαγόρευση που επιβλήθηκε στη ΔΕΗ να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς»!
Για ακούστε εδώ κύριοι της ΔΕΗ:
Το ότι η ακρίβεια εξανάγκασε πολλούς ανθρώπους να κόψουν το ρεύμα και να σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς είναι γεγονός. Υπεύθυνοι γι αυτό είναι οι πολιτικοί που έκοψαν τους μισθούς και αύξησαν τον πληθωρισμό.
Το ότι πάρα πολλοί δεν πλήρωσαν το παρανοϊκό και ανήθικο χαράτσι είναι βέβαιο. Αν κόψετε το ρεύμα σε όλους αυτούς (που δεν πρόκειται), θα χάσετε όχι μόνο την αξία του χαρατσιού αλλά και την αξία του ρεύματος, που σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Μαγκιές λοιπόν αλλού.
Για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ υπεύθυνες είναι οι διοικήσεις τους και οι υπουργοί που τις διορίζουν. Μη νομίζετε λοιπόν, ότι δε θα δώσετε λόγο για αυτά. Δεν ξέρω αν τα κάνατε ομόλογα, όπως έκαναν τα ταμεία, αν τα μοιραστήκατε με συνδικαλιστές, ή αν απλά μαγειρέψατε τα στοιχεία. Αυτό, ας το βρουν οι αρμόδιοι. Σαν καταναλωτής και φορολογούμενος αρνούμαι να πληρώσω τα δικά σας λάθη και τις δικές σας πολιτικές.
Έλλειμμα σημαίνει ότι λείπουν χρήματα. Επομένως πρέπει να δικαιολογήσετε με λεπτομερή στοιχεία γιατί συμβαίνει αυτό. Πόσα εισπράττετε που τα ξοδεύετε κλπ.
Το πιθανότερο είναι να προσπαθούν κάποιοι να απαξιώσουν τη ΔΕΗ ώστε να την δώσουν για ένα κομμάτι ψωμί και χωρίς πολλές αντιδράσεις. Δεν αποκλείεται βέβαια, να ετοιμάζουν αυξήσεις στο ρεύμα με πρόσχημα την κακή κατάσταση. Η ακόμα και να ξαναρχίσουν μεγαλύτερους εκβιασμούς με τα χαράτσια. Όπως και να χει, να τα πάρετε από τους υπευθύνους, όχι από το λαό. Εμείς δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουμε άλλα.       
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger