Home » , » Συνέντευξη Α. Τσίπρα στην ΝΕΤ (Βίντεο) - Δημοσκοπήσεις

Συνέντευξη Α. Τσίπρα στην ΝΕΤ (Βίντεο) - Δημοσκοπήσεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 | 12:59 π.μ.

Δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα έχει αποκτήσει αμεσότητα έκφρασης και ευχέρια λόγου.
Το διαπιστώνουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε με την συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου. Οι ερωτήσεις κατά βάση ήταν καίριες όσο για το αν έπεισαν οι απαντήσεις του Α. Τσίπρα αφήνουμε να το κρίνουν οι θεατές του βίντεο.

Το μόνο που θέλουμε να σημειώσουμε είναι η δημοσκοπική άνοδος που παρουσιάζει το ποσοστό του Σύριζα σε δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο. Η πρώτη στο περιοδικό «Επίκαιρα» που του δίνει ποσοστό 20,3% και η δεύτερη δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και η οποία παρουσιάζει αλματώδη αύξηση του ποσοστού του Σύριζα δίνοντας του24,5% δηλαδή άνοδο κατά 8% από τις εκλογές της 6 Μάη.


 Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει μπαράζ δημοσκοπήσεων και πέρα απ’ την εγκυρότητα τους είναι γεγονός ότι διαμορφώνουν ένα κλίμα που επηρεάζει το εκλογικό σώμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 2:51 π.μ.

Δεν με πείθει....δυστυχώς...
άκυρο μνημόνιο αλλά μέσα στο ευρώ...έλλειψη επιχειρηματολογίας και λόγος από το παλιό πολιτικό σεντούκι της γιαγιά μου. Επίσης αυταρέσκεια, τι κοιτάει αλήθεια όλη την ώρα, τον εαυτό του στο μόνιτορ ή έχει κάνα καθρέφτη απέναντί του; Ένας ηγέτης, ρε παιδιά, με γνώση πραγματική και κότσια υπάρχει; Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν μου φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πω, φαντάζομαι ότι δε θέλει να πει το plan b για να μη χάσει ψήφους και τρομοκρατήσει για δραχμή κτλ.? Ίσως. Παρ' όλα αυτά μάλλον θα τον ψηφίσω γιατί δε βλέπω άλλη λύση προς το παρόν. Για να σχηματιστεί κυβέρνηση και να δούμε μια ώρα αρχύτερα τις προθέσεις του. Έτσι κι αλλιώς όποια κυβέρνηση βγει τώρα...μετρημένα τα κουκιά της αν τα θαλασσώσει.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 7:16 π.μ.

Με συγχωρείτε που το στέλνω εδώ το μήνυμα αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν μπορείτε να βρείτε ένα απόσπασμα από την χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ το πρωί 6-10 που μιλάει ο Δελαστίκ για την πιθανή έξοδο από το ευρώ. Προσωπικά δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι δραχμή ή ευρώ αλλά έχουν ενδιαφέρουν αυτά που λέει!

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 8:15 π.μ.

ελατε να παμε στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα...μια φρεσκια προσεγγιση διαχειρισης του καπιταλιστικου συστηματος ..

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 12:13 μ.μ.

η στηριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι μονοδρομος για ολους εμας τους αριστερους γιατι οτιδηποτε αλλο απλα θα επιταχυνει την λατινοαμερικανοποιηση της χωρας μας. Επιτελους πρεπει ολοι να καταλαβουμε το τεραστιο διακυβευμα των επερχομενων εκλογων.

17 Μαΐου 2012 στις 3:27 μ.μ.

Σύντροφοι ας ετοιμαζόμαστε για την έξοδο της χώρας από την ευροζώνη, είναι σύγουρη.Ελπίζω να μην λακήσει το κκε στις πολύ δύσκολες μέρες που θα έρθουν, ο λαός έχει ανάγκη από την συνεργασία όλης της αριστεράς της κομμουνιστικής και σοσιαλιστικής.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 3:44 μ.μ.

Ο Τσιπρας λεει ψεματακια
http://www.youtube.com/watch?v=xa9822MJBrc

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 6:07 μ.μ.

Συμφωνώ οτι η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος, παρ όλες τις επιφυλάξεις και διαφωνίες. Κι αν κάτι πάει στραβά και παρεκκλίνει από τ' αριστερά και πάλι εδώ είμαστε για να το φέρουμε στον δικό μας δρόμο. Πάντως απ' ότι διαβάζω δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ plan b. έχουν και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του εξωτερικού για τους ταξιδιώτες τους σε περίπτωση εξόδου μας από την ευρωζώνη. Αυτό νομίζω κάτι λέει...

Ένας από ΑΝΤΑΡΣΥΑ
17 Μαΐου 2012 στις 8:13 μ.μ.

Κατά τη γνώμη μου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρέπει να κατέβει αυτόνομα στις ερχόμενες εκλογές, αλλά να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να ζητήσει να έχει υποψηφίους της σε εκλόγιμη θέση). Παράλληλα, να βγάλει ένα (σύντομο) κείμενο στο οποίο θα δηλώνει καθαρά τη στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ωστόσο (επίσης καθαρά) τις αδυναμίες των προτάσεών του.
Για τον κόσμο της εργασίας η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα πρώτο (αλλά μόνο πρώτο) βήμα ανατροπής της πιο βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Σε αυτή τη συγκυρία, το δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αναγκαίο να συστρατευτεί με το ψηφοδέλτιο το οποίο πολεμά ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. Και αυτό είναι προφανέστατα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!
Ας αφήσουμε για ένα μήνα στην άκρη τις διαφωνίες και ας δούμε το ΔΑΣΟΣ και όχι το δέντρο...
Αυτές οι εκλογές είναι καθοριστικές και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ χαρακτήρα!!
Ας συμβάλλουμε και εμείς (τα μέλη και οι επαφές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο πρώτο βήμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Όσα λάθη και αν κάνει ο Τσίπρας (πχ πρόταση Αρσένη), ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 1981...

Ανώνυμος από ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

(Δε λέω το όνομά μου,
διότι έχω τους λόγους μου.
Αν ωστόσο βγει κανένας και αμφισβητήσει το ότι πράγματι είμαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω και επώνυμα σε δεύτερο χρόνο)

Αντώνης Σαρήγιαννης
17 Μαΐου 2012 στις 11:00 μ.μ.

Εγώ λοιπόν αγαπητέ σύντροφε "Ένας από ΑΝΤΑΡΣΥΑ" αν όντως είσαι μέλος της, θέλω να ξέρω πώς σε λένε. Και κατά βάση θέλω να ξέρω γιατί δεν πας στην τοπική σου να το υποστηρίξεις αφού θεωρείς ότι έχεις δίκιο. Αν δεν απαντήσεις επώνυμα είσαι κοινός απατεώνας.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 11:07 μ.μ.

Αγαπητέ Ανώνυμε από ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συμφωνώ μαζί σου σχεδόν απόλυτα. Πιστεύω όμως ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπρεπε να ζητήσει εκλόγιμες θέσεις γιατί: 1)Η πολυφωνία είναι γενικά καλή 2)Υπάρχουν πολλοί πρωήν πασόκοι στον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω, αν και έχω καλή διάθεση να τους εμπιστευτώ, ότι πρέπει να υπάρχει και ένα "αντίβαρο" 3)Συμφωνώ απόλυτα στο πρώτο βήμα που λες, και πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσει να συζητιέται και το δεύτερο βήμα στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύω ότι έχει καλές βάσεις και μπορεί να επηρεάσει θετικά τον κοσμο.

Αυτά. Καλή δύναμη, και ελπίζω να καταφέρεις να θέσεις το θέμα στους συντρόφους σου.

17 Μαΐου 2012 στις 11:40 μ.μ.

"Και κατά βάση θέλω να ξέρω γιατί δεν πας στην τοπική σου να το υποστηρίξεις αφού θεωρείς ότι έχεις δίκιο."

Μήπως γιατί και οι δομές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν καταντήσει τόσο δημοκρατικές όσο και του ΚΚΕ;

Εγκάθετος
18 Μαΐου 2012 στις 1:40 π.μ.

Προς Α. Σαρήγιαννη

Ίσα ρε! Μήπως θέλεις και αποτυπώματα από τον άνθρωπο; Μήπως να σου κάνει και δήλωση; Ντροπή ρε! Ντροπή!

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 2:24 π.μ.

Τον ανάγκασαν να αυτοκαρφωθη με το να προτείνη Αρσενη η Παπαδημο, για να του ανάψουν πράσινο φως για πρωθυπουργία, βάζοντας του τον πρωην Υπουργο του Μπατσοκ και σταθμάρχη του ΔΝΤ και την γυναικα του την Κατσελη και ισως και τον γιο του τον πρασινο Κριτωνα για Γιακα, στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.........Ειναι μια (Ντα καπο) κίνηση της Αμερικανικης πρεσβείας οπως το 81 για εναλλαγή της πολιτικής σε ΝΑΤΟικα και ΔΝΤ πλαίσια...
Περιμενετε τωρα αλλα 40 χρονια για μια ιδια ευκαιρια αλλαγης νεοελληνες.
Ενας καινουργιος Λαοπλανος στα αχναρια του Ανδρεα ειδε το πρασινο φως για την εξουσια....και μη χειρότερα

Χ.Ι.
18 Μαΐου 2012 στις 2:29 μ.μ.

Σύντροφε Αντώνη Σαρηγιάννη,
είμαι ο Χ.Ι, στενότατη επαφή (στην ουσία μέλος) της τοπικής κέντρου Θεσσαλονίκης. Το μικρό μου όνομα είναι εντελώς καρφωτικό και γι' αυτό δεν υπογράφω επωνύμως ακόμα (εργάζομαι υποαπασχολούμενος και ανασφάλιστος στον ιδιωτικό τομέα).
Στις εκλογές συμμετείχα πολύ ενεργά στη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε πολύωρες παρεμβάσεις ορθοστασίας στο δρόμο (παρά τον σχετικά πρόσφατο τραυματισμό μου) και πήγα και επόπτης. Κάθησα και εκλογικός αντιπρόσωπος στην καταμέτρηση και υπέστην την ψυχρολουσία με τα μόλις 2 ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και τα δύο με σταυροδοσία ΝΑΡ - με τους 3 από τους 4 σταυρούς ίδιους), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα με 68 ψήφους. Δηλαδή:
Στις προηγούμενες εκλογές, που στην ουσία κάναμε πανστρατιά και εξοντωθήκαμε, στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα δεν πήραμε ΚΑΜΙΑ ψήφο από κάποιον ανένταχτο ψηφοφόρο. Και αυτό, ΧΩΡΙΣ να είναι από πριν γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σαρώσει. Αυτό που λέγαμε στις παρεμβάσεις μας και στις συζητήσεις μας με φίλους, γνωστούς και συγγενείς είναι ότι "είμαστε κοντά στο 3% και χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να το ξεπεράσουμε και να προσθέσουμε 8 έδρες στην αριστερά".

Όσο το γιατί δεν το έθεσα (ακόμα) στην τοπική μου, είναι επειδή ενημερώθηκα μόλις λίγες ώρες πριν γίνει η συνέλευση και δεν μπορούσα να πάω. Είχα πάντως και τον φόβο (και τον έχω ακόμα) ότι αν θέσω το θέμα όπως ακριβώς το σκέφτομαι, θα υποστώ - αν όχι τραμπουκισμό (αυτό το θεωρώ απίθανο) - ίσως τη χλεύη κάποιων. Αν ξαναγίνει συνέλευση, τότε και βέβαια θα πάω να μιλήσω, και ό,τι γίνει.

Ανώνυμε 11:07,
πρότεινα να στηρίξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ζητήσει υποψηφίους σε εκλόγιμη θέση, όχι γιατί δε θα δικαιούνταν τέτοιες θέσεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και μάλιστα τουλάχιστον 15-20 σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα), αλλά για να δοθεί το μήνυμα της πανστρατιάς για τη νίκη της Αριστεράς, χωρίς να υπάρξει η εντύπωση ότι "η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάει για βόλεμα" κλπ.
Πάντως, ως προς αυτό δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η σωστή πρόταση.

Maltakia,
δε νομίζω ότι οι δομές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορούν να συγκριθούν με αυτές του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι ένα εξόφθαλμα αντιδημοκρατικό κόμμα, όπου η γραμμή βγαίνει από μία μικρή κάστα του Περισσού. Τουλάχιστον στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν δομές που είναι έστω στοιχειωδώς δημοκρατικές. Πχ ισχύει το "ένα μέλος - μία ψήφος", μία ρύθμιση που απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ...
Δε λέω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το ιδανικό δημοκρατικό μέτωπο (γι' αυτό άλλωστε δεν επιδίωξα να γραφτώ μέλος - ακόμα), αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τα θετικά στοιχεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυστυχώς δεν έχουν μαθευτεί ευρέως στον κόσμο της εργασίας και δεν υπάρχει ο χρόνος για να τα επικοινωνήσουμε πλέον. Σύντροφοι, έχει χαθεί το timing. Μάλιστα το timing δε χάθηκε τώρα, αλλά ήδη από την απίστευτη κωλυσιεργία για τη διεξαγωγή της πρώτης συνδιάσκεψης που πήρε ΕΝΑ! χρόνο για να γίνει μετά την επιτυχία των περιφερειακών εκλογών του 2010. Τότε ναι, είχαμε ρεύμα. Τώρα, ούτε για αστείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταυτιστεί στα μάτια του κόσμου της εργασίας με την ελπίδα για ανατροπή.
Δεν είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία για την Αριστερά να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή και τη διάχυση των ιδεών της στην κοινωνία, με όρους ηγεμονίας;

Χ.Ι.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 2:16 π.μ.

Όταν ο ταξικός αντίπαλος επιστρατεύει κάθε όπλο που έχει σε μια τόσο κομβική συγκυρία, τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή τώρα από τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με τυχόν επιφυλάξεις που μπορεί να υπάρχουν.

Πάνος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger