Home » , » Γ. Ρούσης: Ανοιχτή επιστολή προς το ΚΚΕ

Γ. Ρούσης: Ανοιχτή επιστολή προς το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 | 8:08 μ.μ.

Αγαπητοί σύντροφοι,
 
Τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το κόμμα όχι μόνον δεν μπόρεσε να εισπράξει σημαντικό κομμάτι της λαϊκής οργής, αλλά αντίθετα έχασε ψήφους και μάλιστα σε λαϊκές περιοχές, παραδοσιακά προπύργια του, όπως στη β' Πειραιά.
Ταυτόχρονα για πρώτη φορά μετά τη διάσπαση του 1968 το κόμμα έπαυσε να είναι η ηγεμονεύουσα δύναμη της Αριστεράς.
Επιπροσθέτως οι μετεκλογικές σφυγμομετρήσεις, για όσο αξίζουν, δείχνουν μια επικίνδυνων διαστάσεων παραπέρα συρρίκνωση της εκλογικής του δύναμης.

Για αυτήν την αρνητική εξέλιξη είναι σαφές ότι υπάρχουν και πολλές αιτίες, για τις οποίες δεν ευθύνεται το κόμμα. Πέραν όμως αυτών, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι και το ίδιο είναι άμοιρο ευθυνών, ή με άλλα λόγια ότι φταίει μόνο η στραβωμάρα του γιαλού‐λαού και όχι και το λάθος αρμένισμα του καραβιού‐κόμματος.

Ποια λοιπόν είναι τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν την αρνητική για το κόμμα κατάσταση;
Πέρα από γενικότερες λαθεμένες θέσεις του με τις οποίες κατά καιρούς έχω εκφράσει τη διαφωνία μου, και οι οποίες σαφώς επηρεάζουν αρνητικά και τη στάση του λαού απέναντι του, νομίζω ότι αυτά μπορεί να επικεντρωθούν:
1. Στην αντιμετωπική στρατηγική του κόμματος που φτάνει μέχρι την άρνηση του διαλόγου, την άρνηση ακόμη και της ίδιας της ύπαρξης της Αριστεράς, η οποία το οδηγεί και σε ένα απομονωτισμό ο οποίος και του στερεί την κύρια πηγή άντλησης δυνάμεων,
2. Στην παραπομπή της σωτηρίας του λαού στον απώτερο σοσιαλιστικό μέλλον, σε συνδυασμό με μια μηδενιστική καταστροφολογία για το άμεσο μέλλον.
Αν όμως το κόμμα προσμένει να ενισχυθεί στη συνείδηση του λαού, μέσω της επιβεβαίωσης αυτής της καταστροφολογίας πλανάται πλάνη οικτρά και τούτο διότι ο λαός που έχει φτάσει στα όρια του οικονομικά, πολιτικά, ψυχολογικά, δεν αντέχει να του λες ότι θα βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στο τέλμα, δίχως να του προτείνεις μια άμεση θετική λύση.
Εξάλλου η έτσι κι' αλλιώς μεθοδολογικά ανεπαρκής άρνηση της άρνησης, δίχως να συμπληρώνεται από μια άμεσα υλοποιήσιμη, θετική πρόταση, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας, μάλλον αποστροφή προκαλεί, ή σε λάθος διέξοδο οδηγεί, παρά σε έλξη προς όποιον την καλλιεργεί.
Το δραματικό, σύντροφοι είναι, ότι αν το ΚΚΕ, όχι δα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις για συνεργασία άλλων αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αλλά παίρνοντας το ίδιο πρωτοβουλίες στη βάση όσων προβλέπονται από το ίδιο το πρόγραμμα του, θα είχε ξεπεράσει και τις δυο παραπάνω αδυναμίες.
Εξηγούμαι. Στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα με βάση το πρώτο άρθρο του καταστατικού του, πρέπει να το αποδεχτεί όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του, γίνεται αναφορά σε ένα «αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό Μέτωπο» :
‐ στο οποίο το ΚΚΕ διατηρώντας την αυτοτέλεια του «συμμετέχει και δουλεύει για την ανάπτυξη της ενότητας και της μαχητικότητας του»,
‐ μέσα από το οποίο «το ΚΚΕ επιδιώκει τη συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την αναγκαιότητα σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τα πολυεθνικά μονοπώλια, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη λαϊκή κυριαρχία και τη ανεξαρτησία της χώρας»
‐το οποίο «μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτική συμφωνία »
‐του οποίου οι προγραμματικές κατευθύνσεις και στόχοι πάλης, μεταξύ των οποίων πρώτος και καλύτερος είναι η «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δεν ταυτίζονται με το σοσιαλισμό, ούτε παραπέμπεται η υλοποίηση τους σε αυτόν, αλλά αντίθετα συμβάλλουν στην υλοποίηση του.
Μάλιστα στο υποκεφάλαιο με τίτλο «το Μέτωπο και το πρόβλημα εξουσίας», γίνεται λόγος και για πιθανότητα «να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα».
Γύρω από το χαρακτήρα ή και το περιεχόμενο αυτής της μετωπικής πρότασης που σίγουρα χρίζει ανανέωσης –πχ σχετικά με τα μνημόνια τους συνοδευτικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις ή το ευρώ κλπ‐ πολλά μπορούν να ειπωθούν . Το βασικό όμως είναι ότι αυτή η πρόταση θα μπορούσε να αποτελέσει τον άξονα κίνησης του ίδιου του κόμματος, τόσο όσον αφορά στην αναγκαιότητα του Μετώπου, όσο και στην κάλυψη του κενού ανάμεσα στο καπιταλιστικό παρόν και το σοσιαλιστικό μέλλον. Και αυτό όχι βεβαίως με τη μορφή ενός ξέχωρου στάδιου, αλλά ως κατάκτηση ενός οχυρού σε ένα γκραμσιανού τύπου πόλεμο θέσεων, που θα διαμόρφωνε καλύτερες θέσεις για το επαναστατικό πέρασμα στο σοσιαλισμό.
Να όμως που αυτό το πρόγραμμα όχι μόνον έχει καταχωνιαστεί, αλλά το Κόμμα κινείται σε παντελώς αντίθετη με αυτό κατεύθυνση.
Σαν κομμουνιστής, που πονά ένα κόμμα που υπηρέτησε επί 21 χρόνια , που θλίβεται βαθύτατα από το σημερινό φυλλορρόημα του , που έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα όπως αρμόζει σε ότι αγαπάς, που θεωρεί ότι ο κόσμος του ΚΚΕ βρίσκεται στο ίδιο με αυτόν μετερίζι, και ότι αυτός ο κόσμος είναι τραγικό λόγω της στάσης του κόμματος να σπρώχνεται στην αγκαλιά του υπό διαμόρφωση αριστερού αναχώματος του συστήματος, τούτες τις κρίσιμες ώρες, σας κάνω έκκληση όχι μεγαλόσχημη, αλλά ταπεινή : Σώστε το κόμμα, τολμώντας να απευθύνεται και στον κόσμο και στις συνιστώσες της ριζοσπαστικής αριστεράς, την μετωπική, άμεση πρόταση, που προβλέπει το πρόγραμμα του. Τόσα απλά.
Συντροφικά, Γιώργος Ρούσης 2012

Πηγή: Ισκρα

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 62 σχόλια

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 8:39 μ.μ.

Τώρα θα κάνει κριτική όλη η κοινωνία στο ΚΚΕ.Μπράβο.Ωραία εποχή διάλεξες σύντροφε.

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 10:07 μ.μ.

Δεν πα να λες εσύ κύριε Ρούση κι όσοι τόσο καιρό φωνάζουμε πάνω κάτω τα ίδια!
Αφού αυτοί ξέρουν καλύτερα. Περιμένουμε δεκαετίες ξάγρυπνοι το πότε θα διαλυθεί το ΚΚΕ για να πανηγυρίσουμε σαν πράχτορες της άρχουσας τάξης που είμαστε.
Αμέ...!

mbiker

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 10:37 μ.μ.

τι μονο εσεις θα κανετε κριτικη;;;
οταν εσεις χτυπατε μονο τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι καλα;;;
ελα η σειρα σας να τα ακουσετε.

hopenends
18 Μαΐου 2012 στις 10:41 μ.μ.

...και προσεχώς εκλογική συνεργασία Ανταρσύα με Σύριζα, ε, σύντροφε;

18 Μαΐου 2012 στις 11:09 μ.μ.

Προσυνεδριακός Διάλογος - 18ο Συνέδριο ΚΚΕ Κυριακή 2 Νοέμβρη 2008
Παρέμβαση στον προσυνεδριακό διάλογο για το 2ο θέμα, του σοσιαλισμού

Σύντροφοι,

Με πόνο ψυχής διαπιστώνω ότι οι Θέσεις της ΚΕ, επιβεβαιώνουν την εκτίμησή μου περί σταλινικής στροφής του Κόμματος, μια εκτίμηση την οποία είχα διατυπώσει και στη σ. Γραμματέα της ΚΕ, αρχικά προφορικά και στη συνέχεια και με γραπτά κείμενά μου στις 17 Μάη 2006, και 9 Νοέμβρη 2006.Τη στροφή αυτή την είχα διαγνώσει μέσα από άρθρα, εισηγήσεις, ομιλίες στελεχών του Κόμματος, αγιοποιητικά για τον Στάλιν αφιερώματα του «Ριζοσπάστη», εκδόσεις,1 και μελετώντας την μπροσούρα της Ιδεολογικής Επιτροπής με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ο αντικομμουνισμός χθες και σήμερα».2

Εκτιμώ ότι αυτή η στροφή σε συνδυασμό με ένα σεχταρισμό, ο οποίος όλο και πιο έντονα διέπει όλες τις πτυχές της κομματικής δραστηριότητας, αν τελικά υιοθετηθεί από το 18ο Συνέδριο, θα είναι καταστροφική.

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4793585&publDate=2/11/2008
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΝΑ?

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 11:15 μ.μ.

Αυτο ειναι το θεμα η τι λεει;....συντροφε των 8:30

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 11:22 μ.μ.

Το "γράμμα" του Ρούση είναι η αποθέωση της σοσιαλδημοκρατικής και ρεφορμιστικής ενσωμάτωσης. Η ρήξη που προτείνει είναι να αρνηθεί το ΚΚΕ την αναγκαιότητα της ρήξης με την αστική διαχείριση. Να ενσωματωθεί σε ένα σκηνικό άνωθεν δήθεν σωτηρίας του δοκιμαζόμενου λαού μας.

Παρακάμπτοντας τα ζητήματα περι διαλόγου με την υπόλοιπη αριστερά -αυτό είναι ένα ζήτημα για συζήτηση- η βασική κριτική του Ρούση έχει να κάνει με το ότι το ΚΚΕ με μια διαφορετική τακτική ("άμεσα υλοποιήσιμη, θετική, που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας") στις τωρινές συνθήκες θα μπορούσε να "σώσει" το λαό.

Το σκεπτικό του συμπυκνώνεται με ανάγλυφο τρόπο στη διατύπωση

"...ο λαός που έχει φτάσει στα όρια του οικονομικά, πολιτικά, ψυχολογικά, δεν αντέχει να του λες ότι θα βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στο τέλμα, δίχως να του προτείνεις μια άμεση θετική λύση"

Για να δούμε τώρα τι ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ το ΚΚΕ από όλα αυτά

1) πράγματι ΔΕΝ προτείνει μια άμεση θετική ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ λύση που θα διαπραγματευτεί τους όρους και το ρυθμό αφαίμαξής του,

2) πράγματι του λέει ότι θα βυθιστεί ακόμη βαθύτερα στο τέλμα όσο ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ του. Όσο δεν γίνεται πρωταγωνιστής στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στο κίνημα.

3) του λέει ότι η κρίση που εξελίσσεται θα έχει διάρκεια και ένταση. Ότι αυτό που ζούμε δεν είναι όπως του λέγανε κρίση χρέους, ή "συστημική" κρίση που με μια παραλλαγή διαχείρισης θα μπορούσε και να αποφευχθεί ή να ξεπεραστεί.

4) του λέει ότι ο Μάνεσης της Χαλυβουργίας, οι εφοπλ"η"στές, το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολυεθνικές και η επιχειρηματικότητα, δεν έχουν πατρίδα. Καμιά κυβέρνηση δεξιά η αριστερή δεν θα τους κάνει τους επιχηρηματιές "υγιείς" και τα μονοπώλια δημοκρατικά...

5) Του λέει ότι αν δεν αποφασίσει να πάρει το σύνολο της οικονομίας στα χέρια του, τότε, ακόμη και με ριζοσπάστες αριστερούς στη πολιτική διαχείριση, σε μερικά χρόνια, με συντηρητικές προβλέψεις για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών, θα βιώσει με μεγάλη πιθανότητα ανθρωπιστική και επισιτιστική κρίση που τα σημερινά της μεγέθη θα μοιάζουν με παράδεισο...

7) Του λέει ότι οι εκλογές είναι μια μορφή πάλης αλλά η πραγματική μάχη κρίνεται στους συσχετισμούς και τις επιτυχίες ή αποτυχίες του λαϊκού και εργατικού κινήματος.


Κλείνωντας θα παρακαλούσα τον κ. Ρούση να στείλει και μια επιστολή στους συντρόφους του της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που στα πλαίσια του "δημοκρατικού" και "ελεύθερου" διαλόγου εντός του χώρου τους διαλαλούν ανοιχτά και δημοκρατικά, πριν να τοποθετηθούν στα όργανα του σχηματισμού τους, την απόφασή τους για συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσουν το λαό με κοινό εκλογικό μέτωπο !!!... (http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64479)

Τέλος, ας μας πει ειλικρινά, ποια από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ να μελετήσει το ΚΚΕ πριν να πάει για το διάλο(γο) που το προσκαλούν?

φιλικά, Αλ

ΒαγγέληςX2
19 Μαΐου 2012 στις 12:22 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον σύντροφο Γιώργο Ρούση.Επίσης όμως θέλω να πιστεύω, ότι το κόμμα με αυτή τη στάση του μακροπρόθεσμα θα δικαιωθεί.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 2:03 π.μ.

Καλά τα λέει ο Ρούσης, χρειάζεται αλλαγή στάσης, όχι πια κόμμα-εκκλησία που διαβάζει τα ίδια ευαγγέλια για αιώνες. Είναι κάποιες στιγμές στην ιστορία που ανοίγει εκείνο το χρονοντούλαπο και τραβάει μέσα όποιον δεν είναι τολμηρός κι όποιον δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή των συνθηκών.

thitis
19 Μαΐου 2012 στις 2:16 π.μ.

Έχει δίκιο ο Ρούσης σύντροφοι...άνθρωποι που τόσα χρόνια ψηφίζαμε ΚΚΕ τώρα(με κρύα καρδιά) πάμε στο Σύριζα...ναι το ΚΚΕ μπορεί να δικαιωθεί αλλά ίσως τότε να είναι πολύ αργά...αν όμως στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ υπήρχαν στις 17/6 ο Μπογιόπουλος , ο Παφίλης κλπ, αν στους δρόμους υπήρχε και το ΠΑΜΕ μαζί με τους υπόλοιπους τότε και ο λαός θα πάταγε πιο γερά στα πόδια του και θα μπορούσαμε να σπρώξουμε το ΣΥΡΙΖΑ σε πιο αριστερές θέσεις...μακάρι τουλάχιστον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεργαστεί για να δει το ΚΚΕ οτι αυτό δεν θα τη βλάψει, το αντίθετο θα γίνει...θάθελα να οργανωνόταν μια ανοιχτή συγκέντρωση χωρίς σημαίες,χωρίς πανώ, χωρίς συνθήματα αλλά με ένα μόνο αίτημα προς Αριστερούς, Μαρξιστές, Λενινιστές, Μαοικούς,Ανανεωτικούς, Αναρχικούς κλπ "ηγέτες": "συμφωνείστε σε 5-6 βασικά και συνεργαστείτε για 2-3 χρόνια αλλιώς άντε στο διάολο!" Νομίζω οτι η προσέλευση του κόσμου θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους προτιμούν το μονόλογο και φοβούνται το διάλογο και τον αντίλογο...

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 3:32 π.μ.

Εγω νομίζω οτί το ΚΚΕ έχει γίνει Μπακουνινικό χωρίς να το χει πάρει χαμπάρι. Αρνήση σε όλα και περιμένει ο λαός να ωριμάσει από μόνος του.

Πόσο οπορτουνισμός είναι να κάνεις απεργία και να ζητάς από τον εργοδότη να μην μειώσει τους μισθούς και να μην κάνει απολύσεις, όταν θα μπορούσες να το επιβάλεις από μια κυβερνητική θέση αλλά δεν το κανεις λόγο μιας σπέκουλας ότι ο συριζα είναι το νεο πασοκ. Μπορεί και να είναι, αλλά εγω θεωρώ ότι το κομμα της εργατικής τάξης θα πρέπει να προσπαθεί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με όλους τους τρόπους, ακόμη και αν χρειαστεί να πάρει ρίσκα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει το ρόλο που παίζει ο καθένας και θα κριθεί από την ιστορία. Και δεν είναι λιγες οι φορές στην ιστορία που οι ηγεσίες του ΚΚΕ φανηκαν να είναι πολυ μικρές για τις περιστάσεις.

Ο Γιώργος ο Ρούσης, κατά την άποψη μου είναι ο σημαντικότερος έλληνας μαρξιστής θεωρητικός αυτή τη στιγμή, και καλό θα ήταν η κριτική του να λαμβάνεται σοβαρά υπ΄όψην.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 7:24 π.μ.

ΚΥΡΙΕ ΑΛ ΑΠ΄ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΊΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΟΚΤΩΝΙΑΣ ,ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΕΙΣ ΑΣΎΣΤΟΛΑ. ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΎ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ..Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΟΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΛ,, Ο ΣΥΝ ΡΟΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΕΣΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ,,,ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 9:39 π.μ.

Μπορώ να είμαι ΚΚΕ ? Μπορώ να έχω όποια θέση θέλω ? Μπορώ να μην θέλω κανένα διάλογο και καμία συνεργασία ? Μπορώ να είμαι παρωχημένος , απομονωμένος , ξύλινος , ουτοπιστής , φοβικός , δογματικός , ανελαστικός , «δευτεροπαρουσίας» , ντεμοντέ , κλπ , κλπ , κλπ ? Μπορώ να πιστεύω ότι ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ , Κατσελοκαστανίδηδες , οικολογοπρασινορόζ μπλόκ , ο κος Γεράσιμος , η συνιστώσα Νίτσα , ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (όχι ο Λαφαζάνης-ΣΥΡΙΖΑ) , οι προσωπικότητες από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑΚΟ χώρο , η συνιστώσα Εισαγγελοπούλου-Κωνσταντοπούλου , τα σύσσωμα Τσοχαντζοπουλικά μπλόκ , ο κος Πάνος (τελείως) Καμμένος , η συνιστώσα Αλέξης με τις αριστερές θυσίες των ευρωομολόγων και ο λοιπός συρφετός θα αποτελέσουν το νέο ΠΑΣΟΚ (για την δουλειά των αξιότιμων αφεντικών)…. μοιράζοντας χάντρες … σε ιθαγενείς κάφρους ?
Εάν λοιπόν έχω το δικαίωμα να είμαι όλα αυτά και να πιστεύω όλα αυτά ….. τότε γιατί τόση πρεμούρα να συνεργασθώ μαζί τους ?? και γιατί όλοι αυτοί ανησυχούν τόσο πολύ μην καταστραφώ ??
Τι με θέλουν και τι θέλουν επιτέλους από μένα ??
>>> Εάν λοιπόν εγώ κάνω λάθος εκτίμηση … και όλοι οι παραπάνω αξιότιμοι …αλλάξουν την ζωή και την μοίρα του Ελληνικού Λαού … τότε εγώ θα μπώ στο περιθώριο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , θα καταλήξω κλειστή λέσχη ανταλλαγής απόψεων … θα εξαφανισθώ.
>>> Εάν όμως η εκτιμησή μου αποδειχθεί σωστή … ΤΟΤΕ οι κάφροι θα αποφασίσουν να πάψουν να είναι κάφροι … θα τρίψουν τις χάντρες στα μούτρα των αξιότιμων που θα τρέχουν στα λαγούμια … ΤΟΤΕ ,,,,, αυτό το ΤΟΤΕ τρέμουν ΤΩΡΑ … και θέλουν να χώσουν και μένα στο κόλπο. Ξέρουν ότι εάν ΤΩΡΑ τσαλαβουτήσω τα χέρια μου στα σκατά … ΤΟΤΕ θα τρέχω και εγώ σαν ανέντιμος χεσμένος.
Αφήστε με λοιπόν να καταστραφώ … Don`t cry for me …..
Υ.Γ. Προφανώς το ΤΟΤΕ δεν θα είναι η 18/6/2012 …. Το ΤΟΤΕ θα είναι (σε περίοδο εξαθλίωσης) …ραγδαία νωρίτερα από ότι υπολογίζουν … αρκεί οι ιθαγενείς κάφροι να είναι έτοιμοι να αντέξουν. Τότε οι αξιότιμοι δεν θα εμφανισθούν με χάντρες ………..

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 10:37 π.μ.

Όταν ένα κόμμα θέλει να λέγεται κομουνιστικό, να είναι η πρωτοπορεία της εργατικής τάξης πρέπει να στηρίζεται στην αντίστοιχη ιδεολογία και η τακτική του να υποτάσσεται, να βοηθά τη στρατηγική ρήξης και ανατροπής του συστήματος. Επειδή τόσες δεκαετίες μιλάμε για δρόμους, στάδια κτλ ένα κόμμα που θέλει να λέγεται επαναστατικό πρέπει να έχει θέση και να είναι έτοιμο οργανωτικά από χθές για το δρόμο. Όταν πεινάει ο λαός θέση δεν είναι έλα μαζί μας γιατί θα αγωνιζόμαστε μαζί ΜΟΝΟ. Πρέπει να "δείξει" το δρόμο να μη πεθάνει, εξαθλιωθεί πλήρως κτλ. Επιπλέον η ιστορία διδάσκει και οι λάθος τακτικές ορίζουν και μεγάλα στρατηγικά λάθη (μεσοπόλεμος και Ναζί - τώρα και νεοναζί).
Δεν θέλω ενότητα της αριστεράς γιατί θα είναι πρόσκαιρη, εκλογικίστικη, τυχοδιωκτική, από τα πάνω κτλ κτλ. Θέλω ενότητα της τάξης που μέσα από την κοινή δράση και αντιπαράθεση απόψεων θα παλεύουν δίπλα δίπλα σύντροφοι με διαφορετικές προσεγγίσεις σε αρκετά αλλά θα συμφωνούν σ' ένα μίνιμουμ "πλαίσιο", θα διαφωνούν ανοικτά μέσα στην τάξη και θα μπορούν να κοιτάνε ο ένας τον άλλο στα μάτια. Αυτοί θα διαμορφώσουν το μέτωπο της αριστεράς και θα το επιβάλλουν στην όποια ηγεσία. Ενότητα της αριστεράς και από τα πάνω είχαμε το 89. Ενότητα της αριστεράς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενότητα της αριστεράς είναι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ψήφισα ΚΚΕ και μάλλον θα το ξαναψηφίσω. Θεωρώ όμως ότι ο σεχταρισμός και η θέση για το σοσιαλισμό "βλέπουν" πίσω και πρέπει να τα ξαναδεί...
Το Τσακαλόπαιο

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 11:39 π.μ.

Ο Ρούσης φαίνεται εδώ πως δεν έχει καμιά σχέση με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Όσα χρησιμοποιεί από το καταστατικό του ΚΚΕ είναι όσα η εξωκοινοβουλευτική αριστερά χρησιμοποιεί για να κατηγορήσει το ΚΚΕ για......... χαϊδολογήματα με την αστική αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική εξουσία, για αστικό κοινοβουλευτικό προσκύνημα, για απομάκρυνση στα όρια του εκφυλισμού από τις διαδικασίες της κομμουνιστική επανάστασης και άλλα τέτοια φαιδρά που για χρόνια ακούμε και διαβάζουμε στο χώρο. Τώρα που τα "κινηματικά" χαϊδολογήματα της εξωκοινοβουλευτικής με τη σοσιαλδημοκρατία έφτασαν τα όρια της σεξουαλικής συνουσίας, βγάλαμε τα κόκκινα βιβλιαράκια του κόμματος. Καλά δεν υπάρχει κανένας σύντροφος να προστατεύσει τον καλό σύντροφο Ρούση από τέτοια φάουλ!!!

ψηφοφόρος με κριτικό τρόπο στο ΚΚΕ
19 Μαΐου 2012 στις 11:41 π.μ.

Aγαπητέ σύντροφε ανώνυμε των 9.39

ασφαλώς και μπορείς να νομίζεις ότι θέλεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλους τους άλλους. Μπορούν να κάνουν όποια τεκμηριωμένη πολιτική κριτική θεωρούν ότι είναι σωστή στο ΚΚΕ χωρίς να τους θεωρεί το κόμμα πράκτορες αντικομουνιστές οπορτουνιστές κρυφοπασόκους. Η κριτική είναι δικαίωμα όλων και όχι μόνο των ιερατείων του κόμματος. Όποιος κάνει κριτική στο ΚΚΕ δεν είναι ντε και καλά ρουφιάνος πράκτορας.Ξεκολλήστε από τα θέματά σας, δεν θέλει η υπόλοιπη αριστερά να σας καταστρέψει, αυτό το κάνετε με τον καλύτερο τρόπο εσείς.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 11:52 π.μ.

λοιπον το κκε αν θελει να αυτοαποκαλειται ετσι κατι πρεπει να κανει.το κκε απο το 74 ι μετα αλλα ειδικα απο τη ξεφτιλα του 89μ 90 ειναι οτι πιο ρεφορμιστικο και αντιδραστικο υπαρχει στην πολιτικη σκηνη.εκτος απο δηλωσεις και καιμια απργια παρελαση στο κεντρο της αθηνας τιποτα!γιατι δεν κανει αληθινους αγωνες για τον κομουνισμο και την λαικη εξουσια;πως ειναι δυνατον ενα κομμα σταλινικο να μιλαει γιαλαικη εξουσια;πως ειναι δυνατον να αποκαλει απολιτικο το κινημα των πλατειων με συνολικα 41 λαικες συνελευσεις μονο στην αττικη;γιατι περιφρουρησε τη βουλη μαζι μετα ματ;γιατι αποσιαζε σε ολα τα μεγαλα συλλαλητηρια στο συνταγμα ακομα και με τα προβληματα τους;γιατι δεν παιρνει θεση για την καταστολη του κινηματος;γιαιτι

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 11:52 π.μ.

9.39
Μια χαρά τα λες και φυσικα μπορεις να εισαι όλα αυτα που λες. Αυτό που λες λάθος η που ξεχνας να πεις, και που βοηθησε να ειναι τωρα το ΚΚΕ σε άμυνα, ειναι οτι σαφως και συνεργαζεται το ΚΚΕ με αντιμονοπωλιακες ,αντιιμπεριαλιστικες δυνάμεις και σαφως πιστευει στις συμμαχίες και τα μέτωπα με άλλες δυναμεις που έχουν σν σαφη προοπτικη (και οχι αλα Συριζα) την επαναστατικη αλλαγή και το σοσιαλισμό.Επίσης σαφως ενα επαναστατικό κόμμα βαζει σε τριτη μοιρα τις προσωπικες κοντρες και κανει οτι κανει για το καλό της εργατικης ταξης κ του λαού που υπηρετεί. Αυτο θελει να το δει ο λαός και δεν το βλέπει.Εκτος από τις μαυρες διαπιστωσεις χρειαζεται να δειξουμε και το σκαλί των συμμαχιών που θα δωσει την ευκαιρια να συσπειρωθουν ευρυτερες μαζες γυρω μας για να φωτιστει η προοπτικη και να αποκτησει σαρκα και οστα.Φιλικα

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 1:27 μ.μ.

Aγαπητέ σύντροφε ανώνυμε των 9.39

Μια χαρά μπορείς να είσαι ό,τι τραβάει η καρδούλα σου.
Δεν μπορείς όμως να διεκδικείς οπαδούς, να επιτίθεσαι σ ό,τι δεν ελέγχεις, να εγκλωβίζεις έναν ολόκληρο λαό σε δικαίωση και λύτρωση κάπου εκεί στη δευτέρα παρουσία, εν είδει θρησκόληπτου δόγματος και κυρίως να αγνοείς την ιστορία.
Τελειώνεις μ αυτό
"...Υ.Γ. Προφανώς το ΤΟΤΕ δεν θα είναι η 18/6/2012 …. Το ΤΟΤΕ θα είναι (σε περίοδο εξαθλίωσης) …ραγδαία νωρίτερα από ότι υπολογίζουν … αρκεί οι ιθαγενείς κάφροι να είναι έτοιμοι να αντέξουν. Τότε οι αξιότιμοι δεν θα εμφανισθούν με χάντρες ……….."

Πρέπει κάποτε να μάθεις πως όποτε συνέβη, όχι επανάσταση και σοσιαλισμός δεν ακολούθησε, μα στήσαν χορό οι χρυσαυγίτες.
Ήδη ξεκίνησε. Όλοι το κατάλαβαν, εκτός της αλέκειας αυλής. Όταν δεήσουν να το αντιληφθούν κι αυτοί, θάχουν φτάσει το έρμο αυτό κόμμα στο 4% και οι ναζί με διψήφιο ποσοστό.

mbiker

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 2:24 μ.μ.

Τα αναχώματα λειτουργούν: ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Για να καλυπτονται τα κενά...

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 3:19 μ.μ.

ΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΚΕ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 18 ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 4:34 μ.μ.

Αγαπητέ των 3.19 η αριστερά δεν πολιτεύεται κατά τα γούστα της και κατά τις ιδεοληψίες της αλλά για να ανταποκρθεί σέ ανάγκες και να τις θεραπεύσει.Ελπίζω να μην είναι αργά όταν αντιληφθείς την βλακεία της εγωκεντρικής σου θέσης

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 5:59 μ.μ.

παρακολουθω χρονια αυτο το μπλοκ κ εχω παρατηρησει
οτι οποιο αρθρο αναφερεται στο ΚΚΕ συγκεντρωνει τα
περισσοτερα σχολια.Τα περισσοτερα ειναι επικριτικα.
Ανθρωποι που δεν εχουνψηφησει,ενδεχομενως,ποτε ΚΚΕ
γνωριζουν τα παντα για τα εσωτερικα του,προβλεπουν
κρισεις τριγμους,αφανισμο,χλευαζουν,προκαλουν,
ειρωνευονται.Αν το ΚΚΕ σ αυτη τη συγκυρια συνεργαζοταν
με τονΣΥΡΙΖΑ τωρα η συζητηση θα γινοταν για τον
κυβερνητισμο του ΚΚΕ το βολεμα του σε υπουργικες
καρεκλες κλπ Για πολλους αυτη η ενασχοληση φτανει
στα ορια της εμμονης κ επειδη τοΚΚΕ θα σας στοιχειωνει
για πολλα ακομα χρονια η συνηθηστε η δειτε κανενα
ειδικο για το προβλημα σας
adrastia

19 Μαΐου 2012 στις 7:21 μ.μ.

το ΚΚΕ έχει μιά πάγια θέση . Οτι δεν μπορεί μια κυβέρνηση της Αριστερας να καταφέρει σχεδον τίποτε στους ανθρώπους εκτος απο το να προσφέρει ψευδαισθήσεις και απογοήτευση. Αυτό , άλλες εποχές ίσως να ήταν σωστό . Τωρα δεν ειναι και το οτι δεν το βλέπει το ΚΚΕ οφείλεται κατα την ταπεινή μου γνώμη , οτι δεν έχει καιρό τωρα ανανεώσει τα επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης της πραγματικότητας . Ας δουν τα πράγματα από τη σκοπια του χάους και της πολυπλοκότητας και θα διαπιστώσουν οτι ειναι πολύ παραπάνω από "τη πεταλούδα στο Πεκίνο" που δημιουργει τον τυφώνα στη Νεα Υόρκη....

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 7:43 μ.μ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι "δύσκολη ψήφος".

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 8:35 μ.μ.

Η κατασταση γινεται πολυ πιεστικη. Δεν χωραει αμφιβολια οτι πρεπει να ειχαν γινει ηδη δημοσια ανοιγματα απο την πλευρα του ΚΚΕ σε ολες τις αντικαπιταλιστικες δυναμεις (που, αν και δεν ειναι και πολλες, εντουτοις ειναι δυναμικες και δινουν προοπτικη, ελπιδα και θαρρος σε αλλες περισσοτερες που αυθορμητα θα ξεπηδησουν στο αμεσο μελλον) μεσα στο μαζικο κινημα αλλα και σε μεμονωμενες ομαδες αγωνιστων. Αυτο το βημα οφειλει να το κανει το ΚΚΕ εστω και την υστατη αυτη ωρα διοτι μονο αυτο διαθετει το πολιτικο εκτοπισμα σε πανελλαδικο επιπεδο ωστε να καταστει το εγχειρημα αξιοπιστο και πραγματοποιησιμο. Αν και κανεις φορεας της κομουνιστικης αριστερας δεν ειναι αμοιρος ευθυνων για την κοντοθωρη εχθροτητα, τη διαθεση επιδειξης μικροπρεπους κριτικης και τη συμπεριφορα μνησικακου ξεκατινιασματος και ποταπων, απολυτως μη πολιτικων, υβρεων μεταξυ των λαικων αγωνιστων, εντουτοις, ο Ρουσης εχει δικιο να κανει εκκληση στην ηγεσια του ΚΚΕ να ανοιξει το δρομο αν οχι της κοινης δρασης, τουλαχιστον της διαθεσης για συνευρεση και συνδυσμο των γνησιων αντικαπιταλιστικων δυναμεων στους μαζικους χωρους δουλειας και κατοικιας. Δεν υπαρχει αλλος δρομος για να αποφευχθει η παγιδευση στο χρονιο τελμα της απογοητευσης και της παγιδευσης αναμεσα στη μισαλλοδοξια της ακροδεξιας και στην απογνωση των φρουδων ελπιδων σε μια νεα-παλια σοσιαλδημοκρατια που αναγενναται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 8:48 μ.μ.

Αφήστε κατά μέρος τίς σαχλαμάρες.Η έντιμη παρέμβαση του σύντροφου Γιώργου εκφράζει την αγωνία μεγάλου αριθμού κομμουνιστών, που βλέπουν τον κύριο εκφραστή της Αριστεράς ,το ΚΚΕ,σήμερα,να παραμένει καθηλωμένο στη θέση του χωρίς να παίρνει την πρωτοβουλία να ηγηθεί αυτής.Είναι άδικο να θεωρούμε εχθρό του κόμματος το κάθε τίμιο αγωνιστή και ιδιαίτερα το σύντροφο Γιώργο,να κριτικάρει τη τακτική του χωρίς να διαφωνεί με τη στρατηγική του(κόμματος).

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 12:45 π.μ.

Νομίζω ότι το ΚΚΕ γνωρίζει από τα πριν τη λαίλαπα που έρχεται και θέλει να βγάλει την ουρά του απ'έξω. Για σκεφθείτε όμως να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και να αναλάβει μόνος του το βάρος μιας διακυβέρνησης σε συνθήκες "πολέμου", τι θα συμβεί σε τυχόν στραβοπάτημα ή ενδεχόμενη αποτυχία. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να έχουν πάρει στην πλάτη τους το μέλλον ολόκληρης της αριστεράς. Αν μείνουν μόνοι τους και μέσα σε συνθήκες τέτοιου διχασμού γίνει ένας λάθος χειρισμός, μπορεί το λάθος να το χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μαζί του θα συμπαρασύρει και όλη την αριστερά. Και όσο κι αν το ΚΚΕ φωνάζει, οχυρωμένο πίσω από ένα 5 ή 8% εκλογικού ποσοστού, "εμείς σας τα λέγαμε", κανείς δεν θα το ακούει γιατί θα έχει "πάρει κεφάλι" για τα καλά πια το "τέρας" της δεξιάς και του συντηρητισμού και θα σκεπάζει κάθε προοδευτική φωνή. Αυτό θέλει το ΚΚΕ; Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι να ενωθεί ο λαός κάτω από μία αριστερή - κομμουνιστική - όπως θέλετε πείτε το - ομπρέλα, γιατί όλοι ξέρουμε πως μόνο με ενότητα μπορεί να αποκρουσθεί η επίθεση που δεχόμαστε. Αν η αριστερά δεν πετύχει τώρα, για τα επόμενα 100 χρόνια θα μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούσαν τα προηγούμενα 30 - και μάλιστα με πολύ καλή δικαιολογία.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 2:43 π.μ.

Αχ, κύριε καθηγητά...λάλησες...
μάζεψε τους ανταρσύες που πάνε σούμπιτοι στον σύριζα μόλις είδαν μέλι και άσε με το ΚΚΕ να ασχοληθούν τα μέλη και οι οπαδοί του. Είναι αστείο να ανήκεις σε άλλο κόμμα και να κάνεις έκκληση για τη σωτηρία κάποιου άλλου. Έχουμε ξεφύγει και μάλλον είμαστε στις παραμονές της διάλυσης της Ανταρσύας.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 10:50 π.μ.

@ ανώνυμο 12:45
Όχι και μόνος του ο Τσίπρας! Έχει μαζί του την Κατσέλη και τον Αρσένη, τόσα πασοκολαμόγια και την Ευρώπη των λαών....

@ ανώνυμο 2:43
Πρόσεξε μόνο μην σε λίγους μήνες μόνο τα μέλη (γιατί θα έχουν χαθεί οι οπαδοί) ασχολούνται με το ΚΚΕ

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 12:41 μ.μ.

Λίγα απλά πράγματα: Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την φύση του ΣΥΡΙΖΑ. Ας επιχειρήσουμε πρώτα να ορίσουμε τί είναι σοσιαλδημοκρατία. όχι πώς κατάντησε αλλά ποια είναι η ουσία της ως προς την διατήρηση του βασικού καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και διανομής του κοινωνικού προϊόντος. Νομίζω ότι λίγοι θα διαφωνήσουν (και πάντως όχι ο Ρούσης που τον χαρακτηρίζει αριστερό ανάχωμα του συστήματος) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρόαιμο σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα (εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ του 80 - ούτε καν του 70 - δεν ήταν σοσιαλδημοκρατικό). αν συμφωνήσουμε με αυτό νομίζω ότι με βάση και την ιστορική πλέον εμπειρία δεν τίθεται κανένα σημείο συνεργασίας για ένα ΚΚ όχι τουλάχιστον χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. (Αλήθεια ποια είναι η γνώμη μας για τα ΚΚ Γαλλίας, Ισπανίας ή τα της Ιταλίας; αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία τους και μάλιστα ριζικά ή όχι; - ΤΟ LINKE; είναι ή όχι ανοιχτά σοσιαλδημοκρατικό;). Αρα θεωρώ ότι με των σύριζα της υγιούς επιχειρηματικότητας του "μη κρατιστή" Τσίπρα, της επανεξέτασης των μέτρων εντός ΕΕ,των μη μονομερών ενεργειών κτλ κτλ δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. Θεωρώ (και είμαι ανοιχτός σε τεκμηριωμένη ανταπόδειξη) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ όσο ο Καμμένος από την ΝΔ και ας μη σοκάρονται κάποιοι.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται σε τέτοια περιδίνηση που δεν είναι ρεαλιστική καμία πολιτική συμφωνία. Η ταξική ενότητα χτίζεται στην βάση και όχι μεταξύ στελεχών. Μακάρι στα σχολεία της Χαλυβουργίας, των ναυτεργατικών αγώνων, των αγροτικών κινητοποιήσεων κτλ κτλ να φτιαχτούν τέτοιοι όροι.

Και κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό: Στο ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να ασκείται η πιο σκληρή (δίκαιη, άδικη ακόμα και εμπαθής) Κριτική! Αυτό που θεωρώ αντικειμενικά ρουφιάνικο (παλιότερα - το 60-70 αλλά και επί Μανιαδάκη - ήταν και πραγματικά οργανωμένος χαφιεδισμός) είναι να γίνεται προπαγάνδα στη θέση:΅καλοπροαίρετη βάση vs κακόβολο ιερατείο-ηγεσία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι αποφάσεις του 18ου συνεδρίου που τηρούνται απαρέγκλιτα και η ΚΕ και να ήθελε δεν μπορεί να ανατρέψει. Όπως ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ θα ήμουν και εγώ αν καλούσα πχ τους φίλους του ΑΡ/ΣΥΝ να καταψηφίσουν τον ΣΥΝ για να ανατρέψουν την φιλοΕΕ/€ θέση Τσίπρα!

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 1:14 μ.μ.

Εαν το ΚΚΕ αντεξει και μπει στην βουλη. (Δεν προκειτε να γινουν τριτες εκλογες ΣΤΟΙΧΗΜΑ)

Τοτε ενα εχω να πω για τους αριστερους του καπιταλισμου που προσπαθουν παλι να σκοτωσουν το κκεδικο φοροντας την προβια του φιλου.
Θα πεθανετε... And you can take that to your "nationalized" banks

(Ελπιζω πραγματικα η αστικη ταξη να χρησιμοποιησει σαν κυβερνητικο χαρτι το χαρτι του ΣΥΡΙΖΑ)

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 5:09 μ.μ.

το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στη σωτηρία του κόσμου, συναινώντας με το ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε μια βάση δεδομένων (απλή αναλογική, κατάργηση αντεργατικών νόμων, μνημονίου κλπ). Δυστυχώς επιλέγει την απομόνωση την πιο άκυρη στιγμή, γιατί προσδοκάει να φάει τα μούτρα του ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να στραφεί ο απογοητευμένος κόσμος στο ΚΚΕ. Θεμιτό, αν και άκυρο σε σχέση με το τι ζουμε, αλλά υπάρχει ο΄κίνδυνος να μην στραφεί ο κόσμος τότε στο ΚΚΕ γιατί αυτό ενδέχεται τότε να έχει καταστεί ένα κόμμα του 4%. Όταν σε συγκυρίες κρίσης ο πολύς κόσμος δεν στρέφεται στο ΚΚΕ, σύντομα θα έχουμε μια χειρότερη εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για τη σωτηρία του ΚΚΕ είναι αυτός που προτείνει ο Γ.Ρούσης. Αν δεν θέλει το ΚΚΕ και οι οπαδοί του να ανταποκριθούν, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ. Αλλά, μην παραπονιούνται αν σε λίγο καιρό παλεύουν για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Το ρεύμα στον αριστερό κόσμο, καλώς ή κακώς, έχει γυρίσει και οδηγεί σε αδιέξοδο την τακτική του ΚΚΕ. Σε λίγο καιρό θα έχει παγιωθεί αυτή η κατάσταση και οι εσωτερικές διεργασίες θα εξαναγκαστούν να κινούνται στο πεδίο της εσωτερικής κρίσης για το πάλαι ποτέ ισχυρο και επικυρίαρχο στον κόσμο της αριστεράς ΚΚΕ. Κρίμα...

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 7:09 μ.μ.

Αυτοί που θέλουν να διαλύσουν το ΚΚΕ (το σταλινικό) ζητάνε συνεργασία μαζί του και χύνουν ποταμούς δακρύων για το μέλλον του είτε είναι συριζαίοι, είτε ανταρσύες, είτε υπάλληλοι της ΓΑΔΑ. Η συνέντευξη του Τσίπρα στον Αυτιά ήταν ξεκάθαρη. Η σοσιαλδημοκρατία, ο αντικομμουνισμός με την συντροφική προβιά είναι προ των πυλών. Καλώς να ορίσει. Εμείς οι κομμουνιστές είμαστε εδώ για να τους ξεβρακώσουμε και θα το κάνουμε. Θέλω να δω το νέο πασοκ αυτοδύναμο για να γευθείτε όλοι την "αριστερή" πολιτική που ετοιμάζουν. Είστε πάντως τόσο αφελείς αν νομίζετε πως μπορεί να διαλυθεί το ΚΚΕ ή να το φέρετε στα μέτρα σας. Δεν είμαστε χθεσινοί.Οι ψηφοφόροι που την τελευταία στιγμή εμπιστεύθηκαν τον σύριζα, και ίσως τον ξαναεμπιστευθούν τί νομίζετε ότι θα πράξουν μόλις δουν τί εστι οπορτουνισμός; ραντεβού στα γουναράδικα.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 7:36 μ.μ.

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.Ο.Κ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΘΑΡΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ.ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ..

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 10:41 μ.μ.

Ασε μας ρε φιλε και α"παγενε να φας την τυρόπιτα σου -με χαμηλά λιπαρά, κατα προτίμηση-
και μετα πετα την τηλεόραση απο το παράθυρο σου κανει κακο, `που θετε να σώσετε ορε
εσυ (με τους συμμαθητές σου) και ο Ρουσης (που ψαχνει δικαιολογίες για την συνεργασία με τον συν )
το κκε, ναι βρε εσας περιμέναμε σε περίπτωση που βάζαμε πρώτο στόχο τα ποσοστά, το έχουμε και μεγάλη
αναγκη ξερεις, τι να σε πω έχουμε κατατρομοκρατηθεί,δεν μας βλεπεις ειναι φανερό...κριμα, κριμα, κριμα
και παλι κριμα

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 1:59 π.μ.

καλη η κριτικη,αναμφιβολα ενδιαφερουσα η επιστολη ρουσση.ομως ορισμενα σχολια ανασυρουν μια ρεβανσιστικη διαθεση των αποστατων ευρωκομμουνιστων του 1968.να ξερετε πρωην συντροφοι οτι ειδικα εσας, η ιστορια του εργατικου-λαικου κινηματος θα σας αναφερει ως η πιο προδοτικη κλικα που περασε απο το ΚΚΕ!

21 Μαΐου 2012 στις 2:56 π.μ.

Το Κόμμα Καταστροφικών Επιλογών,γνωστό και ως ΚΚΕ,
70 σχεδόν χρόνια μετά την συμφωνία της Βάρκιζας
παραδέχθηκε οτι έκανε λάθος και αναγνώρισε το δίκηο του Βελουχιώτη
χωρίς όμως να τον αποκαταστήσει σαν μέλος του κόμματος!!!! Βλέπετε για το ΚΚΕ πιό σημαντικό,για να είσαι μέλος,
είναι να μην διαφωνείς απο το να έχεις δίκηο.
Ίσως σε 70 χρόνια από τώρα να παραδεχθούν οτι και σήμερα κάνουν λάθος .Άν θα υπάρχουν μέχρι τότε.
Βλέπετε,το ΚΚΕ κινείται με τους δικούς του ρυθμούς χελώνας και την γνωστή προσαρμοστικότητα των δεινοσαύρων,για την οποία άλλωστε και εξαφανίστηκαν.Το ΚΚΕ θα ασχοληθεί με το σήμερα μετά από χρόνια,για να ανακαλύψει αυτό που βλέπουν τώρα ακόμα και τα μικρά παιδιά.
Οτι δηλαδή,όταν γίνεται πόλεμος εναντίον του λαού δεν μπορείς να μένεις ουδέτερος αλλά πρέπει να πολεμήσεις στο πλευρό του μαζί με όλους τους άλλους που είναι στο πλευρό του,όσο και να διαφωνείς μαζί τους
.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει συνεργασία με το ΚΚΕ,για να φέρουν το σοσιαλισμό αλλά για να προστατέψουν λαικές κατακτήσεις δεκαετίών,που κατακτήθηκαν με αίμα,αίμα ΚΑΙ μελών του ΚΚΕ.Αλλά το ΚΚΕ δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς του.
Εγώ είμαι φίλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στις εκλογές της 17 Ιούνη θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ,ξέροντας οτι είναι πολύ πιθανό να με απογοητεύσει.Θα το ψηφίσω όμως γιατί είναι απο τις ρεαλιστικά
πιθανές να κυβερνήσουν προτάσεις η μόνη φιλολαική,η πιό ελπιδοφόρα.Είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ελπίδα που έχω για καλύτερες μέρες.
Μπορεί να αποδειχθεί φρούδα ελπίδα,συμφωνώ,μπορεί να αποδειχθεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ,το ξέρω.Μπορεί όμως και όχι.
Δεν λέω οτι θα φέρει τον σοσιαλισμό,μπορεί όμως να ακολουθήσει φιλολαική πολιτική και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
.Θα το ρισκάρω λοιπόν,γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω.
Και δεν σημαίνει οτι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση του δίνουμε και λευκή επιταγή.Ούτε οι εργατικοί και λαικοί αγώνες θα σταματήσουν,ούτε ο αγώνας για σοσιαλισμό και λαοκρατία.
Το ΚΚΕ ,δυστυχώς και για αυτό και για μας, δεν έχει πρόταση για το σήμερα.Το προσκλητήριο στο οποίο καλέστηκε το ΚΚΕ δεν ήταν απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο τον ελληνικό λαό.
Κι αυτό δεν το κατάλαβαν οι φωστήρες του κόμματος.Και σε αυτό το λαικό προσκλητήριο το ΚΚΕ δήλωσε απών και σήκωσε λευκή πετσέτα πριν καν πολεμήσει.Το έγκλημα αυτό θα το πληρώσει το κόμμα.Ο λαός θα το τιμωρήσει με ήττα πιό βαριά απο της 6 Μάη.
Ίσως στο ΚΚΕ να επιθυμούν περισσότερη εξαθλίωση του λαού,
για να δημιουργηθούν πιο ώριμες συνθήκες για επανάσταση.
Εγώ πάντως δεν είμαι διατεθειμένος να φτάσω στο επίπεδο να πεινάσω για να προσπαθήσω να αλλάξω την ζωή μου.
Ίσως πάλι δεν τους απασχολεί και πολύ η επερχόμενη ταπείνωση στις εκλογές γιατί πιστεύουν οτι αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσει τις ελπίδες του λαού,ο λαός θα βλέπει μετά το ΚΚΕ σαν τον μοναδικό του σωτήρα.
Εγώ πάντως πιστεύω οτι μετά από αυτην την ήττα το ΚΚΕ πολύ δύσκολα θα ανακάμψει στο ποσοστό της 6 Μάη. Καλά,για παραπάνω,για να γίνει δηλαδή κόμμα με πλατιά επιρροή στις μάζες,δεν το συζητώ,γιατί θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κομματικής οργάνωσης.
Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι χειρότερες από αυτής της Βάρκιζας.Γιατ ίτην εποχή της Βάρκιζας το ΚΚΕ ήταν ένα μαζικό κόμμα ενώ τώρα λόγω της εμμονής του στον ''υπαρκτό'' είναι ένα κόμμα στο περιθώριο και με την στάση του στο θέμα του αντιμνημονιακού μετώπου ακόμα πιο πολύ στο περιθώριο.
Μετά την Βάρκιζα το ΚΚΕ κρατήθηκε γιατί ήταν κυνηγημένο και γιατί ήταν στα μάτια του λαού ο νούμερο 1 εχθρός της αντίδρασης.Με την σημερινή του στάση όμως είναι στα μάτια του λαού δικός του εχθρός.Μη σύμμαχος ίσον εχθρός.Κι αυτή η λαική πεποίθηση θα περάσουν πολλά χρόνια για να αλλάξει.
Σε τελική ανάλυση,ουδόλως με απασχολεί τι θα γίνει με το ΚΚΕ.
Αν δεν μπορέσει να αλλάξει και δεν έχει τίποτα καλό να δώσει,καλύτερα να πεθάνει,γιατί είναι και κάποιας ηλικίας.
.Ο σοσιαλιστικός,μαρξιστικός χώρος σίγουρα δεν θα μείνει
ορφανός με την απώλεια του ΚΚΕ. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μην πεθάνει,γιατί ο δογματισμός και η θρησκευτική ευλάβεια αντί της κριτικής σκέψης δύσκολα πεθαίνουν αλλά να συνεχίσει να φυτοζωεί στο περιθώριο του λαού και της ιστορίας.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 3:28 π.μ.

βρε εγώ να φάω και την τυρόπιτα μου, που όντως μπορώ ακόμα να παίρνω μια κάθε πρωί, να πετάξω και την τηλεόραση, που δεν βλέπω πολύ γιατί είμαι οπαδός του ραδιοφώνου, να πάω και να βρω τον Ρούση, αλλά επί της ουσίας θα αλλάξει κάτι; Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο για να ταχτεί κανείς φανατικά με μια παράταξη και όλοι οι άλλοι είναι εχθροί. Αποτελεί Αίτημα του Λαού να συμπορευτεί το ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ. Αψηφάτε το κοινό αίσθημα και θέλετε και στήριξη. Σε λίγο καιρό θα ψάχνετε να βρείτε την ψήφο σας με αυτές τις νοοτροπίες. Βρίστε μας, αλλά όσο θα έχετε ελεύθερο χρόνο αναλογιστείτε από τώρα πως θα χειριστείτε το γεγονός ότι ο γνήσιος αριστερός κόσμος που δεν ποδοσφαιροποιεί την πολιτική, θα σας εγκαταλείψει οριστικά. Ώραία, μην συμβάλετε για να σωθεί ο κόσμος. Ετοιμαστείτε να δεχτείτε τις συνέπειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει τριπλάσια δύναμη από το ΚΚΕ. Ούτε αυτό σας λέει κάτι. Όμορφα. Η ιστορία ήδη γράφει για άλλο ένα Τραγικό Ιστορικό Λάθος του ΚΚΕ. Ότι και αν λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα της σημερινής ηγεσίας του κόμματος, η πραγματικότητα είναι μια, αδυσώπητη και δεν αλλάζει με επιχειρήματα αυτοβαυκαλισμού και αυτοσυσπείρωσης των όποιων οπαδών απέμειναν. Το 8% της 6ης Μάη ήδη έχει γίνει 5% και συνεχίζεται ο κατήφορος. Ξυπνήστε ρε, πάμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να ρίξουμε τη χούντα....

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 11:27 π.μ.

ΦΙΛΕ 3,28.ΔΕΣ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΕΘΝΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΤΟΙΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ.

21 Μαΐου 2012 στις 12:18 μ.μ.

Δόξα και Τιμή στον σύντροφο Heisenberg.
Όταν ξέρεις την θέση του άλλου δεν γνωρίζεις που το πάει. Όταν ξέρεις την κατεύθυνσή του δεν είσαι ποτέ βέβαιος για την αξιοπιστία των θέσεών του.
Επί του προκειμένου, έχουμε την εκατέρωθεν έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο φορείς της Αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ)και όχι την ιδεολογική διαπάλη.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους αλλά σε ιστορικούς.
Το ΚΚΕ δεν θα ξεχάσει ποτέ την διάσπαση του 1991 και την απαλλοτρίωση όλων των περιουσιακών του στοιχείων (τα οποία αποκτήθηκαν φυσικά από τον μόχθο και το υστέρημα των μελών του) από τα κατά τ' άλλα εκλεκτά και προβεβλημένα του στελέχη (Γρ. Φαράκος,(τότε Γ.Γ.του ΚΚΕ),Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, Σταματάκης,Δραγασάκης,Αλαβάνος,Στρατούλης,Λαφαζάνης και πλειάδα άλλων Καλλιτεχνών)
Επίσης η κα Δαμανάκη (παρολίγον Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ) -παρά 93 (μάλλον) ύποπτους συνέδρους-δεν ξεχνά την γεροντοπαρέα των Φλωράκη, Εφραιμίδη, Λουλέ, Αμπατιέλου και το τσικό τους την Αλέκα Παπαρήγα που κράτησαν το κόμμα και δεν το έριξαν στο μίξερ του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.
Έχω όμως ένα ερώτημα!
Εμένα σε τί με αφορούν τα άχτια τα σεκλέτια και τα απωθημένα της Αριστεράς;
Ως παλιό αριστερό, αυτό που με κόφτει, είναι να περπατώ με το μέτωπο ψηλά στην κοινωνία -όχι από "ψωροπερηφάνεια" αλλά με την βεβαιότητα ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος με γόνιμες απόψεις και δημιουργικές προτάσεις,στην κοινωνία που με κοιτάζει αμήχανα, όπως κοιτάζει το ζωάκι του δάσους το διερχόμενο τρένο,που του χαλά την ηρεμία.
Και το κυριότερο προς τους κυρίους της "κομματοπατριωτικής" ρητορικής.
Στην χώρα μας ουδέποτε είχαμε Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη. Μια τέτοια θα κοιτούσε πρωτίστως να διασφαλίσει ένα στοιχειώδες "ταξικό μορατόριουμ",δεν θα κατέστρεφε τα μέσα παραγωγής, δεν θα διόριζε στρατιές ανέργων στο δημόσιο ανέργων-ανέργων που η ίδια δημιούργησε,δεν θα πλιατσικολογούσε την εκάστοτε λογιζόμενη ως αντίπαλη-προνομιούχο τάξη,και ως Κρατικιστική θα οικοδομούσε έναν αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό και τέλος δεν θα έπαιρνε αλόγιστα δάνεια από τον ταξικό εχθρό (π.χ. Wall Street).
Και εις άλλα με υγεία!

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 12:50 μ.μ.

Εμαι παλιος ψηφοφορος του ΚΚΕ.Για ππρωτη φορα μετα απο μεγαλη εσωτερικη παλη δεν το ψηφισα.Οχι γιατι επαψα να πιστευω στα ιδανικα και τις αξιες που πρεσβευει,αλλα γιατι-ειδικα σημερα,σ'αυτες τις συνθηκες-δεν το θελω μονο στην αντιπολιτευση,το θελω στην εξουσια.Το κειμενο του κυριου Ρουση μοιαζει να κινειται στη σωστη κατευθυνση.Ηρθε η ωρα το κομμα να καθισει στο τραπεζι μαζι με ολες τις αριστερες δυναμεις και να μην σηκωθουν αν δεν βρουν ενα μινιμουμ κοινο σημειο.Ολα τα κομματα του αριστερου χωρου δεν μιλουν για την προασπιση των συμφεροντων του εργαζομενου;Ας ξεκινησουν απ'αυτο!Και κατι τελευταιο.Παντα ειχα την απορια πως καταφερνουν οι δυναμεις της συντηρησης να συσπειρωνονται.Ο αριστερος χωρος δεν μπορει να το πετυχει μια φορα;Ειναι μια μοναδικη ευκαιρια κιαν χαθει θα ειναι ταφοπετρα για ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 2:22 μ.μ.

Για τους καλοπροαίρετους: Ο Μπελογιάννης μπροστά στο δικαστήριο το είχε πει: οι κομμουνιστές είναι στην αγριάδα ξεφυτρώνουν παντού! Άντε μετρήστε τις έδρες σας και τα ποσοστά σας, παίξτε με τις δημοσκοπήσεις σας, το ΚΚΕ όμως στο χέρι δεν το βάζετε!

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 2:41 μ.μ.

Αν 12:50 κια Ρούσση νοιαζόσασταν για το Κόμμα όπως λέτε είχατε χίλιους τρόπους να το στηρίξετε και να κάνετε κριτική. Κ όχι να περιφέρεις την -κατά δήλωσή σου- για πρώτη φορά μη υπερψήφισή του σαν κάτι που δίνει έστω και ελάχιστο κύρος στα γραφόμενά σου.

ΚακοΓιωργης
21 Μαΐου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Το κείμενο δεν νομίζω πως χρίζει σχολιασμού και αν είχα κάτι να πω με κάλυψαν άλλοι σχολιαστές ποιο πάνω , εγώ θέλω να μείνω ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ και στο εθνικό σπορ της Ελλάδας που έχει μεγάλη άνθιση το τελευταίο καιρό την ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ .

ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που έφυγε από το ΚΚΕ το 1989 γιατί ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της αριστεράς ?

ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που δήλωνε σε συνέντευξη του στο TVX στις 30 Απρ 2012 (Απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ του οποίου από τη μια ο ηγετικός του πυρήνας, και δη ο πρόεδρος του, στην κυριολεξία οπορτουνιστικά, υιοθετεί μια δίχως αρχές ετερόκλητη συνεργασία με τους πάντες-προχθές ακόμη και με τον Καμμένο- φτάνει να γευτεί λίγη κυβερνητική εξουσία) ?

ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που το 2008, κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, διαφώνησε δημόσια και άσκησε ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ του κόμματος και σεχταριστική τακτική. ?

ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που δημοσίευσε άρθρο στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία στις 20/3/2011 με τίτλο «Πισώπλατο χτύπημα κατά του φοιτητικού κινήματος» κατηγορώντας ΔΗΜΟΣΙΑ για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το ΚΚΕ που τόσο πολύ «πονά» ?

ο ΡΟΥΣΗΣ δεν είναι αυτός που μόλις πριν λίγες μέρες ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ?

ο ΡΟΥΣΗΣ δήλωσε για τις εκλογές -(Οι δεκάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κόντρα στη μονοδιάστατη σκέψη, ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που με αυταπάρνηση έδωσαν την εκλογική μάχη, αποτελούν ανεκτίμητη επένδυση για το μέλλον του λαϊκού κινήματος.) και έρχομαι και χρησιμοποιώ την ίδια λογική του Ρουση και ρωτώ . Ας μας εξηγήσει ο κ.Ρουσης γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ έχει σωστές θέσεις κατά αυτόν πήρε μόλις 1,19% ???

Η κριτική είναι εύκολη και κυρίως όταν είναι TV persona και κυρίως δημόσια όταν ξέρεις ότι η φωνή σου θα ακουστεί περισσότερο από του ΚΚΕ που κρίνεις . ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?
Δικαίωμα να κάνει κριτική έχει όση θέλει αυτός και ο οποιοσδήποτε , το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κριτική θα πρέπει να δίνεις την ευκαιρία και σε αυτόν που κριτικάρεις να έχει το ίδιο δικαίωμα με σένα να απαντήσει , να υπερασπιστεί τις όποιες θέσεις κρίνεις , αυτό δεν το κάνει ο κ.Ρούσης , απεναντίας τώρα που γερνά θέλει να βάλει στις εμπειρίες του και την κοινοβουλευτική εμπειρία ,ποιος ξέρει πια ματαιοδοξία τον σπρώχνει προς τα εκεί , γιατί πόνος για το ΚΚΕ δεν είναι απλά βλέπει ότι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα καταφέρει ποτέ να είναι βουλευτής μιας και στις εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα την ρουφήξει σχεδόν όλη την ΑΝΤΑΡΣΙΑ όποτε ψάχνει στέγη για να μπει στην βουλή , αλλά το ΚΚΕ δεν του κάθετε και αν στραφεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ολυμπιακών διαστάσεων (εγώ δεν αποκλείω τίποτα).


ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ , ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ γιατί όταν πονάς κάποιον δεν του κάνεις κακό αλλά προσπαθείς για το καλύτερο , οπότε ας αφήσει ο Ρούσης τα περί πόνου και οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί αυτήν την ηλίθια και ΑΝΗΘΙΚΗ δικαιολογία .


Η εποχή είναι δύσκολη και το ξέρουν όλοι οι κομμουνιστές αυτό , ξέρουμε επίσης διδασκόμενοι από την ιστορία πως μια τέτοια εποχή η κοινωνία θα στραφεί προς τον συντηρητισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίζει το σημαντικότερο ρόλο της στροφής του κόσμου προς τα δεξιά μετά τις εκλογές και το κυβερνητικό ρόλο που θα παίξει

Επίσης ξέρουμε ότι το ΚΚΕ στις εκλογές το πιθανότερο είναι να χάσει πολλούς ψηφοφόρους του γιατί απλά ο κόσμος ψάχνει για μεσσίες να τον σώσει , ψάχνει ηγέτες , δείτε ακόμα και εδώ σε σχόλια το αναφέρουν , μιλούν για πρόσωπα και όχι για ιδεολογίες .

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν όσα χρόνια και να έχει κάποιος στο ΚΚΕ , η παροιμία λέει «ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ»

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 4:57 μ.μ.

κανείς δε θέλει να βάλει χέρι στο ΚΚΕ. Κανείς δε ζητάει να αλλάξει την ιδεολογία του. Εξάλλου, κρίνεται για αυτήν. Το ζήτημα είναι να συμπράξει με βάση την απλη αναλογική και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Και για να μη νομίζετε εσείς οι ΚΚΕδες ότι είμαστε πονηρίδιδες, έστω να το κάνει με ψήφο στη βουλή. Δεν χρειάζεται καν συνεργασία. Στήριξη σε νομοσχέδια που θα λυτρώσουν το λαό και θα αλλάξουν το κλίμα. Ας γίνει έστω έτσι. Το ζήτημα ρε μάγκες είναι να καταργηθούν όλα αυτά τα μετρα που μας έχουν μαμήσει τη ζωή...

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2012 στις 8:32 μ.μ.

Πολλοι ενθουσιάζονται εύκολα το εχουμε δει πολλες φορες ,μια
πρόσφατη ειναι η περίφημη πλατεία ετσι και τωρα μετα τον ενθουσιασμό
θα έρθουμε στα ιδια
Τι μπορεί να περιμένει κάποιος απο τον συριζα δεν εχω καταλάβει, εκτος
απο ελπίδα αν αυτο για καποιους ειναι αρκετο τι να πω υπάρχουν και τα
παραμύθια που μας ελεγαν σαν ήμασταν παιδια,κρατάνε ομως λιγο
Αλίμονο αν ενα κομμουνιστικό κομμα δεν άντεχε στην πίεση των ψευδαισθήσεων
απο ανθρώπους που ξαφνικά ένιωσαν προδομένοι απο τα κομματα που
τοσο καιρο αλλοι πίστευαν και περισσότεροι ακολουθούσαν,, ακομα ψαχνουν
σωτήρες και κλείνουν αυτια οταν τους λενε πως εκείνοι πρέπει να παρουν την τυχη
στα χερια τους δεν τους αρεσει γιατι τους ξεβολεύει εχουν μαθει να τους κυβερνούν αλλοι
τους φαίνεται αδιανόητο να σηκώσουν μπόι και το ρίχνουν στην αριθμητική .
Μεγάλη πρέζα αδερφάκι μου

stelios
21 Μαΐου 2012 στις 9:39 μ.μ.

Μην μασάτε στην βλακεία. Οι ταξικοί δρόμοι θα φέρουν την αλαγή οποιασδήποτε κατάστασης. Οι κολοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλυφθούν πολύ γρήγορα. Και κάτι ακόμα για τους έξυπνους αριστερούς. Αν καταργηθεί το μνημόνιο θα πάψει να υφίστατε η οικονομική κρίση? Ποιά είναι η θέση των αριστερών για ξεπέρασμα της κρίσης? Τί θα γίνει αν κλείσουν οι κάνουλες τις χρηματοδότησης και βρεθούμε εκτός ευρώ? Με ποιόν τρόπο θα προχωρήσουμε στην αναστύλωση της χώρας? Το ΚΚΕ έχει συνολική πρόταση για όλα αυτά. Μιλάει για λαική οικονομία και εξουσία με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Λέει ότι αυτό είναι δύσκολο και θα πρέπει το κίνημα να παλέψει για όλα αυτά. Οι λοιπές δημοκρατικές αριστεροκεντρώες δυνάμεις και συνιστώσες τι λένε?

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2012 στις 7:27 π.μ.

Πράγματι πολύ ενδιαφέρον, και τα σχόλια πολύ ενδιαφέροντα επίσης-αλλά ποιός ασχολείται τώρα πια με αυτά;... Δεν ψηφίζω ΚΚΕ κι εξοργίζομαι, γιατί αυτό το κόμμα δεν κάνει κάτι για να με προσελκύσει. Νοιώθω επίσης πολύ αγωνία, για το αν θα μπορέσει να κρατήσει το ποσοστό του. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το ψηφίσω. Δεν βλέπω το λόγο να ψηφίσω ένα κόμμα που δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του "αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος". Η επανάσταση, αγαπητοί, δεν έρχεται με εκλογές, έρχεται με την εξαθλίωση- κι αυτό-επιτρέψτε μου- δεν είναι πια ιστορική νομοτέλεια (βλ.φαινόμενο ΧΑ).Αντιθέτως είναι φυσική νομοτέλεια να θέλει ο άνθρωπος να ζήσει, κι όχι να πεθάνει ή ακόμα να πέσει ως ήρωας σ' έναν αγώνα για πανανθρώπινα ιδανικά. Λίγα θεωρητικά πολιτικά βιβλία έχω διαβάσει για τον κομμουνισμό και το ΚΚΕ, περισσότερα ποιήματα- έτσι δεν μπορώ να σας ανταγωνιστώ σε πολιτικά τσιτάτα και πολύ περισσότερο σε επιχειρήματα. Μπορώ μόνο να πω πως είμαι ένας άνθρωπος που η καρδιά του χτυπά αριστερά- και ως γονιού με δυο μικρά παιδιά- πολύ δυνατά...

22 Μαΐου 2012 στις 10:46 π.μ.

συμφωνω ως ενα σημειο με το κ.Ρουση αλλα θα πω κατι που κατα τη γνωμη μου ειναι αληθες!η κοινωνια δεν ειναι ετοιμη να δεχτει το κομμουνισμο ως κυβερνηση διοτι εχουμε γαλουχηθει ολοι οι ελληνες σε μια νοοτροπια χρηματος.Φανταστειτε να βγει το κκε να κυβερνησει τωρα με τι χρηματα που θα βρει τους πορους?Με το που θα ξεκινησει να κανει μια αλλαγη που θα ειναι για το καλο του λαου(πχ.βγαινουμε απο το ευρω ειμαστε ανεξαρτητοι αλλα για καποιο διαστημα θα περναμε λιγο χειροτερα αποτι τωρα με αποτελεσμα να υπαρχει αργοτερα αναπτυξη κ κυριαρχια του λαου) θα πεσουν ολοι να το "φανε".Για φανταστειτε να αρχιζει να πειραζει τους επιχειρηματιες η τους "συνδικαλιστες",ονοματα δεν αναφερω,που τοσα χρονια σαυτη τη κριση που περναμε κανουν συμφωνιες κατω απο το τραπεζι με το κεφαλαιο???Ο λαος δεν λεει να καταλαβει οτι το συστημα ειναι σαπιο κ οτι πρεπει να αλλαχθει απο τη βαση του.Βεβαια εχουμε κ μεις ως κομμα την ευθυνη μας,μιλαμε με ξυλινη γλωσσα σε περιοδους που ο λαος θελει καθαροτητα ειλικρινια κ κατανοητο λογο.Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω περα απο το οτι στεναχωριεμαι που ακομα μερικοι θεωρουν κακο το να ψηφιζεις ΚΚΕ.Καλη σας μερα κ ελπιζω ολοι να ψηφισουν με συνεση κ οτι η μονη πραγματικη αριστερα ειναι το κκε κ οχι αυτοι που καμωνονται τους αριστερους διοτι οι συγκεκριμενοι θα γινουν χειροτεροι απο το πασοκ κ θα καταληξουμε παλι στο δικομματισμο!

περαστικός
24 Μαΐου 2012 στις 12:13 μ.μ.

Άτζυ τα πράγματα είναι απλά: Το ΚΚΕ δεν θέλει να λερώσει τα χέρια του. Θα περιμένει με το Ριζοσπάστη στο χέρι μέχρι ο κόσμος να γίνει κομμουνιστής.

Βέβαια η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι ακόμη κι αν γίνει, σίγουρο δεν το 'χουμε ότι δεν θα υπογράψει μια νέα Βάρκιζα. Άλλωστε όταν το έχεις κάνει μια φορά, τίποτε δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα το ξανακάνεις. Αυτό άλλωστε δεν λέει και το ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ψήφισε Το Μάαστριχτ άρα μπορεί να ξαναπροδώσει το λαό. Σύμφωνοι, αλλά όχι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού λοιπόν το ΚΚΕ μπαίνει από μόνο του στην γωνία και λέει "εγώ δεν ανακατεύομαι παρά μόνο για να μπινελικώσω το ΣΥΡΙΖΑ" δεν θα έχει καθόλου άδικο ο κόσμος να το αφήσει στην γωνιά που έχει επιλέξει, και να κοιτάξει τι μπορεί να κάνει για την ζωή του η οποία καταβαραθρώνεται.
Γιατί ο καρκινοπαθής θέλει το φάρμακό του, δεν θέλει την Κανέλλη να του λέει ότι θα πεθάνει εξαιτίας του καπιταλισμού.

Οκ, δεν θα χρεώσουμε τον θάνατό μας στο σοσιαλισμό, αν αυτό ανησυχεί το ΚΚΕ, αλλά απ' την άλλη θα πρέπει κάπως να δούμε κι αν υπάρχει κάποια περίπτωση να ΖΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2012 στις 1:02 μ.μ.

Φιλε των 7:27 ποτέ μην μετανιώνεις για κάτι που έκανες, να μετανιώνεις για ότι ΔΕΝ έκανες! Δυστυχώς για σενα και για πολλούς άλλους του αριστερού χώρου θα αποδειχθεί απο την ιστορία ότι όσοι δεν ανήκουν στο ΚΚΕ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναλώθηκαν προς λάθος πολιτική κατεύθυνση. Στα λέω πραγματικά και με κάθε συμπάθεια και δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι. ΝΑΙ ο λόγος του ΚΚΕ είναι ξύλινος, ΝΑΙ το Κόμμα είναι δύσκαμπτο και αργό, ΝΑΙ είναι απροσάρμοστο και ντεμοντέ, ΟΜΩΣ είναι βαθεία λαϊκό, Μαρξιστικό, Επιστημονικό και έστω και αργά για κάποιους κάνει την αυτοκριτική του. Και μη μου πει κανείς ότι οι θεωρία του (Μαρξισμός-Λενινισμός) είναι παλιός και ξεπερασμένος γιατί θα του ζητήσω να μου πεί αν ο καπιταλισμός είναι νεότερη θεωρία...Είναι τίμιο και δεν θα σε προδώσει ποτέ, αυτά που λέει δεν τα ξελέει και η λέξη κολοτούμπα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του.Μπορεί η γενειά μας να μην καταφέρει να κάνει την ανατροπή, μπορεί να μην αντιδράσει κάν όπως ίσως να ήθελε. Είμαι μόνο 33 χρονών θέλω να τα δώσω όλα για να ζει ο κόσμος καλύτερα, θέλω να δώ την επανάσταση όσο κι εσύ. Το Κόμμα μεταφέρει την εμπειρία του σε όσους το ακολουθούν, ίσως το βρίσκεις καχύποπτο και με ισχυρή δόση αρνητισμού. Για πες μου, εσυ τι θα έκανες αν σε πρόδιδαν και σε σπάγανε όχι μία , όχι 2 αλλά τρείς φορές?
Συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει το κόμμα να βγεί πιο μπροστά και πιο σωστά, άλλαξαν οι εποχές και οι μάχες που δώθηκαν τα προϊγούμενα χρόνια κούρασαν κάποιους.Οι εκλογές όμως μπορούν να θεωρούνται ευκαιρία μόνο για καιροσκόπους και στο ΚΚΕ δεν αρμόζει τέτοια συμπεριφορά. Ας μη βιαζόμαστε λοιπόν, η ανατροπή αργά ή γρήγορά θα έρθει. Δεν ξέρω αν θα προλάβεις να θυσιαστείς για τα δυο παιδιά σου, αλλά αν αυτό συμβεί, να ξέρεις ότι οι σύντροφοι μου θα είναι δίπλα σου!

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2012 στις 6:07 μ.μ.

Όλα όσα λέει το ΑΝΤΑΡΣΥΑ(πολλά από αυτά μοιάζουν με αυτά που λέει το ΚΚΕ) είναι καλά και άγια. Η οργάνωση της εργατικής τάξης είναι και παραμένει σημαντικό καθήκον. Πως θα το πετύχει;

Με ποιους θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του το ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Με τις πλατείες που έβγαλαν ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένο και αποενοχοποίησαν την άκρα δεξιά με το "κάλλυμα" του "αγανακτισμένου πατριώτη"? Τις πλατείες που απαγόρευσαν κόμματα-συνδικάτα?

Το πρόβλημα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πως δεν (θέλει? μπορεί?) να μετεξελιχθεί σε κόμμα. Κόμμα δυστυχώς ή ευτυχώς σημαίνει οργάνωση, σημαίνει δέσμευση, σημαίνει κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου για ένα θέμα υπάρχουν 4 - 5 διαφορετικές απόψεις. Μόνο που όταν κάποιος διεδικεί την εξουσία, χρειάζεται να είναι ξεκάθαρος στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει. Όχι να μιλάει κεντρώα στους κεντρώους και αριστερά στους αριστερούς. Αυτά δημιουργούν ζάλη&παρανοήσεις στις λαϊκές μάζες.

Οι συνιστώσες της άκρα αριστεράς που απαρτίζουν το ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φαίνεται να πολυθέλουν ούτε δέσμευση ούτε οργάνωση ακόμα και στα ποιο απλά. Ας πούμε ένα.

Έγινε επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ. Της μόνης συνιστώσας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα όποια υπερ & κατά της που κάνει συνεπή αντιφασιστικό αγώνα. Οι άλλες συνιστώσες τι θα κάνουν; Θα αρκεστούν σε επαναλήψεις "καταγγελιών"; Πως άραγε θα προστατεύσουν την ηθική-σωματική ακεραιότητα των μελών τους απέναντι σε διόλου απίθανη επανάληψη παρόμοιων ενεργειών;
Ή σαν νέοι Πέτροι Παπακωνστανίνου του ΝΑΡ θα "αφαιρέσουν" από τα "ταξικά καθήκοντα" τον αντιφασιστικό αγώνα; Ακολουθώντας την "γραμμή" της ΚΟΕ που "δεν παίζει με το μεταναστευτικό";

Εδώ σας θέλω κ.Ρούση. Τι προτείνεται επί του πρακτέου; Ή μήπως στα αμφιθέατρα ασχολείστε μόνο με τον "κόσμο των ιδεών"; Δεν είναι αντιμαρξιστικό να χωρίζονται οι ιδέες από τις πράξεις; Και με την πράξη που τροφοδοτεί την θεωρία για να διαγνώσει η νέα θεωρία τα όρια της πράξης;
Ή για να το πούμε ποιο απλά, αν μια ιδέα δεν έχει πρακτική αξία δεν σπάει αυτή η αλυσίδα και δεν είναι σχεδόν σίγουρο πως η ιδέα θα καταλήξει στο καλάθι των αχρήστων;

Το ΚΚΕ είναι σοβαρό κόμμα που απευθύνεται στην εργατική τάξη. Δεν λέει άλλα προεκλογικά, άλλα μετεκλογικά ούτε"γλύφει" το ΣΥΡΙΖΑ όπως κάνει μερίδα της ΑΡΑΝ και συγκεκριμμένη μερίδα του ΝΑΡ που είναι "καλοβολεμένο"-"μισοβολεμένο" στον αστικό τύπο και στα πανεπιστήμια.

Κυρίως το ΚΚΕ είναι αυτό που κρατά ψηλά τον αγώνα στην Χαλυβουργεία(200+ μέρες απεργίας). Παρενέβηκε στους Αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Μηχανιώνα και στους "εργάτες" στην ουσία δουλοπάροικους στις εκτάσεις φράουλας στην Αμαλιάδα. Αυτά τα θυμίζω στους όποιους επικριτές του κόμματος.

ΚακοΓιωργης
24 Μαΐου 2012 στις 7:19 μ.μ.

@ προς περαστικό

θα ήθελες φίλε μου περαστικέ το ΚΚΕ να λερώσει τα χέρια του για να σας δώσει άλλοθι για το ξεπούλημα που ετοιμάζετε .

Απο την άλλη η ΑΝΉΘΙΚΗ τακτική του να κατηγορείτε το ΚΚΕ για πράγματα που αλλάζει διδασκόμενο από την ιστορία , ενώ το κατηγορούσατε πριν ότι δεν αναγνώριζε το λάθος του, είναι κλασική τακτική όσων θέλουν να βρουν συνενόχους στο έγκλημα.

Τώρα που αρνείται το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια νέα Βάρκιζα που ετοιμάζετε όλοι εσείς οι "αριστεροί" και πάλι κατηγορείτε το ΚΚΕ.

Φτάνετε στο σημείο να κατηγορείτε το ΚΚΕ ότι μένει στην γωνία ..... ΛΟΓΙΚΟ .... εσείς οι "αριστεροί" γωνία θεωρείτε τον δρόμο , το πεζοδρόμιο , τον αγώνα , την απεργία , την διαδήλωση , την πάλη στους χώρους δουλειάς , για εσάς ο αγώνας είναι στην τηλεόραση , στην βουλή , στα ποσοστά , στο μπόνους των εδρών του πρώτου κόμματος , στην μάχη απέναντι στο MEGA .

Ούτε βέβαια θέλετε κάποια Κανέλλη να σας πει ότι αν δεν ξυπνήσετε θα πεθάνετε από καρκίνο , θέλετε απλά ένα "αριστερό μεσσία" να σας λέει ότι θα σας δώσει φάρμακα όταν πάθετε καρκίνο .

Ξέρω πως από τις πρώτες γραμμές του σχόλιου μου θα με έχεις ήδη χαρακτηρίσει και θα με εχεις κατακρίνει , δεν πειράζει , καλό είναι να λέγονται κάποια πράγματα και ας μην τύχουν της αποδοχής που τους πρέπει .

Κλείνοντας θα σου πω φίλε περαστικέ ότι όλη η ουσία της σκέψης σου κρύβετε στα τελευταία λόγια σου (θα πρέπει κάπως να δούμε κι αν υπάρχει κάποια περίπτωση να ΖΗΣΟΥΜΕ.)και στο ψευδώνυμο σου
Σε ενδιαφέρει μόνο να ζήσεις και όχι να δημιουργήσεις ένα μέλλον , να ζήσεις την ζωούλα σου χωρίς "κόπο" να στην στρώσει κάποιος άλλος , δεν σε ενδιαφέρει το μέλλον , το μέλλον των επόμενων , σε ενδιαφέρει "να την βγάλεις εσύ τώρα και βλέπουμε"
Αν δεν αλλάξεις σκέψη πάντα το ΚΚΕ θα σου φαίνεται πως είναι στην "γωνία" και εσύ θα θαυμάζεις τους δικούς σου "αριστερούς μεσσίες" που θα "παλεύουν" στα κανάλια και τότε θα μπορείς να φωνάζεις ζήτω με το τηλεκοντρόλ στο χέρι και να κριτικάρεις το ΚΚΕ με βαθυστόχαστες φράσεις γραμμένες με το πληκτρολόγιο πίσω απο μια οθόνη με χαραγμένο ένα ύφος νικητή στο πρόσωπο σου .
Οι κομμουνιστές δεν είναι "περαστικοί" φίλε μου περαστικέ για αυτό δεν μπορείς να τους καταλάβεις , αν θες να μείνεις περαστικός είσαι καλά εκεί με τους "αριστερούς" αν αποφασίσεις οτι θες να χτίσεις κάτι για το αύριο τότε θα έρθεις προς την μεριά του ΚΚΕ.

Σε χαιρετώ με την ελπίδα να μην το θεωρήσεις προσωπική επίθεση αλλά σαν μια καλοπροαίρετη κριτική ενός ανθρώπου που θεωρεί οτι προσπαθεί να σε βοηθήσει να δεις το αύριο με ένα διαφορετικό (κομμουνιστικό) πρίσμα .

25 Μαΐου 2012 στις 1:20 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στη βασική του συνιστώσα,
τον ΣΥΝ, είναι ένα κόμμα διαχειριστής του συστήματος και οι μαρξιστικές συνιστώσες του αργά ή γρήγορα θα το εγκαταλείψουν.Για να δούμε όμως λίγο και τους ''κομμουνιστές'' του ΚΚΕ και πόσο κομμουνισμός είναι αυτά που μας προτείνουν.
Το ΚΚΕ μας μιλάει τώρα για λαική εξουσία και οικονομία.Μάλιστα.Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το αναμφισβήτητο γεγονός οτι στον υπαρκτό λαική εξουσία και οικονομία απλά δεν υπήρχαν.Την εξουσία την είχε μόνο το κόμμα,τις αποφάσεις τις έπαιρνε μόνο το κόμμα,τα σοβιέτ είχαν καταργηθεί.Τα δε μέσα παραγωγής δεν ανήκαν στους εργαζόμενους,στην κοινωνία αλλά στο κράτος,δηλαδή κουμάντο έκανε κι εδώ το κόμμα.Αυτά είναι πράγματα που τα ξέρουν πιά ακόμα και οι γάτες.Το ΚΚΕ έκανε κριτική στον υπαρκτό.Για πάμε να την δούμε λίγο.Στην κριτική που κάνει λοιπόν το ΚΚΕ στο 20ο του συνέδριο για τον υπαρκτό και τα λάθη του δεν λέει κουβέντα για το οτι στον υπαρκτό λαική εξουσία και οικονομία ήταν πράγματα ανύπαρκτα.Άρα λοιπόν συμπεραίνω εγώ με το λίγο μυαλό που έχω,οτι για το ΚΚΕ στον υπαρκτό υπήρχε λαική εξουσία και οικονομία.Κι επειδή όπως είπα πριν στον υπαρκτό μόνο κομματική εξουσία υπήρχε συμπεραίνω οτι για το κόμμα
η κομματική εξουσία είναι λαική.Αντίστοιχα επειδή μόνο κρατική οικονομία υπήρχε,για το κόμμα η κρατική οικονομία είναι λαική.
Και αυτή την ''λαική εξουσία και οικονομία'' θέλουν να μας φέρουν και δω.
Αρα λοιπόν στο ΚΚΕ αν θέλουν να μιλούν για λαική εξουσία και οικονομία και να γίνονται πιστευτοί,γιατί επιτέλους στην Ελλάδα δεν είμαστε όλοι κάφροι,θα πρέπει να απαρνηθούν δημόσια και καθαρά τον υπαρκτό,που ήταν δυσφήμηση και διαστρέβλωση του πραγματικού σοσιαλισμού.Και τα όσα θετικά του υπαρκτού δεν φτάνουν για να τον κάνουν σοσιαλισμό.
Ας ξεκινήσουν εκει στο κόμμα λοιπόν απο αυτά τα απλά και βασικά,για να βγουν από το περιθώριο.Γιατί η ταμπέλα ''κομμουνιστικό΄΄ μόνο δεν φτάνει για να είσαι και κομμουνιστικό κόμμα.Και τα συνθήματα καλά είναι αλλά στην περίπτωση του ΚΚΕ θυμίζουν κράχτη σε ένα μαγαζί με σάπιο εμπόρευμα.
Κι επειδή κάποιος δεν είναι πάντα οτι δηλώνει,καλό θα ήταν να αποδείξουν και στην πράξη οτι είναι κομμουνιστές.Κι αυτό θα γίνει αν επιστρέψουν στις βασικές αρχές του κομμουνισμού,οτι δηλαδή η παραγωγή,μέσα και προιόντα παραγωγής,ανήκουν στην κοινωνία και σε κανέναν άλλο και οτι δεν υπάρχει κομμουνισμός χωρίς δημοκρατία και ελευθερία και το αντίστροφο,δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία χωρίς κομμουνισμό.
Γιατί αν είναι απλώς να αλλάξουμε αφεντικά,μένουμε κι έτσι όπως είμαστε.Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να λέμε κι ελεύθερα την γνώμη μας χωρίς να μας κλείνουν στα γκούλαγκ.
Αντί λοιπόν να μας το παίζουν σουπερ επαναστάτες εκεί στον Περισσό,ας αναθεωρήσουν λίγο τι είδους επανάσταση πρέπει να κάνουν.Και πριν από αυτό ας κοιτάξουν να συνεργαστούν με όποιον τους δίνει το χέρι για να σώσουμε τουλάχιστον κατακτήσεις δεκαετιών,που χάνονται και που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.Δεν είναι κακό.Δεν μιλάω για συγκυβέρνηση,αλλά τουλάχιστον για κοινές πορείες και διαδηλώσεις με όσους έχουν κοινά αιτήματα.Αυτονόητα πράγματα.
Ξέρω οτι θα βγουν πολλοί πάλι στο blog να με πουν ασφαλίτη,αντικομμουνιστή,τα γνωστά.Τους λέω όμως οτι είμαι αντιΚΚΕ απλά και μόνο γιατί είμαι κομμουνιστής και η κριτική μου είναι από μαρξιστική σκοπιά.Δεν ήμουν ποτέ μέλος του κόμματος γιατί πρώτον δεν μου αρέσει το κατηχητικό,δεύτερον δεν αντέχω τον ''δημοκρατικό'' συγκεντρωτισμό(αλήθεια,πώς γίνεται να συνυπάρχουν δημοκρατία και συγκεντρωτισμός?)και τρίτον γιατί ξέρω οτι με αυτά που θα τους έλεγα,θα με διέγραφαν κατευθείαν.
Κάνω λοιπόν μιά προσπάθεια να αλλάξω αυτό το κόμμα από έξω,στο βαθμό που μπορώ,συζητώντας μέσα από αυτό το blog με μέλη του,που καλό θα είναι να μάθουν να ακούν κα γνώμες διαφορετικές από την επίσημη κατήχηση,χωρίς να τις αφορίζουν.

περαστικός
25 Μαΐου 2012 στις 9:31 π.μ.

Θα ξεκινήσω κι εγώ από το τέλος μπαρμπαΓιώργο, γιατί φαίνεται περισσότερο να είσαι χαμένος στις ιδεοληψίες σου παρά να έχεις κακή πρόθεση:

"Αυτοί που θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαί έχουνε κιόλας φάει"
Αυτό έγραφε κάποτε ένας (κατ' ελάχιστο) ποιητής, που δεν έχει βέβαια τα ταξικά ένσημα ενός Πέρρου, αλλά επηρέασε πολύ κάτι εαυτούληδες σαν κι εμένα.

Ποτέ δεν με κατηγόρησαν για δημιουργικό μπαρμπαΓιώργο. Πάντα, όταν οι άλλοι ήθελαν να "δημιουργήσουν" στον ιδιωτικό τομέα, εγώ ήμουν της "σιγουράτζας" του δημοσίου (η πικρή ειρωνεία είναι ότι σχεδόν όλοι αυτοί βρέθηκαν με μονιμότητα, αντίθετα μ' εμένα που δεν τα κατάφερα). Όταν οι άλλοι ήθελαν να είναι μοναδικοί, εγώ ήθελα να μην είμαι απαραίτητος. Όταν οι άλλοι ήθελαν να ξεχωρίσουν, εγώ ήθελα να χαθώ μέσα στην μάζα. Δεν είχα ποτέ μεγάλα όνειρα για μένα, γιατί τα μεγάλα μου όνειρα ήξερα ότι δεν πραγματοποιούνται σε κοινωνίες μικρότητας.

Είχα λοιπόν πάντα τις κεραίες μου ανοιχτές, γιατί ήξερα ότι όταν χτυπιέται το αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας χτυπιέμαι εγώ, γιατί ακριβώς δεν είμαι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το μοναδικό, που κανείς δεν θέλει να χάσει. Όταν λοιπόν αυτοκτονούν, νοιώθω την δική μου αυτοκτονία, όταν βλέπω να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια βλέπω εμένα να ψάχνω στα σκουπίδια, όταν είναι μόνοι τους βλέπω εμένα να είμαι μόνος μου. Το μέλλον μου είναι το δικό τους μέλλον, δεν έχω όνειρα, -δεν μπορώ αν το θέλεις- να χτίσω το δικό μου σπιτάκι που με κάποιες "επεκτάσεις", με "πανωσηκώματα", με μια καταπατησούλα κλπ. θα το κάνω κάποτε παλάτι.

Επίσης ναι, περαστικός είμαι από αυτή την ζωή και δεν έχω καμία όρεξη να περάσω άσχημα για "ιδεολογικούς" λόγους. Κάποιοι μου φαίνεται ότι έχουν μπερδέψει τα λόγια του Μπελογιάννη, όταν έλεγε ότι οι κομμουνιστές είναι καλύτεροι από τους πρώτους χριστιανούς, και πίστεψαν ότι είναι ΚΑΛΟΙ χριστιανοί. Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι κομμουνιστές θέλουν να περάσουν καλά, θέλουν να ζήσουν, θέλουν να χαρούν κι όμως όλα αυτά μπορούν ΚΑΙ να τα στερηθούν, γιατί δεν τα έχουν με τον τρόπο που τα θέλουν. Γιατί δεν πάνε να δημιουργήσουν ένα δικό τους μικρόκοσμο μέσα στην απεραντοσύνη της δυστυχίας.
Στέρηση για την στέρηση όμως, πίκρα για την πίκρα, βασανισμός για το βασανισμό δεν δείχνει κομμουνιστή, δείχνει προτεστάντη στις πιο "ανεβασμένες" του στιγμές.

περαστικός
25 Μαΐου 2012 στις 9:31 π.μ.

Προς το παρόν λοιπόν δεν έχω καρκίνο.
Προς το παρόν έχω δουλειά.
Προς το παρόν έχω φίλους.
Προς το παρόν έχω φαγητό.
Προς το παρόν έχω σπίτι.
Θα μπορούσα λοιπόν πολύ άνετα να είμαι κι εγώ ένας "επαναστάτης". Να μην σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, τίποτε λιγότερο από επανάσταση. "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ρε, επαναστατήστε! Εγώ είμαι απλά μια πρωτοπορία και σας φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ: Ξεσηκωθείτε! Βγείτε στους δρόμους! Ρήξη! Ανατροπή! Εμπρός λοιπόν!! ΚΑΝΤΕ ΤΑ!"
Πολύ εύκολο, γιατί άλλοι θα τα κάνουν: Εγώ έχω την δουλίτσα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, το Κόμμα μου...τι άλλο θέλω;
Γιατί να κάθομαι να χτυπιέμαι όταν βλέπω μια καλοβαλμένη μεσοαστή να λέει σε μια καρκινοπαθή ότι δυστυχώς θα πεθάνει από τον καπιταλισμό;
Γιατί να χτυπιέμαι όταν βλέπω την επαναστάτρια ΓΓ μου να μην μιλά στον οπορτουνιστή Τσίπρα;
Γιατί να στενοχωριέμαι όταν βλέπω το ΚΚΕ να κάνει "αριστερή" κριτική στον φιλόδοξο νεαρό;

Μήπως γιατί σκέφτομαι ότι είναι σημαντικό να μην πεθάνει η καρκινοπαθής;
Μήπως γιατί σκέφτομαι ότι η επαναστάτρια μεσοαστή δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει τον Κουρή "Μάκη μου" αλλά ΠΟΤΕ τον Τσίπρα "Αλέξη μου";
Μήπως γιατί η επαναστάτρια ΓΓ έχει ξεχάσει τα "Ανδρέα μου", τα "Κώστα μου" και τα "ΧΑΡΙΛΑΕ μου" και κάνει δισέλιδο αφιέρωμα στο μέγα αντάρτη Φλωράκη στον κυριακάτικο Ριζοσπάστη;
Μήπως γιατί την "αριστερή" κριτική την βλέπω ως εργαλείο για να σπρωχτεί προς τα δεξιά ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μήπως γιατί πίσω από αυτή την πολιτική βλέπω τα λόγια του Μητσοτάκη "ελπίζω το ΚΚΕ να καταλαβαίνει ότι για ένα σωρό λόγους, γεωπολιτικούς κλπ, δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα Β.Κορέα και Κούβα";
Ποιός ξέρει, μπορεί να είναι κι αυτά που μ' ενοχλούν.

Υγ: Αυτό έχετε διδαχτεί από την ιστορία; Ότι τα λαϊκά μέτωπα είναι λάθος; Θα σε στενοχωρήσω όμως φίλε μου: Το Κινέζικο κομμουνιστικό κόμμα συμμάχησε με τον Τσαγκ Καϊ Σεκ απέναντι στους Γιαπωνέζους εισβολείς. Θα μπορούσε κανείς αυτό να το παρομοιάσει με το γράμμα του Ζαχαριάδη για ένωση με τον εθνικό στρατό και αντίσταση στον εισβολέα. Όταν όμως ήρθε η ώρα τσάκισε με το σπαθί αυτή την συμμαχία, την ΙΔΙΑ ώρα που κάποιοι άλλοι παρέδιδαν τα όπλα.
Η ιστορία λοιπόν δείχνει ότι δεν ήταν η τακτική των συμμαχιών που στέρησε την νίκη: Ήταν η ανωριμότητα -και η ανικανότητα αν το θες- της ηγεσίας. Ανωριμότητα και ανικανότητα που κάλλιστα μπορεί να διαιωνίζεται και κάτω από άλλες "σημαίες".

περαστικός
25 Μαΐου 2012 στις 12:39 μ.μ.

Συμπληρωματικά σου στέλνω το γράμμα ενός πρόσφατα "αυτοκτονηθέντος":

"Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών μητέρα μου (τη γεροντοκομώ). Τώρα τα 3 - 4 χρόνια έχει πάθει Αλτσχάιμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι άλλα προβλήματα υγείας", έγραφε μεταξύ άλλων και συνέχιζε:
"Παρ' όλο που έχω αρκετή περιουσία και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό και δεν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη και ας δανείζονται με 1% και άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα...
Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας. Δεν έχω καμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται;"

Μπορείς να μου προσδιορίσεις ταξικά αυτόν τον άνθρωπο που ήταν άνεργος μουσικός με μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά χωρίς φαγητό;;;
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως γίνεται το ΚΚΕ να πέφτει σε περιοχές που κατ' εξοχήν πλήττονται από τα μέτρα, σε περιοχές δηλαδή εργατικές, όπου το ΚΚΕ θα έπρεπε κυριολεκτικά να σαρώνει;

Άσε με εμένα που είμαι "εαυτούλης".
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιώθουν δίπλα τους το κόμμα; Γιατί μπορούν να πεθάνουν, αλλά δεν μπορούν να ορθώσουν ανάστημα;
Φταίει η αλλοιωμένη ταξική τους συνείδηση και μόνο;

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2012 στις 4:53 μ.μ.

Περαστικέ,
όλα αυτά που ανεφέρεις(Κίνα - Βενεζουέλα - Κούβα) πρώτον ήταν σε διαφορετικές-επανασταστικές περίόδους, και κυρίως σε περιόδους πολέμου με ανθρώπινα κόστη. Είχαμε επανασταστική περίδο και δεν το ξέραμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να επωμιστεί τα όποια κόστη; Όταν 300.000 κόσμος των "αγανακτισμένων", του ποικιλόχρώμου πανηγυριού του κρυμμένου ΣΥΡΙΖΑ, των εθνικιστών, και των Καμμένων το μόνο που κάνει είναι να μουτζώνει, ή να παίρνει αποφάσεις χωρίς στην ουσία να μπορεί να τις εφαρμόσει, δείχνει τις διαθέσεις του κόσμου και των διαφόρων ηγεσιών κομμάτων ή συλλογικοτήτων που βρίσκονταν καμουφλαρισμένες ανάμεσά του.
Αρα ας μην μας μιλάς για αγώνες για Κάι τσενγκ ,για Μάο και Βενεζουέλες και Κούβες όπου υπήρχε πόλεμος και χύθηκε αίμα. Δεν συγκρίνονται τα πορτοκάλια με τα μήλα μου έλεγε η γιαγιά μου. Περιορίσου στα πανηγύρια με τους "αγανακτισμένους" Καμμένους, τους καλλυμένους χρυσαυγίτες πίσω από τον τίτλο του "αγανακτισμένου πατριώτη" και λοιπούς εθνικιστές συγγενείς.
Οι δογματικοί αριστεροί ερχόμαστε με τις σημαίες μας, τα συμβολά μας, με τα συνδικάτα στις πλατείες, και δεν κρύβουμε τα πολιτικά μας φρονήματα όπως τα έκρυβαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Επίσης οι "δογματικοί" αριστεροί δεν απαγορεύουμε τα κόμματα και τα συνδικάτα όπως έκαναν οι "πλατείες", των new-age αριστερών, γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πριν την Γαλλική επανάσταση όπου τα κόμματα(τότε λεγόντουσαν λέσχες) ήταν απαγορευμένα. Και θα στηρίξουμε - ψηφίσουμε τόσο το ΚΚΕ ή και άλλα κόμματα της κομμουνιστικής αριστεράς που μένουν σταθερά στις απόψεις τους και ας μην συμφωνούμε σε όλες τις ενέργειές τους. Τουλάχιστον αυτοί δε ψήφισαν το Μάαστριχ που ψήφισε ο ΣΥΝ.
http://giorgossarris.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html
Και δεν έκαναν τον "χαζό" σε στυλ του Ευρωβουλευτή Παπαδημούλη, στην Ευρωβουλή όταν ήταν προς ψήφιση η συνθήκη Μπολκεστάιν με την οποία αμοίβεσαι με βάση την χώρα προέλευσης και όχι με βάση την χώρα εργασίας. Π.χ.ο Λιθουανός θα παίρνει "λιθουανικό" μισθό ασχέτως αν εργάζεται π.χ.στην Γαλλία. Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ θα "ρίξει το σύστημα από τα μέσα" όπως έλεγαν πρώην αριστεροί που από την δεκαετία του 1980 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ.
Μόνο που τώρα, μεσογειακά προγράμματα, πακέτα Ντελόρ, και ΕΣΣΔ για να το παίζουμε "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφυλαξ" όταν μας πιέζει η Αμερική, δεν υπάρχουν. Ενώ η κρίση είναι δομική κρίση όλου του καπιταλισμού. Κοινώς τα λεφτά και τα περιθωρία ελιγμού μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα είναι ελάχιστα ως μηδαμινά. Οι ψευτομαγκιές σε στυλ Ανδρέα Παπανδρέου τελείωσαν όσα πολύχρωμα πάρτι και αν κάνουν έξω από την Βουλή οι new-age αριστεροί .
Μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος από Ευρώ -ΕΕ, Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αυτή είναι η εργατική απάντηση. Ναι θα είναι μερικά χρόνια δύσκολα, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε προοπτική. Και είναι προτιμότερο από 30 χρόνια Μνημόνιο του οποίου κάποιες από τις πλευρές του θα αναδιαπραγματευτεί, και κάποιες θα τις εφαρμόσει ο μέγας οικονομολόγος Δραγασάκης. Διάβασε τις χθεσινές του δηλώσεις του και μετά να ζητάς "ενότητες"..

περαστικός
25 Μαΐου 2012 στις 6:49 μ.μ.

Να μην κοιτάς μόνο τι γράφω, αλλά και σε τι απαντάω.

Λέει ο Γιώργης:
"..κατηγορείτε το ΚΚΕ για πράγματα που αλλάζει διδασκόμενο από την ιστορία"
Ε λοιπόν η ιστορία πουθενά δεν λέει ότι οι πολιτικές συμμαχίες ακόμη και με τους αστούς, οδήγησαν στην ήττα. Αρκεί να ξέρεις τι σου γίνεται και να στοχεύεις στο σοσιαλισμό κι όχι να πας να γίνεις ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως επιχείρησε το ΚΚΕ στην δεκαετία του 1980 με την δημιουργία του ΣΥΝ, τον "αγώνα" για τις παραγραφές και τα "διαπιστευτήρια" στην τότε ΕΟΚ.

Κατά τα άλλα, αν αντέχετε την πολιτική ευθύνη να αρνηθείτε χωρίς καν να κουβεντιάσετε με το ΣΥΡΙΖΑ, τότε keep walking. Απλά να ξέρετε ότι η ευθύνη δεν φεύγει από πάνω σου με αυτό τον τρόπο και θα το δείτε όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και μετά.

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2012 στις 4:22 μ.μ.

Μπραβο Περαστικέ

Πέρα από την άρνησή σου να συγκρίνεις καταστάσεις Κούβα - Βενεζουέλα - Κίνα (τις οποίες εσύ αναφέρεις) με την Ελληνική προχώρησες παραπάνω.

Μόλις μπήκε η έννοια της ευθύνης που έχετε απέναντι στην κοινωνία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα μερίδας των αυτοααπασχολούμενων και αγροτων..

..άρχισες να μιλάς σαν αυτούς που σε κατηγορούσαν γιατί δεν συγκυβερνήσατε με ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.

To πρόγραμμα εξουσίας υπάρχει. Μονομερής διαγραφή του χρέους, έξοδος από Ευρώ -ΕΕ, Κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αυτή είναι η εργατική απάντηση.


Έχει σημασία αν θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό αλλά εφαρμόζεις δεξιό πρόγραμμα μέσα στο Ευρω και την ΕΕ; Οι οποίοι "εταίροι" σου στην ΕΕ θα σε εκβιάζουν όχι αν έχεις κομμουνιστικό ή σοσσιαλιστικό πρόγραμμα αλλά έστω και σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα παλιάς εποχής; Δεν είδατε την προχθεσινή αντίδραση του Κον Πετίτ(άλλου πρώην "αριστερού" - νυν οικολόγου) απέναντι σε παλιό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Τις "πόρτα" που "έφαγε" ο Τσίπρας από τον Ολάντ, ενώ o τελευταίος δέχτηκε τον Βενιζέλο;

Οι πρώην Πασοκοι που ψήφισαν το 1ο μνημόνιο, που μπήκαν στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ του Τσίπρα, μεταμφιέστηκαν σε Συριζαίους, είναι λίγο βαρύ μιλούν για "πολιτικές ευθύνες".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την new-age αριστερά, μάλλον αυτά δεν έχουν σημασία. Και δεξιά προγράμματα θα εφαρμόσουν προκειμένου να γίνουν Κυβέρνηση. Αυτό όμως που μας χαρακτηρίζει είναι οι πραξεις μας και όχι η γνώμη που έχουμε για τον εαυτό μας. Π.χ. ο Παπανδρέου παραμένει πρόεδρος της "σοσιαλιστικής διεθνούς".

Να δούμε τις επόμενες κωλοτούμπες που θα κάνετε την επομένη των εκλογών όταν σαν πούνε δανειακή ή ευρώ. Ήδη τις κάνετε με την πολιτική αλλά όχι με την νομική καταγγελία του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κουβεντιάζει - κουβεντιάζει και στο τέλος εφαρμόζει ότι λέει το κεντρικό όργανο του ΣΥΝ χωρίς να το θέσει σε ψηφοφορία όχι με τις άλλες συνιστώσες του, αλλά ούτε καν στα μέλη του.

Η "δημοκρατικότητα" του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε όταν η 2η ποιο κύρια συνιστώσα σας, η ΚΟΕ .

Η οποία διέγραψε τα μισά της στελέχη επειδή έθεσαν το ΤΑΞΙΚΟ ζήτημα απέναντι στην κρίση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεται να μιλήσεις για όσους μετανάστες είναι εργάτες ή μικροπωλητές. Η εκλογική πελατεία των μισοαστών μεσοαστών που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να ακούν για αντίπαλα ταξικά στρατόπεδα,
για αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας
για τάξεις κλπ.

Για τα οποία δεν είναι "αριστερή" ορολογία αλλά όπως είχε πει παλαιότερα και ο ΜΑΡΞ την έννοια των τάξεων την περίεγραψαν πρώτα οι αστοί οικονομολόγοι.

Στο νέο εκλογικό "κοινό" που απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους αρκεί να μουτζώνουν προς την Βουλή, να πιστεύουν ότι φταίνε οι "κακοί πρωθυπουργοί", και να περιμένουν έναν Παπαδήμο ένα Σερ Μαρκεζίνη να τους "σώσει".

Η εμπιστοσύνη προς τις συνιστώσες σας φάνηκε όταν πέρσι στους μετανάστες - εργάτες της Νομικής, ο ΣΥΝ περίπου καταδίκασε αυτούς που τους -όπως έλεγε- "υποκινούσαν". Ανάμεσα τους και οι "δικοί" σας του Δικτύου. Τους οποίους τους "δώσατε κανονικά". Ποιος να σας εμπιστευτεί όταν δεν "καλύψατε" την "δική σας" συνιστώσα;

Ενώ η "πολιτική σας ευθύνη", στο ίδιο ζήτημα, φάνηκε όταν με βάση γραφέντα σε αριστερό τύπο, η συνομιλία των μεταναστών-εργατών στην Υπατία δεν έγινε κατευθείαν με το υπουργείο αλλά μέσω συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανακοινωθεί την Δευτέρα θα το καταρτήσει ο πρώην υπουργός οικονομικών των συγκυβερνήσεων με την Δεξιά, ο αξιότιμος κύριος Δραγασάκης. Αυτός που θα εφαρμόσει πλευρές του Μνημονίου(θα το καταγγείλει μόνο στα λόγια ή αλλιώς "πολιτικά"). Ποιο δεξιός από τον Παπαδημούλη γίνεται; Δεν γίνεται!

περαστικός
26 Μαΐου 2012 στις 7:02 μ.μ.

Παραλλήρημα "ανώνυμε":
Απ' όλες τις χώρες που αναφέρεις, για Βενεζουέλα δεν μίλησα καθόλου, για Κίνα ανέφερα ένα συγκεκριμένο ιστορικό παράδειγμα και για Κούβα δεν μίλησα εγώ, μίλησε ο Μητσιτάκης που προφανώς θα είναι πολύ ευχαριστημένος με την τακτική του ΚΚΕ. Εγώ πάντως στην θέση του θα ήμουν ευτυχής που έχω κι ένα κόμμα "υπεύθυνο" που όταν υπάρχει κρίση αποσσύρεται "επαναστατικά".
Άρα γιατί να συγκρίνω την Ελλάδα μ' αυτές τις χώρες; Επειδή έχεις φάει το κόλλημα;

Αλλά τι να λέμε...έχεις δεί τι λέει εδώ:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_2109.html ;
"Τέτοια σφοδρή επίθεση από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας όπως αυτή που δέχεται σήμερα ο Σύριζα δεν έχει ξανασυμβεί από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα."
Όλος ο κόσμος το δέχεται αυτό.
Μόνο το ΚΚΕ δεν ντρέπεται να βγάζει κάθε τρεις και λίγο στα μπλογκ και την εφημερίδα του ότι το σύστημα "παίζει" ΣΥΡΙΖΑ. Καλά σε ποιούς απευθύνεστε; Σε τυφλωμένους φανατικούς; ΠΟΣΟΙ νομίζετε ότι είναι αυτοί; Θα το δούμε φίλε μου σε λίγο καιρό. Γιατί μόνο τυφλωμένοι φανατικοί και κόσμος που είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ δεμένος μαζί σας θα σας ακολουθήσει σε αυτό τον πολιτικό κρετινισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και να χάσει, ακόμη κι αν τα ξεπουλήσει όλα, εσείς δικαίωμα να μιλάτε δεν θα έχετε. Γιατί το δικαίωμα αυτό το κερδίζεις, δεν το χάνει ο άλλος, ΑΝ φυσικά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, που πολύ αμφιβάλλω.
Γειά σου και καλή συνέχεια στον τίμιο αγώνα της κλάκας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger