Home » , » «Κούρεμα» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Δραγασάκη

«Κούρεμα» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Δραγασάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Μαΐου 2012 | 5:49 μ.μ.

Μιλώντας χτες με τον Ν. Χατζηνικολάου στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm ο Γιάννης Δραγασάκης «μάσησε» τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την καταγγελία του μνημονίου και το χρέος.

Ρωτήθηκε για τις νέες διατυπώσεις και τη νέα γλώσσα που εγκαινιάζει η επιστολή Τσίπρα προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και …τα έστριψε ακόμη περισσότερο.
Αφού είπε ότι «Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ», ισχυρίστηκε πως δεν πρόκειται για μετατόπιση αλλά για άλλη γλώσσα που έχει σχέση με θεσμούς κλπ.

Κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, νέο πλαίσιο πολιτικής και αλλαγή παραδείγματος: «Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».
Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

O «Ριζοσπάστης», φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός και έτσι γράφει σήμερα ο Ν. Μπογιόπουλος στην στήλη του:

Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα!
Τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Τι ακριβώς εννοεί;
Πόσα από αυτά που λέει τα εννοεί και τι εννοεί από όσα λέει;
*
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το μνημόνιο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει και θα ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει τους τοκογλύφους και θα απαλλάξει το λαό από το χρέος;
*
Την απάντηση την έδωσε χτες, μιλώντας στον «Real Fm», ο κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Πρόκειται για τόσο αποκαλυπτική απάντηση που δε χρειάζεται κανενός είδους σχολιασμό.
*
Είπε ο κ. Δραγασάκης:
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω;
Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ.
Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό.
Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους.
Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό».
*
Ο κ. Δραγασάκης τα είπε όλα. Μα όλα!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 6:04 μ.μ.

Πρώην σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ... καλό ταξίδι στο "γλυκό και γαλαντόμο" κράτος. Πούναι οι "αντισυστημικές" κορώνες σας. Το ψέμα είναι ωραίο γι' αυτόν που το ακούει, ό/μως όπως λέει και ο λαός "έχει κοντά ποδάρια"

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 6:07 μ.μ.

Να καταγγείλουμε και η γραμματική του. Δεν είναι αρκούντως αντιιμπεριαλιστική.
Καταντήσαμε να συναξαρίζουμε τον Δραγασάκη.
διυλίζουμε τον κώνωπα....
αν υπάρχουν θέσεις, να τις καταθέσουμε και να βάλουμε πλάτη.
Αλλιώς αρκεί η επαναστατική(;) γυμναστική μέχρι το Θησείο.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 8:24 μ.μ.

θέσεις υπάρχουν, όπως και πολιτική πράξη σύντροφοι. Αυτό που τέλειωσε είναι η αντοχή στο δούλεμα. Η δικιά σας; Αντέχετε ακόμη στην έκπτωση;Δεν φαίνεται πως με τις πρώτες πιέσεις άλλαξαν τα περί κατάργησης; Που να φτιάχνατε και κυβέρνηση..

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 10:43 μ.μ.

έχεις δίκιο φίλε για τη διγλωσσία που εμφανίζεται μέσω των τοποθετήσεων κάποιων, συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όσον αφορά τη καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Όμως αυτή τους η στάση ήταν γνωστή και πριν τις εκλογές και σίγουρα δεν είναι η κυρίαρχη τάση. Αν τελικά καταφέρουν να επικρατήσουν τότε η όλη προσπάθεια θα μείνει κενό γράμμα και πολλοί απο εμάς θα αποσύρουν τη συμπαράταξή τους. Όμως επειδή το παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό, θα περιμέναμε από αυτούς που είναι πιο κοντα στις δικές μας απόψεις και επιδιώξεις να μην επιχαίρουν για αυτή τη προοπτική.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 1:16 π.μ.

Κρίμα με τις αριστερόστροφές προεκλογικές κορώνες!!!Ούτε να κυβερνήσετε δεν προλάβατε και τα πήρατε πίσω....

κομιξ
13 Μαΐου 2012 στις 1:56 π.μ.

Ανώνυμε γράφεις "θα περιμέναμε από αυτούς που είναι πιο κοντα στις δικές μας απόψεις να μην επιχαίρουν για αυτή τη προοπτική." Άσε που στην πολιτική είναι βλακώδες να περιμένεις κάτι τέτοιο, όμως ποιον εννοείς, όχι φυσικά τον "Μπάρμπα Θωμά" του δημαρ που όντως έχει σχεδόν τις θέσεις του συριζα, αλλα το κκε, που σε καλεί σε ασυμφιλιωτο αγώνα κατά των ευρω-ιμπεριαλιστων, και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο - κόντρα, όχι κοντά στις δικές σας απόψεις. Ο Συριζα του "ανήκουμε στην Ευρώπη" (σαν το "ανήκουμε στη Δύση" του Καραμανλή) γίνεται ο κύριος πολιτικός υπηρέτης της καπιταλιστικής αντίδρασης στην επερχόμενη επαναστατική λαίλαπα (θα αφήσουν τη τραμπουκικη δουλειά στα ασπόνδυλα της χρυσής αυγής).

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 2:13 π.μ.

Είναι πιθανόν ότι το ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώθηκε διπλωματικά προκειμένου να κερδίσει α) λιγότερη επίθεση από τα ΜΜΕ που θα τον φάνε ζωντανό προεκλογικά β)πιθανούς εκβιασμούς εκ των έξω από την Ευρωπαική ένωση. γ) να μη φοβίσει τους ψηφοφόρους ώστε να ψηφίσουν τους γελοίους του ΠΑΣΟΚ ΝΔ και να κερδίσει όσο γίνεται περισσότερη αυτοδυναμία. Ας ανέβει στην εξουσία και τότε πραγματικά θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με άνεση, τώρα χρειάζεται να βάλει λεκτικά λίγο νερό στο κρασί του για να γλιτώσει από τους ανθρωποφάγους των ΜΜΕ και τις αγορές που θα εκβιάσουν. Ξέρει ότι δεν τον παίρνει. Χρειάζεται ψυχραιμία, σκεφτείτε με τι συμφέροντα έχει να τα βάλει αυτή τη στιγμή. Μην τρελαινόμαστε. Εχουμε διπλωματία εδώ ως αντίδοτο στην τρομοκρατία που θα στηθεί προεκλογικά. Δεν είναι οσιομάρτυρες αλλά πολιτικοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger