Home » , » Όταν δεν αλλάζουμε τα άσχημα πράγματα, ας μη μας αλλάξουν κατά την εικόνα τους...

Όταν δεν αλλάζουμε τα άσχημα πράγματα, ας μη μας αλλάξουν κατά την εικόνα τους...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 3:31 μ.μ.

Παναγιώτης Μαυροειδής

 Μερικές δεύτερες σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα
 
Όταν στις 6 Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν δεύτερος, η αριστερά έπαιρνε συνολικά 27% και η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπαιρνε το διόλου ευκαταφρόνητο 1,2% και 75.000 ψήφους, λίγοι  επέμεναν να επισημαίνουν την δυναμική εμφάνιση της φασιστικής Χρυσής Αυγής. ‘’Ο κόσμος δεν ξέρει τι λένε …αν ήξερε δεν θα τους ψήφιζε …κατά βάση ψηφίζονται για διαμαρτυρία’’, ήταν οι συνήθεις απαντήσεις προς τους δύστροπους ανησυχούντες που δυσκολεύονταν να χαρούν.

Είναι αυτό το χρόνιο άγχος  εκείνης της αριστεράς, που έχοντας ενσωματώσει το σύνδρομο της ήττας, θέλει  να βλέπει παντού νίκες. Είναι εκείνο  το κόμπλεξ μήπως βρεθεί με τους ‘’χαμένους’’, λες και το συναίσθημα της ήττας και της ανημπόριας  δεν είναι ο ‘’μαύρος αδερφός’’ τόσων και τόσων φτωχών, ανυπεράσπιστων  και ανέργων.

Είναι  η εθελοτυφλία της μικροαστικής   αριστεράς να βλέπει  το μαγαζί της και όχι τη συνολική διάταξη των πολιτικών συσχετισμών.

Είναι, ακόμη χειρότερα,  η βαριά παράδοση της κρατικοποίησης της αριστεράς ειδικά μετά την μεταπολίτευση. Ο  εθισμός των αριστερών της κυρίαρχης αριστεράς, παρά τα αντιθέτως δηλούμενα, να μετράνε τα πάντα με βάση τα κοινοβουλευτικά ποσοστά και την αναγνώριση της μέσης κοινής γνώμης και να αδιαφορούν για τον ιδεολογικό αξιακό συσχετισμό που κυοφορείται κάθε φορά.
Ας  προσπαθήσουμε να δούμε λίγο τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, χωρίς αυτούς τους διορθωτικούς φακούς.
Ποια είναι η συνολική μετακίνηση του κόσμου, σε ένα σχηματικό άξονα αριστερά-δεξιά;


Όπως είχαμε επισημάνει και μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, το δεξιό μπλοκ είναι πολύ ισχυρό, με τεράστια διαφορά από το μπλοκ της αριστεράς.
Τώρα μάλιστα καταγράφει ποσοστά κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία, σε στιγμές που εγκατέλειψε αντιμνημονιακές υποκρισίες και νεοφιλελεύθερες ευγένειες και βγήκε φουλ αντεργατικά και αντικομουνιστικά.
Ας πάμε τώρα να δούμε εσωτερικά το στρατόπεδο της δεξιάς διότι έχει και αυτό τη σημασία του.
Η ΝΔ, που είναι η βασική του συνιστώσα, βγήκε σε αυτές τις εκλογές με ατζέντα Χρυσής Αυγής σε όλα τα ζητήματα.

Το 18% των ψηφοφόρων της δεξιάς οικογένειας ψηφίζει φασίστες της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και έχει αυτό ξεχωριστή σημασία όταν καταγράφεται μετά τη δημόσιο τηλεοπτικό σώου τραμπουκισμού του Κασιδιάρη.

Οι εκλογικές, όσο και αξιακές και ιδεολογικές εφεδρείες του δεξιού αστικού μπλοκ, είναι πολύ μεγάλες. Και μάλιστα, με συντηρητικότερο κέντρο βάρους από αυτό του κλάδου της ΝΔ που στέκεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν προσθέταμε σε αυτά τα ποσοστά τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει μετατραπεί σε ένα τυπικό δεξιό, καθεστωτικό αστικό, κόμμα, απόλυτα υποτελές στο κεφάλαιο και την ΕΕ. Ξεχωρίσαμε ωστόσο αυτό το ρεύμα και το τοποθετήσαμε μαζί με ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους, με τους οποίους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.  Η έννοια του ‘’κεντρο-αριστερού μπλοκ’’ είναι απολύτως τυπική και δε σχετίζεται με δική μας εκτίμηση, αλλά με τον αυτοπροσδιορισμό που αυτές οι δυνάμεις κάνουν. Δεν είναι άξιο προσοχής ότι το ΠΑΣΟΚ, έχοντας δηλώσει καθαρά πριν τις εκλογές ότι θα στηρίξει Σαμαρά για πρωθυπουργό, να συγκρατεί εν τέλει τις δυνάμεις του; Ακόμη περισσότερο, έχει μεγάλη σημασία, για όποιον θέλει να κατανοήσει τι σημαίνει συστημική αριστερά, το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ έχοντας δηλώσει πως θα είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης, δηλαδή ότι θα μπει στην κυβέρνηση όποιου βγει πρώτος, όχι μόνο δεν καταβαραθρώνεται, αλλά ενισχύεται στην τελευταία αναμέτρηση.

Τελευταίος σταθμός μας το στρατόπεδο της αριστεράς.
Οπωσδήποτε αποτελεί σημαντικό στοιχείο ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, αναζήτησε και αναζητεί διέξοδο στην σημερινή κοινωνική καταστροφή προς τα αριστερά. Είναι μια παράλληλη και σχετικά αντίστροφη τάση με αυτή της  πόλωσης προς τη δεξιά και την ακροδεξιά. Ας δούμε όμως και μερικές πικρές αλήθειες.
Δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε δυστυχώς η κύρια τάση των διεργασιών, αν δούμε το συνολικό ‘’πιάτο’’ των πολιτικών μετατοπίσεων.

Συνοδεύεται από μια δραματική μεταβολή σε βάρος των αντικαπιταλιστικών και αντι-ΕΕ δυνάμεων, που θα έχει συνέπειες στη δυνατότητα άμεσης εργατικής αντίστασης αλλά και  πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης  στην επιθετικότητα του αστικού μπλοκ. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται στην υπεράσπιση του ευρώ την ώρα που ούτε η Μέρκελ δεν είναι σίγουρη για το μέλλον του, τα πράγματα δεν είναι καλά. Το  ίδιο και όταν αποπέμπεται και αυτή ακόμη η θέση για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ του πολέμου ή δίνονται συγχαρητήρια για τη στάση της αστυνομίας τον Δεκέμβρη του 2008… Αυτά ίσως είναι αρκετά για να γίνει φανερό, πως και αυτή η συνάθροιση ετερογενών δυνάμεων ως ‘’αριστερά’’, έχει τεράστια προβλήματα και σε μεγάλο βαθμό αποπροσανατολίζει.
Η περίοδος που  έχουμε μπροστά μας θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τα εργαζόμενα στρώματα στην χώρα μας.

Από τη μια η συζήτηση πρέπει να είναι βαθειά και αυτοκριτική. Από την άλλη κανείς δεν μας δίνει χρόνο και δεν επιτρέπει αναχώρηση.

Το ΚΚΕ χάρισε χρόνο και έδωσε χώρο τόσο στο αστικό μπλοκ όσο και στη ρεφορμιστική φιλο-ΕΕ αριστερά, επιλέγοντας να δηλώσει αδιάφορο και ανέτοιμο για το ώριμο  βήμα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής. Το πλήρωσε πολύ ακριβά. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να το πληρώσει ακόμη πιο βαριά η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ και τόσοι άλλοι εργασιακοί χώροι που στενάζουν από την επίθεση του κεφαλαίου και έχουν βγάλει το κεφάλι τους μπροστά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε ένα σημαντικό αγώνα, πάνω και από το μπόι της. Με συνείδηση της δυσκολίας και σχετική επίγνωση του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος. Σε συνθήκες που κυριαρχούσε το ερώτημα της διακυβέρνησης, υποχώρησης του ΚΚΕ και πλήρους υπόκλισης του ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα της ΝΔ για το κρίσιμο θέμα της ΕΕ αλλά και με την αποστροφή στις ‘’μονομερείς’’ ενέργειες. Έδωσε μάχη για το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και αριστερή πολιτική, για το ζητούμενο ενός πολιτικοποιημένου εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την επίθεση του κεφαλαίου, να επιβάλει ένα άλλο δρόμο.

Το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι  το χαμηλό εκλογικό ποσοστό, που αποτελεί φυσικά σημαντικό πλήγμα. Είναι τα φυσιογνωμικά προβλήματα που βγήκαν έντονα στην επιφάνεια. Την ώρα που η Χρυσή Αυγή, στερεώνεται γύρω από φριχτά αξιακά και ιδεολογικά προτάγματα, σημαντικά τμήματα της  αντικαπιταλιστικής αριστεράς μοιάζουν  να εξαρτώνται τόσο ασφυκτικά από το ερώτημα της κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης. Να ορίζονται από την τακτική και τον τακτικισμό, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου απαιτούνται στρατηγικές απαντήσεις στην άμεση πολιτική παρέμβαση.  Να δυσκολεύονται  να θέσουν   ιδεολογικό στίγμα την ώρα που το αστικό στρατόπεδο αναπτύσσει τον αντικομουνισμό και την επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τις προοπτικές του. Να διστάζουν  ακόμη και να διατυπώσουν κριτική στην ‘’κυβερνώσα αριστερά’’, στις φιλο-ΕΕ αυταπάτες, στη λογική της ταξικής συνεργασίας,  στο όνομα της ‘’αξιοποίησης των αντιφάσεων’’.  Αυτά και άλλα σαφώς  αναδείχτηκαν  ως τάσεις ταλάντευσης πριν τις εκλογές και θα επανέλθουν ως πίεση υποταγής στον πιο δεξιό ΣΥΡΙΖΑ όλων των εποχών. Η αυτολογοκρισία των εντός ΣΥΡΙΖΑ πρώην εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων, δίνει ένα μέτρο της πολιτικής λοβοτομής που αποτελεί το λογικό τέρμα αυτής της αντίληψης.

Σε δύσκολες στιγμές, όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα, είναι κρίσιμο  κατ’ αρχήν να μη σε αλλάξουν αυτά κατά την εικόνα τους. Δηλαδή να μην κάνεις την αδυναμία αρετή. Αλλά αυτό είναι μόνο η αναγκαία άμυνα. Το καθοριστικό είναι να αλλάξουμε ριζικά και επαναστατικά, στην κατεύθυνση της ικανότητας να μετασχηματίσουμε  την πραγματικότητα και όχι να την αγνοήσουμε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 4:34 μ.μ.

Αμυντικο κυριως το αρθρο, πραγμα που δειχνει οτι μαλλον το τραινο περασε για τωρα για το ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θελει πολλες - γρηγορες κινησεις για να το προλαβει.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 5:26 μ.μ.

ποιό τραίνο πέρασε ? Ποιός ήταν ο σταθμάρχης ? Ποιός ήταν ο μηχανοδηγός και ποιοί οι επιβάτες ?
Άσε ρε φίλε ... Σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνατά στο κίνημα και τους αγώνες .

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 5:41 μ.μ.

ειναι κατανοητη μια καποια απογοητευση. Απο την αλλη, παραγνωριζει ο συντακτης πως το εκλογικο αθροισμα της αριστερας (δεχομαι τη σχηματοποιηση) δεν ειχε ξαναχτυπησει τετοιο νουμερο (ουτε 27 ουτε 32%) απο τη μεταπολιτευση. Συντελουνται βαθιες αλλαγες, καλες και κακες. ας βλεπουμε τα πραγματα σε μια προοπτικη, ρεαλιστικα και ψυχραιμα, χωρις αλλες γραφικοτητες και φωνες στον αερα (δεν παει στον αρθρογραφο αυτο) για να παταμε γερα.
Φιλικά.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 5:45 μ.μ.

Καταρχάς στην ανάλυση απουσιάζει η αποχή. Αν και υποψιαζομαι ότι κάτι αράχνουλες γυροφέρνουν τους εκλογικούς καταλόγους, ενα 20% ειναι πραγματικο.
Αυτό το το τριτο κόμμα θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε την ηλικιακή του σύνθεση .

Επίσης δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γραφτεί άρθρο για την κοινοβουλευτική αριστερά (που θέλει να συμμετέχει στις εκλογες) και να μην αρθρωνεται κριτική για τον νομιμοποιητικό ρόλο που επιφυλάσσει το σύνολο της κ.α για το θεσμικό ρόλο των ιδιωτικών καναλιών και να μην γίνεται μνεία σε ένα βρώμικο αλισιβερίσι που γίνεται με τον τηλεοπτικό χρόνο που εξασφάλισαν τα κόμματα της κ.α ενισχύοντας το ρόλο τους στο κοινωνικό φαντασιακό .

Αν δεν ξέρεις κανείς σε τι αναφέρομαι όταν μιλάω για βρώμικο αλισιβερίσι και τι συμφωνίες σιωπής εμπερίέχει αυτό εθελοτυφλεί ή δεν ξέρει τι του γίνεται.


greekjammer.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 6:12 μ.μ.

Παναγιώτη:

1. Λαθεμένα ταυτίζεις την εργατολαϊκή κυβέρνηση με ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΝΙΚΑ. Δεν μπορείς να δεις πως μια εργατολαϊκή κυβέρνηση με καρδιά το μεταβατικό πρόγραμμα και στο πλαίσιο ενός αντικαπιταλιστικού/αντιϊμπεριαλιστικού μετώπου ΕΙΝΑΙ αναπόσπαστο μέρος της ΛΥΣΗ ΣΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ. Αυτή είνα ιη βάση του κινηματισμού που δέρνει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και η υπόλοιπη Αριστερά όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) έχει πλέον ιστορική ευθύνη να συγκροτήσει μεταβατικό πρόγραμμα, να επεξεργαστεί την μορφή του μετώπου το οποίο θα είναι αντικαπιταλιστικού/αντιϊμπεριαλιστικού χαρακτήρα, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ, η οποία αντικειμενικά θα ξεκινήσει σε καπιταλιστικό έδαφος.

2. Αν κάτι πρέπει να καταλάβουμε ΤΩΡΑ είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ χρεώθηκαν, η μεν ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον κινηματισμό, τον σεχταρισμό (ουσιαστική άρνηση συνεργασίας με το ΜΑΑ ως είχε) και την ανοργανωσιά (διαμέσω της ΑΝΤΑΡΣΥΑ/συνιστωσών) της, το δε ΚΚΕ τον υστερικό σεχταρισμό του, και την συκοφάντηση οποιουδήποτε λαϊκού κινήματος ξέσπασε τα τελευταία χρόνια!!

3. Για τη Χρυσή Αυγή συμφωνώ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συμβάλλει σε μια μαζική πολιτική ενημέρωση των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί στα ΜΥΑΛΑ των ανθρώπων πως:

- Η Αριστερά είναι βαθιά ΤΑΞΙΚΗ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ταυτόχρονα. Τι σημαίνει αυτό;;

α. Ταξική: Η Αριστερά και η Αναρχία είναι οι μόνες δυνάμεις οι οποίες είναι κομμάτι των εργατών και του λαού και μπορούν να συμβάλουν στην ελευθερία και στη χειραφέτηση από τον καπιταλισμό. Οι εθνικιστές/ακροδεξιοί/φασίστες είναι υπάλληλοι των εταιρειών, και ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Για όλη αυτή τη θέση υπάρχει ΠΛΟΎΣΙΑ λαϊκή επιχειρηματολογία.

β. Πατριωτική: Αυτός που αγωνιζεται για το δίκιο του λαού, των εργαζομένων ενάντια στο ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, ΕΙΝΑΙ ο μόνος πατριώτης σε αυτή τη χώρα. Η ακροδεξιά ήταν πάντα εθνικιστική/φασιστική και τσιράκι των ξένων. Και σε αυτή τη θέση υπάρχει πλούσια λαϊκή επιχειρηματολογία.

γ. Διεθνιστική: Οποιος νομίζει πως όταν καίγεται ένα οικοδομικό τετράγωνο (παγκόσμια κρίση καπιταλισμού) θα γλιτώσει ένα διαμέρισμα (Ελλάδα), είναι βαθιά γελασμένος. για να ευτυχήσει ο πλανήτης και να λευτερωθεί από τον καπιταλισμό, απαιτείται αυτό να γίνει σε πλανητική κλίμακα. Κα ιεδώ υπάρχει πλούσια λαϊκή επιχειρηματολογία.

Σε αυτά τα ιδεολογικά πεδία πρέπει να δώσουμε τη μάχη με τη Χρυσή Αυγή, σε συνδυασμό με τη μάχη των δρόμων.

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 7:44 μ.μ.

Αυτό που προέχει τώρα είναι είναι η ενότητα των κομουνιστικών δυνάμεων ΚΚΕ, ΝΑΡ,Ανασύνταξη, και του μ.λ χώρου μέσα στο λαικό κίνημα. Να παραμερίσουμε τώρα τις επιμέρους διαφορές μας.
Να συμβάλουμε όλοι μαζί για να ηγεμονεύσουν ξανά οι ιδέες του μαρξισμού λενισμού μέσα στο εργατικό κίνημα για την δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιμονοπωλιακού Μετώπου,που θα ανοίξει το δρόμο για την επανάσταση , την εξουσία του λαου και της εργατικής τάξης που είναι επικαιρη όσο ποτέ άλλοτε.
Να κτυπήσουμε αποφασιστικά τον οπορτουνισμό, και τον κυβερνητισμό του Συριζα που κατασυκοφαντεί τις επανατικές ιδέες και αποπροσανατολίζει το λαό απο τα πραγματικά του προβλήματα.

ΕΜΠΡΌΣ ΣΎΝΤΡΟΦΟΙ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 8:23 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΝ/ΦΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚ' ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Ανώνυμος
18 Ιουνίου 2012 στις 11:12 μ.μ.

Σύντροφοι, θέλω να προσθέσω στον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί ορισμένες παραμέτρους: στις εκλογές της 17/6 ουσιαστικά ανέβηκαν όσα κόμματα στη μέση συνείδηση έχουν κάτι να προτείνουν-η ΝΔ την παραμονή στο ευρώ-Ε.Ε., με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνταζε κάτι θολό εναλλακτικό και η Χρυσή Αυγή απαντούσε με τον εγκληματικό της τρόπο σε υπαρκτά ζητήματα. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν γκρίνια και ουσιαστικά είχαν χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ΚΚΕ περιχαράκωση. Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ ουσιαστικά συνέταιρος του ΣΥΡΙΖΑ π.χ.Πρωτοβάθμια Σωματεία, Επιτροπή κατά της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, Επιτροπή Λογιστικού Χρέους κλπ. Όλα τα άλλα αριστερά σχήματα πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην κοσμογονία που γίνεται, σε εκλογές με παγκόσμιο ενδιαφέρον, φάινονταν ότι απλώς κοίτουσαν το μαγαζί τους. Δείτε σύντροφοι: οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΝΑΡ με τον Ταρίκ Αλί καταλήγουν σε προπαγάνδιση της απάιτησης ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ολόκληρες Οργανώσεις που συμμετέχουν στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διχάζονται, πολλά μέλη τους ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΡΑΝ συμμετέχει σε προεκλογική εκδήλωση που διοργανώνει το ΞΕΚΙΝΗΜΑ απαντώντας στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση της Αριστεράς!
Άρα στις πιο ιστορικές εκλογές από το 1974 κερδίζει η πιο ρεφορμιστική συνιστώσα της αριστεράς, με τις πιο πολλές κωλοτούμπες και δεσμέυσεις. Αν τώρα η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν ανεβαίνει, τότε πότε;
Τα ερωτήματα τεράστια: τι σημάινει πλέον το ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Ποιες οι ευθύνες του ΝΑΡ, της ηγετικής ομάδας του και του ίδιου του Μαυροειδή-πόσες, ατελείωτες αλλαγές στην πολιτική του αντίληψη (ανάγκη προβολής εθνικού στίγματος ως απάντηση στο ΕΠΑΜ,Παναριστερά-στην αρχή σχέδια ενότητας χωρίς Κουβέλη και μετά χωρίς Τσίπρα, σχέδια ενότητας του Ευρωπαικού Νότου κλπ. κλπ.) Και όλα αυτά όταν εδώ και 4 χρόνια το ΝΑΡ απεμπολεί την γραμμή για το νεο εργατικό κίνημα (αλήθεια, πότε αν όχι τώρα, επιβεβαιώνεται), η αντίληψη για τον Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό αναθεωρείται κλπ.κλπ. Τώρα φτάσαμε ξανά να ακούμε ότι χρειάζεται πρόγραμμα και κομμουνιστικό κόμμα. Πρέπεινα γίνουμε ακόμη περισσότερο πατριώτες και αιτία για την ήττα ήταν ότι δε τα βρήκαμε με τον Αλαβάνο.
Έτσι, λοιπόν φτάσαμε στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μέσα σε ένα μήνα απ΄ εκεί που θα έμπαινε στη Βουλή, μετρά πλέον 20500 ψήφους και το ξεπερνά ακόμη και το Δεν Πληρώνω (που επίσης παρεμβαίνει, απαντά σε ζητήματα)!
Εγώ σύντροφοι πιστεύω ότι χρειάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ. Και οι σύντροφοι του ΝΑΡ έχουν να προσφέρουν πολλά σε αυτή την υπόθεση. Οι όποιες διαφωνίες δε μπορεί να αποκρύψουν την πρωταγωνιστική, γεμάτη θυσίες, συμβολή τους στο κίνημα.

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:51 μ.μ.

Το κακιστο αποτέλεσμα ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλώς, έβγαλε στην επιφάνεια με άσχημο τρόπο, όλες τις ανεπάρκειες των 2 μορφωμάτων:

Οταν για χρόνια σεχταρίζεις, θεωρείς όλους τους άλλους αριστερούς εχθρούς, και σνομπάρεις όλα τα λαϊκά κινήματα, ε, τότες καλά να παθεις ΚΚΕ! Και πολύ σου είναι το 4,5%. Εχει και πιο κάτω αν συνεχίσεις έτσι!

Οταν για χρόνια αρνούμααστε να δούμε το αυτονόητο πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που δεν είναι αστικές, ε, τότες ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ και πήρε 28%!!! Διότι με όλα τα στραβά του, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με συγκεκριμένο ορατό τρόπο! Κάτι που ΑΡΝΕΙΤΑΙ να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και το άρθρο του Παναγιώτη είναι πολύ διαφωτιστικό) διότι νομίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως κάθε κυβέρνηση είναι καταναγκην, ρεφορμισμός! Ε, ΔΕΝ είναι Παναγιώτη και αυτό πρέπει να το καταλάβεις ΑΜΕΣΑ! Αλλιώς έχει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμα πιο κάτω!!

Ανώνυμος
19 Ιουνίου 2012 στις 12:54 μ.μ.

Επίσης, άλλοι κάκιστοι διαχωρισμοί:

Ολοι υμνούμε τον Βελουχιώτη, όμως ελάχιστοι θέλουμε να γνωρίσουμε την ΤΑΚΤΙΚΗ του! Ε, λοιπόν ο Βελουχιώτης κέρδισε σαν αντίληψη γιατί είπε και έκανε την αλήθεια: Τάυτισε τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, τον ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ και την ανειρήνευτη ΤΑΞΙΚΗ πάλη ίσαμε το τέλος, σε 1 αντίληψη!!

Αυτό πρέπει να κάνει η Αριστερά, η αναρχία Σήμερα! Αλλιώς θα λεηλατεί τα καταστεφόμενα κοινωνικό κομμάτια όλο και περισσότερο η χρυσή αυγή με καταστροφικές για το λαό κα ιτους εργάτες συνέπειες!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger