Home » , » Χριστοδουλουπούλου VS Σοφιανός (Βίντεο)

Χριστοδουλουπούλου VS Σοφιανός (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 | 3:05 π.μ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση παρακολουθήσαμε χτες βράδυ, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο τηλεοπτικό σταθμό της ΝΕΤ.
Απ’ αυτή την συζήτηση επιλέξαμε να φτιάξουμε ένα βίντεο με την αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στην Τασία Χριστοδουλουπούλου, μέλος της γραμματείας του Σύριζα και τον Νίκο Σοφιανό μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

Δεν θέλουμε να παραθέσουμε κανένα απόσπασμα από αυτά που ακούστηκαν, ούτε να κάνουμε σχολιασμό τι αίσθηση μας έμεινε παρακολουθώντας αυτή την διαμάχη.
Οι αναγνώστες του μπλογκ μας που θα παρακολουθήσουν το βίντεο, ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και φυσικά αν θέλουν ας κάνουν το δικό τους σχολιασμό.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 44 σχόλια

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 6:45 π.μ.

Τι να πει κανείς για το Σοφιανό.Τυχερό αυτό το σύστημα με τέτοιους "επαναστάτες".Θα κάθεται μακριά όπως έκανε αυτά τα 3 χρόνια.Μην τυχόν και μολυνθεί και χάσει την πελατεία.

1 Ιουνίου 2012 στις 7:48 π.μ.

Κάνουμε πως δεν θυμόμαστε και τις εκλογές του 1974, κύριε Σοφιανέ, το φτωχό 9,45% λέω...(την Κολλιγιαννο-Παρτσαλιδική ενότητα με ολίγο Ηλία Ηλιού και Μίκη Θεοδωράκη). Ή το άλλο πάλι, το 1989 με Μίκη (Μάους)Θεοδωράκη και την "δεξιόστροφη" και πασοκαλλοίθωρη Ε.ΑΡ. του Λ. Κύρκου(του νεκροθάφτη της λεγόμενης υπόθεσης της "Κομμουνιστικής Ανανέωσης").
Καλά θα κάνουν οι ιερομόναχοι του Περισσού να δημοσιοποιήσουν το manual book της συσκευής που λέγεται ΚΚΕ.(Απλή συνωνυμία με το ηρωικό ιστορικό ΚΚΕ).
Κόμματα σε κοινωνική καραντίνα, κόμματα που δεν αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, σίγουρα δεν μπορούν να λογίζονται ως Κομμουνιστικά.
Γιατί θεωρούν το καπιταλιστικό σύστημα ανίκητο και τον εαυτό τους λίγο (ασχέτως ποσοστού ή άλλων συγκυριών.Λίγο, όχι να ανατρέψει το Καπιταλιστικό Σύστημα αλλά από την αδυναμία του να παράξει ιστορική ύλη.
Ακόμη και μία ήττα (την οποία τρέμει το ΚΚΕ) γεννά ιστορική ύλη και φέρει εντός της τα "σπέρματα" της νίκης. (Θέλουμε, δε θέλουμε).
Και εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι καλύτερο από το να κάνεις μονίμως τον σχολιαστή στα πάνελ των καναλιών.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 8:16 π.μ.

Αρκει και μονο να δει κανεις τι εχει γινει σε αλλα ευρωπαικα κκ..οι κομμουνιστες για την ανατροπη του καπιταλισμου αγωνιζονται οχι για την ωραιοποιηση του..δυστυχως το κκε δεν μπορεσε πριν τις εκλογες να πεισει τους εργαζομενους να μην εχουν αυταπατες..αυτο που ερχεται θαναι ο πληρης εξευτελισμος των αριστερων ιδεων για πολλα χρονια.Αν οι ελληνες εργαζομενοι θεωρουν ,οτι το κκε δεν ειναι εγγυηση στους αγωνες τους ας πορευτουν οπως νομιζουν αυτην την φορα με νεο δικομματισμο και οταν θα απογοητευτουν απο τους ριζοσπαστες???? παλι το κκε θα δειχνουν γιατι δεν εκανε κυβερνηση μαζι τους,παρανοια ελληνικη

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 8:23 π.μ.

Όσο και να προσπαθούν να μας βάλουν στο χέρι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Η νέα γενιά κομμουνιστών είναι πολύ πιο διαβασμένη, σε τέτοιους πολιτικούς εκβιασμούς δεν μασάμε. Έχουμε κρυστάλλινες θέσεις και δεν χωράν παρερμηνείες . Μπορεί οι θέσεις μας να μη χαϊδεύουν αυτιά, αλλά είναι οι μόνες ρεαλιστικές. Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι χαλυβουργοί . Όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 8:42 π.μ.

ειναι ξεκαθαροι οτι θα κανουν ενα ακομα ξεκαθαρο λαθος ετσι ωστε να ξε-καθαρισουμε σαν λαος για να ερθει ο ξεκαθαρος σοσιαλισμος
η πολιτικη του αζαξ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 8:56 π.μ.

θλιβερη παρουσια η συντροφισσα Χριστοδουλουπουλου.Τελικα πιο αριστερες φωνες ακουγονται απο κομματια του συνασπισμου παρα απο τις περιβοητες συνιστωσες.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 9:33 π.μ.

Νομίζω ότι πολλοί μέσα στο ΚΚΕ έχουν μπερδέψει την προσωπική με την πολιτική ζωή. Θέλω να πω ότι στην προσωπική σου ζωή μπορεί να εκνευριστείς με κάποιον και να πεις "Δεν του ξαναμιλάω του κερατά, με έβρισε." ή "με έριξε στην δουλειά" ή "μου κλώτσησε το σκύλο" κλπ. Στην πολιτική ζωή όμως το "Δεν σου μιλώ" δεν υπάρχει παρά μόνο αν ο άλλος θέλει να πιάσετε "ψιλικοκο" για τα ΜΜΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση το "δεν σου μιλάω" είναι βλακεία. Ακόμη και ο Στάλιν συνομιλούσε με το Χίτλερ, που και "Χίτλερ" δεν τον λες τον Τσίπρα.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια χρεοκοπημένη χώρα όπου όλοι είτε μας έχει έρθει ήδη, είτε περιμένουμε να μας έρθει μια απίστευτη κατραπακιά που θα ρίξει την ζωή μας σε επίπεδα τριτοκοσμικά. Σε μια τέτοια στιγμή το "δεν σου μιλάω" είναι λίγο χαζό. Λέει ο Σοφιανός κάτι πολύ χαρακτηριστικό "Κυβέρνηση σημαίνει κυβερνώ, σημαίνει έχω ευθύνη, σημαίνει έρχεται ο άλλος και σου λέει θέλω δουλειά...δεν μπορείς να του πεις σε 10 χρόνια". Μα ρε Σοφιανέ, ακόμη και οι Μπολσεβίκοι, που και Λένιν επίσης δεν τον λες τον Τσίπρα, δεν καταπολέμησαν την ανεργία σε μια μέρα. Επί χρόνια υπήρχε ανεργία στην Σοβιετική Ένωση και μάλιστα μεγάλη, πριν φτάσουν στο σημείο να πετύχουν μηδενική ανεργία. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, καταλαβαίνει πότε ο άλλος προσπαθεί για το καλό του και πότε προσπαθεί για το καλό του Δασκαλόπουλου. Και στην Βενεζουέλα ένα κάρο προβλήματα έχουν κι ας υπάρχει πετρέλαιο! Ο κόσμος όμως βγάζει και ξαναβγάζει Τσάβες με τεράστια ποσοστά γιατί καταλαβαίνει ότι δεν πάει να τον αδειάσει.

Αυτά δεν είναι επιχειρήματα όταν ο άλλος βρίσκεται μπροστά στην εξαθλίωση, ούτε στην δεκαετία του 1980 βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα της εξαθλίωσης.

Θέλουν λέει να διαλύσουν το ΚΚΕ.
Εντάξει, υπάρχουν κάποιοι ανεγκέφαλοι δήθεν αριστεροί που το θέλουν. Η μεγάλη μάζα όμως δεν το θέλει και το 8,5% που το ψήφισε δεν είναι λίγο, ειδικά αν προσθέσει κανείς κι αυτούς που θα το ψήφιζαν αν δεν είχε την γραμμή που είχε κι απ' ότι φαίνεται πείραξε πολύ κόσμο που ήθελε άμεσα διέξοδο. Κι ο κόσμος θέλει διέξοδο, αλλιώς δεν θα χαντάκωνε το δικομματισμό, δεν θα εξανάγκαζε το Βενιζέλο να επιστρατεύσει Πακιστανούς "πασόκους". Λέτε ότι οι νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν γραμμή για ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ. (Το είπε ο Χαλβατζής) Ας υποθέσουμε ότι έγινε. Γιατί το έκαναν αυτό; Είναι υπόγειο σχέδιο του Βενιζέλου ή διαφώνησαν με το κόμμα τους; Μπορείτε να μας το ξεκαθαρίσετε αυτό; Κι από που περιμένει ψήφους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. αν όχι από τέτοιο κόσμο; 80% έβγαζε ο δικομματισμός! Είναι δυνατόν και να αυξήσεις τα ποσοστά σου και να μην σε ψηφίσουν πασόκοι και δεξιοί; Ή μήπως θα απαιτήσετε ψήφο "κατά μόνας";
Πως μπορεί να γίνει αυτό, μας λέτε κι εμάς;

Λέτε "όχι στις αυταπάτες". Μα υπάρχει κανείς που δεν έχει αυταπάτες; Αυταπάτες δεν είχαν κι όσοι ψήφισαν ΚΚΕ με την πίστη ότι δεν θα πει τελικά "όχι" σε μια πρόταση που θα ικανοποιούσε κάποια κριτήρια; Αυταπάτες δεν είχαν κι όσοι απ΄το ΚΚΕ (και δεν ήταν λίγοι) πίστευαν ότι ο δικομματισμός θα βγάλει τελικά κυβέρνηση κι ότι το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ "δεν πέφτει έτσι εύκολα"; (Που τι "εύκολα" δηλαδή, κάθε μέρα αυτοκτονεί κόσμος)

Αν αυτοί τώρα ψηφίσουν κάτι άλλο θα είναι επειδή τους παρέσυραν, επειδή υπακούν στην γραμμή "διόρθωσε την ψήφο σου" ή επειδή καταλαβαίνουν ότι είχαν αυταπάτες;

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 11:02 π.μ.

Ο συριζα με πτυχία και ντοκτορα στην ιδιότητα της πολιτικής πατερίτσας νομίζει ότι το ΚΚΕ θα μπορούσε να τον ακολουθήσει ,πλανάτε .

1 Ιουνίου 2012 στις 12:03 μ.μ.

Να κι ο "Μπαρόζο" του Σύριζα!Δλδ ένας χυδαίος απολίτικος λόγος,ούτε καν αντικομμουνιστικός.

Μάρκομ Ξ
1 Ιουνίου 2012 στις 1:02 μ.μ.

Η διασπορά φημών περί "υπογραφής ΣΣΕ που μειώνουν μισθούς από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ" σε σωματείο της ΔΕΗ και μια απάντηση:

http://www.left.gr/article.php?id=1776

Γιατί, όλα καλά και άγια, αλλά έχει και η διαστρέβλωση τα όριά της...

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 1:06 μ.μ.

Σωστός ο Σοφιανός και με τσαμπουκά, τσαμπουκάς που έλειπε από πολλά στελέχη του ΚΚΕ κατά την προηγούμενη εκλογική μάχη..Όσο για το Σύριζα όσο πάει και γελειοποιείται και μου φαίνεται πως τσάμπα θα τον ψηφίσω

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 1:35 μ.μ.

Γιατί κατεβαίνει στις εκλογές το ΚΚΕ? Μας δουλεύουν? Για να κάνεις απεργίες με το ΠΑΜΕ δεν χεςιάζεται να είσαι στη Βουλή. Κρίμα που είναι τόσος κόσμος εγκλωβισμένος σε ένα σχηματισμό της πλάκας.

1 Ιουνίου 2012 στις 1:40 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν προκειται να μπει στην στρουγκα των ευρωταλιμπαν.
Η αριστερα του Σορος θα πουλησει τον λαο και θα ξεβρακωθει μεσα σε μερικους μηνες.

1 Ιουνίου 2012 στις 1:42 μ.μ.

Τι έγινε εδώ πολύ σύριζα διαβάζω για πέστε μας ρε(σύντροφοί)))) για τον Αρσένη η για αυτο
Αλέξης Τσίπρας: "Συμφωνήσαμε (με την Λούκα Κατσέλη) επίσης στην ανάγκη να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε το μνημόνιο"
http://skopelos-news.blogspot.gr/2012/05/blog-post_9114.html
ΔΑΜΑΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΙΔΕΣ ΟΧΙ ΞΑΝΑ

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 1:55 μ.μ.

Προς συνομιλητή 9:33 π.μ.
1. το γεγονός ότι το ΚΚΕ δε συνδιαλέγεται με το ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ακουγεται και φαινεται σε πολλους σαν προσωπικο "πεισμα" της Παπαρήγα του Γοντικα του Μαΐλη και πολλές φορές έτσι παρουσιάζεται. Όταν όμως ενα κομμα έχει προγραμμα, προτεραιότητες, οργανα δεν εχει να κανει με το προσωπικό πεισμα κανενος. Αν εγω σου λέω "έλα να παμε στην Αυστραλία" κι εσυ θες να πας στη Σουηδία, τι κανουμε; συζητάμε ένα κοινό δρόμο; Μα σου λέω "έλα να το συζητήσουμε θα βρούμε κοινους δρόμους" εσυ φταίς που δε θες να το συζητήσεις; απλοϊκό το παράδειγμα αλλά δείχνει ότι οταν οι βασικές αρχες είναι ριζικα διαφορετικές η κάθε συνομιλία είναι ανευ αντικειμένου (σεχταριστικό; εγώ το λέω απλά μαθηματικά σωστό)
2.Αμεσότητα αποτελεσμάτων στα μέτρα. Προφανώς και τα φιλολαϊκά μέτρα δεν μπορούν να φέρουν καρπούς άμεσα. Μιλάμε όμως για δυνατότητα φιλολαϊκών μέτρων στην ΕΕ που ολοένα και σφίγγει ασφυκτικά το ζωνάρι (μαλλον τη θηλιά); αντε να ακυρωσει το μνημόνιο (που δεν τελικα) αντε να καταγγείλει τη δανειακη συμβαση (που δεν τελικα) με το συμφωνο σταθεροτητας; με τη συμβαση του Δουβλίνου; με τις αγροτικες ποσοστώσεις; το Ευρώπη 2020; Αρα αν πραγματικά ΘΕΛΕΙ να αλλάξει την οικονομία και την κοινωνία πρέπει να αμφισβητήσει συνολικά την πολιτική και την οικονομική αναπτυξη έτσι οπως οριζεται απο την ΕΕ. ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ; Μακαρι να θελει...
3. Προφανώς και ο Συριζα και το ΚΚΕ θέλει να κερδισει ψηφοφόρους απο τα 2 γνησια αστικά κομματα. Με ποιον τρόπο όμως; επειδη αλλάζουν οι ψηφοφόροι ή επειδη αλλάζει το κόμμα;
Ειναι ολοφάνερο ότι το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή θα είχε διπλασιο ποσοστό (ενταξει ορκο δεν παιρνω) αν μιλουσε αριστερες λυσεις σε ενα "υγιές επιχειρηματικό πλαίσιο" "μεσα στη ζώνη του Ευρω" μεσα απο μια ενωμένη Αριστερά με ένα προγραμμα 10-20-30 κοινων σημειων. Θα ήταν όμως συνεπές με αυτα που ελεγε προεκλογικα και κυριως θα ήταν συνεπες απεναντι στο προγραμμα του που δε βγηκε ουτε χτες ουτε προχτες αλλα μεσα απο προσυνεδριακές διαδικασιες, συνεδριο, ψηφοφορία. Και ποιος θα αποφάσιζε για αυτή την αλλαγή; η Παπαρήγα; το ΠΓ; η ΚΕ; θα άλλαζαν τις βασικές κατευθύνσεις ενος ανώτερου οργάνου οπως ειναι το συνέδριο; Τοτε να δεις τι θα έλεγαν για την ηγεσία (πραξικόπημα Παπαρήγα, ηγεσια χωρις εξουσιοδότηση κλπ) όλοι θα θυμόντουσαν τις δημοκρατικές λειτουργίες του κομματος που τώρα τις ξεχνούν.
Συγνώμη για την πολυλογία
Νίκος

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 2:51 μ.μ.

oi συριζαιοι δινουν τα ρεστα τους τι πεινουν

1 Ιουνίου 2012 στις 3:27 μ.μ.

ΜΑΣΟΚΟΣΦΥΡΙΖΑΙΟΙ λέτε τα ίδια που έλεγαν οι Πασόκοι το 81. Τα έχουμε ξανακούσει !! Το 74 ανιστόριτοι κύριοι της κυβέρνώσας αριστεράς της ευθύνης, ήταν εκτός νόμου, έτσι δεν μπορούσε να κατεβαίνει στις εκλογές! Θέλω να δω τι θα λέτε λέτε σε λίγο που θα ξεβρακωθήτε και εσείς!

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 4:20 μ.μ.

Κριμα ειναι κατωτεροι των περιστασεων.Τελικα το ΚΚΕ θελει να ειναι απομονωμενο,δεν μπορω να εξηγησω διαφορετικα τη σταση του.Οι συντροφοι του Περισου δεν αντιλαμβανονται οτι ο τροπος δρασης επιβαλλεται καθε φορα απο τις ιδιαιτερες οικονομικες ,κοινωνικες,πολιτικες συνθηκες.Στην ελλαδα οι συνθηκες ειναι τετοιες που επιβαλλουν αμεση δραση με αλλαγες στην τακτικη ολου του αριστερου χωρου.Το να παιζει το ΚΚΕ το ρολο της Κσσανδρας δεν διευκολυνει σε τιποτα,αντιθετως απομακρυνει τον κοσμο.Και μην μου πειτε πως σας ενδιαφερει μονο ο κοσμος που ακολουθει πιστα τη γραμμη του κομματος γιατι τοτε δειχνετε οτι εισαστε κομματι του συστηματος.Και κατι τελευταιο,αγωνες χωρις συμμαχιες κοινωνικες δεν προχωρουν.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 4:39 μ.μ.

Τι Τσίπρας ,τι Σαμαράς,γνωστά αυτά από παλιά.Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να διδαχθούν από τα λάθη τους πράγμα που δείχνει τουλάχιστον πνευματική ακινησία,(κοινώς μούχλα).Γιά κάποιον λόγο που μόνο αυτοί γνωρίζουν προτιμούν τον λαό εξανδραποδισμένο,ταπεινωμένο εξαθλιωμένο και την χώρα άθυρμα την ίδια στιγμή που από το ύψος της αγέρωχης ιδεολογικοπολιτικής τους ...συνέπειας απέχουν από την οποιαδήποτε προσπάθεια ανακούφισής του .Εκτός κι αν θεωρούν ως τέτοια,τις λιτανείες του ΠΑΜΕ ,Ομόνοια, Πλ. Καταισκάκη.Δυστυχώς όσο περνά ο καιρός μεταλάσσονται από ένα ιστορικο ,ηρωικό κόμμα που τόσα προσέφερε,σε Μονή Εσφιγμένου.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 6:11 μ.μ.

θλιβερή πράγματι η παρουσία της χριστοδουλοπούλου. Ύφος μπλαζέ, υπεροπτικό, ειρωνικό. Η έλξη της άτιμης της δημοσιότητας αλλά και της πολιτικής αλαζονείας
στο μεγαλείο τους.
Τι σημαίνει να λες στο κκε θα δούμε τι θέση θα πάρετε μετά τις εκλογές?
Στο κάτω κάτω αυτοί που θα ψηφίσουν κκε στις 17 Ιούνη θα το ψηφίσουν και γι αυτά που λέει στον συριζα.
Άλλο θέμα ότι το κκε αντιμετωπίζει το εργατικό και λαϊκό κίνημα από το κάστρο του περισσού και του παμε. Το κκε πληρώνει σ ένα βαθμό την λογική αυτή του κάστρου απ τα αριστερά του και το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τελικά έχει απώλειες απ τα δεξιά του και τις διαχειριστικές λογικές του συριζα. Τώρα τρέχει να τις περιορίσει υπό δυσμενείς όρους προεκλογικά.
Όμως η ταξική πάλη είναι διαρκής και έχει πολλές βόλτες….

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 6:20 μ.μ.

@Antonxx. Έχεις δίκιο. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες ειδικά από Ισπανία - Συρία. Οι αστοί έχουν ανάγκη από την αριστερά "ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ" για να χρεωθεί την πιθανή αποπομπή από το Ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα απαξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου πλήρως η αριστερά, θα ανέβει η άκρα-δεξιά και βιομήχανοι-εφοπλιστές-έμποροι θα κάνουν ότι θέλουν στην "αγορά εργασίας".
Την ίδια "συνταγή" ακολούθησαν στην Ιταλία του Πρόντι. Όπου η "κυβερνώσα αριστερά"του 2006-2008 ψήφισε και τα μέτρα λιτότητας και την παραμονή των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.


@KAYSTIKOS Σύντροφε δες την αλλοιώς ποιο.. χιουμοριστικά. Για εμάς δούλευαν τόσα χρόνια. Κατέστησαν την Ελλάδα τον "αδύναμο κρίκο του καπιταλισμού"!


Το ΚΚΕ απευθύνεται κυρίως στην Εργατική Τάξη και στα συμμαχικά της στρώματα, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες. Μονομερής διαγραφή του χρέους, έξόδος από Ευρώ-ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών - μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Αυτά μόνο ένα δυνατό κόμμα - οργάνωση της εργατικής τάξης μπορεί να τα υλοποιήσει.

Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ που απευθύνεστε; Σε ποιές τάξεις; Σε ποια στρώματα τάξεων; Για εσάς δεν υπάρχουν τάξεις; Δηλαδή όλοι το ίδιο είμαστε λαός και κολωνάκι;

Να πάμε στον "πολιτικό ρεαλισμό" της κας Χριστοδουλοπούλου

Πως θα επιβάλετε την πολιτική σας, όταν το κράτος το ελέγχει "το Βαθύ ΠΑΣΟΚ", εσείς αρνείστε την ταξική συγκρότηση της εργατικής τάξης(ακολουθείτε την χρεοκοπημένη ΓΣΕΕ), και όταν και μεταξύ σας είσαστε "δύο λαλούν και τρεις χορεύουν";
Εκτός αν αναγκάσετε σε περισσότερες διαγραφές τις συνιστώσες σας όπως π.χ.η πρώην κομμουνιστική ΚΟΕ η οποία τις έχει ξεκινήσει εδώ και κανα δίμηνο. Και δώσετε "άφεση αμαρτιών" στο "βαθύ" ΠΑΣΟΚ.. Τυχαία ακούγονται τα ονόματα Κατσέλη-Λαλιώτη-Κότσακα-Αρσένη-Κοτζία;

θα διαγράψετε μονομερώς το χρέος; Ο Λένιν έλεγε το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργατικές οικογένειες άρα γιατί να το πληρώσουν; Εσείς τι λέτε; Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και ο χρόνος για επιτροπές λογιστικού ελέγχου δεν υπάρχει. Ετσι και αλλιώς η τελευταία υπάρχει εν τύποις μιας και αρκετοί ήταν κατά της παραμονής στο Ευρώ(το παρομοίασαν με "αργό θάνατο").

Θα στείλετε τα ΜΑΤ στις εργατικές απεργίες; Ειδικά τώρα που ο Καμίνης που βγήκε με την στήριξη Νεοφιλελεύθερων-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ(με την οποία θέλετε διακαώς να συνεργαστείτε) ζητά την κατάργηση των πορειών στο κέντρο της Αθήνας; Θα το συζητήσετε εσείς της "κυβερνώσας αριστεράς";

Θα στείλετε στρατεύματα στην Συρία αν σας το ζητήσει ο "σύντροφος" σας Ολάντ μέσω "Συμβουλίου Ασφαλείας" ή/και "ΟΗΕ" μιας και "σέβεστε την διεθνή νομιμότητα"; Και "δεν αμφισβητείτε τον πατριωτισμό των εφοπλιστών-βιομηχάνων" όπως έλεγε ο οικονομικός σας "γκουρού" Μήλιος;


Σας έχω άσχημα νέα για εσάς τους ευρωπαϊστές του καπιταλισμού. Η Ισπανία ακολουθεί την "πεπατημένη" της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ελλάδας. Μία "πρώτη γεύση" είναι τα 90δις που χρειάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψει τράπεζες και περιφέρειες.

Ισπανία σημαίνει Ελλάδα + Προτογαλία + Ιρλανδία, ΚΑΙ όλο αυτό στο διπλάσιο. Και όταν χρειαστούν ΕΥΡΩ και για την Ιταλία, αυτά που θα βρεθούν; Και έτσι απλά θα παρακαμθούν οι κανόνες "αξιοπιστίας" του ευρώ απέναντι στις "αγορές", με κίνδυνο ακόμα και την μεγάλη υποτίμησή του, μόνο και μόνο για να σώθουν χώρες με μικρό μέγεθος που εντός Ευρωζώνης δύσκολα σώζονται; Αν μπει το δίλλημα να "σωθεί" εντός ευρωζώνης η Ισπανία ή η Ελλάδα, ποιον νομίζετε ότι θα επιλέξουν;

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ Κα Χριστοδουλοπούλου.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 6:35 μ.μ.

To melon tha apodiksei
Apla na thimomaste ti elege to Syriza kai ti elege to KKE,, ,
Euxome aftoi pou psifizoun simera to Syriza
na min tous erthei i psifos tous san touvlo kakakoutela,,(enow to Syriza tou 2012,, den kseroume ti tha alaksei to komma mexri to 2013)
Ase pou amfivlo ,, exoume distixos mia mnimi xrisopsarou

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 7:05 μ.μ.

Ρωτήστε και τον Κρούγκμαν:Το Μάαστριχτ η αιτία της κρίσης!

(..Χθες ο Κρούγκμαν έκανε και παλι δηλώσεις που ειχαν να κάνουν με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ προβλέποντας οτι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ στην Ευρωζωνη. Ειναι μια άποψη που ακούγεται από πολλές πλευρές και που είναι σίγουρα σεβαστή.

Ομως αυτή τη φορά ο Κρούγκμαν είπε και κάτι άλλο που δεν το έχουμε ξανακούσει από στόματα συστημικών οικονομολόγων και που ήταν μάλλον μια έκρηξη επιστημονικης ειλικρίνειας.

Ειπε λοιπόν ο Κρούγκμαν οτι η κρίση αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που υπογράφηκε η συνθήκη του Μάαστριχτ! Ναι ο Κρούγκμαν το είπε και μάλλον δεν τον έχει στρατολογήσει το ΚΚΕ ούτε τον πληρώνει ο Περισσός μέσω των διεθνών δικτύων του.

Να η ακριβής δήλωσή του στην ερώτηση:

- Ποιος είναι υπεύθυνος για την κρίση στην ευρωζώνη;

«Νομίζω πως η ζαριά κρίθηκε και η μοίρα προδιαγράφηκε από τη στιγμή που υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, που άνοιξε τον δρόμο για την θέσπιση του ενιαίου νομίσματος. Είναι κάτι που το ήθελε όλη η ευρωπαϊκή ελίτ. Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πει: "Ας πάμε ολοταχώς να κάνουμε κάτι άλλο". Ισως μάλιστα το προπατορικό αμάρτημα του ευρώ να πηγαίνει 60 χρόνια πίσω, στην ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα, το 1952. Μάλλον είναι κάτι που αναπόφευκτα θα συνέβαινε».

Όλοι αυτοί που τον δημοσίευαν και τον επικαλούνταν ξανα και ξανά νομίζω πως είναι δίκαιο αυτή τη δήλωση να την αναρτήσουν στην κεντρική τους σελίδα με έντονα γράμματα και να σκεφτούν και πάλι μήπως αυτό το πεισματάρικο το ΚΚΕ έχει δίκιο που φωνάζει από το '92; Μήπως;
..)

ο ΣΥΝ όμως έχει υπογράψει για το Μάαστριχ. Πως θα το επαναδιαπραγματευτεί;

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 9:23 μ.μ.

Τι θέλετε να κάνει το ΚΚΕ; ΝΑ λέει αποδέσμευση από την ΕΕ έχοντας 3 υπουργεία σε κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί την ΕΕ; Να λέει πάλη για το Σοσιαλισμό αλλά τώρα έχουμε καπιταλισμό τι να κάνουμε;;; Να πάει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία η Ελλάδα και να λέει ότι θα τη διαχειριστεί;;; Ονειρά γλυκά όσοι νομίζετε ότι θα βάλετε το ΚΚΕ στη στρούγκα των αστικών κυβερνήσεων, που βάλανε πολλά ΚΚ της Ευρώπης. όνειρα γλυκά επίσης σε όσους ονειρεύονται ένα ΚΚΕ με γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. και τα όνειρα από γλυκά θα γίνουν εφιαλτες από την επόμενη των εκλογών στους χώρους δουλειάς. ΚΚΕ γιατί πάει κόντρα ρεύμα των αυταπατών και των εκβιασμών.

Ανώνυμος
1 Ιουνίου 2012 στις 10:02 μ.μ.

Αυτή η Γαβρά ρε π@@στη μου,εμετός..

2 Ιουνίου 2012 στις 2:51 π.μ.

To ΚΚΕ είναι ολοφάνερο οτι θέλει να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε να φάμε,γιατί ξέρει οτι μόνο έτσι έχει πιθανότητες να πάρει την εξουσία.Και πολύ καλά κάνει,είναι σωστή η τακτική του.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι με το ΚΚΕ θα έχουμε να φάμε,θα υπάρχει υγεία,παιδεία για όλους,πράγματα οου είναι θετικά.
Αν έχουν όμως την εντύπωση στο ΚΚΕ οτι ένα καθεστώς όμοιο με αυτά του υπαρκτού,χωρίς δηλαδή δημοκρατία και ελευθερία,
θα αντέξει σε μια χώρα και ένα λαό που δεν μπορεί να ζήσει
χωρίς δημοκρατία και ελευθερία,όπως είναι οι Έλληνες,
είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Σταλινόβιοι,οι Έλληνες δεν είναι Ρωσσάκια,που μιά ζωή προσκυνούσαν τον τσάρο,ούτε Κινεζάκια,για να αντέξουν για πολύ την τυρρανία.Αυτό να το έχετε καλά στο μυαλό σας.Άν λοιπόν
έχετε στο νου σας το ''λαέ,εσύ κοίτα μόνο να δουλεύεις χωρίς να αποφασίζεις,και το κόμμα θα φροντίζει για όλα'',το σίγουρο είναι
οτι αυτό τον ''σοσιαλισμό'' θα τον βάλετε στον πάτο σας πολύ σύντομα.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 8:13 π.μ.

Μονο η γαβρα?η σαρακινη,μπεθανη,πολιτης και αλλοι πολλοι...σε ποια σχολη δημοσιογραφιας μαθητευσαν?ποιες ειναι οι γνωσεις τους?για ποσο ακομα θα ανεχομαστε αυτου του επιπεδου την δημοσογραφια?σε ποιους κουνανε το δαχτυλο?σε αυτους που τους τρεφουν τοσα χρονια?που αν δεν ειχαν τα κομματικα ταμπελακια που τους εβαλαν στην ερτ θα ηταν ανικανοι να επιζησουν εξω απο το δημοσιο....

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 10:57 π.μ.

Βλέποντας προχθές το συγκροτημένο και άμεσο λόγο του Σοφιανού στη ΝΕΤ, έστω και εάν ήταν περασμένη η ώρα, κατάλαβα πόσο φτωχά επιχειρήματα και σχέση με τις ανάγκες του λαού μας έχουν όλοι οι άλλοι και γιατί τέτοια στελέχη πρέπει να έχουν περισσότερη εμφάνιση στα ΜΜΕ. Η Χριστοδουλοπούλου "τσίνισε" μόνο όταν παρενέβη ο Σοφιανός και (σωστά) την εγκάλεσε ότι η προειδοποίηση για μετά τις εκλογές είναι ανήθικη πολιτική στάση. Και ακόμη περισσότερο γούσταρα το Σοφιανό που όχι μόνο δεν το πήρε πίσω αλλά της το ξαναείπε και επιχειρηματολόγησε κιόλας. Κατά τα λοιπά Συριζαίοι σας εύχομαι καλό ΝΕΟΠΑΣΟΚ που θα στελεχώσει το δημόσιο τομέα, μην τιμωρήσετε κανέναν κλεφτοπασόκο που τρέχει να κρυφτεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ (όχι στα γουναράδικα αλλά στους δρόμους). Εκεί θα μας βρείτε.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 11:37 π.μ.

Απαράδεκτη η Χριστοδουλοπούλου, είπαμε να σας βοηθήσουμε να σας ψηφίσουμε φαίνεται ομως ότι δε θέλετε. Αυτή θα βγει βουλευτής με την ψήφο μας;

Μάρκομ Ξ
2 Ιουνίου 2012 στις 11:45 π.μ.

Είναι αφελές να ισχυρίζονται κάποιοι ότι αν συνεργαζόταν το ΚΚΕ θα ήταν ασυνεπές προς το πρόγραμμά του. Όπως πολλές φορές έχει αναρτηθεί και εδώ (αλλά και αλλού) η ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει απόλυτη ασυνέπεια προς το ψηφισμένο πρόγραμμά του που μιλάει για αναγκαίες συμμαχίες στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού μετώπου.
Εξάλλου, το ΚΚΕ πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είναι δίπλα και μαζί με τα καταπιεζόμενα στρώματα που έδειξαν να πιστεύουν στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζει ότι είναι πλανημένα τα στρώματα αυτά; Διαφωνώ κάθετα, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι σε κάποιο βαθμό. Είναι προσέγγιση το να λες "διορθώστε την ψήφο σας"; Είναι απάντηση στις αυτοκτονίες, στην εξαθλίωση που αυξάνεται καθημερινά (όχι σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον) η πρόταση "πανίσχυρο ΚΚΕ"; Πανίσχυρο ξε - πανίσχυρο ο λαός θέλει απαντήσεις. Και κάποιος δίνει πειστικές από ότι φαίνεται απαντήσεις. Δεν μπορείς να προσπαθείς ντε και καλά να τον βγάλεις "δεκανίκι της αστικής τάξης", επειδή εσύ δεν έχεις απαντήσεις. Δεκανίκι ξε - δεκανίκι, δεν φαίνεται να πείθεις για τις απαντήσεις που δίνεις.
38 χρόνια σε νομιμότητα, με μεγαλύτερο ποσοστό το '81, μειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα, πλέον μειοψηφία και εκλογικά στην εργατική τάξη και τους υπαλλήλους κάτι δεν κάνει καλά βρε αδερφέ. Δεν μπορεί πάντα να φταίνε μόνο οι άλλοι.
Αποδεχτείτε το και προβληματιστείτε. Σταματήστε τις αήθεις επιθέσεις, τραβήξτε τους λίγο τα γκέμια εκεί στο ριζοσπάστη να κόψουν τη λάσπη και κοιτάξτε πως θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τους εγκληματίες που μας πίνουν το αίμα. Ας μη συνεργαστεί το ΚΚΕ προεκλογικά. Να σταματήσει όμως να ανάγει σε νο1 (με μεγάλη διαφορά από το νο2) ταξικό εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε λίγο τα κόμματα από το μυαλό σας. Στο κάτω κάτω, το κόμμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο, ένα εργαλείο. Σκεφτείτε τη συμμαχία στο κοινωνικό επίπεδο. Είναι δυνατόν, να πλακωνόμαστε έτσι μεταξύ μας, λες και είμαστε μέλη τάξεων με αντικρουόμενα συμφέροντα; Ούτε οι ολυμπιακοί με τους παναθηναϊκούς έτσι ρε παιδιά...

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 2:42 μ.μ.

Προς Μαρκομ Ξ.
προφανως και το 15ο προγραμματικό συνεδριο του '96 μιλαει για το ΑΑΔΜ
αλλά πριν το Μ (Μετωπο) υπαρχουν και αλλα 3 γραμματα και αν συμφωνησουμε οτι μπορουμε να μιλησουμε για Δημοκρατικο Μετωπο με το Συριζα τα 2 Α θα τα ξεχασουμε; Εκτος αν καποιος πιστευει οτι μια κυβερνηση της Αριστερας οπως προτεινεται και οριοθετειται ειναι Αντιιμπεριαλιστικη και Αντιμονοπωλιακη. Αν ισχυριζεται κανεις κατι τετοιο μαλλον κινειται και σκεφτεται με το θυμικο του και τις ιδεοληψιες περι συγκρουσης με τη νεοφιλελευθερη "κακη" ΕΕ και σοσιαλστικη "καλη" ΕΕ.
Προφανως δεν ειναι κριτηριο ορθοτητας κατευθυνσης η ικανοτητα να πειθεις τις μαζες, πραγμα που απεδειξαν τοσα χρονια τα 2 μεγαλα αστικα κομματα. Σαφως και υπαρχουν λαθη στην τακτικη και στρατηγικη δε νομιζω το ΚΚΕ να διεκδικησε το αλαθητο του Παπα και μαλιστα ειναι και απο τα λιγα κομματα που εχει αυτοκριθει τοσο συχνα και τοσο πολυ. Εκτος και αν αυτοκριτικη σημαινει αλλαζω αρδην τον ιδεολογικό μου πηρυνα προκειμενου να προσελκυσω τα λαικα στρωματα.
Αηθεις επιθεσεις: ανηθικο να κανω κριτικη στον οπορτουνισμο τη σοσιαλδημοκρατια, τις αοριστίες και τις αντιφασεις?
Λασπη: λασπωνουμε οταν παταμε σε Πραγματικες δηλωσεις, Πραγματικο Προγραμμα, Πραγματικες Κυβερνητικες προτασεις του Συριζα?
Ο Συριζα δεν ειναι ο Νο1 ταξικος εχθρος αλλα το ΚΚΕ δεν ειναι Μελανσον να χαιδευει τα αφτια του Ολαντ τι να κανουμε τωρα.
Ολοι ξερουμε και ξερετε ποιος ειναι ο στοχος αυτης της επιθεσης "φιλιας" απο το "αδελφο" κομμα. Εξαιρετικα επικοινωνιακο και πιθανον και αποτελεσματικο στην καλπη αλλά μηπως ΑΥΤΟ ειναι το ανηθικο γνωριζοντας τις εκ διαμετρου προγραμματικες διαφορες των 2 "αδελφων"?
Ευχαριστώ πολύ
Νίκος

Redg
2 Ιουνίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Το Κομμουνιστικο Κομμα εχει υποχρεωση απο την ιδρυση του να τσακιζει οποιοδηποτε αστικο κομμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι αστικο κομμα και καλος το πολεμα. To άρθρο στην Le monde diplomtique ειναι το μονο ξεκαθαρο και ειλικρινες αρθρο που εχω διαβασει απο σοσιαλδημοκρατες.

Το ΚΚΕ πρεπει να δωσει ολες του τις δυναμεις να φτιαχτει ενα μαχητικο και μαζικο κινημα μετα τις εκλογες εναντια στην κυβερνηση της Αριστερας που προσπαθει να βγαλει απο τα αδιεξοδα του το καπιταλιστικο συστημα αδρανοποιωντας τους εργαζομενους πουλοντας φυκια για μεταξωτες κορδελες.

Ειλικρινα μπραβο στο ΚΚΕ ειναι οντως κομμουνιστες. Οι ενεργοι αγωνιστες των εξωκοινοβουλευτικων μορφοματων εκτιμω οτι πρεπει να συστρατευτουν με το ΚΚΕ.
Γεια σας

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 3:15 μ.μ.

@Μάρκομ Ξ και λοιπούς ΠΑΣΟκοΣυνασπισμένους
Είναι αφελές να πιστεύετε πως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσετε να υλοποιήσετε τα ποιο απλά του προγράμματος που ανήγγειλε χτες ο Τσίπρας.

2 απλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρόσφατα παραδείγματα. Η μερική διαγραφή χρεών από τα νοικοκυριά – μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η Λούκα Κατσέλη κατέθεσε τα αντίστοιχα νομοσχέδια.

Η «ελευθερία» της κίνησης των κεφαλαίων προβλέπεται στην συνθήκη του Μάαστριχ. Άρα φορολογία σε περίπτωση εξόδου κεφαλαίων όπως είπε ο Τσίπρας δεν υφίσταται εντός της ΕΕ. Το απαγορεύει το Μάαστριχ.

Δηλαδή και τα ποιο απλά φιλολαϊκά μέτρα που εξαγγείλατε έχουν μπροστά τους τον τοίχο που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα συγκρουστείτε μαζί της με κίνδυνο να φύγετε από το Ευρώ μία ώρα γρηγορότερα; Είσαστε έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο; Ή θα κάνετε τις «πάπιες»;

Τώρα που ΚΑΙ ο Κρούγκμαν είπε ότι το Μααστριχ είναι η αιτία της κρίσης , να δούμε τι θα λέτε εσείς ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανή αποπομπή της Ελλάδας από το Ευρώ. Στην οποία θα σας αναγκάσουν, μειώνοντας μία δόση και μην «καλύπτοντας» το πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλιώς πως θα πληρώσετε μισθούς και συντάξεις με ένα φορολογικό μηχανισμό και διαλυμένο και που δεν θα τον ελέγχετε; Σοβαρό δυνατό κόμμα δεν έχετε. Μόνο τους ΠΑΣοκους που ξέρουν να κινούν τα νήματα «πίσω από το παρασκήνιο». Που σε «αντάλλαγμα» θα ζητούν «συγχωροχάρτια» και «καρέκλες». Συνεπώς δεν θα μπορέσετε μέσω «οργάνωσης»(που δεν έχετε) «κόμματος»(που δεν έχετε) να χρησιμοποιήσετε τους μηχανισμούς «προς όφελος του λαού» εντός ΕΕ.

Το σχέδιο μερίδας της αστικής τάξης είναι απλό. Να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσω αυτού συνολικά όλη η αριστερά το ενδεχόμενο εσωτερικής στάσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Που είναι πολύ πιθανό να γίνει, αφού στον «χορό» μπήκε η Ισπανία και λεφτά από την ΕΚΤ δεν περισσεύουν. Αν γίνει αυτό το ενδεχόμενο, ο λαός δεν θα έχει ποια αποκούμπι στους μελλοντικούς του αγώνες.

Εκεί διαφέρει η κοντόφθαλμη προοπτική της αριστερής κυβέρνησης(του εδώ και τώρα) και της Εργατικής – Λαϊκής – Εξουσίας(που χτίζεται στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες)
Απέναντι σε όλο αυτό το σχέδιο υπάρχει το πρόγραμμα του ΚΚΕ.
1) Μονομερής διαγραφή του χρέους
2) Έξοδος από το ευρώ
3) Έξοδος από την ΕΕ
4) Εθνικοποίηση των τραπεζών μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.

Είναι η μόνη ψήφος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και φτωχών στρωμάτων. Που βάζει έστω και σιγά-σιγά ζήτημα Εργατικής Εξουσίας. Αλλιώς αν η αριστερά ψηφίσει «σούμπιτη» τον ΣΥΡΙΖΑ, θα χρεωθεί μια συνολική ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ πολιτική ήττα. Και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ήττα της αριστεράς σημαίνει ότι ο κόσμος θα «στραφεί» για «σωτηρία» στην άκρα δεξιά και τους φασίστες. Όπως έγινε στην Ιταλία του Πρόντι όπου η «Κυβερνώσα Αριστερά» παρά το ότι έλεγε πριν τις εκλογές, πήρε μέτρα λιτότητας και διατηρησε τα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Όσο για τους «Σταλίνες» κλπ κλπ καλύτερα να τα πείτε στο ΚΚΕ-εσωτερικού όταν διέγραψε τελείως «δημοκρατικά» την μίση Β’Πανελλαδική του 1978 τροφοδοτώντας με στελέχη το τότε ΠΑΣΟΚ . Ποιο πρόσφατα, προ 2 μηνών στον Ρούντι Ρινάλντι ο οποίος τελείως δημοκρατικά διέγραψε τους μισούς από την ΚΟΕ (συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ). Στην Αυγή που «δημοκρατικά» αφαίρεσε το σφυροδρέπανο από την σημαία της ΚΟΕ την επόμενη των εκλογών. Αλήθεια τις χθεσινές αναγγελίες του Τσίπρα τις ψηφίσατε σε κάποια-αν έχετε-όργανα;

«Όποιος νομίζει ότι μπλοφάρει ο κ.Σόιμπλε σημαίνει πως δεν τον έχει δει από κοντά» είπε ο οικονομολόγος κ.Λαπαβίτσας στην εκπομπή του Χατζηνικολάου. Είπε επίσης πως χρειάζεται «Στιβαρό και αποφασιστικό χέρι στο τιμόνι»(το ΚΚΕ το έχει προσθέτω). Ο κ.Λαπαβίτσας είναι μέλος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (μαζί με την Σακοράφα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ)αλλά ΚΑΤΑ της παραμονής στο ευρώ.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 3:15 μ.μ.

Χαρά ο Βορίδης απο τις υπευθυνες δηλώσεις Σοφιανού...

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:08 μ.μ.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Le Monde Diplomatique με τίτλο: "Επιτυχία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, θεσμικό αδιέξοδο" 8/05/2012 της Βάλιας Καϊμάκη αναφέρει:

But inavoué et vœu cher à tous les Grecs de gauche : faire imploser le PC pour le reformer sur de nouvelles bases et donner à la gauche grecque sa juste position dans la société.

δηλαδή σε πρόχειρη μετάφραση στα Ελληνικά:
Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των Ελλήνων της Αριστεράς:
να διαλύσουν το ΚΚ και να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά την σωστή θέση της στην κοινωνία.

Αυτά γράφει η εφημερίδα που στηρίζει τα συμφέροντα των Γαλλικών μονοπωλίων και για χρόνια ναυαρχίδα της Γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας..

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 5:20 μ.μ.

@2 Ιουνίου 2012 3:15 μ.μ.

Μεγαλύτερη χαρά ο Βορίδης που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός ευρώ και ΕΕ.

Να δεις την χαρά που έκανε ο Πάσχος ο Μανδραβέλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ από τις κωλοτούμπες της ΚΟΕ(συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ) που από πρώην "κομμουνιστική" τώρα μεταλάχθηκε σε σοσιαλσημοκρατική και θέλει Ευρώ και ΕΕ. Ανησυχεί μήπως φύγουμε από την Ευρωπαϊκή πορεία λόγω παρατεταμένου ψευτοτσαμπουκά του ΣΥΡΙΖΑ ή λόγω Ισπανίας. Λόγω "ατυχήματος" όπως είπε και ο ίδιος..

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 6:00 μ.μ.

Ο Βορίδης φίλε μου έχει ταξικό εχθρό το ΚΚΕ και το έχει πει δημοσίως επανειλημμένα ο ίδιος. Το ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί απλώς ανταγωνιστή ή χρήσιμο ηλίθιο. Άλλωστε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το κλεφτοΠΑΣΟΚ και πήγαν εκεί για να γλυτώσουν, γιατί λοιπόν δεν θέτεις ζήτημα ελέγχου, διώξεων, τιμωρίας και δήμευσης των περιουσιών των βρωμοπασόκων που στελεχώνουν τον καθαρό ΣΥΡΙΖΑ; Τί έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβηθεί εάν είναι καθαρός και δεν έχει κάνει "υπόγεια" συμφωνία με τους Ραφτόπολους της ΓΣΕΕ, τους Κοτσακάδες, τις αντιμνημονιακές Λούκες Κατσέλες (χα, χα), τους Αρσένηδες, τους Φωτόπουλους; θέλεις να μας πεις;

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 6:08 μ.μ.

Η Ε.Ε ειναι ενας νεοφιλελεύθερος "μηχανισμός" και οποιος βλεπει προοπτική
μεσα εκει ειναι η" ηλίθιος η" κατι αλλο ,οσο και αν αλλάξει(αμ δεν) τετοιος θα μείνει ,ο μονος
τροπος ειναι τουλάχιστον να αποχωρήσεις απο εκει μεσα για αρχη, χωρις αυτο να σημαίνει οτι θα ειναι μια
ευκολη πορεία,ομως αυτο ειναι αλλη συζήτηση.
Ο Συν αφου βλεπει τον ευτο του μεσα απο εκει εντάσσεται στα συμφέροντα της αστικης ταξης
ντόπιας και ξενης (κυριος της ξένης) κανενας αριστερος δεν εχει λογο να συμμετέχει σε κατι τετοιο
απο την στιγμη που ο ΣΥΝ δεν δειχνει διαθεση να συγκρούστει επι της ουσιας με αυτους ειναι ακομα
και ακούσια στο στρατόπεδο τους διεκδικητικά μεν αλλα εντός του.αρα δεν πρόκειται για σύμμαχο
αλλα για εχθρο των εκμεταλλευομένων ανθρώπων και οσων αισθάνονται σύμμαχοι τους,
και μαλιστα τον χειρότερο γιατι εξαπατά και προδίδει τουε εργαζομενους.οπως διαχρονικά κανει
η σοσιαλδημοκρατία, που θελει μια ευκολη "αριστερα" με απλωμένο το χερι να ζητάει ψίχουλα απο
αυτα που της κλεβουν και οταν ζητα η" μιλα παραπάνω απο οσο της επιτρέπουν τοτε κουνώντας της το δάχτυλο
να της λεν εσυ μην μιλας εισαι κομμα/κινημα διαμαρτυρίας
η συνεργασία με τετοια μορφώματα ειναι πραξη αυτοκτονίας για τους εργαζόμενους, οχι λοιπον
απλα δεν πρεπει οι εργαζόμενοι να συμμαχήσουν με αυτο το προδοτικό διαχρονικά σχηματισμό αλλα θα πρεπει
να τον τσακίσουν γιατι εμποδίζει την κοινωνική εξέλιξη και μακροπρόθεσμα θα ηττηθεί ορίστηκα ολο το κινημα και
αυτο μας αφορά όλους
ΥΓ
ειναι αντιληπτή η αντιπαράθεση με το κκε λογο της κατα καιρους συμπεριφοράς του αλλα εδω δεν εχουμε
να κανουμε με τα συμφέροντα του κκε αλλα με την επιβίωση της πραγματικής αγωνιστικής διάθεσης
των καταπιεζόμενων ανθρώπων που η σοσιαλδημοκρατία θελει να βαλει ισως την τελευταία ταφόπλακα,
αφήνοντας τον λαο μακρια απο τα κεντρα εξουσίας και βάζοντας του εμπόδια στους χώρους δουλειάς δεν
βλέπετε πως συντάσσεται και υπογράφει μα την ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ ,αυτο τι ειναι καμια σύμπτωση μήπως

MPOLSEVIKOS
2 Ιουνίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

ΗΡΕΜΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 2 ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΕ - ΔΝΤ - ΤΡΟΙΚΑΣ. ΕΔΩ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ.

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

Αν ήμουν μέλος-φίλος-ψηφοφόρος του ΚΚΕ θα ντρεπόμουν να ακούω συνέχεια τους αστούς να μου αποδίδουν συνεχώς δήθεν τα εύσημα για τη συνέπειά μου...

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 8:21 μ.μ.

Αν ημουν ψηφοφορος του Συριζα θα ντρεπομουν να ακουω τον αρχηγο μου να μιλαει για ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ του εθνους....

Ανώνυμος
2 Ιουνίου 2012 στις 8:37 μ.μ.

Teleytaie anonyme den dinoun oloi oi astoi synxarhthria sto KKE gia tin synepeia toy o SYRIZA to ex8reyetai xronia tora ... ara den isxyei ayto pou les

SYRIZA = I LOVE XRHMATISTIRIO!!! LIMIT UP ALLA KAI LIMIT DOWN ;)

Ανώνυμος
3 Ιουνίου 2012 στις 5:20 μ.μ.

Τουλάχιστον οι άνθρωποι του ΚΚΕ είναι σοβαροί, έχουν πολιτική στάση, ασχέτως αν πολιτικά συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί τους.

Να αναφέρω μερικά παραδείγματα.

Δεν έγιναν πρόεδροι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για 1 μήνα..

Δεν ζητούσαν να γίνουν πρόεδροι της δημοκρατίας και να υπογράφουν αντεργατικά νομοσχέδια..

Δεν σχεδίαζαν μαζί με τον Τσοχατζόπουλο την "Κυβερνώσα ΚεντροΑριστερά"..

ΟΚ -όπου φυσάει ο άνεμος-ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 1:23 π.μ.

Ρε ξυπολόπουλε και ο Τσε Γκεβάρα Σταλινόβιος ήταν. Γιατί τον έχεις σήμα σου ακόμα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger