Home » , » Λέτε να "κελαηδήσει" ο Τσοχατζόπουλος;

Λέτε να "κελαηδήσει" ο Τσοχατζόπουλος;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 | 4:17 μ.μ.

 Ένα χοντρό παρασκηνιακό παιχνίδι παίζεται με την υπόθεση του φυλακισμένου –για τις γνωστές μίζες- Ακη Τσοχατζόπουλου. Η κίνηση εντυπωσιασμού που επέλεξαν οι συνήγοροι του να ζητήσουν να κληθούν κατεπειγόντως και να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν την αγορά των υποβρυχίων, έχει προκαλέσει αναστάτωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ και ειδικά στα «εκσυγχρονιστικά» στελέχη της Σημιτικής διακυβέρνησης.

Μιλάμε για «κίνηση εντυπωσιασμού» γιατί θεωρούμε σχεδόν απίθανο να δούμε τον Κ. Σημίτη ή τον Γιάννο Παπαντωνίου π.χ να προσέρχονται να καταθέσουν σαν μάρτυρες, γ’ αυτή την υπόθεση στον ανακριτή. Είναι η τέταρτη φορά, που οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου διατυπώνουν το ίδιο αίτημα να εξεταστούν δηλαδή από τον ανακριτή όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999 μεταξύ των οποίων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θ. Πάγκαλος, ο Κ. Λαλιώτης. 

Το πιο πιθανόν είναι να μείνει στα χαρτιά το αίτημα του Τσοζατζόπουλου, κι αυτό με το σκεπτικό ότι θεωρούμε υπερβολικά δύσκολο,  η εξουσιαστική κάστα των δικαστών, να το κάνει δεκτό, αφού η εικόνα πρωτοκλασάτων πρώην κυβερνητικών στελεχών να καταθέτουν σε μια τέτοια υπόθεση θα ήταν πλήγμα για όλο το πολιτικό σύστημα.

Υπάρχει και η εκδοχή ο φυλακισμένος πρώην Πασόκος υπουργός να κρατάει πράγματι  στα χέρια του, «χαρτιά και ντοκουμέντα», και η παραπάνω κίνηση που επαναλαμβάνουν οι συνήγοροι του Ακη,   να είναι μέρος μιας μεθόδευσης για να πιέσουν, να εκβιάσουν καταστάσεις, για ξελασπώσει με τις λιγότερες απώλειες ο πελάτης του.

Παρά τα κάποια γραφόμενα σήμερα σε μερικές Κυριακάτικες  εφημερίδες το θεωρούμε πολύ χλωμό, ο Τσοχατζόπουλος να «κελαηδήσει». Σε μια τέτοια περίπτωση θα βρεθούμε σε εκπλήξεις που ούτε να τις φανταστούμε δεν μπορούμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Ιουλίου 2012 στις 9:05 π.μ.

Τις προάλλες (πριν ενάμιση μήνα, αν δεν με απατά η μνήμη μου) είδα στην τηλεόραση να αποχωρούν για την πατρίδα τους περίπου 20.000 Φιλιππινέζες οικιακοί βοηθοί, για την πατρίδα τους.
Σε ερώτηση των ρεπόρτερς απαντούσαν ότι οι επαύλεις, στις οποίες προσέφεραν υπηρεσίες, έκλειναν, λόγω μόνιμης μετεγκατάστασης των ιδιοκτητών τους, εκτός Ελλάδος.
20.000 Οικιακοί Βοηθοί αντιστοιχούν, ίσως, και σε 20.000 επαύλεις και όλες στο λεκανοπέδιο.Οι μετανάστριες Φιλιππινέζες και εξαιτίας του γεγονότος, ότι πολλές εξ αυτών, είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, είχαν κάνει μία τελευταία στάση στο ΙΚΑ για να καταθέσουν τις νέες τους, διευθύνσεις για μελλοντική αποστολή των συντάξεών τους.
Το ερώτημα δεν είναι γιατί ανανίπτουν οι Φιλιππινέζες, αλλά γιατί μετεγκαθίστανται οι πλούσιοι, Έλληνες και λοιποί, εργοδότες τους.
Ίσως πολλοί από αυτούς να μετείχαν στο πάρτι των προμηθειών και των Δημόσιων Έργων και το σύνολο της περιουσίας και των καταθέσεων τους να είναι το τεκμήριο της εμπλοκής.
Και έτσι καταλήγουμε στον Υπουργό "Φιλιππινέζα", τον Άκη. Δεν υπήρξε στο παρελθόν βρωμοδουλειά για βρωμοδουλειά που να μην ανέλαβε.
Πολλοί μιλούν τώρα, για τα εξοπλιστικά. Αλλά η περιουσία του φτιάχτηκε σιγά σιγά, ήδη από την 18η Οκτώβρη 1981,οπότε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε την ηγεσία του τόπου.
Όσοι ζουν στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουν για το πως άλλαξαν χέρια βιομηχανίες και επιχειρήσεις και περνούσαν στα χέρια της αυλής του "εξ απορρήτων" του Ανδρέα Παπανδρέου.
Το 1995, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει, το σπάσιμο του Εμπάργκο, προς τα Σκόπια, κατέδειξε(on camera) τον "σύντροφο Άκη", όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε, ως προστάτη, των λαθρεμπόρων Καυσίμων προς τα Σκόπια.
Οι απολεσθέντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο εικάζεται ότι υπερέβαιναν τα 170 δις δρχ.
Μετά την δήλωση Θ. Πάγκαλου ακολούθησαν οι περιπτώσεις μεγαλολαθρεμπόρων Μελισσανίδη, Οικονομίδη οι απειλές κατά στελεχών του νεοσύστατου τότε ΣΔΟΕ, και της ασωτίας ουκ έσται τέλος.
Το ότι συνέπεσε, χρονικά, να ερημώνουν τα βόρεια προάστια, με την σύλληψη του Άκη, μάλλον είναι τυχαίο. (Αυτό δεν ισχύει για τους καχύποπτους).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger