Home » » «Ποιος είπε το ΟΧΙ;»: Ν. Ιωνία Πέμπτη 25/10

«Ποιος είπε το ΟΧΙ;»: Ν. Ιωνία Πέμπτη 25/10

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 | 3:18 μ.μ.


Το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης  και το σύγχρονο πρόσωπο του φασισμού

Τη δεκαετία 1930-1940 μαύρα σύννεφα είχαν καλύψει την Ευρώπη. Στην Ιταλία επικρατεί η φασιστική δικτατορία του Μουσολίνι , στη Γερμανία της κρίσης ο αγκυλωτός σταυρός παίρνει την εξουσία. Στην Ελλάδα επιβάλλεται η δικτατορία της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Τα κόμματα τίθενται εκτός νόμου, επιβάλλεται αυστηρή λογοκρισία,  η αστυνομία και οι υπηρεσίες της ασφαλείας οργανώνονται κατά τα φασιστικά πρότυπα.
Ο γερμανικός καπιταλισμός μαζί με τους συμμάχους του ξεκινάει ανελέητο πόλεμο στους λαούς της Ευρώπης και το 1940 έρχεται και η σειρά της Ελλάδας. Απέναντι στην κατοχή της χώρας και στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού απελευθερωτής υπήρξε το ΕΑΜ με τον ΕΛΑΣ. Ο αγώνας του ΕΑΜ δεν είχε μόνο ένα γενικό εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα αλλά και ένα βαθύτατα ταξικό περιεχόμενο.

Η οικονομική κρίση της εποχής εκείνης, καθώς και η ραγδαία ανάπτυξη των εργατικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε το κεφάλαιο να επιβάλει φασιστικά καθεστώτα. Σήμερα, οι φασίστες ξαναβρίσκουν απήχηση. Πουλάνε τζάμπα όραμα και ελπίδα στον ελληνικό λαό και τον στρέφουν ενάντια σε κάθε αδύναμο.

H 28η του Οκτώβρη είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, αλλά και μέρα ντροπής για τους προδότες του. Κι όμως αυτοί γιορτάζουνε το «Αλβανικό Έπος». Και πάλι χωρίς το λαό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαοί με τους αγώνες τους, το αίμα και τη δράση τους.

Ο λαός, που είπε το «ΟΧΙ» πρώτα στο αλβανικό μέτωπο με τους Ιταλούς, στη συνέχεια με τους Γερμανούς και μετά στην κατοχή με την αντίσταση των ΕΑΜ,ΕΛΑΣ,ΕΠΟΝ, θα το ξαναπεί απέναντι στους ξένους δυνάστες ,την ΕΕ και το ευρώ, αλλά και τους ντόπιους δυνάστες ,το ελληνικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΔΗΜΑΡ/Χρυσή Αυγή.

Σας καλούμε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 19:00

στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4 (κοντά σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας)



Ομιλητές:  Τασούλα Βερβενιώτη (ιστορικός)
                     Αλέξανδρος Κατσιγιάννης (εκπαιδευτικός)

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
http://ektossxediou.blogspot.gr/, e-mail: ektossxediou@gmail.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger