Home » » Μονόδρομος η κατάκτηση της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα

Μονόδρομος η κατάκτηση της επαναστατικής στρατηγικής και τακτικής στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 | 4:05 μ.μ.

Διαφωνίες  σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής εκδηλώθηκαν ανάμεσα στο Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας και σε μια σειρά κομμουνιστικά κόμματα που συμμετείχαν στο διεθνές σεμινάριο που έγινε στη  Μόσχα στις 15 και 16 Δεκέμβρη με θέμα « Το διεθνές κομουνιστικό κίνημα σήμερα και αύριο»

Σ το σεμινάριο εκτός του ΚΚΕ συμμετείχαν και τα παρακάτω κομμουνιστικά κόμματα: ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), ΚΚ Κίνας, ΚΚ Κούβας, Λιβανέζικου ΚΚ, ΚΚ Ουκρανίας, Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας.

Με σημερινό άρθρο στο «Ριζοσπάστη» Ο Ελισαίος Βαγενάςμέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζει και αναλύει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ ΚΚΕ και μια σειρά κομμάτων που συμμετείχαν στο συνέδριο όπως  ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ΚΚ Κούβας, ΚΚ Κίνας καθώς και τα ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας και το ΚΚ Βραζιλίας.

Μονόδρομος η κατάκτηση της επαναστατικής  στρατηγικής και τακτικής στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα 

 Ο Ελισαίου Βαγενά*

Στις 15 - 16 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα οι εργασίες του διεθνούς σεμιναρίου με θέμα: «Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα σήμερα και αύριο». Στο σεμινάριο πήραν μέρος εκπρόσωποι των ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), ΚΚ Κίνας, ΚΚ Κούβας, Λιβανέζικου ΚΚ, ΚΚ Ουκρανίας, Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που εκπρόσωποι κομμουνιστικών κομμάτων από διάφορες χώρες συναντιούνται για να κουβεντιάσουν σχετικά ζητήματα. Αλλωστε, πρόσφατα, στα τέλη του Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό η 14η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, με τη συμμετοχή 60 ΚΚ, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» και τον «902.gr».Διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger