Home » , » Το Ανθρωπάκι του Ριζοσπάστη ξαναχτύπησε

Το Ανθρωπάκι του Ριζοσπάστη ξαναχτύπησε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 | 12:45 π.μ.

Γράφει ο Γιώργος Ρούσης

Το Ανθρωπάκι -εκείνο δα που  δεν υπογράφει με το όνομα του αλλά με αρχικά που παραπέμπουν στον  πατερούλη των λαών Στάλιν, ξαναχτύπησε  από τον «Ριζοσπάστη» και μέρες που είναι δεν με αφήνει να αγιάσω.

Όπως συνήθως χτύπησε με τη γνωστή του μέθοδο των λογικών αυθαιρεσιών που τίποτε δεν έχουν να κάνουν ούτε με την διαλεκτική, αλλά ούτε  καν με την μηχανιστική  λογική.

-Εισαγωγικά, ως εκ της θέσεως του οφείλει, παραπέμπει στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ, για να εντάξει  εκ προοιμίου και συνομωσιολογικά, στα σχέδια του αστικού πολιτικού συστήματος, που «σκοπό έχουν τη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική »,όσους έχει βάλει στο στόχαστρο.

-Ακολουθεί δεύτερη  αυθαιρεσία με βάση την οποία αριστεροί δικαιούνται να αποκαλούνται μόνον όσοι έχουν πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης από το κόμμα του. Διαφορετικά πρόκειται για αυτοαοκαλούμενες σε εισαγωγικά «αριστερές δυνάμεις».

-Τρίτη  συμπυκνωμένη αυθαιρεσία συνδυασμένη με περίσσιο θράσος: Η εναντίωση στη δημιουργία του ΣΥΝ, στη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανετάκη, και στην  Οικουμενική που η νυν ηγεσία του κόμματος υιοθέτησε με περίσσιο πάθος και την οποία ακόμη δεν έχει επισήμως αυτοκριτικά καταγγείλει μετά από 24 χρόνια, χαρακτηρίζεται με αντι-ΚΚΕ επίθεση, και κατ’ επέκταση με επίθεση κατά της εργατικής τάξης!!!! (Με την ίδια λογική θα πρέπει να  στρέφονταν κατά της εργατικής τάξης και οι Ρώσοι εργάτες που αντέδρασαν στη συμμετοχή της κυβέρνησης συνασπισμού του Μάη 1917) .  Με αυτόν τον τρόπο τεκμαίρεται και η άρνηση, όχι μόνον κάθε συνεργασίας, αλλά ακόμη και σημείου επαφής με όσους τάχθηκαν το 89 κατά αυτής  της ταξικής συνεργασίας και μάλιστα σε κυβερνητικό  επίπεδο. «Αν είναι δυνατόν».

-Τέταρτη αυθαιρεσία: Η προτεινόμενη συνεργασία των αντιιμπεριαλιστικών –αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, η οποία άλλωστε προβλέπεται από το μέχρι σήμερα ισχύων πρόγραμμα του κόμματος το οποίο και επιχειρείται να καταργηθεί στο επερχόμενο Συνέδριο του, ταυτίζεται αυθαιρέτως με πρόταση διαμόρφωσης Μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη χειρότερα με διεκδίκηση κυβέρνησης στα πλαίσια του καπιταλισμού- κάτι σαν κυβέρνηση Τζανετάκη ή Ζολώτα, δηλαδή.

-Αυθαιρεσία πέμπτη: Άρνηση της θεμελιακής μαρξιστικής αρχής το «Είναι καθορίζει τη συνείδηση», και μηχανιστική ερμηνεία της αποδοχής της με ταύτιση της εργατικής  ταξικής συνείδησης με την καπιταλιστική.!!!!!

Διαβάστε τη συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πατώντας εδώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 37 σχόλια

Πνουρος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 4:51 π.μ.

Προσπαθωντας να κατανοησω τα κειμενα της χρόνιας και παραδοξης, υφολογικα, αντιπαραθεσης μεταξυ Ρ. και "Ρ" σκονταφτω παντα στην ανεση με την οποια αμφοτερα τα μερη αντλουν επιχειρηματα επι τη βαση της συγκρισης με τα ιστορικα δρωμενα, μερα με τη μερα και μηνα με το μηνα, της προεπαναστατικης Ρωσιας του 1917. Προφανως θα υπαρχει κατι βαθυτερο που μου διαφευγει στην αναλυση και των δυο τους οταν κανουν χρηση των ιστορικων μεταφορων (ή κυριολεξιων?) με τοση σχολαστικη ακριβεια και διεξοδικη επιμονη στη λεπρομερεια επι των περιφημων συμβαντων. Παραλληλα, ομως, οφειλω να διατηρω ακομη τη βεβαιοτητα οτι (α) η Ελλαδα δεν υποκειτο μεχρι προτινος στην απολυταρχικη διοικηση ενος εκπτωτου τσαρου, (β) οι νεοι της αγροτικης ταξης δεν τυγχανουν να εχουν μαζικα στην κατοχη τους οπλισμο, ουτε παρατηρουνται ανταρσιες στο στρατευμα σε καιρο πολεμου, (γ) η εταιρια του Πουτιλοφ δεν εχει ανοιξει θυγατρικη, ας πουμε, στη Θεσσαλονικη.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 9:53 π.μ.

Τσίπρας σε πρωτοχρονιάτικο μηνυμα: "το χρωστάμε στην μεσαία τάξη"!!! Ω, μα δεν είναι έκτακτος; κλαπ κλαπ κλαπ



Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 11:24 π.μ.

Από αυτήν την αντιπαράθεση , δείχνει ότι το ΚΚΕ είχε για ακόμα μια φορά δίκιο , ποσό ψεύτικη ήταν η πρόταση για κυβέρνηση της αριστεράς ξέροντας τις στρατηγικές διαφορές που έχουν με το ΚΚΕ.
Μοναδικό τους σκοπός ήταν είναι και θα είναι να συρρικνώσουν την δύναμη του ΚΚΕ.
Μικρό το μπόι σας για να χτυπήσετε το ΚΚΕ.
Και να κοιτάτε το μπόι σας και όχι την σκιά σας ανθρωπάκια !!!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 11:32 π.μ.

ΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ (ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ)!!
ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΤΥΧΑΙΝΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΕΚΚΕ!!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 12:47 μ.μ.

2 Ιανουαρίου 2013 9:53 π.μ.
φυσικά είναι "έκτακτος" ο Τσίπρας, γι' αυτό εισπράττει κλαπ κλαπ κλαπ... από το λαό.
Και από την εργατική τάξη, η οποία εσένα σε βάζει στη σακούλα "ανακύκλωσης"...
Κι επειδή, ούτε καν ανακυκλώνεσαι, στη ...χωματερή.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 3:39 μ.μ.

Το κείμενο του Ρούσση,την μόνη μνεία που κάνει στον Συριζα,είναι η κριτική που του ασκεί στο θέμα των συνεργασιών.Παρόλα αυτά οι γνωστοί ταλιμπάν σχολιαστές του περισσού,βρήσκουν έκτακτο τον...Τσίπρα.Έκτακτος ο Τσίπρας αλλά πιο έκτακτη η Παραγήγα και η υπόλοιπη ηγεσία που έχασε τους μισούς ψηφοφόρους και τώρα χάνει αυγά και πασχάλια.Στα πιό άσχετα θέματα οι ταλιμπάν θα βάλουν και ολίγη απο Τσίπρα και Συριζα.Έχει απόλυτο δίκιο ο Ρούσσης.Άνθρωποι με κεφαλαίο Α και ανθρωπάκια....

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 4:08 μ.μ.

Αχαχαχα
2 Ιανουαρίου 2013 9:53 π.μ.

Τα ιδια και περισσοτερα κλαπ κλαπ εισεπραταν και ο Ανδρεας και ο Γιωργακης ,και ειδες που κατεληξες.

Σου αξιζει !!!!


Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 7:10 μ.μ.

Λίγο με ενδιαφέρει η προσωπική κόντρα Ρούσση-ΚΚΕ, ή διαγραμμένων του 1989 με το ΚΚΕ, παρότι γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία του 1989 και τις μεταγενέστερες θέσεις καθενός εκάστου. Αυτό που δεν μπορώ καθόλου είναι διάφοροι πασοκοσυριζαίοι που βγήκαν από τη στάνη και περιμένουν πάλι τον τσοπάνο Τσίπρα να τους πάει για βοσκή οι οποίοι αν και κόμμα ενός εξαμήνου έχουν την έπαρση και την αλαζονεία των πάλαι ποτέ εξαλλων αντικομμουνιστών πασόκων του '80 και '90 ότι θα "εξαφανίσουν" το ΚΚΕ που έχει ζωή 90 τόσα χρόνια. Κοιμηθείτε αγγελούδια μου!

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 7:14 μ.μ.

2 Ιανουαρίου 2013 9:53 π.μ.
Αχαχαχα, καλό.
Μήπως θυμάσαο όμως, που κατέληξαν αυτοί που προσκυνούσες εσύ -ευλαβικά- τόσα χρόνια ;;;
ε, η κατάληξή τους, είναι το μέλλον σου.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 7:19 μ.μ.

Και μόνο που πιστεύετε πως μοναδικός σκοπός ζωής για κάποιον μπορεί να είναι "η συρρίκνωση της δύναμης του ΚΚΕ", αρκεί για να γίνει κατανοητό ότι σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε όλο και περισσότερο σαν μέλη θρησκευτικής αίρεσης. Οι απ΄έξω, όσο και κακόβουλοι επικριτές νάμαστε, πόσο ζημιά μπορούμε να κάνουμε στο ΚΚΕ αν έχει σωστή πολιτική; Εσείς οι από μέσα, κοιτάτε τι κάνετε και τι θα κάνετε με την πολιτική του.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 8:54 μ.μ.

Το κκε είναι ένα κόμμα θρησκόληπτων που δεν μπορεί να εκφράσει τα εργατικά συμφέροντα, οούτε να δώσει νικηφόρα προοπτική στην πάλη της εργατικής τάξης.

Γιατί είναι ένα κόμμα θρησκόληπτων; Διότι πάνω από ολα το κκε ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΞΕΙ τον εαυτό του. Για αυτό ΔΕΝ συμμετέχει σε καμμία ουσιαστική κίνηση του κόσμου τα τελευταία χρόνια που ζορίζουν γενικά τα πραγματα. Διότι εάν συμμετάσχει σε αυτη την κίνηση του κόσμου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα θέσει τις αντιλήψεις και τον κόσμο του σε όσμωσε και σε ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ με την αντιφατική κίνηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ! Διότι έτσι θα μπει αναγκαστικά σε δοκιμασία της αντίληψής του, άρα και ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ αυτής της συνολικής αντίληψης του (και εννοώ κυρίως την αντίληψή του για τον σοσιαλισμό, την εργατι΄κη δημοκρατία, τον ρόλο των κομμάτων κλπ).

Για όλα αυτά λοιπόν το ΚΚΕ τονώνει τον μεταφυσικό φανατισμό των μελλών του που καμμιά σχέση δεν έχει με την διαλεκτική, μπορεί όμως να δημιουθργεί μια ομάδα φανατισμένων μελών, πιστή στην ηγεσία χωρις διαλεκτική σκέψη. Και έτσι νομίζει το κκε πως θα διαβεί ανέπαφο την θύελλα που περνάμε σαν εργατική τάξη και λαός. Για να παίξει μετά τον όποιον ρόλο νομίζει πως μπορεί να παίξει.

Αυτή η λογική του κκε είναι για τα μπάζα, γιατί:

Μη συμμετέχοντας στην σημερινή κίνηση του κόσμου, σταδιακά χάνει την γείωσή του στην κοινωνία και την εργατική τάξη. Συρρικνώνεται διαρκως παντού. Συνεπως, όταν έρθει η ώρα της εξέγερσης δεν θα μπορεί να παίξει κανέναν ουσιαστικό ρόλο, όπως άλλωστε δεν έπαιξε και μέχρι τώρα!

Αλλωστε η γραφειοκρατική λογική του για τον σοσιαλισμό (επιφυλλάσσει για τον εαυτό του τον ρολο του παντοκράτορα/ελεγκτή την εργατικής εξουσίας) δεν μπορεί και δεν εμπνέει. Και είναι φυσικό και σωστό που δεν εμπνέει η συνολική αντιληψη του κκε.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 12:15 μ.μ.

καλύτερα να μασας παρα να μιλας (και να μην ξερεις τι λες..)
Τα ειπες ολα εργατική δημοκρατία λοιπόν....και οχι εργατική εξουσια

Τραβα τωρα δια της πλαγίας στις αρχες του 20ου, να
κρύψεις τις φοβίες σου πισω απο τα μουστάκια του Σταλιν
και να μας τα σερβίρεις στο σημερα....
Αυτο και αν ειναι διαλεκτική "νεου τυπου"...

κουσιατε ναζταροβια....

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 1:30 μ.μ.

Συντροφε [2 Ιαν13 11,24]αν το κκε ήθελε να συμμετασχει με τούς [οποιουσδηποτε]δικούς του ορους σε κυβερνηση της Αριστερας, 1]θα επαιρνε 4,5%? 2]ολα αυτα τα μέτρα που κατακρεούργησαν τον ελληνικό λαό, θα πέρναγαν?
Η δύναμη λοιπον του κκε συρρικνώθηκε, επειδη οι πολιτες διαπίστωσαν οτι τούς εγκαταλείψατε. Σας αντιμετώπισαν σαν το τριτο μέλος του δικομματισμού. Καποτε θα πρέπει να δείτε κατάματα την αλήθεια
Η ενότητα της Αριστεράς ειναι ΚΑΙ παλλαικό αιτημα ΚΑΙ η μόνη λύση .Οσο αρνείσθε αυτή τη πραγματικότητα ,τόσο θα βιώνετε πανωλεθρίες οπως στις εκλογές και ολες τις συνέπειες πού βρισκονται σε εξέλιξη [Ριζος ,902, και οσα ερχονται]

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 8:44 μ.μ.

@ 3 Ιανουαρίου 2013 1:30 μ.μ.
Αν το ΚΚΕ συμφωνούσε σε συνεργασία με τους δικούς του όρους θα διαλυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν το ΚΚΕ συμφωνούσε σε συνεργασία με τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυόταν το ΚΚΕ (δε θα είχε λόγο ύπαρξης).

Η ενότητα της Αριστεράς είναι μια επικοινωνιακή μπούρδα. Η ενότητα (στη δράση) της εργατικής τάξης είναι το ζητούμενο. Και αυτό ξεκινάει από τη βάση και όχι από τις ηγεσίες.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 9:07 μ.μ.

Ναι η ενότητα ξεκινά στη βάση, αλλά απαιτεί και αντίληψη κοινής δράσης στην κορυφή. Η κομματική βάση ειδικά του κκε, είναι ζυμωμένη με τον σεχταρισμό και δεν θελει στην πλειοψηφία της, κοιονή δράση της αριστεράς. Οσα μέλη του κκε θέλουν κοινή δράση βάσει αρχών, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ με άθλιο τρόπο απο το κκε.

Τέτιο κομμουνιστικό κόμμα δεν το χρειάζεται ο λαός.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 9:41 μ.μ.

@ 3 Ιανουαρίου 2013 9:07 μ.μ.

Άρα γιατί "θέλατε" συνεργασία με το ΚΚΕ; Γιατί δεν επιδιώκετε ευθέως τη διάλυση του ΚΚΕ, αφού "τέτοιο κομμουνιστικό κόμμα δεν το χρειάζεται ο λαός";

Άγνωστος Χ

ΥΓ: Εγώ αναφέρθηκα σε ενότητα της εργατικής τάξης. Όχι της αριστεράς ή της "αριστεράς".

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 10:01 μ.μ.

Εσυ τελευταιε σχολιαστη , πώς το ξερεις αυτό περι αθλιων διαγραφων στο ΚΚΕ σε οσους εκφραζουν γνωμη εσωκομματικά; Εισαι κομματικος; Εαν οχι , αλλα πορολα αυτα το γνωριζεις, τοτε αυτος που σου το ειπε καλα κανανε και τον διαγραψανε. Αυτα για εμας τα μελη του ΚΚΕ ειναι λυμενα μα 'αιμα' απο την εποχη των εργων και αισχροτητω του 90-91 απο τους Δραγασακηδες, Δαμανακηδες, Αλαβανους, Λαφαζανηδες κλπ ευρωπροσκυνημε ους , πολιτικους φιλους των Γκορμπατσωφ/γιελτσιν/ γιακοβλεφ/ μαρσαι/ μπερλιγκουερ.
Πισω σε αυτα τα μετωπα δεν γυριζουμε.
Η αναπτυξη της συμμαχιας των εργαζομενων στο σωματειο και στις επιτροπες στους χωρους δουλειας μας απασχολει. Εκει απο το 99 γινονται σοβαρα βηματα. Αυτα βλεπετε και σκατε. Και οπως παντα , απο το 68 και μετα, παροικειτε το Κκε για να τσιμπησετε απογοητευση και να σπειρετε συγχιση. Αυτο που ολοι αυτοι οι 'αριστεροι' πολιτικοι χωροι σας προσφεραν τοσα χρονια ειναι αντι ΚΚΕ υπηρεσιες και στελεχη του κρατους(βρωμοδημοσιογραφους, φυλλαδες τυπου Ελευθεροτυπιας, πανεπιστημιακους ελιτιστες κ.α σαπροφυτα)
Jim. Σπουδαζουσα του 89.

3 Ιανουαρίου 2013 στις 10:23 μ.μ.

Quiz: Πόσο είναι ο μηχανισμός του ΚΚΕ; Πάνω από 3,5% ή κάτω από αυτό;

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 10:34 μ.μ.

Φανκυ νομίζω πως εχω την απάντηση που ζητας,,προσέξε με....

Λαος χωρίς μνήμη = ψαρι χωρίς ποδήλατο....φιλε μου...

εισαι συμπαθής μην χώνεσαι ανάμεσα στα "σχολια" των
χαζό/συριζεων και σε παίρνουν τα σκάγια,,,βρε..

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 11:16 μ.μ.

1ο;01.Πάμε να σκάσουμε απο το κακό μας απο τις επιτυχίες του κκε.Αλλά γιατί απο το 99 και μετά γίνονται τα σοβαρά βήματα;Και πιό πρίν το κκε δεν είχε σοβαρά βήματα και επιτυχίες;Μπορεί να ξεχάσει κανείς την μεγάλη επιτυχία της συγκυβέρνησης με τον Μητσοτάκη το 89;Σταματείστε τα σοβαρά βήματα και τις επιτυχίες γιατί θα σκάσουμε,απο τα γέλια όμως!! Υ.Γ.Για τον Γκορμπατσωφ,θυμήσου τι καλά λόγια έλεγε το κκε γιαυτόν τότε,και θα σκάσεις κι εσύ στα γέλια.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 6:27 μ.μ.

Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΣ Α.Ε ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ , ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΕΛΠΙΔΑ Σ΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ΄ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ , ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΑΕ (ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΥ ΜΑΣ ΟΓΕ) ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

θα μας τρελάνετε ρε!
4 Ιανουαρίου 2013 στις 6:40 μ.μ.

Συνοψίζοντας:

Το ΚΚΕ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί αρνείται τη συνεργασία με:

τον ανώνυμο που έγραψε : “...Oι γνωστοί ταλιμπάν σχολιαστές του περισσού......Έχει απόλυτο δίκιο ο Ρούσσης. Άνθρωποι με κεφαλαίο Α και ανθρωπάκια....”
2 Ιανουαρίου 2013 3:39 μ.μ.
τον ανώνυμο που έγραψε :
“...σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε όλο και περισσότερο σαν μέλη θρησκευτικής αίρεσης.”
2 Ιανουαρίου 2013 7:19 μ.μ.
τον ανώνυμο που έγραψε :
“Το KKE είναι ένα κόμμα θρησκόληπτων...δημιουργεί μια ομάδα φανατισμένων μελών, πιστή στην ηγεσία χωρις διαλεκτική σκέψη.
2 Ιανουαρίου 2013 8:54 μ.μ.
τον ανώνυμο που έγραψε :
“...Οσο αρνείσθε αυτή τη πραγματικότητα ,τόσο θα βιώνετε πανωλεθρίες οπως στις εκλογές και ολες τις συνέπειες πού βρισκονται σε εξέλιξη [Ριζος ,902, και οσα ερχονται]
τον ανώνυμο που έγραψε :
....Η κομματική βάση ειδικά του κκε, είναι ζυμωμένη με τον σεχταρισμό και δεν θελει στην πλειοψηφία της, κοιονή δράση της αριστεράς. Οσα μέλη του κκε θέλουν κοινή δράση βάσει αρχών, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ με άθλιο τρόπο απο το κκε. Τέτιο κομμουνιστικό κόμμα δεν το χρειάζεται ο λαός.
3 Ιανουαρίου 2013 9:07 μ.μ.


Δική μου σημείωση. Αν πιστεύετε ότι το ΚΚΕ είναι όλα αυτά, έτσι και ξαναπείτε ότι θέλετε συνεργασία με αυτό, θα σας φτύσω στη μούρη ρε ξεφτίλες.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 7:59 μ.μ.

Ένας σύντροφος ρώτησε.

''Quiz: Πόσο είναι ο μηχανισμός του ΚΚΕ; Πάνω από 3,5% ή κάτω από αυτό;''

Η απάντηση είναι:ο μηχανισμός του ΚΚΕ μέχρι τώρα είναι γύρω στο 3%.Από εκεί και πάνω ό,τι παίρνει σε ψήφους είναι από επιρροές.
Κοντοζυγώνει όμως η ώρα που οι απολύσεις θα χτυπήσουν και την πόρτα των επαγγελματιών του ΚΚΕ.Οπότε ο μηχανισμός θα συρρικνωθεί και θα πάει προς το 2,5%.
Το ΚΚΕ το συμφέρει να γίνουν σύντομα εκλογές για να γλιτώσει την έξοδο απ'τη Βουλή.Αν οι εκλογές γίνουν φέτος,θα περάσει σύρριζα μέσα στη Βουλή με ένα 3,5%.Αν γίνουν του χρόνου,
θα παρακαλάει τους ψηφοφόρους του,κυρίως τους παππούδες,να θυμηθούν τα παλιά.Θα τους κοιτάξει στα μάτια όπως ο Κωνσταντόπουλος.Αλλά δεν θα φτάνουν οι ψήφοι αυτοί,και θα μείνει σύρριζα έξω απ'τη Βουλή.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 8:17 μ.μ.

Αν διαβαζες τα σχόλια των οπαδών του κκε,κάπου αλλού θα έπρεπε να φτύσεις.Ίσως μπροστά και στο καθρέπτη σου. Δική μου σημείωση.Ποιός σου είπε ότι όσοι σχολιάζουν εδώ,θέλουν κάποιου είδους συνεργασία με την ηγεσία σας; Για να μας συμπαρασύρει όλους στο γκρεμό;Να λείπει το βύσσινο.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 8:29 μ.μ.

Δηλαδή εσύ ρε "θα μας τρελάνετε ρε" έκατσες και μάζεψες από όλους τους διαλόγους το
"τι δεν σου αρέσει"..και μας το ξαναράδιασες για να τους βρίσεις όλους μαζί;;;
Μπράβο...ζηλεύω τα επιχειρηματά σου

υ.γ.αυτό που απεχθάνεται το ΚΚΕ είναι η κριτική από τα "αριστερά" του,και όχι από τον σύριζα...!

LANTZ

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 9:00 μ.μ.

4 Ιανουαρίου 2013 6:27 μ.μ.

Αυτο το κείμενο τρίψτω στην μούρη σου ξεπουλημένε ρουφίανε.


Απόφαση της 20ής Γενικής Συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 272 μέρες απεργίας, έγινε η εισήγηση - ομόφωνη πρόταση του ΔΣ, που παρουσίασε ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος της διοίκησης. Παραθέτουμε όλο το κείμενο:http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6972036&publDate=31/7/2012

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που για εννιά μήνες στήριξαν τον αγώνα μας ηθικά και υλικά. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ, που καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μας, μέρα-νύχτα, μας βοήθησε και θα συνεχίζει να μας στηρίζει και στη συνέχεια. Στήριζε πρακτικά όλες τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πήραμε, μετέφερε το μήνυμα των ηρωικών Χαλυβουργών σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στα πέρατα του κόσμου. Ακριβώς, για αυτή του τη συμμετοχή το πολεμάει και το συκοφαντεί καθημερινά ο αντίπαλος».

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 10:47 μ.μ.

Ψιτ.... 627 εσυ με τα κεφαλαία

Ποια χαλυβουργική ρε τενεκέδες ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΊΑ λεγεται ..Αει να φατε καμια
τυρόπιτα,, που μιλάτε και δεν ξέρετε τι σας γίνεται ,τοση σχέση εχετε με το
εργατικό κινημα...
Βέβαια δεν εισαι ο μονος αλλοι έφτιαξαν και αφίσες στην αρχή (πυράκανθος),,
,, και πολλοί
πηγαίναν στην "Γιάννα" αλλα ρε φιλε τους πέρασες ολους,εισαι εκτος συναγωνισμού
τρεχεις μονος σου και βγαίνεις δεύτερος....

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

XA XA XA XA XA

LANTZ

Τι μας λές.Ποτέ οι κομμουνιστές δεν το έπαιξάν υπερ άνω.Μπροστά στην ενορχηστρωμένη οχετολόγια και στο ακατάσχετο υβρεολόγιο που χρησιμοποιούν μερικοί απαντούν αναλόγος.Σιγά μην τους σεβαστούμε κι όλας.Οταν ο συνομιλιτής ορθώνει πολιτικό λόγο τότε μπορεί να διεξαχθεί ένας διάλογος με εκατέρωθέν επιχειρήματα.

Κάτα τα άλλα πιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο της αριστερής κριτικής στο ΚΚΕ που ευαγγελίζεσε;

Και όποιος τολμάει ας σηκώσει ανάστημα στο ΚΚΕ δηλώνοντας και τον πολιτικό χώρο που ανήκει όπως μόνο οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ πράττουν.Αλλά που να τολμήσουν να το εκφράσουν.Μπροστά στο ΚΚΕ είναι νάνοι και στον λαό εκτεθειμέμοι οπότε προνοούν και κρύβονται.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 11:30 μ.μ.

4 Ιανουαρίου 2013 6:27 μ.μ.

Ρε παιδία ας του πεί κάποιος του υποκείμενου χαφίε οτι τζάμπα ακούμπησε τις ελπίδες του στις πύλες της Χαλυβουργικής γιατί εκεί δεν έχουν ΚΚΕ και ΠΑΜΕ όπως στην Χαλυβουργία για να συκοφαντεί και να λασπολογεί.Στην Χαλυβουργική οι εργαζόμενοι έχουν σκυμμένο το κεφάλι και δεν χρειάζονται τις υπερεσίες απο τσιράκια σαν την πάρτη σου οι βιομήχανοι.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 12:04 π.μ.

Ψιτ 10:47 Τυρόπιτες είχε φέρει ο Κασιδιάρης με την χ.α,τότε που τους υποδέχθηκε ο μέγας Σιφωνιός στην Χαλυβουργία;Γιατί το παμε τότε μίλαγε για μπισκότα.Που σε πείραξε επειδή ο άλλος την είπε χαλυβουργική,λες και η προδοσία των απεργών,απο το κκε είναι μικρότερη.Με το οικονομικό μπαχαλο που κατάφερε η σοφή ηγεσία,πολλά απο τα άεργα επαγγελματικά στελέχη,θα βρεθούν στο δρόμο,και οχι τίποτα άλλο,αλλά θα στερηθεί το διαδίκτυο απο τις εμβριθείς και ολοκληρωμένες αναλύσεις τους περί μαρξισμού λενινισμού και λαικής εξουσίας,στην άλλη ζωή.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 8:43 π.μ.

ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΝΟΟΥΣΑ!!! ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ,,ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΆΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,, ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΦΩΝΙΟΥ (ΠΑΜΕ)ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ (ΟΣΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ) ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ..
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ;

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 12:47 μ.μ.

Τι να σου πω ρε φιλε ,κανε κατι αλλο απο το να μας φλομώνεις στην
χαζομάρα .Λες επιεικώς βλακείες Οσα λες δεν εχουν ειρμό ουτε λενε
και κατι ,... δείχνουν μονο οτι δεν γνωρίζεις και πως μαλλον εχεις σοβαρά
συμπλέγματα ,συνεχισε..να λες τα ιδια με αλλες λεξεις....
Μιλα μονος σου.,εισαι κουραστικός....

Ενότητά απο τα κατω ,εκει που δεν σας αρεσει.....
Στο καμίνι της ταξικης παλης μαθαίνει να μάχεται η εργατιά,.στα λιμάνια
τις ναυτικό/επισκευαστικές και στα εργοστάσια .
Δεν πρόκειται να γίνουν εργαλείο ωστε να βουτηξετε με την κουτάλα στην
κατσαρόλα της εξουσιας για να γλείψεται οτι αφησαν οι προηγούμενοι....
Οι εργατες αποκτούν συνείδηση βημα βημα μεχρι την νικη...
Ολη η ελλαδα μια χαλυβουργία

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 12:49 μ.μ.

5 Ιανουαρίου 2013 8:43 π.μ.

Απόφαση της 20ής Γενικής Συνέλευσης των απεργών χαλυβουργών είναι και ομόφωνη μάλιστα γι αυτό ξανατρίψτω στην μούρη σου καλύτερα μήπως και ντραπείς λίγο πουλημένε.

Αλλά τσίπα και τσιράκια των αφεντικών δεν πάνε μαζί.

Κόντρα στην ταπείνωση που επιχείρησε ο Μάνεσης και ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έστυσε με πρωτομάστορα το Άδωνη Γεωργιάδη και απο ανθρώπους σαν κι εσένα και που όλο το διάστημα της απεργίας χτυπούσαν το σωματείο της Χαλυβουργίας και τον Προεδρό του τον Σιφωνίο μαζί με το ΠΑΜΕ την τελευταία μέρα οι ήρωες χαλυβουργοί μπήκαν μέσα όλοι μαζί με το κεφάλι ψηλά αναγκάζοντας τα ΜΑΤ να αποχωρίσουν απο την πύλη χαλόντας την σούπα της φίεστας σε αυτούς που θα ήθελαν να δούν και να παρουσιάσουν τους ήρωες χαλυβουργούς ηττημένους και τον αγώνα που έδωσαν 9 μήνες απέναντι στην πείνα και την φτώχεια που μάστιζε τα σπίτια τους (αλλά που τα ξέρεται εσείς αυτά) μάταιο!!!!

Αυτόν το αγώνα και τα μυνήματα που εκπέμπει θέλετε με λύσσα να αμαυρώσετε να σβήσετε και να εξαφανίσετε γιατί είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα ως τώρα της σύγχρονής ταξικής πάλης μέσα στους οργανωμένους χώρους δουλείας και που καταδεικνύει το μέγεθος της δύναμης της ενωμένης και αλλυλέγγυας εργατίας και αποτελεί το σύμβολο για τους μελλοντικούς που έρχονται και αυτό τρέμετε...

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 1:11 μ.μ.

Ακομα και ο αγωνας στην Χαλυβουργικη, τον οποιο εταιροπροσδιοριστικα χρησιμοποιειτε, ξεκινησε, φουντωσε, δημιουργησε εργατικη αλληλεγγυη, χαρη στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Αυτη ειναι η καθαρη αληθεια.
Συμπερασματα πανω σε αυτο τον αγωνα μπορει ο καθενας να βγαλει τα δικα του. Μην ξεχνατε την ιστορια. Ολες οι στιγμες- καμπες στο κινημα εχουν την σφραγιδα του ΚΚΕ. Τις νικες του κινηματος(8ωρο καπνεργατων, ιδρυση Γσεε, ιδρυση ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΠΕΑΝ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΣΕ ΠΕΕΑ, συνδικαλιστικες κατακτησεις 60'-80' , αποκρουση του ευρωκομμουνισμου, αναστολη ή αμβλυνση ΚΑΠ το 90' , κλπ ) συνηθως τις προσπερνα η αριστεριζουσα μεσοαστικη αδυμονουσα για επανασταση φραξια του εαυτου σας. Τις στιγμες-καμπες που οντως υπηρξε ηττα......μαλλον τις χαιρεστε. Ισως γιατι εσεις λειπατε. Οπως παντα βεβαια.
Η ιστορια ομως και οι δεσμοι με τους απλους ανθρωπους δενονται και γραφονται οταν προσπαθεις, οταν τολμας.
Τετοια αχαλινωτη εκφραση ποθων για την εξαφανιση του ΚΚΕ ξαναζησαμε. Απο τους Μαοικους του 75 ( που βρισκονται αραγε αυτοι τωρα ; ) , τους Πασοκους το 85 με την συρρικνωση των εκλογικων ποσοστων και την περιφημη ομιλια Παπανδρεου οπου προφητευε την εξαφανιση του ΚΚΕ στο 1%, τους ανανεωτες του ΣΥΝ το 90-91 μεχρι εσας.......μανιαδακηδες το 2013(εργατκος αγωνας, νεα σπορα, ομαδουλες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.).
Μελετηστε τα κειμενα , τις αναλυσεις , τις επεξεργασιας του ΚΚΕ αλλα και την ιστορια του , χωρις να εχετε διπλα σας το manual της Ελευθεροτυπιας(εφημ. των συντακτων σημερα) ή τον πρωσοποποιημενο ψυχοσικο οχετο του Ρουσση. Τοτε καντε και μια αναστροφη κριτικη στα πεπραγμενα αυτων. Τι λεγανε και τι λενε τωρα. Πως γινεται παντα να φλερταρουν με οτι ειναι της εποχης(σαν σαλατα εποχης) και για τιποτα να μην κρινονται.
Ακομα θυμαμαι την ρηση του Ρουσση στην προεκλογικη συγκεντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα προπυλαια.......'δεν ειμαστε με τον υπαρκτο σοσιαλισμο, με τον σταλιν , ουτε με τον σοσιαλισμο του ΚΚΕ . Ειμαστε με τον σοσιαλισμο που ονειρευομαστε και δεν ζησαμε.' Αυτος λοιπον ο επαναστατης με Οραμα για εναν αλλο(απροσδιοριστο) σοσιαλισμο, μετεκλογικα κολωτριβεται με τον ΣΥΡΙΖΑ που φτυνει πανω στον σοσιαλισμο, ειτε τον υπαρκτο ειτε τον φαντασιακο του Ρουσση.
Και αυτο το υποκειμενο ακομα μιλαει!!!!!!!!!!!
Jim

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 7:55 μ.μ.

Καλά,ο Ρούσσης είναι 'υποκείμενο'.Αλλά να του απαγορεύουν και να μιλάει,πάει πολύ.Δείχνουν με αυτό τον τρόπο πως εννούν οι κκεδες την 'λαική εξουσία'που ευαγγελίζονται.Όπως και στον διαβόητο ανύπαρκτο,οι μόνες φωνές που θα επιτρέπονται θα είναι αυτές που θα γλύφουν τηνεξουσία.Οι διαφορετικές,θα εξοστρακίζονται στο πυρ το εξώτερο ή στα γκουλάκ για ανέξοδες διακοπές.Με τους όρκους σε καθεστώτα που οι λαοί τα καταδίκασαν αμετάκλητα,προσπαθεί το κκε να πείσει πως μόνο ο σταλινισμός ειναι η λύση.Τρικυμία εν κρανίω,που η κρίση και στα οικονομικά του επιδεινώνει την καταστασή του,σε επικίνδυνο βαθμό.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2013 στις 1:56 π.μ.

το θέμα είναι απλό: το κκε θέλει την εξουσία για το ίδιο, τη νομενκλατούρα και τους κολλητούς του.

Αυτό είναι το όλο ζήτημα. Και για αυτό σκιζεται και λέει ψέμματα διαρκώς συκοφαντώντας την υπόλοιπη αριστερά.

Αυτός είναι ο σοσιαλισμός που ονειρεύεται! Με το ίδιο στην καρέκλα και την εργατική τάξη πάλι με καινουργιους αφεντ΄'αδες στο σβέρκο της. Ο,τι έγινε και στην ανατολική ευρώπη.

Για αυτό δεν πείθει το κκε. Για τίποτα άλλο. Η εργατική τάξη δεν θέλει καινουργιους αφεντάδες στο σβέρκο της. Εχει τους καπιταλιστές για αυτό. Η επανάσταση αν και όταν θα γίνει, για να νικήσει θέλει πείσμα, αποφασιστικότητα, αυτοθυσία, εξυπνάδα, μαζικότητα, δημοκρατία, πολυκομματισμό και ελευθερία.

Αν δεν τα χει όλα αυτά, δεν μπορεί να νικήσει.

το κκε το πολύ-πολύ να συμβάλλει στο να φτιαχτεί μια νέα φυλακή για τους εργάτες. Αλλα πολιτικά υποκείμενα μπορούν να συμβάλλουν στο να γίνει νικηφόρα η επανάσταση. οχι το κκε.

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2013 στις 2:57 μ.μ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΟΥΚΟΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΕΡΝΕΙ Η ΚΑΡΕΛΑ
Για το 65ωρο κτλ
Στις 5 Νοεμβρίου 2008, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την «έκθεση Σέρκας» στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη έκθεση νομιμοποιεί τις πιο αντιδραστικές επιδιώξεις του ευρωενωσιακού κεφαλαίου σε ότι αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Η έκθεση προβλέπει:

Τη διατήρηση (και όχι την άμεση και χωρίς όρους κατάργηση) της «ρήτρας
αυτοεξαίρεσης» από το 48ωρο (ρήτρα «optout») για μια τριετία, δίνοντας χρόνο στο κεφάλαιο να πετύχει την επ’ αόριστον γενικευμένη εφαρμογή της. Η ρήτρα «optout» σημαίνει επί της ουσίας εφαρμογή του 65ωρου. Δηλαδή, δουλειά 65 ωρών την εβδομάδα σε 5ήμερη εργασία, αφού ο εργοδότης απαλλάσσεται από τον όρο να απασχολεί τον εργαζόμενο 48 ώρες κατά μέσω όρο τη βδομάδα και μπορεί πλέον να τον απασχολεί μέχρι και 13 ώρες τη μέρα. Την πρόταση για τριετή εφαρμογή της ρήτρας «optout» είχε καταθέσει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Το 2005 ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει αυτά που ψήφισε το Νοέμβρη του 2008.
Το «σπάσιμο» του χρόνου της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό»
περίοδο. Ο όρος που βάζει η έκθεση να θεωρούνται και τα δυο μέρη σαν χρόνος εργασίας είναι «δώρο άδωρο», αφού το κεφάλαιο πετυχαίνει να νομιμοποιήσει μια από τις βασικότερες αξιώσεις του: Να σπάσει το χρόνο εργασίας στα δυο και μόλις δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος να χαρακτηρίσει «μη εργάσιμο» και άρα απλήρωτο χρόνο το «ανενεργό» τμήμα της εφημερίας.
Καθιερώνει 12μηνη περίοδο αναφοράς στην διευθέτηση του χρόνου εργασίας
(από 4μηνη και 6μηνη). Δίνει έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να εναλλάσσουν περιόδους υπεραπασχόλησης (65ωρο) και υποαπασχόληση (3ωρα – 4ωρα, άδειες, διαθεσιμότητες, ρεπό) σε μεγαλύτερο διάστημα και να βαθαίνουν την εκμετάλλευση, αποδιοργανώνοντας πλήρως την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων.
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger