Home » » Μακελειό στην Ηλεία. Πυροβόλησαν δεκάδες αλλοδαπούς!

Μακελειό στην Ηλεία. Πυροβόλησαν δεκάδες αλλοδαπούς!

Από mitsos175 , Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 | 9:45 μ.μ.

"Περισσότεροι από 30 αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι και άγνωστο σε ποια κατάσταση από πυροβολισμούς που δέχθηκαν.
Δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία έως τώρα από την Αστυνομία, όμως γίνεται λόγος για συμπλοκή για μεροκάματα... 4 άτομα, Έλληνες, σε καλλιέργεια φράουλας άνοιξαν ανεξαιρέτως πυρ σε αλλοδαπούς εργάτες κυρίως υπηκόους Μπαγκλαντές.... 32 αλλοδαποί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 10 αρκετά σοβαρά. Οι περισσότεροι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε για μεροκάματα που ζήτησαν από τους εργοδότες τους οι αλλοδαποί...
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κ.Υ Βάρδας ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 28 άτομα από αυτούς 4 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση 8 σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι ελαφρά..."
Οι τραυματίες ανέφεραν ότι "είχαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας και συγκεντρώθηκαν εκεί 80 αλλοδαποί, οι οποίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών. Οι εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη, 4 με 5 άτομα, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και να επιστρέψουν στις δουλείες τους. Οι εργάτες αντέδρασαν και τότε τρία από τα άτομα που κρατούσαν όπλα αφού πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για το συμβάν ενώ στο Α.Τ.Βάρδας βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας".

Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

"Περί ώρα 18:00 σήμερα, στη νέα Μανωλάδα Ηλείας 200 περίπου αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση ημεδαπού, συνεπλάκησαν με 3 ημεδαπούς εκπροσώπους του εργοδότη, απαιτώντας δεδουλευμένα 6 μηνών περίπου. Ένας εκ των τριών ημεδαπών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας ελαφρά, είκοσι (20) από του αλλοδαπούς. Οι τραυματισθέντες βρίσκονται εκτός κινδύνου ζωής και έχουν μεταφερθεί στα κέντρα υγείας και νοσοκομεία της περιοχής για παροχή πρώτων βοηθειών. Διενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Αμαλιάδας. Συνελήφθη πριν από λίγο ο εργοδότης που απασχολούσε τους αλλοδαπούς. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων 3 ημεδαπών".

Η δουλεία νομίζαμε, ότι καταργήθηκε. Κάναμε λάθος. Στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει. Ο επιστάτης, πιστό σκυλί του αφέντη, χτυπά και σκοτώνει τους ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονταν τόσο καιρό. Γιατί ήθελαν τα αυτονόητα. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, έστω αυτά τα ελάχιστα, που είχαν συμφωνήσει.
Το έγκλημα είναι ποινικό και ταυτόχρονα πολιτικό. Η τακτική της ΝΔ είναι που τους κάνει πλάτες. Χτυπάνε όποιον διεκδικεί. Σε συνδυασμό με το ρατσισμό των ναζί. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και την άμεση καταδίκη αυτής της νοοτροπίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Απριλίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

Καθίκια αγροτοτσιφλικάδες ήσαστε και είστε από τους ευνοημένους αυτού του σάπιου συστήματος!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger