Home » , , » Αγώνας για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας στο Περιστέρι (Βίντεο)

Αγώνας για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας στο Περιστέρι (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 | 2:30 μ.μ.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και μέρες, οι κάτοικοι του Περιστερίου για την διατήρηση του Κέντρου υγείας στην περιοχή τους, καθώς χθες έληξαν οι συμβάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών και το υπουργείο υγείας αρνείται να τις ανανεώσει.

Το κέντρο υπάγεται οργανικά στο «ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο και είναι θύμα των συνολικότερων περικοπών στην υγεία εξαιτίας των επιταγών της τρόικας και των μνημονίων.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Φορέων και Συλλογικοτήτων που συστήθηκε για τη διάσωση του κέντρου, κάλεσε χθες το βράδυ λαϊκή συνέλευση στο χώρο, για να αποφασιστούν οι παραπέρα δράσεις για την σωτηρία αυτής της πρωτοβάθμιας μονάδας που καλύπτει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στο Περιστέρι και τις γύρω περιοχές.
Θέληση όλων των κατοίκων είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με καθημερινές δράσεις , παράλληλα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο «Αττικό», που επίσης αυτή την εποχή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους, καθώς και για την υπολειτουργία ακόμη κι αυτού του μεγάλου νοσοκομείου εξαιτίας των περικοπών.

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/4στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. 

Σήμερα 17 Απριλίου 2013 έληξαν οι συμβάσεις των νοσηλευτών και των γιατρών του Κέντρου Υγείας Περιστερίου και το Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν τις ανανεώνει αλλά στήνει μια ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού της περιοχής. Ως σύγχρονοι μάγοι του Όζ σκηνοθετούν μια άθλια παράσταση ενός «ανοιχτού Κέντρου Υγείας με νοσηλευτές και γιατρούς που θα τους μεταφέρουν για 3-4 ώρες καθημερινά από το Αττικό νοσοκομείο!!!

Το οποίο ήδη ξεχειλίζει από ράντζα και το προσωπικό του που καθημερινά δουλεύει στα όρια της αντοχής του, δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του νοσοκομείου.

Η τρικοματική συγκυβέρνηση της καταστροφής και το υποταγμένο πολιτικό της προσωπικό νομίζουν ότι μπορούν να μας εμπαίξουν…
Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι θα μας βρούνε απέναντί τους σε κάθε απόπειρα κατάργησης ή συγχώνευσης υποδομών (νοσοκομείου, κέντρου υγείας, ΙΚΑ κλπ) που οδηγεί σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας την ώρα που ο λαός το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, όταν μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας ούτε δυνατότητα αγοράς φαρμάκων, καθώς οι άνεργοι ξεπερνούν το 30%, πολλοί δουλεύουν ανασφάλιστοι όπως και πολλοί μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι επίσης.

Καλούμε από το Κέντρο Υγείας, Κέντρο Αγώνα σε Πανπεριστεριώτικο ξεσηκωμό!!!

 Το Κέντρο Υγείας δεν πρέπει να κλείσει και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο, για να μείνει ανοιχτό για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, σε 24ωρη βάση και με αξιοποίηση των υποδομών που ήδη υπάρχουν για βραχεία νοσηλεία.

 Απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεων του ήδη υπάρχοντος νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού με στόχο τη μονιμοποίησή τους.
Απαιτούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των ειδικοτήτων που απαιτούνται για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους απολυμένους- εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας
Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του Αττικού Νοσοκομείου

Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 18/4 στις 6 στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου
Όλοι την Παρασκευή 19/4 στις 3.00 στις μεσημέρι στην παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο (Παρασκευοπούλου & Δημοσθένους) και στη συνέχεια πορεία και συνέλευση στο Κέντρο Υγείας. 

Πρωτοβουλία Κατοίκων, Φορέων & συλλογικοτήτων Περιστερίου


Πηγή: Η ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger