Home » , » Γιατί με διέγραψαν από το ΚΚΕ

Γιατί με διέγραψαν από το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Μαΐου 2013 | 9:48 μ.μ.

Από τον Βασίλη Ζωγράφο* 

Μετά από βασανιστική περισυλλογή και ανάμικτα συναισθήματα, οδηγούμαι πιστεύω στο νηφάλιο συμπέρασμα να αναφερθώ στο γεγονός της διαγραφής μου από το ΚΚΕ. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι η έκθεση των γεγονότων και η συνακόλουθη λειτουργία και πρακτική της κομματικής καθοδήγησης, αποκαλύπτουν παραπέρα τον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε αυτή η καθοδήγηση, έναν δρόμο που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί το κόμμα στη συρρίκνωσή του. Επειδή δεν θέλησα ποτέ τον τίτλο του κομμουνιστή «κατ’ απονομή» όπως κάνει η κομματική ηγεσία την τελευταία δεκαετία, αλλά για μένα αυτός ο τίτλος ήταν και είναι προς κατάκτηση, όπως πιστεύω είναι και για τη συντριπτική πλειονότητα των κομματικών μελών, για αυτό, με τούτο μου το σημείωμα θέλω να κρούσω, για άλλη μια φορά ακόμα, τον κώδωνα του κινδύνου.

Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα. Αντίθετα από τη δική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες των συντρόφων διευθυντών, ακριβώς συμβαίνουν τα αντίθετα. Δηλαδή το κύρος τους στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο καθώς και η αποδοχή από τους συλλόγους διδασκόντων. Εξ αιτίας αυτής της θέσης μου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, πρότεινε «μομφή» ενάντιά μου και μου ζήτησε να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος (στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας), όπου είχα εκλεγεί στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

Η κομματική Οργάνωση των δασκάλων που ανήκα, απέρριψε την απόφαση της Ν.Ε. Παρόλα αυτά, καθαιρέθηκα από δημοτικός σύμβουλος. Επίσης μου απαγόρευσαν να είμαι υποψήφιος στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς και στο σύλλογο δασκάλων, όπου ανελλιπώς εκλεγόμουν πάνω από 25 χρόνια. Αυτήν την αντιμετώπιση που είχα εγώ, δεν την είχαν άλλοι σύντροφοι που στο θέμα αυτό είχαν την ίδια στάση με εμένα. Απλά επισημαίνω τον καιροσκοπισμό και την επιλεκτική κομματική λειτουργία ενός κόμματος «αρχών».

Πρόσφατα, τηρώντας την κομματική διαδικασία, έγραψα την άποψή μου μέσα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ. Αυτά που έγραψα ήταν μια κατάθεση ψυχής και κραυγή αγωνίας για την περιθωριοποίηση που οδηγείται το κόμμα, με ευθύνη μιας ηγεσίας που παραμέρισε αυθαίρετα το αποφασισμένο από το 15ο συνέδριο, πρόγραμμα του κόμματος.

Λειτουργώντας έτσι ως φράξια, στις κρισιμότατες στιγμές της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αντί να κάνει πράξη το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο που προέβλεπε αυτό το πρόγραμμα, ουσιαστικά άφησε το πεδίο ελεύθερο και στον καπιταλισμό να διαχειρίζεται με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα την κρίση του, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται επίδοξος «μεσσίας». Ειδικότερα ανέφερα ότι η πτώση μας στις συνδικαλιστικές εκλογές στους εκπαιδευτικούς της Λάρισας, όπου από 700 ψήφους κατεβήκαμε στις 300 αλλά και μια σειρά άλλα παραδείγματα, αντανακλούν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων μας για τη στάση και τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση αυτών των απόψεων μου στο «Ριζοσπάστη», που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλα έντυπα, κλήθηκα από την καθοδήγηση σε απολογία. Στη συνεδρίαση της Κομματικής μου οργάνωσης, επειδή τυπικά δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για τα γραφόμενά μου, με θεώρησαν υπεύθυνο για τη δημοσίευση του άρθρου μου στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και ζήτησαν τη διαγραφή μου από το κόμμα. Βέβαια ότι το αναδημοσίευσε από το «Ριζοσπάστη» (και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα www.902.gr - «Ριζοσπάστης» - 19ο Συνέδριο ΚΚΕ – Προσυνεδριακός Διάλογος) μιας και ήταν εύκολο να μεταφερθεί, δεν το έλαβαν καθόλου υπόψη. Η δημοσίευση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» δεν προηγήθηκε της δημοσίευσης του «Ριζοσπάστη», αλλά ακολούθησε τρεις μέρες μετά. Στον «Ρ» δημοσιεύθηκε στις 29/3 και στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 31/3. Όμως για να με ενοχοποιήσουν επικαλέστηκαν κάποιες φραστικές αλλαγές ανάμεσα στις δυο δημοσιεύσεις για τις οποίες δεν φέρω ευθύνη. Σημασία έχει, όσα έγραψε η ««ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»» τα είχαν γράψει πριν τρεις μέρες η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και η ιστοσελίδα του www.902.gr («Ριζοσπάστης», 19ο Συνέδριο, Προσυνεδριακός Διάλογος. Ο καθένας μας κρίνεται και ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τα τελευταία χρόνια τρεις φορές διέλυσαν την οργάνωση των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να τη συρρικνώσουν, να στείλουν τους περισσότερους συντρόφους στα σπίτια τους για να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος. Ψήφισαν τη διαγραφή μου εκπαιδευτικοί λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού, και παρόλα αυτά χωρίς ομοφωνία. Δεν δέχτηκαν μάλιστα ούτε τη δήλωση της ίδιας της εφημερίδας, ότι αναδημοσίευσε το κείμενο από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Η άτεγκτη καθοδήγηση είπε ότι δεν δέχεται την αστική αλήθεια. Δυστυχώς όμως γι’ αυτή την έχει δεχτεί πάρα πολλές φορές, φυσικά όπου την εξυπηρετούσε.

Ίσως κούρασα με την αναλυτική έκθεση των γεγονότων και ζητώ και συγνώμη και για τον προσωπικό τόνο που έδωσα. Εκείνο όμως που ήθελα να αναδείξω είναι τα ανέντιμα μέσα με τα οποία ενοχοποιείται η άποψη που ενοχλεί. Και αυτό γιατί προσκρούει σε μια ηγεσία που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για την εκλογική ήττα και την οργανωτική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτική συρρίκνωση του κόμματος, επιμένει να είναι γαντζωμένη στις καρέκλες της. Για χρόνια κινείται με το εκκρεμές του οπορτουνισμού, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο, από το άκρο του δεξιού οπορτουνισμού με τον Συνασπισμό, στο σημερινό άκρο του αριστερού οπορτουνισμού, χαντακώνοντας το κόμμα. Η ίδια ηγεσία αυτοπροσδιορίζεται ως αλάθητη. Όταν υμνούσε τον Γκορμπατσώφ είχε δίκιο και όταν τον κατηγορούσε πάλι είχε δίκιο. Όταν υπέγραφε τα κοινά πορίσματα για τον Συνασπισμό είχε δίκιο και όταν εναντιώθηκε σ’ αυτήν την επιλογή πάλι είχε δίκιο. Όταν ψήφιζε το πρόγραμμα στο 15ο συνέδριο του κόμματος είχε δίκιο και όταν το τσαλαπατούσε πάλι είχε δίκιο. Αλλά ας μην επεκταθώ περισσότερο σε τέτοια παραδείγματα γιατί θα χρειάζονταν πολλές σελίδες. Απλά να αναφερθώ σε ένα πρόσφατο παράδειγμα που σχετίζεται με την απεργία των καθηγητών. Αλήθεια, η δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου ότι οι κομμουνιστές αντιτίθενται στην απεργία των καθηγητών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ποιον αβαντάρει; Αυτή η θέση αντικειμενικά δεν νομιμοποίησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών;

Η σημερινή ηγεσία, έχοντας έναν μηχανισμό από επαγγελματικά στελέχη που έχουν και προσωπικούς λόγους να μην εναντιώνονται ποτέ στην ηγεσία, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν άκριτα και να επιβάλλουν πάντα την άποψη της ηγεσίας, στην κομματική βάση. Όποιοι όμως δεν είμαστε επιδεκτικοί στην επιβολή και στην άκριτη αποδοχή αλλά και στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν, τότε πάλι αυτός ο μηχανισμός αναλαμβάνει το έργο της διαγραφής. Μπορεί όμως μια τέτοια ηγεσία να καθοδηγήσει το κόμμα που θα ηγηθεί της επανάστασης και θα αλλάξει την κοινωνία; Παρόλα αυτά, η γνώμη μου παραμένει ότι η ελπίδα μας είναι τα κομμουνιστικά ιδανικά. Έχουμε χρέος αυτά τα ιδανικά να τα αποκαταστήσουμε από τον διασυρμό που υφίστανται από όπου και αν προέρχεται αυτός.

* Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι δάσκαλος και το κείμενο του δημοσιεύτηκε
στην εφημερίδα "Ελευθερία" 18/6
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 58 σχόλια

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2013 στις 11:32 μ.μ.

Συγχαρητήρια,
τέτοια γρήγορη δημόσια μεταστροφη ενος πρωην σε ρουφιάνο πρώτη φορά βλέπω.Δίνει οργανωτικά στοιχεία (μέλη κοματικής οργάνωσης,οργανωτικά ζητήματα ) σε δημόσια θέα.
Συγχαρητήρια και στο μέσο.
Δεν χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί τους ρουφιάνους.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2013 στις 11:51 μ.μ.

σχετικά με το διευθυντιλίκι..πόσο κομμουνιστής μπορεί να είναι κάποιος που θα έχει το ρόλο να αξιολογήσει τους συναδέλφους του και να τους οδηγήσει στην απόλυση;

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2013 στις 11:59 μ.μ.

Μάλιστα! Κάποιος διαγράφηκε από το ΚΚΕ επειδή είπε μιά διαφορετική άποψη.
Εγώ το έψαξα λίγο μιάς και κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη αλλά δεν διαγράφονται. Σκέφτηκα μήπως δεν εφάρμοσε αποφάσεις που έχει πάρει το ΚΚΕ και τα όργανα που δρα;
Βρήκα λοιπόν ότι το ΚΚΕ έχει πάρει απόφαση από τον Μάιο του 2011 όπου καλούσε τους εκπαιδευτικούς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που συμπορεύονται με αυτό να μην κάνουν αιτήσεις για τη θέση του διευθυντή και του σχολικού συμβούλου. Διαφώνησε σ΄αυτό αλλά έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση. Λέει για το ότι δεν εφαρμόστηκε αυτό σε άλλους αλλά βέβαια, δεν λέει ποιους άλλους. Είναι γνωστό ότι στο ΚΚΕ υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Αν δεν τον θέλει έπρεπε να φύγει μόνος του κι όχι να διαμαρτύρεται ότι αυτός εφαρμόζεται.
Εδώ η θέση του ΠΑΜΕ http://www.edupame.gr/content/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%A3-%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%A3%CE%A5%CE%9B%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%A9%CE%9D

Πάντως οι ρόλοι των διευθυντών είναι ξεκάθαροι. Εδώ από την θέση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για τον ρόλου τους.
http://www.edupame.gr/node/1281

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 12:28 π.μ.

«Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι»
Δημοτική παροιμία

Καλά ρε φίλε, αφού έχεις ριζική και κάθετη διαφορά με το κόμμα σου σ’ όλα τα ζητήματα και μέτωπα, τι τρως τα νεύρα σου και κάθεσαι εκεί. Άντε λοιπόν σπίτι σου να κάμεις καμία δουλεία, να χαρεί και η γυναίκα σου.

Εκτός κι αν δεν ήθελες να αφήσεις την καρέκλα, που τη ζέσταινες 25 χρόνια, όπως λες. Δε θέλω να σκεφτώ και να πιστέψω, ότι δεν ήθελες ν’ αφήσεις και την άλην την καρέκλα, αυτήν του Δημοτικού Συμβούλου, που κι αυτήν την ζεσταίνεις δεν ξέρω πόσα χρόνια.

Τώρα, που λες φιλαράκο, θα πας απαλλαγμένος από τα δεσμά του καταπιεσμένου κομματικού μέλους του ΚΚΕ και θα μπορέσεις προφανώς να εκλεγείς σ’ όλες αυτές τις θεσούλες, που το Κόμμα σου τις στερούσε. Άντε στο καλό, να βρεις την υγειά σου.

«Ουδείς μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι» (Δις)

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 1:40 π.μ.

Βλεπω οτι ο κ Ζωγραφος εχει καλες σχεσεις με την εφημεριδα Ελευθερια.
Τι εξυπηρετει ενα προσωπικο γραμμα δημοσια; Ποιο σκοπο απο οσους επικαλειται ο κ. Ωγραφος προαγει η δημοσια κοντρα του με το ΚΚΕ;
Η προσωπικη του φιλοδοξια να γινει διευθυντης μετα απο 25 χρονια στα θρανια συγκρουεται με την πολιτικη θεση του ΚΚΕ για το αστικο σχολειο και ποσο μπορει ο διευθυντης να κινηθει μεσα στο πλαισιο του. Νομου. Θεμιτη η φιλοδοξια , αλλα αναμενομενη. Και η αντιδραση του ΚΚΕ........ Ο κ Ζωγραφος ηταν το δημοσιο προσωπο του ΚΚΕ στην κοινωνια της Λαρισας. Οι επιλογες του λοιπον αφορουσαν και το κομμα. Τωρα μετα το 19ο συνεδριο αυτος δεσμευεται απο την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ερμηνεια στο 15ο;;;;;;;
Επισης...........γιατι εγινε αυτη η αναρτηση;
Εαν εγω γραψω για τον πονο μου και τις φιλοδοξιες μου θα βρω χωρο στο "βαθυ κοκκινο";
Jim

20 Μαΐου 2013 στις 2:05 π.μ.

Δεν αναρτήσαμε ένα σχόλιο που γράφει ότι αυτή η αντίδραση του ΚΚΕ ήταν επιλεκτική και μας αναφέρει δυο ονόματα, που ο σχολιογράφος τα παρουσιάζει στελέχη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, που είναι διευθυντές σχολίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψάξουμε αν είναι προβοκατόρικο το σχόλιο ή είναι βάσιμο, οπότε το σβήσαμε.

Jim το κείμενο μας το έστειλε συμπατριώτης του κ. Ζωφράφου και μας ζήτησε να το σχολιάσουμε. Θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε και στην βάση να μην θεωρηθεί ότι λογοκρίνουμε τον αναγνώστη του μπλοκ μας το αναρτήσαμε.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 2:18 π.μ.

Μην προσπαθείς να πείσεις.
Καριερίστας και κομμουνιστής δεν γίνεται.-
Hopenends

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 3:26 π.μ.

Εκτός αν λέγεσαι Κουτσούμπας

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 3:38 π.μ.

Καρριερίστας και κομμουνιστής γίνεται και παραγίνεται! Δεστε ΚΚΕδες τα στελέχη του ΚΚ Κίνας, Β. Κορέας, Βιετνάμ, όπως παλιότερα των ΚΚ της Ανατολικής Ευρώπης που υμνούσατε!

Αφήστε τα σάπια ΚΚΕδες, με πορδες δεν βάφονται αυγά και σεις μόνο πορδες αφήνετε..

2. Αλήθεια ΚΚΕδες, ο Κουτσούμπας και ο ΠΑφίλης που είναοι δεκαετίες επαγγλεματικά στελέχη ΔΕΝ ζεσταίνουν καρέκλες;; Η ΑΛέκα που δεν έχει δουλέψει όπως και ο Κουτσούμπας και ο ΠΑφίλης ποτέ της ΔΕΝ ζεσταίνει καρέκλα ως επαγγελματικό στέλεχος εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ηγεσία του κόμματός σας;

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 7:25 π.μ.

Άδειασμα βαθύ στην ΚΚΕδάρα!!!
Τί να σχολιάσει κανείς; Το Κνιτοχαφιεδότσουρμο, που χωρίς να γνωρίζει κάνει υποθέσεις για το ποιόν του ανθρώπου; Την έλλειψη εσωτερικής Δημοκρατίας στο Κόμμα;
Ο σκοτεινός ρόλος του ψευτοΚΚΕ ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα. Σε λίγο θα μας πείτε πως ο αρθρογράφος είναι πράκτορας της Ασφάλειας.
Και κάτι άλλο. Τα ιστολόγια δεν φταίνε σε τίποτα. Τα ίδια κάνατε και στην περίπτωση του Χαλβατζή του Νεώτερου.
Εγώ προσωπικά δεν ζητώ από το ΚΚΕ να είναι Κομμουνιστικό Κόμμα, ζητώ μόνο λίγη αξιοπρέπεια. Γίνεται μέρα με τη μέρα το Κόμμα της φάπας.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 10:55 π.μ.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=210259&catid=9

Ουδέν περαιτέρω σχόλιο...

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 10:56 π.μ.

Οταν μπήκε στο Κόμμα και σαν δάσκαλος δεν υποστήριξε το καταστατικό του ΚΚΕ?Δέν το διάβασε?Δεν ξέρει οτι το ΚΚΕ το διάιπει στην λειτουργία του ο Δημοκρατικος συγκεντρωτισμός? ΔΕΝ ΤΟ ΔΈΧΤΗΚΕ? με τις εσωκομματικές εργασίες και τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό δεν αναδείχτηκε υποψήφιος και κατόπιν με τον ίδιο τρόπο δεν εκλέχτηκε?Μόνος του πήρε την απόφαση να ειναι υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος και εκλεγμένος?Μόνος του αναδείχτηκε?Το κόμμα δεν ήταν αυτό που τον ανέδειξε?αφου υποστηρίζει και αυτός τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό δεν πρέπει να πειθαρχήσει στις αποφάσεις της πλειοψηφίας?Νομίζει οτι μόνο αυτός ειναι το ΚΚΕ στην Λάρισα?
Αποκαλυφθηκε βέβαια οτι τον ενδιαφέρει η θεσούλα του Διευθυντή στην Εκπαίδευση. η θέση δηλαδή που θα αξιολογεί και θα απολύει συναδέλφους του. ΜΩΡΟΣ είναι γιατί τόσα χρόνια δεν κατάλαβε σε ποιό κόμμα βρισκόταν. Ισως ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει καλύτερα για να εφαρμόσει τις καριερίστικες διαθέσεις του. Για τέτοιους λόγους ΄΄το κουστουμάκι του κόμματος του πέφτει στενό΄΄. ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ!!!!
Οσο για την δημοσιευση στοιχείων, οργανωτικής κατάστασης της ΚΟΒ, συντρόφων μελών κλπ, μόνο ένας ασφαλίτης μπορεί να συμπεριφερθει έτσι και όχι ενας συντροφος που έχει τέτοια μεγάλη κομματική ηλικία.
Υγειονομικος-Πατρα

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 12:48 μ.μ.

"Δινει οργανωτικα στοιχεια...". Σιγα ρε επαναστατες του ΚΚΕ, θα τα μαθει το αστικο κρατος που σας τρεμει και θα σας αντιμετωπισει αναλογως.Το ποιος ειναι ρουφιανος φαινεται απο τη συνεργασια σας με την αστυνομια (βλεπε πορεια 17 Νοεβριου 1998 αν ειχατε γεννηθει τοτε ολοι αποτο κνιτοχαφιεδοτσουρμο που γραφεται εδω)

http://www.youtube.com/watch?v=KzB4KjQtCkY

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 1:07 μ.μ.

Η ΚΟΒ του έχει μεγάλη ευθύνη που είχε τέτοιο τενεκέ στα σπλάχνα της και δεν τον ειχε πεταξει νωριτερα εξω …

Ο τυπος ειναι φευγατος απ οτι φαινεται πολυ καιρο πριν και απλα εψαχνε τον τροπο που θα χτυπησει το ΚΚΕ.

Βρε αϊ στον ΣΥΡΙΖΑ και ακομα παραπερα...

Γιαννης

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 1:45 μ.μ.

ηδη ο ...κομμουνιστηs αρχισε να δινει συνεντευξειs στα μμε των υποτακτικων των εφοπλιστων!
αντε και στα δελτια των 8!

ΔΑ

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 5:07 μ.μ.

Ο πολιτισμός που έχει το ΚΚΕ, είναι σάπιος και βαθιά αντικομμουνιστικός.

Οποιος φεύγει είναι πράκτορας, χαφιές κλπ κλπ

Όποιος μένει και γλύφει την ηγεσία είναι "αγωνιστής" "σωστός" κλπ.

Αλήθεια ΚΚΕ, τα επαγγελματικά σου στελέχεη που χρόνια τώρα ζεσταίνουν καρέκλες και δεν λένε να ξεκουνήσουν, είναι....αγωνιστές;; Ξέρουν αυτοί ΠΩΣ βγαίνει το μεροκάματο;;

ΟΧΙ βέβαια!!

Λοιπόν, το ΚΚΕ δεν είναι ικανό να οργανώσει έναν ελάχιστο νικηφόρο αγώνα, θα συμβάλλει στον κομμουνισμό;; Οχι βέβαια!!!!

Το ΚΚΕ έχει έναν μισάνθρωπο αστικό πολιτισμό, λέτε να μπορεί να συμβάλλει στον κομμουνισμό;; Οχι βέβαια!

Νέα επαναστατικά κομμουνιστικά πολιτικά υποκείμενα έχει ανάγκη ο λαός μας και οι εργαζόμενοι!

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 5:38 μ.μ.

Α) Κάτι που του ήταν ήδη γνωστό (2 χρόνια τώρα) γιατί το αντιμετωπίζει σαν μωρή παρθένα;


Β) Να πω ότι ο "Ρ" δεν δημοσίευσε τα λεγόμενά του άρα αναγκάστηκε να στραφεί στον αστικό τύπο (σαν βρεγμένος γάτος), αλλά αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα δημοσίευσε πρώτα ο "Ρ"

Γ) Πως γίνεται να κόπτονται τόσο πολύ (πολλές φορές πιο πολύ και από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, βλ. Μπογιόπουλο) για διαγραφές ή για "καθαιρέσεις" από το ΚΚΕ οι αντι-ΚΚΕ δεν το καταλαβαίνω

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 6:02 μ.μ.

Αντι άλλου σχολίου παραθέτω ενα απόσπασμα απο την ΒΙΚΙΠΔΙΔΕΙΑ συνιστώ να το διαβασετε προσεκτικά αφορά τον Μανώλη Μανωλέα.
Ο Μανωλέας γεννήθηκε στην Καρδαμύλη. Στις αρχές της δεκαετίας του '20 εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ και το ΚΚΕ και το 1925 εκλέχθηκε Πρόεδρος των Ναυπηγοξυλουργών της Καλαμάτας. Κατά τα χρόνια 1926-1927 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου του Γυθείου. Το 1929 η δράση του μετατέθηκε στον Πειραιά όπου ανέλαβε βασικές καθοδηγητικές θέσεις. Το 1932 εκλέχθηκε για πρώτη φοράβουλευτής στον Πειραιά. Ένα χρόνο αργότερα ταξίδεψε στην ΕΣΣΔ όπου σπούδασε στην ΚΟΥΤΒ , το Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο των Εργαζόμενων της Ανατολής. Το 1935 επέστρεψε στην Ελλάδα, και τέθηκε εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στον Πειραιά, όπου ξαναεκλέχθηκε στις εκλογές του 1936 με το Παλλαϊκό Μέτωπο. Ο Μανωλέας ήταν τόσο δημοφιλής στην περιοχή, που ο πειραιώτικος λαός πρότιμησε εκείνον ως βουλευτή και όχι τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα Νίκο Ζαχαριάδη που τελικά δεν εκλέχθηκε. Εξάλλου τα μέλη του ΚΚΕ στον Πειραιά ήταν γνωστά ως οι Μανώληδες. Λίγο μετά την εκλογή του ξέσπασε η μεταξική δικτατορία που τον συνέλαβε.
Πράκτορας της Ασφάλειας και αντικομμουνιστής

Ο Μανωλέας κρατήθηκε, κατά σειρά, στις φυλακές Ανάφης, Αιγίνης και Κέρκυρας. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του υπέγραψε δήλωση αποκήρυξης του Κομμουνισμού και εντάχθηκε στην ΕΟΝ και στις αρχές ασφαλείας. Με εντολή του Μανιαδάκη μαζί με άλλους πρώην κομμουνιστές που είχαν ενταχθεί στην Ασφάλεια συγκρότησε την Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ, το συνδεδεμένο με τις αρχές "καθοδηγητικό" όργανο του ΚΚΕ, με σκοπό να εξαρθρωθεί ο πραγματικός παράνομος μηχανισμός του ΚΚΕ και να συλληφθούν τα μέλη του ΚΚΕ που αγνοούσαν το ρόλο της ΠΔ.
Συμμετοχή στην ΕΣΠΟ και την αντικομμουνιστική προπαγάνδα

Το 1940 ο Μανωλέας από κοινού με άλλα στελέχη της Ασφάλειας, της χωροφυλακής και άλλα δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία συγκρότησαν την Εθνική Σοσιαλιστική Πανελλήνια Οργάνωση στα πρότυπα άλλων ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων. Η ΕΣΠΟ δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μαζικό χαρακτήρα. Από το 1943 και μετά ο Μανωλέας συνεργάστηκε με τις γερμανικές ναζιστικές αρχές στο κατοχικό ραδιόφωνο και το Γραφείο Τύπου της γερμανικής πρεσβείας, ενώ διάφορα αντικομμουνιστικά και αντιεαμικά άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον κατοχικό τύπο. Η δοσιλογική δράση του τον κατέστησε στόχο της ΟΠΛΑ, η οποία τον εκτέλεσε τον Γενάρη του 1944.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 6:38 μ.μ.

Προς: 20 Μαΐου 2013 - 5:07 μ.μ.

Βεβαίως και πρακτορεύει, και χαφιεδίζει ο ΜΩΡΟΣ, αφού σου κάνει εσένα πάσα, για να βγαίνεις και να βυσσοδομείς ενάντια στο Κόμμα.

Όλα τα μικροαστικά γουρουνάκια την ίδια μούρη έχετε. Βγαίνει αυτός και σου κάνει πάσα για να βγάλεις όλη την εμετική αντικουκουεδίλα σου, όλη τη δήθεν αγωνιστική και αγνή χωλή σου και μετά έρχεται κι αναρωτιέται γιατί τον μεταχειρίστικες έτσι.

Αφού είσαστε από την ίδια μικροαστική γουρουνοφάρα. Αφού δεν αντέχετε να ορθώσετε το ανάστημά σας πουθενά και ποτέ ενάντια στ' αφεντικά. Τους επαναστάτες τους κάνετε μόνο κατά του ΚΚΕ, και μετά και πάλι στο αντικομμουνιστικό σας κοτέτσι. Περιμένετε τη σειρά σας, πότε θα σας βγάλουν και πάλι να κακαρίσετε.

Και μέχρι τότε άντε σε καμιά θεσούλα διευθυντή, επιθεωρητή - εργαλεία των αστών.

Την προδοσία πολύ την αγάπησαν, τον προδότη - κανείς!!!
Μία άλλη λαϊκή παροιμία.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 6:40 μ.μ.

Ο κάθε πικραμένος και την παπαριά του.
Και βέβαια την γραμμή χαράζει η φασιστική φυλλάδα "ΤΟ ΒΗΜΑ",
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=513500
ακολουθούν οι χαφιέδες του "Εργατικός Αγώνας"
http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/2012-02-04-20-01-31/847-2013-05-19-13-41-00
και συνεχίζουν όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος, άξιος ο μισθός τους.
Ενα όμως έχει διαφύγει απο τα κέντρα και παράκεντρα του αντικομμουνισμού;
Mε τα γραφόμενα του ο λεγάμενος δικαιολογεί απόλυτα το ΚΚΕ που πολύ σωστά έπραξε και τον διέγραψε, μόνο που καθυστέρησε πολλά χρόνια , αυτό έπρεπε να γίνει πρίν απο 26 χρόνια.
Τι σχέση έχουν τα λαμόγια με το ΚΚΕ?
Αλλά η παροιμία λέει "κάλιο αργά παρά ποτέ"...

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 6:40 μ.μ.

20 Μαΐου 2013 - 5:07 μ.μ.

Αν το ΚΚΕ δεν μπορεί να οργανώσει έναν νικηφόρο αγώνα εσύ δεν μπορείς να καταγράψεις ούτε μια τρίχα απο αγώνα.Γι αυτό άστο, αυτά τα πράγματα είναι για μεγάλα παιδιά και οχι για τα μούτρα σας, περιφερόμενες γκρούπες του κώλου που περιμένετε να πέσει καμία κάτω καμία ψίχα απο τους αγώνες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για να τσιμπήσετε καμία αγωνιστικότητα.Χαμένοι ε χαμένοι.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 8:13 μ.μ.

εντάξει η ιστορία του Μανωλέα πιο πάνω έχω την εντύπωση ότι αναρτήθηκε ως σχήμα υπερβολής και όχι σύγκρισης.

Δηλαδή, ως επιχείρημα για να μην κρίνουμε επιπόλαια και επιφανειακά και όχι κάτι παραπάνω.

Ελπίζω στο κόμμα μετά από τόσα χρόνια να μην υπάρχουν πράκτορες (άλλο πράκτορας και άλλο πρώην κομμουνιστής/νυν προσκυνημένος, στο πρώτο έχει πιο πολλή ευθύνη το κόμμα και στο δεύτερο το μέλος)

Alexey
20 Μαΐου 2013 στις 8:24 μ.μ.

Ας γράψει κι ένα άρθρο με τίτλο "γιατί με έβαλαν στο ΚΚΕ" να καταλάβουμε κι εμείς που αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχουν 25 χρόνια στο Κόμμα τέτοιοι τύποι.

20 Μαΐου 2013 στις 10:22 μ.μ.

Επειδή εξακολουθούν να έρχονται σχόλια -τα οποία σβήνουμε- και τα οποία παρουσιάζουν στελέχη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας σαν διευθυντές σχολικών μονάδων πρέπει να πούμε κάτι.

Είναι τουλάχιστον απρέπεια κάποιος να κρατάει την ανωνυμία του, να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα χρεώνοντας τα σε ένα συνδικαλιστικό σχηματισμό, τα οποία είναι διευθυντές σχολίων -και άρα είναι προσχηματική η αφορμή που οδήγησε στη διαγραφή του δασκάλου που αναφέρει το αρχικό κείμενο- και να μην παίρνει την ευθύνη των γραφομένων του.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναρτήσουμε το σχόλιο του με την προϋπόθεση ότι θα μας στείλει στο μαιηλ μας το τηλ του, για να επικοινωνήσουμε μαζί του και να μας τεκμηριώσει τα γραφόμενα του. Τότε μπορεί να κρατήσει την ανωνυμία του και να αναρτηθεί το σχόλιο του.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 10:35 μ.μ.

Με αφορμή δημοσιεύματα και το θόρυβο που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν σχετικά με τη διαγραφή από το ΚΚΕ του Βασίλη Ζωγράφου, η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Λάρισας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Το ΚΚΕ είναι κόμμα εθελοντών ομοϊδεατών που λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Αυτά αποτυπώνονται στο Πρόγραμμα και το Καταστατικό και το ξέρουν από την αρχή που μπαίνουν στο ΚΚΕ τα μέλη του Κόμματος.

Όποιος δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος του ΚΚΕ με βάση αυτούς τους κανόνες είτε αποχωρεί με δική του ευθύνη, είτε διαγράφεται με απόφαση της Κομματικής Οργάνωσης που ανήκει, αφού προειδοποιηθεί και εξαντληθούν τα περιθώρια με ατομικές και συλλογικές συζητήσεις.

Ο Β. Ζωγράφος επέλεξε το δεύτερο δρόμο και η Οργάνωσή του επέλεξε την τήρηση των κανόνων του Καταστατικού.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να συντηρείται ο αντιΚΚΕ θόρυβος».

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναρτήσουμε το σχόλιο του με την προϋπόθεση ότι θα μας στείλει στο μαιηλ μας το τηλ του, για να επικοινωνήσουμε μαζί του και να μας τεκμηριώσει τα γραφόμενα του. Τότε μπορεί να κρατήσει την ανωνυμία του και να αναρτηθεί το σχόλιο του.

............................................

Οχι αυτο δεν ειναι ασφαλιτικη πρακτικη .

Ειναι δημοσιογραφια συμφωνα με τους υπευθυνους της ιστοσελιδα σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δεν με ενδιαφερει το ΠΑΜΕ και τα στελεχη του
Αλλωστε ο εκπαιδευτικος κοσμος του χει γυρισει την πλατη και το ξερουν ολοι.

Το ολο σκηνικο θυμιζει ΑΥΡΙΑΝΗ.
Κρατηστε ενα επιπεδο αντιπαραθεσης.
Η Αριστερα δεν μπορει να ειναι zougla του Μακη και κιτρινισμος τυπου Κουρη

Ντροπη

Τα σχολια πρεπει να αφορουν αποψεις και πραξεις

21 Μαΐου 2013 στις 1:14 π.μ.

Τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις ανώνυμε 10.51; Μας ήρθαν επανειλημμένα σχόλια που αναφέρουν ότι αυτή η διαγραφή δεν οφείλεται στο ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε την επιδίωξη να γίνει διευθυντής στο σχολείο του αλλά στις πολιτικές θέσεις του δασκάλου που εξέφρασε στον προσυνεδριακό διάλογο για το 19 Συνέδριο. Προς επίρρωση αυτής της θέσης μας ανέφεραν ονομαστικά μέλη του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών που είναι διευθυντές σε σχολεία.

Δεν δημοσιεύσαμε κανένα σχόλιο και γράψαμε το αυτονόητο για να μην θεωρηθεί ότι κάνουμε λογοκρισία. Αυτά που παραθέτουν σε ανώνυμα σχόλια, ας μας τα πουν επώνυμα, εμείς θα αναλάβουμε να τα διασταυρώσουμε, και αν ισχύουν θα τα δημοσιεύσουμε.
Ποιο είναι το φάουλ μας;

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 1:25 π.μ.

Το ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί Παμίτες αναφέρουν ονόματα Διευθυντών, κ.μ. του ΚΚΕ και στο ίδιο αναφέρεται και ο Ζωγράφος είναι για να δείξουν την υποκρισία και την ελεεινότητα του ΠΓ του ΚΚΕ. Ξέρουν καλά οι καθοδηγητές του Τμήματος Παιδείας ότι σαν Δ/ντές, τα κ.μ. μαζεύουν και ψηφαλάκια. Έτσι έκαναν τουμπεκί διάφορες τέτοιες περιπτώσεις, ποσω μάλλον εαν ήταν και υποτακτικός τους δηλαδή με τη φράξια παπα-τσούμπα.
Την περίπτωση Ζωγράφου την γνώριζε η ΚΟΒα του 2 χρόνια. Διευθυντής ήταν και πριν (δεν το αναφέρει ο Β.Ζ στην επιστολή του)πριν αλλάξει η ηγετική φράξια τη θέση περί Δ/ντών. Γιατί δεν τον διέγραφαν πιο πριν.
Βγήκε με κείμενο του στο προσυνεδριακό, έγιναν γνωστές οι διαφωνίες έξω και επειδή οι αριστεριστές του Περισσού δεν την αντέχουν τη δημοσιότητα προχώρησαν στη διαγραφή του.
Και άλλους υποψηφίους Δ/ντές έχουν διαγράψει που δεν κοινοποίησαν τη διαγραφή τους στα ΜΜΕ.
Προς
τα βλακόμουτρα και τους νεόφερτα κνιτάκια
που γράφουν για την εσωκομματική δημοκρατία.
Διαβάστε Λένιν, διαβάστε πολύ Λένιν, κάνει καλό στο σκατοκέφαλο σας, μπορεί, δεν είναι σίγουρο, γιατί δεν γνωρίζουμε τι σας ποτίζουν. Διαβάστε πως αντιμετώπιζε ο Λένιν τα στελέχη που διαφωνούσαν κατά καιρούς με τη γραμμή.
Μια σέχτα θα καταντήσετε το κόμμα κρετίνοι και θα νομίζετε ότι μείνατε οι καθαροί. Δεν έχετε καμμιά σχέση με ΚΚΕ.
Η φράξια χρόνια δουλεύει σ'αυτό και το πήρε. Τι θα το κάνετε;. Θα δείτε την κατάντια σας στις στρατολογίες και στις εκλογές των σωματείων.
Κόκκινος

21 Μαΐου 2013 στις 1:31 π.μ.

Δημήτρη, απ' την Λάρισα, ξαναγράψε το σχόλιο σου χωρίς να χρησιμοποιείς κεφαλαία γράμματα.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 1:47 π.μ.

σύντροφοι είναι τραγικά όλα αυτά που γράφονται ως σχολιασμός στην ανάρτηση. είναι θλιβερό να πετάς τέτοιους χαρακτηρισμούς σε έναν πρώην σύντροφό σου....με τον οποίο έδωσες μάχες για χρόνια. κάνει τρομερό κακό σε όλη την κομμουνιστική αριστερά αυτή η πολιτική συμπεριφορά. επειδή είμαι λίγα χρόνια στην λάρισα και γνωρίζω (ελάχιστα ) τον συγκεκριμένο δάσκαλο ..νομίζω πως τον αδικούν. προφανώς δεν μπορεί να δεχτεί την "αποστράτευση" και την κοινωνική απομόνωση που επιχειρούν κάποιοι.ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση μου και από τις δύο πλευρές ,αλλά νομίζω πως πρέπει να σταθούμε στα πολιτικά ζητήματα που βάζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όχι στην πικρία του που είναι δικαιολογημένη.
δημήτρης λάρισα

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 10:44 π.μ.

@κόκκινος (1:25). Εκλογές στο σωμ.εργαζομένων νοσ.Παπαγεωργίου (χθες). Η "φράξια" διπλασιασμό (από 110 πήγε 235) και η ΔΑΚΙΤΟΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 120 κάτω (από 460 πήγε 348). Ακόμα, τράβα ρώτα για το αποτελέσματα εκλογής αντιπροσώπων πριν το ξεπούλημα της ΟΛΜΕ...

21 Μαΐου 2013 στις 11:20 π.μ.

μία απορία έχω … αυτοί όλοι που κάνουν λόγο για «ηγετικές φράξιές» κτλ είναι μέλη του ΚΚΕ, και αν ναι γιατί γράφουν « ανώνυμα» ? εάν πάλι δεν είναι μέλη του ΚΚΕ, πως τολμούν σαν σύγχρονοι εφιάλτες της κομμουνιστικής ιδεολογίας τύπου Λεωνίδα Κύρκου, να θέλουν να έχουν και λόγο για τα εσωκομματικά του ΚΚΕ… πολύ έχει « λασκάρει» όντως το κόμμα… δεν έχετε άλλες δουλειές να κάνετε?

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 1:48 μ.μ.

ενώ εσύ CHE
τι ζόρι τραβάς να υπερασπίζεσαι την πολιτική αυτή του ΚΚΕ;
είσαι μέλος του;
είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία;
άλλαξε η απόφαση των κρετίνων για τη μη συμμετοχή σας στο διαδίκτυο;
άκου λοιπόν κύριε CHE
αυτοί που γράφουν με τόσο πάθος και φροντίδα για τον κόσμο του ΚΚΕ και όχι για την ξεπουλημένη ηγεσία του είναι ένα στελεχικό δυναμικό που έφαγε τα νιάτα του και τις σόλες για την κομμουνιστική υπόθεση.Διαγράφτηκαν με συκοφαντίες και βρωμιά, με αυτά που δουλεύει τόσα χρόνια ο Γόντικας και οι συν αυτώ.
Εμείς ήμασταν οι νοικοκυραίοι του ΚΚΕ και το κατέλαβαν οι πειρατές, αν σου λέει τίποτε.
δεν μπας καλύτερα στον φίλο σου τον Μπαλασόπουλο να τα τα λέτε καλύτερα σαν νεοτροτσκιστές και νιοφερμένοι ΚΚΕδες που είσαστε και να μας μας αφήστε να συνεχίσουμε την πορεία και τη δημιουργία του κομμουνιστικού πόλου. Πάντως σας επιφυλλάσουμε εκπλήξεις.Και να ζητάτε επειίκεια μεθαύριο, δεν θα την έχετε.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 στις 6:05 μ.μ.

δημήτρης λάρισα

Δεν πρόκειται ποτέ οι κομμουνιστές να πριμοδοτήσουμε την ανέλιξη της "συντροφάρας" σε στέλεχος του αστικού κρατικού μηχανισμού, όπου απο την θέση του διευθυντή,θα κλιθεί να εφαρμόσει όλες τις διτατάξεις και τις κατευθύνσεις του υπούργείου για τη διαμόρφωση του «νέου» σχολίου της αγοράς, που θα περιλαμβάνει στις υποχρεώσεις του αξιολογήσεις, μετατάξεις, συγχωνέυσεις σχολικών μονάδων και τμημάτων και απολύσεις εκπαιδευτικών.
Απο πότε η άρνηση αποδοχής του ρόλου του εκτελεστικού οργάνου της κυβέρνησης, για την υλοποίηση της πολιτικής της, στο χώρο της εκπαίδευσης,ισοδυναμή με "αποστράτευση" και κοινωνική απομόνωση.Τι λογικά άλματα είναι αυτά;
Αυτοί οι κάποιοι όπως λές, δεν είναι πρόσωπα αλλά η ογάνωση του, το Κόμμα του,όπου λειτουργει με θεσμούς και κανόνες και οι αποφάσεις του, που είναι αποτέλεσμα συλλογικών διεργασιών, πρέπει να τηρούνται απ' όλους.To KKE το διέπει η αρχή του δημικρατικού συγκεντρωτισμού και αφορά όλα τα μέλη και τα στελέχη του.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 12:57 π.μ.

Ο ανωνυμος 1,48 απειλει τα μελη του ΚΚΕ; Υποστηριζει δε οτι ηταν και στο κομμα οπου εφαγε και τις σολες του; Μας ετοιμαζει εκπληξη; Μαθε λοιπον ΜΩΡΕ οτι ανθρωπακια σαν και σενα χιλιαδες . Γκρουπες δεκαδες. Φραξιες ντουζινες. Μανιαδακηδες 3-4.
Το ΚΚΕ ομως εμεις το στησαμε το 1991 μετα απο την αλητεια των Γραψαδων(ναρ) , το προσκυνημα των Συνασπισμενων , αλλα και την ομαδικη προσχωρηση στην απογοητευση, την αποστρατευση, δην ιδιωτευση, τον αντισοβιετισμο, την αναθεωρηση των μαρξιστικων αρχων της διαλεκτικης, την αμφιβολια στην νικη του σοσιαλισμου, ΟΛΩΝ των αριστεριστων, των πρωην.....των'διανοουμενων' , των καθοδηγητων του 80".....
Ειναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ τεραστια ο πονος σας για το ΚΚΕ. Οχι μονο δεν σας νοιαζει. Αλλα το μισητε γιατι αντεχει, εχει βαση στο λαο, σας προσπερναει αδιαφορα, εξελισεται.....ενω εσεις ομφαλοσκοπειτε ανωνυμα! !!!!
Jim

22 Μαΐου 2013 στις 1:02 π.μ.

Ανώνυμος
21 Μαΐου 2013 - 1:48 μ.μ.

εμείς αν και αποχωρήσαμε ή διαγραφτήκαμε από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ ( από το 89 έως και σλημερα), δεν καταδεχτήκαμε ποτέ να γίνουμε πρώτο θέμα στους διαδικτυακούς τόπους της ΧΑ, και στηριχτούμε στην συμπαράσταση των φασιστών, όπως μερικοί «νοικοκυραίοι» σαν του λόγου σου ( http://www.antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=742%3Aoi-ekkathariseis-tou-pateroyli&Itemid=288). αποδείξαμε με την συμπεριφορά μας τόσο απέναντι στο ΚΚΕ, τόσο και απέναντι στον κόσμο του, αν αξίζουμε ή όχι να λεγόμαστε κομουνιστές. την διαφωνία μας, την δείξαμε εμπράκτως μέσα στο κόμμα και στην νεολαία, και όχι στα « νέα του ψαροτούφεκου» και στην «Ελευθερία». ούτε νοικοκυραίοι είστε ούτε κομμουνιστές … κοινοί μικροαστοί κουτσομπόληδες είστε, που δεν σέβεστε το ΚΚΕ, και βρίσκετε διάφορες προφάσεις για το δείξετε.
σε προσωπικό επίπεδο δεν πρόκειται να σου ζητήσω καμία επιείκεια μεθαύριο ( Πέμπτη 23 του μήνα που έχει το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο ( αφού το θέτεις έτσι) ), ούτε και ποτέ. πρόσεχε μόνο μην μου ζητάς εσύ, όταν θα σου αποδεικνύω και στην πράξη, πως ουδεμία σχέση έχω με αυτούς τους «νεοτροτσκιστές» του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αναφέρεις παραπάνω… και να σου θυμίσω πως άλλοι έτρεχαν και τρέχουν πίσω από τον Μπαλασόπουλο και το σινάφι του. το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ μέχρι τώρα κανείς δεν το κατηγόρησε γι αυτό, μάλιστα το κατηγορούν όλοι για το αντίθετο. γι αυτό το ιδεολογικά και πολιτικά αφηρημένο « όλοι μαζί».

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 2:11 π.μ.

α, ναι;; δε θέλετε να είστε στελεχη του κρατικού μηχανισμού. Σε κάτι ΠΥΣΠΕ και δε συμμαζεύεται (που είναι τριςχειρότερο) τι κάνετε τότε;;
Με άλλα λόγια, εγώ νομίζω ότι σωστή θέση είναι ότι οι αριστεροί δεν πρέπει να είναι διευθυντές, κλπ. Το κακό είναι ότι μας δουλεύετε. Εκτός αν το ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ κλπ είναι κάτι ανεξάρτητο απο τον αστικό κρατικό μηχανισμό. Σε πολλές βάρκες μαζί δε γίνεται παιδιά...

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 7:37 π.μ.

Ο άνθρωπος δεν διαγράφηκε από το ΚΚΕ επειδή επιθυμούσε να προαχθεί.Η προσυνεδριακή επιστολή προς το Ριζοσπάστη ήταν η αιτία.Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα διαφωνιών, είναι κόμμα πειθαρχίας.Και γι αυτό ο Ελληνικός λαός το κατέταξε εκεί που πρέπει.
Αλλά παρά την πειθαρχία, είναι κόμμα ασταθές και άρα ευεπίφορο στις γκάφες. Στερείται πραγματικής ηγεσίας και καθοδήγησης και παλινδρομεί μεταξύ πομπωδών αγκιτατσιών και κολοσσιαίων υποχωρήσεων.
Η ηγεσία του δεν έχει πολιτικοαναπτυξιακά χαρακτηριστικά αλλά μάλλον διαχειριστικά.
Σε σαφή αδυναμία να καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση κάθεται στα αυγά του μέχρι νεωτέρας.
Ανήκει στα μεταλλαγμένα Κομμουνιστικής καταγωγής μορφώματα και ως πολιτικό φαινόμενο, συντηρείται όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της μεγάλης του περιουσίας, από κρατικές επιδοτήσεις και προϊόν συσσώρευσης του μόχθου χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρουν χρήματα και αμισθί υπηρεσίες.
Επειδή όμως τα χιλιάδες μέλη του (που είναι και η πραγματική περιουσία του Κόμματος) έχουν κι αυτά κάποιες ανησυχίες και προβληματισμούς πρέπει να απομονώνονται από την υπόλοιπη δρώσα Κοινωνία και να πιστεύουν πως όλοι θέλουν το κακό του Κόμματος.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 9:08 π.μ.

Η ανταρσυα απ οτι βλεπω ακομα φυσαει και δεν κρυωνει το γεγονος πως πολλα στελεχη της εφυγαν απ το ΚΚΕ για να το διαλυσουν και να φτιαξουν κομμα και τελικα τους βγηκε παρεα.......

Τιποτα μα τιποτα δεν εμαθαν παρα τα χρονια που κουβαλουν καποιοι στις πλατες τους.

Γιαννης

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 12:23 μ.μ.

22 Μαΐου 2013 - 2:11 π.μ.

Δώσε όνοματα σκουπίδι και άσε τα υπονούμενα τάχα για θέσεις διοικητικών στελεχών που κατέχουν σύντροφοι στον κρατικό μηχανισμό.

Δεν σας πέρασε η βρώμα που στήσατε με όλο τον αστικό τύπο για τον αντιδημοκρατισμό που κυριαχεί στο κόμμα και αλλάξατε τροπάρι βλέπω..

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 2:57 μ.μ.

Μάθετε νεότευκτοι "κομμουνιστές" ότι η θέση του ΚΚΕ ήταν μέχρι τώρα.
Υποβάλλουμε αιτήσεις για Δ/ντές σχολείων και αν αλλάξει ο ρόλος του Δ/ντή στην Πράξη (αξιολόγηση κλπ),θα υποβάλλουμε ομαδικές παραιτήσεις και θα γίνει ζήτημα στη Βουλή.
Τι σημαίνει πολιτικά καταλαβαίνετε.
Την νεοτροτσκιστική γραμμή του στυλ, δεν συμμετέχουμε στο μηχανισμό του κράτους μόνο η αριστεριστές της ηγεσίας του ΚΚΕ ξαφνικά την ανακάλυψαν από το 2010 και δώθε. Φυσικά δεν θα σταματήσουν εδώ.
Καλά σας λέει κάποιος
Διευθυντές σε νοσοκομεία και σε άλλους οργανισμούς σε ΠΥΣΔΕ και μηχανισμούς αστικής διαχείρησης επιτρέπεται ή τιμωρείτε έτσι τους εκπ/κούς που εδώ που τα λέμε δεν τους πάτε και τόσο, σας έχουν κάνει χοντρά χουνέρια.
Είναι οι εκπαιδευτικοίκαι εργατική αριστοκρατία κατά Μπέλλου , δένει το πράγμα. ας κάνουν μόνο 48ωρες τόσο επιτρέπει το κόμμα. Μπορούν να ραγίζουν κατά περιόδους την πολτική των αστών χωρίς να είναι και πούρα εργατική τάξη κατά Γόντικα και παπαρήγα.
Είπαμε οι ηλίθιοι και αφελείς στις πορείες του ΠΑΜΕ νομίζουν ότι κάνουν πορεία προς την εξουσία. Η αρρώστια στο μεγαλείο της . Τα επαγγελματικά στελέχη έχουν ολοκληρωμένο χρονιάτικο πρόγραμμα για να δικαιολογήσουν το μισθό τους. Την επομένη φορά που δεν θα βαριέμαι θα το γράψω αναλυτικά στο επαναστάτη CHE ώστε να κανονίζει τα ραντεβού του με την επανάσταση. Καραγκιοζιλίκια.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 4:19 μ.μ.

στα πυσπε πυσδε ανωνυμε 2.11 εκλεγεσαι απο τους συναδελφους σου και οι αρμοδιοτητες που εχεις ειναι ελαχιστες αφου η πλειοψηφια των πυσπε πυσδε ειναι διορισμενη απο το υπουργειο, εισαι εκει για να ελεγχεις οσο μπορεις κ να ενημερωνεις τους συναδελφους σου

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 4:28 μ.μ.

κκεδες συνελθετε με την καραμελα του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου.
δημοκρατικος συγκεντρωτισμος νοειται μονο με 2 προυποθεσεις: ενα κομμουνιστικο κομμα να εχειπραγματικα επαναστατικη πολιτικη και να βρισκεται υπο ειδικες συνθηκες.
αν δεν υπαρχουν αυτες οι 2 προυποθεσεις ο δημοκρατικος συγκεντρωτισμος γινεται απλα συγκεντρωτισμος-φασισμος της γραφειοκρατικης ηγεσιας που διευθυνει το κομμα.

οταν το κομμουνιστικο κομμα παυει να ειναι επαναστατικο το καθε μελος ειναι υποχρεωμενο να αντιδρασει και να απευθυνθει στους εργαζομενους

για εξετασουμε μερικες περιπτωσεις:

1)Ο αγνος αγωνιστης κωστας καππος ηταν χαφιες της ασφαλειας οταν παρενεβη το καταστατικο για την αθλια συγκυβαρνηση του 1989 (κκε-νδ) και ειπε τη γνωμη του στον κοσμο; τον διεγραψε η ηγεσια. ποιος ηταν εκτος επαναστατικης γραμμης; η δεξια ηγεσια ή ο καππος; στο ονομα του δημοκρατικου συγκεντρωτισμου επρεπε να μη μιλησει; και μην απαντησει κανενας ανοητος οτι ειχε συμφωνησει με το καταστατικο αρα δεν επρεπε να μιλησει

2)ο μοναδικος ανθρωπος που παραμενει ακομη (και για παντα) στην παρανομια και απο το κκε και απο τη δεξια ξερετε ποιος ειναι; ο βελουχιωτης! τον αποκατεστησε μονο πολιτικα (γιατι δικαιωθηκε η γραμμη του)το κκε πριν 2-3 χρονια του κκε αλλα οχι κομματικα! ποιοι το κανανε αυτο; οι νανοι (μπροστα του) του π.γ. με ποια επισημη δικαιολογια; παρενεβη το καταστατικο και το δημοκρατικο συγκεντρωτισμο! και πολυ καλα εκανε! η δεξια γραμμη της ηγεσιας εστειλε χιλιαδες ανθρωπους στα ξερονησια και στις εξοριες.ποιος πληρωσε γι αυτους; κανενας
γιατι δεν τον αποκαθιστα κομματικα τωρα η γραφειοκρατικη ηγεσια του περισσου; γιατι πολυ απλα πρεπει να ανοιξει η μεγαλη συζητηση για τη βαρκιζα. να αποδοθουν ευθυνες κ.λπ

αφηστε λοιπον το χαφιεδιλικι σε οποιον διαφωνει ή φευγει και παλεψτε οσοι ειστε μεσα στο κκε για πραγματικη δημοκρατια. μαθετε να αντιμετωπιζετε τη διαφορετικη αποψη με πολιτικα και οχι προσωπικα επιχειρηματα. ολα τα ολα ειναι παραμυθακιγια μικρα παιδια

υ.γ να στε κκεδες πιο προσεχτικοι μπροστα και στο θανατο ανθρωπων. μπορειτε να διαφωνειτε πολιτικα με καποιον αλλα αν αξιζει κατι ο νεκρος να του το δινεττε απλοχερα.
ο χρονης μισσιος δεν περασε απλα ενα φεγγαρι απο το δημοκρατικο στρατο, συμφωνα με τη μικροψυχη ανακοινωση 5 σειρων στην 10η σελιδα του ριζοσπαστη. περασε 23 χρονια απο τη ζωη του στις φυλακες. για να κακαριζου ολοι ελευθερα και δημοκρατικα και χωρις κοστος για οτι εχει ο καθενας μεσα στο κεφαλι του φροντισε αναμσα και σε πολλους αλλους και ο μισσιος. του χρωσταμε δε μας χρωσταει (ναι ναι παρενεβη και αυτος το καταστατικο !!)

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 9:21 μ.μ.

Ο καυγάς και η διαγραφή του δάσκαλου,έγινε γιατί ο άνθρωπος διετύπωσε σοβαρές διαφωνίες κατά τον λεγόμενο προσυνεδριακό διάλογο.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εκ του περισσού.
Δηλαδή μπορούν οι κομμουνιστές να γίνονται βουλευτές στο αστικό κοινοβούλιο,να διαχειρίζονται εκατομμύρια απο δημόσιο χρήμα στις επιχειρήσεις του κκε,αλλά δεν μπορούν να έχουν την διεύθυνση ενός σχολείου στην άνω Πετρομαγούλα.
Σαθρές και γελοίες δικαιολογίες ενός κόμματος που έχει διαγράψει χιλιάδες αγωνιστών,για να μπορεί μια ελίτ να νέμεται την ιστορία του αλλά και τα φράγκα που της παρέχει το σύστημα.
Ενα κόμμα που και τώρα που πνέει τα λοίσθια,εξακολουθεί την ίδια εγκληματική πολιτική των διαγραφών σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την παντοδυναμία της ελιτ.
Ελέω ''δημοκρατικού συγκεντρωτισμού'',βεβαίως.
Τώρα πόσο ένας συγκεντρωτισμός είναι και δημοκρατικός,μόνο το μυαλό ενός κκε το καταλαβαίνει.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 στις 9:54 μ.μ.

22 Μαΐου 2013 - 2:57 μ.μ.

Συγνώμη που δεν σου δώσαμε την εξουσιοδότηση να αποφασίζεις εσύ το πρόγραμμα του ΚΚΕ ανάλογα με τις κάβλες σου.
Στη διαμόρφωση του προγράμματος λαμβάνουν μέρος όλα τα όργανα και οι οργανώσεις βάσης του Κόμματος, εξειδικέυεται απο την Κ.Ε και εγκρίνεται μέσα απο τα Συνέδρια.Τι να κάνουμε που η βάση του ΚΚΕ σας έχει γραμμένους στα παπάρια της και έχει εκλέξει και στηρίζει τη δικία της Κ.Ε.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας δεν έχει κάνει απεργία εδώ και 23 χρόνια.Οπότε μάλον ναι, απο αυτή τη σκοπιά, μας έχει κάνει πολλά χουνέρια.
Δεν ήξερα οτι προτιμάς τους καναπεδάτους ή τους πουλημένους και προσκυνημένους της φάρας σου απο τους "ηλίθιους" που επιμένουν να παλέυουν και να αγωνίζονται. Τώρα εξηγούντε πολλά, κότα!!!

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2013 στις 6:58 π.μ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρε γκασμά δεν εφαρμόζουν καμία πολιτική της Κυβέρνησης στην κοινωνιά, αμφότερα όμως ο Διευθυντής θα κλιθεί να κλίσει και να συγχωνέυσει σχολικές μονάδες και τμήματα, και να προχωρίσει σε αξιολογήσεις και απολύσεις εκπαιδευτικών.Το ήξερα οτι εσείς οι ψευτοαριστεροί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσκυνάτε το σύστημα,αλλά οτι θα σκιζόσασταν για να πάρετε με χάρα πιο ενεργο ρόλο, λειτουργόντας σαν το μακρί χέρι τους στην εκπαίδευση εφαρμόζοντας το νέο σχολίο απο την θέση του στελέχους, αυτό είναι κάτι που σας ξεβρακώνει στην κονωνία ακόμη περισσότερο.
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι αυτός που διαχωρίζει την οργανωμένη εργατική προτωπορία όπως το ΚΚΕ, απο την μπαχαλομπανανία της γκρούπας ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α των μικροαστών και των κεροσκόπων τυχοδιωκτών.

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2013 στις 11:45 π.μ.

Εγώ θέση του ΚΚΕ να μην γίνονται δ/ντες σχολικών μονάδων μέλη του δεν την γνωρίζω.Γνωρίζω ότι δεν επιτρέπει το κόμμα να θέτουν υποψηφιότητα (και σωστά διότι είναι ασυμβίβαστη ιδιότητα συνδικαλιστής και διευθυντής και ηθικά μη παραδεκτό)στα σωματεία τους εφόσον επιλέξουν την διευθυντική ιδιότητα.
Για άλλες διευθυντικές θέσεις της εκπαιδευτικής ιεραρχίας έχουν σαφή θέση όχι μόνο για τα μέλη του κόμματος αλλά για όλους. Σαν απόδειξη αντιγράφω από το πόρταλ του 902 23/5/2013 ένα απόσπασμα που απαντάει σε άρθρο του Θ. Καρτερού στην ΑΥΓΗ,
"....Ας εξηγηθούμε και ξέρουμε ότι κάποιοι από τους αντι-ΚΚΕ γράφοντες δεν θα καταλάβουν.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια, ανοιχτά και καθαρά μέσα στο κίνημα των εκπαιδευτικών, το ρόλο των σημερινών στελεχών εκπαίδευσης. Το ΠΑΜΕ έχει καταθέσει πρόταση και μπροστά στα συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης (οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι σχολικοί σύμβουλοι), δεν έχουν θέση στα συνδικάτα γιατί προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση. Είναι αυτά τα στελέχη -και όχι μόνο- που το επόμενο διάστημα θα κληθούν να «αξιολογήσουν» τους εκπαιδευτικούς, όχι φυσικά με παιδαγωγικά κριτήρια, όπως κάποιοι φαντασιώνονται, αλλά με τα κριτήρια του συστήματος, για να τους στείλουν και στο σπίτι τους αν δεν ευθυγραμμίζονται με τις εντολές... Είναι αυτοί, αντικειμενικά, που καθοδηγούν την παιδαγωγική πράξη με βάση το γράμμα και το πνεύμα του «σχολείου ΑΕ»....

Ενας Διευθυντής

23 Μαΐου 2013 στις 3:04 μ.μ.

Ανώνυμος
22 Μαΐου 2013 - 4:28 μ.μ.


εάν το θέσουμε έτσι το ζήτημα, θα πρέπει να δείχνετε περισσότερο σεβασμό και στο πρόσωπο του Γόντικα, που συνεχώς αναφέρεστε όλοι σας «αρνητικά» ( δεν θα μιλήσω όπως μιλάτε εσείς, γι αυτό και χρησιμοποιώ αυτήν την λέξη ), καθώς και αυτός δεν έδωσε και λίγα στον αντιδικτατορικό αγώνα… το αν έχει πάρει και σε προσωπικό επίπεδο κάποιες αποφάσεις, όπου για εσάς είναι λανθασμένες, δεν σας δίνει το δικαίωμα να λασπολογείτε σε βάρος ενός ανθρώπου, όπου ένιωσε στο πετσί του, και όχι μόνο στα λόγια, το τι εστί χούντα....

Ανώνυμος
23 Μαΐου 2013 στις 3:52 μ.μ.

Φίλοι του ΚΚΕ, σωστά λέτε πως δεν μπορεί να είναι κομμουνιστής, αριστερός και διευθυντής. Το ίδιο λέει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και διάφορες άλλες οργανώσεις, ανένταχτοι, αναρχικοί καθηγητές κλπ.

Γιατί όμως ΚΚΕδες,έχετε διευθυντές μέλη του ΠΑΜΕ; Και ο σ/φος Ζωγράφος διεγράφη ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ; Η επειδή διεφώνησε και είπε δημόσια τη διαφωνία του, η οποία δεν αφορά την διευθυντική του θέση, μιας και υπάρχουν και αυτή τη στιγμή διευθυντές μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;;

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2013 στις 10:28 π.μ.

3:52,,,
Πρώτον.Εάν έχεις στην διάθεσή σου στοιχεία, που δείχνουν ότι μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, και είναι Διευθυντές σε σχολεία καλα θα κάνεις να τα αναφέρεις. Τέλος στην ΄΄λάσπη΄΄σε ανθρώπους και συντρόφους που στερούντε την καριέρα τους γιατι υποστηρίζουν μια πανανθρώπινη ιδεολογία.όσο για τον Ζωγρλαφο διαφώνησε με την παραπάνω θέση στο συνέδριο και ενώ η πλειοψηφία ψηφισε κατά της πρότασης του αυτός δεν δέχτηκε να ακολουθήσει την θέση της συντριπτικής πλειοψηφιας. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
ΟΠΛΑ

Ανώνυμος
25 Μαΐου 2013 στις 3:47 μ.μ.

Διευθυντές μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ υπάρχουν αλλά επαναλαμβάνω ότι η θέση του ΚΚΕ έχει να κάνει με πέραν της σχολικής μονάδας διευθυντών. Επίσης δεν συμφωνεί οι δ/ντες σχολικών μονάδων να είναι υποψήφιοι στους δυλλόγους τους. Ο κ. Ζωγράφος κακώς κάκιστα επέλεξε αυτό το δρόμο υπεράσπισης της άποψης του. Ένας όπως λέει κομμουνιστής δεν λύνει τις διαφορές του με το κόμμα μέσω των φυλλάδων. Για ποιό λόγο διαγράφτηκε νομίζω ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα και όλα τα υπόλοιπα είναι "περικοκλάδες".
Ένας Διευθυντής

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2013 στις 5:50 π.μ.

Τελικά διαγράφηκε από το κόμμα του ο εκπαιδευτικός γιατί διαφώνησε με την γραμμή του στον προσυνεδριακό διάλογο ή διαγράφηκε γιατί αρνήθηκε να εφαρμόσει την θέση του κόμματός του (περί του ασυμβίβαστου του κομματικού μέλους και του υπηρεσιακού παράγοντα του αστικού κράτους που είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει την αντιλαϊκή του πολιτική)?
Το πρώτο επιχείρημα μάλλον δεν ισχύει. Γνωρίζουμε ότι και άλλα μέλη διαφοροποιήθηκαν ή διαφώνησαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο αλλά δεν διαγράφηκαν και συνεχίζουν την κομματική τους ζωή (γνωστή η περίπτωση Σκυλάκου, Μπογιόπουλου κ.α.).
Εγώ πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο. Γνωρίζω δε περίπτωση Διευθύντριας Λυκείου που συμπεριφέρθηκε όπως ο Β. Ζωγράφος, προτάσσοντας το προσωπικό της συμφέρον έναντι του συλλογικού. "Και πιο είναι το ΠΑΜΕ που θα εμποδίσει την καριέρα μου?" μου είπε όταν την έθεσα προ του διλήμματος... Δεν μπορώ να αναφέρω το όνομά της, ας το κάνει εκείνη αν διαβάζει το σχόλιό μου κι ας με διαψεύσει επίσης, επωνύμως όμως!
Υ.Γ. κάποιοι ταυτίζουν την καριέρα για προσωπικό όφελος με την κομματική "καριέρα" που είναι αγώνας και προσφορά!... Αφού δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά μάλλον εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια...
Κώστας Κούρτης, εκπαιδευτικός...

Ανώνυμος
28 Μαΐου 2013 στις 10:17 π.μ.

Aντε Ζωγράφε....και εις ανώτερα!!μαθαίνω οτι σου ζητούν να γραψεις τον καημό σου η LE MONTE, η TIMES NY, η DAILY SUN, η ESSPRESO, και τελευταία μαθαίνω, σου δίνει χρόνο, η Μενεγάκη, η Αννίτα και η Μελέτη. Σε ειδική εκπομπή μόνο για σένα η αστρολόγος Κα Φεγαγροχτυπημένη θα σου εξηγήσει ποιά είναι η καταλληλότερη πλανητική στιγμή, που θα συναντηθούν ο Δίας με τόν Ερμή και η σχέση τους θα πάψει να είναι αμφίδρομη, για να μπορεσει ο Κρόνος να απελευθερώσει όλες εκείνες τις θετικές δυνάμεις που πρός το παρόν τις εμποδίζει η συζυγία Πλούτωνα και Αρη, για να πείσεις με αυτά που λές και να σου ρίξουν όλοι δίκιο.
Προς το παρόν, συνέχιζε να κλαίς δυό φορές την ημέρα μετά φαγητού και σταμάτα να μπαίνεις στην τάξη για μάθημα, κάνεις κακό στους μαθητές.
Υγειονοικος-Πάτρα

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2013 στις 3:21 μ.μ.

Παρ΄ όλο που γνώρισα το Βασίλη Ζωγράφο και συνεργάστηκα στα συνέδρια της Δ.Ο.Ε. σαν αντιπρόσωπος, ποτέ δεν θα μου περνούσε από το μυαλό ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε να είναι κομματικό μέλος. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς ένας τέτοιος τενεκές, συνεργαζόταν μαζί μας. Το έμαθα όταν διαγράφτηκε.
Δημήτρης, Γιάννενα

26 Μαρτίου 2016 στις 1:03 π.μ.

Οταν καποιος θελει να φυγει από ενα κομμα εχει τους λογους του σεβαστοί
Εαν όμως σεν εχεις αξιοπρέπεια και βγαίνεις δαν κοινή κατίνα και κατηγορείς αυτό το κόμμα και βγαζεις στην φορα οργανωτικά του στοιχεία λειτουργείς σαν κοινός καταδότης
Συμπερασματικά το ρουφιάνο και τον εμπαθή δεν πρεπει να τον υπερασπίζεται κανένας, αντίθετα τον έντιμο τον σεβονται όλοι

26 Μαρτίου 2016 στις 1:08 π.μ.

Οι ανθρωποι πρεπει να λειτουργούν με αξιοπρεπεια, και να αποχωρούν από ένα κόμμα σαν κυριοι αντίθετα εάν βγαίνουν και καρφώνουν το κόμμα τους λειτουργούν σαν ρουφιάνοι.

17 Μαρτίου 2017 στις 10:29 μ.μ.

Γιατί τόσος γενιτσαρισμος φίλοι μου? Γιατί δεν δεχεστε ότι μία εφημερίδα δημοσιεύει κάτι από μία άλλη? Πρώτη φορά το ακούτε? Ο "Ρ" πόσες φορές δημοσιεύει κείμενα από άλλες αστικές φυλαδες? Άρα να υποθέσω πως δεν διαβάζετε "Ρ"? Αυτό είναι πιθανό αν κοιτάξουμε και την κυκλοφορία της εφημερίδας. Γιατί όμως δεχεστε χωρίς σκεψη την άποψη της ηγεσίας ? Διαβάστε λίγο την ιστορία του ΚΚΕ . Δια διαπιστωσετε με τρόμο ότι ,όλα τα δεινά ,όλες οι διασπασεις ξεκίνησαν μόνο από τις εκάστοτε ηγεσίες . Ο κάθε ΓΓ απέρριπτε τον προηγούμενο , και αυτό γίνεται από το 1918 !!! Φίλε δάσκαλε άργησες και εσύ να καταλάβεις ,όπως και εγώ, ότι στα ανώτατα σκαλοπάτια αναρριχηθηκαν "γλειφοντας" άτομα ανεπαγγελτοι , αγράμματοι , εγωιστες,που βολεψαν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους . Τους στηρίζουν τα επαγγελματικά στελέχη που και αυτοί βολευονται και οι βουλευτές που και αυτοί κάνουν την πάπια μπροστά στα πανίσχυρα μέλη του ΠΓ . Δυστυχώς αυτή ή σέχτα της ηγεσίας ,με ανθρώπους που έχουν μόνο ελατωμματα ,οδηγούν το κόμμα στο μαρασμό και στον εκφυλισμό . Υ.Γ. Μη τολμησετε να πείτε πως είμαι και εγώ ρουφιανους ,γιατί θα μάθετε όλη την αλήθεια για τη "σοφή" ηγεσία , με ονόματα και διευθύνσεις.....

11 Απριλίου 2017 στις 11:17 π.μ.

Τι πανηλίθιο κατακάθι της κοινωνίας είναι ο ...ανδρείος ανώνυμος κομματικός ρουφιάνος που βρίζει με δεκάδες εμετικά σχόλια έναν πασίγνωστο αγωνιστή δάσκαλο! Μασκοφόροι κξαι ανώνυμοι είναι μόνο οι ταγματασγφαλίτες και οι όμοιοί τους του "αναρχικού" παρακράτους! Ποτέ οι κομμουνιστές ηλίθιε ανώνυμε ρουφιάνε! Που καν δεν έχεις καταλάβει (τάχα;...) πως η σημερινή γραμμή του ΚΚΕ είναι γραμμή μιας νεοτροτσικστικής ηγετικής φράξιας που αναπαράγει αυτούσιες της καταστροφικές για το κίνημα απόψεις των τροτσκιστών όπως του Πουλιόπουλου του 1925 ή των τροτσκιστικών γκρουπούσκουλων από τότε ως τώρα περί ...άμεσης μετάβασης στην σοσιαλιστική επανάσταση, ενώ ακόμα και η Οκτωβριανή και η Κινέζικη και του Βιετνάμ και της Κούβας πέρασαν πρώτα από την ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ μεταβατική φάση είτε της αστικοδημοκρατικής (Λένιν, αρχικά με συνθήματα μόνο Ειρήνη, η γη στους αγρότες, η εξουσία στα λαϊκά (όχι εργατικά, και με πλειοψηφία μενσεβίκων τότε...) συμβούλια-σοβιέτ) είτε εθνικοανεξαρτησιακού καθαρά αγώνα αρχικά... Δεκάδες στελέχη του ΚΚΕ ήταν δ/ντές σχολείων και μια χαρά τα πήγαν! και εκατοντάδες στελέχη δεν ήταν αλλά κατάντησαν στον Συνασπισμό ή στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ... Εκατοντάδες... Μόνο ηλίθιοι τροτσκιστές αντεπαναστάτες-διαλυτές του κινήματος έχουν τέτοιες σεχταριστικές απόψεις... Τι κατάντια...
Κώστας Ντουντουλάκης, δάσκαλος, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ που διαγράφηκα όταν το 1989 διαφώνησα με την προδοτική περεστρόικα που υμνούσαν ΟΛΑ τα τωρινά ηγετικά στελέχη, με το αισχρό προδοτικό κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ για συγκρότηση του Συνασπισμού με απεμπόληση (όπως με "αριστερίστικη" πρόφαση τώρα) της πάγιας θέσης για άμεση έξοδο από την ΕΕ και Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο μα και με το αίσχος των συγκυβερνήσεων με Μητσοτάκη και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά (Τζανετάκη-Ζολώτα) που ψήφισαν και στήριξαν φανατικά εσωκομματικά ΟΛΑ τα σημερινά ηγετικά στελέχη που το παίζουν "υπερεπαναστάτες" ενώ παραλύουν ουσιαστικά τόσο το ΚΚΕ όσο και το λαϊκό κίνημα... Άξιος ο μισθός σας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger