Home » , » Νέα βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους

Νέα βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 | 8:50 μ.μ.


Στο εκτελεστικό απόσπασμα της ανεργίας της φτώχειας και της μιζέρια οδηγούνται μέσα στο επόμενο εξάμηνο 25.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι 15.000 περίπου απ’ αυτούς είναι δεδομένο ότι θα απολυθούν ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες με άγνωστο ακόμα με ποια κριτήρια θα γίνει αυτή η «αξιολόγηση» και η μετακίνησή τους, ποιο θα είναι το νέο εργασιακό καθεστώς τους κλπ.

Το τελευταίο σενάριο για τις απολύσεις λέει ότι μέχρι τέλους Ιούλη θα δοθεί λίστα με 5.000 ονόματα υπαλλήλων προς απόλυση, που θα περιλαμβάνει 2.500 περίπου σχολικούς φύλακές, 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους σε υπουργεία. Και ανάλογη λίστα απολύσεων θα ετοιμάζεται κάθε μήνα μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Επίσης η περίοδος «διαθεσιμότητας» μειώνεται στους 8 αντί στους 12 μήνες που υπήρχε ενώ αυτοί οι υπάλληλοι που θα τεθούν σ’ αυτή την κατάσταση θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού χωρίς τα επιδόματα και ένα μέρος απ’ αυτούς θα απολυθούν.
(Όλα αυτά εντάσσονται στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές του ελληνικού κράτους στο «όνομα» να πάρουμε την επόμενη δόση, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κύρια για την εξόφληση προηγούμενων τοκογλυφικών δανείων).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger